TUZLARIJE - VIJESTI

08.01.2010. u 14:02 Broj citanja: 747
Općinsko pravobranilaštvo Tuzla
Reagovanje na netačne navode Mirnesa AjanovićaU povodu navoda predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića vezanih za podnošenje krivične prijave protiv Milorada Dodika, predstavnici Općinskog pravobranilaštvo Tuzla, kao jednog od prozvanih subjekata, danas su održali press konfereciju.

Tuzlarije


Prema riječima općinskog pravobranioca Pauline Vazmer – Jogunčić, izneseni su netačni, a možda i zlonamjerni komentari te je na danas održanoj press konfereciji pročitala saopštenje za javnost u kojem se između ostalog navodi:

I - U skladu sa zaključcima Općinskog vijeća Tuzla od 16.09.2009. godine u povodu javne osude propagande Milorada Dodika, kojim je data podrška namjerama Općinskog načelnika Jasmina Imamovića da se u ime Općine Tuzla podnese podnese krivična prijava protiv Milorada Dodika, te zatraženo od Općinskog pravobranioca da realizira namjere Općinskog načelnika i u ime Općine Tuzla podnese krivičnu prijavu protiv imenovanog, Općinsko pravobranilaštvo Tuzla je u realizaciji postavljenog zadatka, nakon temeljite pripreme, primjenom svih relevantnih propisa, podnijelo protiv Milorada Dodika krivične prijave i to:

1. Prijavu o izvršenju krivičnog djela Tužilaštvu tuzlanskog kantona
2. Prijavu o izvršenju krivičnog djela Tužilaštvu Bosne i Hercegovine
3. Prijavu o izvršenju krivičnog djela Okružnom tužilaštvu Bijeljina.

Navedene krivične prijave podnesene su na osnovu relevantnih propisa u zavisnosti od tužilaštva kojem su podnesene, s tim da se u sve tri krivične prijave traži da se ispita postojanje osnova sumnje da su počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine kao što su: pomoć poslije učinjenog krivičnog djela iz člana 232. KZ BIH, Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. KZ BiH, Ometanje rada pravosuđa iz člana 241. KZ BiH, a u vezi sa krivičnim djelima zločina protiv čovječnosti iz člana 172. KZ BiH.

II – Uz sve 3 krivične prijave priložen je dokazni materijal do kojeg je Općinsko pravobranilaštvo moglo doći., a posebno DVD snimak istupa Milorada Dodika emitiran u Magazinu "60 minuta" Federalne televizije od 14.09.2009. godine, transskript snimka govora objavljenog u navedenoj emisiji, kao i drugi dokazi kojima se ukazuje na netačnost izjave Milorada Dodika.

III – O podnešenim krivičnim prijavama javnost je odmah obavještena putem Saopštenja za medije općinskog načelnika od 23.09.2009. godine koje je dostavljeno svim medijima, uz izričito navođenje da su krivične prijave u sva tri navedena tužilaštva.

IV – Nakon Općine Tuzla zastupane po Općinskom pravobranilaštvu Tuzla, krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika podnio je i gradonačelnik grada Sarajeva, a sa čijim sadržajem nismo upoznati.

V - Shodno tome, vrlo je čudno da autor navoda koji su izneseni u tekstovima nekih medija nije bio obavješten o aktivnostima Općine Tuzla i Općinskog pravobranilaštva Tuzla, te se povodom Obavještenja Okružnog tužilaštva u Bijeljini da se neće narediti sprovođenje istrage protiv Milorada Dodika po krivičnim prijavama gradonačelnika Sarajeva od 5.10.2009. godine i Općinskog pravobranilaštva Tuzla od 23.09.2009. godine, oglasio na način kako je to već izneseno, i to napadajući samo "tuzlansku općinsku administraciju" i Pravobranilaštvo Općine Tuzla.

VI – Konačno, napominjemo da je protiv Obavještenja Okružnog tužilaštva u Bijeljini dopuštena pritužba u roku od 8 dana, koja je već u završnoj fazi pripreme u Općinskom pravobranilaštvu Tuzla i bit će blagovremeno podnesena.


S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Mostar:
Poljak u mostarskim špiljama snimio nevjerovatne fotografije
U slučaju potresa na Mediteranu:
Tsunami bi ugrozio živote 130 miliona ljudi
Peking:
Bolt sa smiješkom prihvatio dar od kamermana koji ga je pokosio

29.08.2015. u 20:23
Dva gola Zebe za preokret i pobjedu protiv Viteza


TuzlarijeU 6. kolu BHT Premijer lige BiH na Tušnju je pao Vitez. Crveno - crni i pored nešto slabije partije upisuju nova tri boda sa kojma su ostali na drugom mjestu tabele i sa samo jednim bodom zaostatka za liderom Zrinjskim. Husref Musemić je protiv Viteza izveo istu postavu koja je slavila pobjedu u Bijeljini: Pirić, Efendić, Mehmedagić, Kostić, Ivetić, Stjepanović, Govedarica, Veselinović, Ordagić, Zeba, Ahmetović.

OPŠIRNIJE


29.08.2015. u 15:50 Broj citanja: 309
Kudovi Priluk i Suha:
Folkloraši živiničkog krajaTuzlarijeOvoga ljeta ekipa Tuzlarija je posjetila nekoliko smotri folklora u Tuzlanskom kantonu, a danas vam predstavljamo kulturno-umjetnička društva iz Priluka i Suhe kod Živinica. Kulturno umjetničko društvo Priluk datira još iz 1992. godine. Svoje djelovanje prekida nakon tri godine, tačnije 1995. Ponovo počinje sa radom 2011. godine, a traje i danas. KUD Priluk broji 48 članova.

OPŠIRNIJE


29.08.2015. u 15:30 Broj citanja: 377
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaTuzlarijeNe zbog ove situacije, i drugih sličnih, trudim se da kupujem sve što mogu domaće, a kad kažem domaće mislim na cijelu BiH. Nije to stvar patriotizma već logike i interesa. Kupovinom domaće robe podržavamo domaću proizvodnju, stabilnija proizvodnja ljudima obezbjeđuje sigurnija primanja, povećava se kupovna moć, rastu prihodi od poreza. Elem svi imamo koristi.

OPŠIRNIJE


29.08.2015. u 14:45 Broj citanja: 884
Video:
Upoznajte ˝Ptičiji hor˝ sa Slatine


TuzlarijePtičiji hor sa Slatine ima nastupe ujutro i popodne. Predstave su besplatne pa ko voli nek izvoli. Većina članova hora su vrapci ali ima i drugih predstavnika ptičijeg roda. Jutarnja pjesma im je jača od popodnevne ili se to samo čini zato što je ujutro gradska buka manja. U nastavku poslušajte njihov jutarnji nastup, a ako u komšiluku imate sličan hor, snimite ga i posaljite nam, snimak ćemo rado objaviti.

OPŠIRNIJE


29.08.2015. u 13:43 Broj citanja: 551
Iz Biltena MUP-a
Pretres na području općina Lukavca, Živinica, Srebrenika i Tuzle


TuzlarijePolicijski službenici Uprave policije MUP TK-a su jučer na području Lukavca, Živinica, Srebrenika i Tuzle, postupajući po Naredbi Općinskih sudova, izvršili pretres lica, vozila, stambenih, pomoćnih objekata i drugih objekata na 4 lokacije, kojom prilikom slobode je lišeno 3 lica.

OPŠIRNIJE


29.08.2015. u 13:23
Gradačac
Završen Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive


Na najstarijoj specijalizovanoj sajamskoj manifestaciji u BiH se predstavilo oko 250 izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke, Mađarske i Turske.U Gradačačkom sajmu ističu da je sve prošlo u najboljem redu i da su zadovoljni sa realizovanim aktivnostima u ova četiri dana.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Nema novca za socijalno ugrožene, ima za zakašnjele regrese: Tuzlanski suci i tužioci ekspresno naplatili svoja dugovanja

VIDEO: Tvornica montažnih kuća gotovo u potpunosti izgorjela: Požar u Zavidovićima "spalio" više od 200 radnih mjesta

VIDEO: Sjećanje na ubijene 1992. godine: U Dobrunu otkriveno spomen-obilježje za 131 Bošnjaka

Troje djece u kritičnom stanju, uhapšen vozač iz Rumunije: Austrijska policija zaustavila kamion pun izbjeglica

Zabrinute zbog sigurnosnih prijetnji i ilegalne imigracije: Evropske vlade razmatraju promjene šengenskih pravila

Proglašeni krivim za pomaganje pokretu Muslimanska braća: Novinari Al Jazeere osuđeni na tri godine zatvora u Egiptu

VIDEO: Stolac i dalje opterećen podjelama: Kada će Mak Dizdar u rodnom gradu dobiti ulicu u svoju čast?

VIDEO: Međusobna pomoć žena oboljelih od raka dojke: Brčansko srce realizuje projekat "Radionica psihoterapije"

VIDEO: Upriličena večer poezije Marka Vešovića: U Stocu otvorena manifestacija "Slovo Gorčina"

SLOVENIJA SPREMA 72 DRŽAVNA OBJEKTA U KOJA ĆE SMJESTITI IZBJEGLICE

ŠVEDSKA EKSTREMNA DESNICA: ŽELIMO REFERENDUM O IMIGRANTIMA

UZ POMOĆ POSEBNO DIZAJNIRANIH ODIJELA BRITANSKI SPECIJALCI U SIRIJI TRAŽE JIHADI JOHNA

AUSTRIJSKI ŠVERCERI LJUDIMA ČLANOVI SU MEĐUNARODNE MAFIJE ODGOVORNE ZA 2600 MRTVIH IZBJEGLICA

U SLUČAJU POTRESA NA MEDITERANU TSUNAMI BI UGROZIO ŽIVOTE 130 MILIJUNA LJUDI

ZAROBLJENOG TERORISTA ŽIVOG SPALIO, SASJEKAO, PA POSLAO PORUKU ISIS-U: "OVO ĆE BITI VAŠA SUDBINA"

DESET GODINA POSLIJE: NEW ORLEANS SE SJEĆA KATRINE

OVO SU ŠVERCERI LJUDIMA KRIVI ZA SMRT 71 IZBJEGLICA U AUSTRIJI

U TRGOVINAMA NAS VARAJU GDJE GOD STIGNU, A DM-OVO UKLANJANJE PROIZVODA TEK JE IZNIMKA

NAKON DRAŽE MIHAILOVIĆA SRPSKI SUD REHABILITIRAO I KRALJA PETRA II KARAĐORĐEVIĆA

OSTVARITE SAN: TRAŽE SE BUDUĆI KONTROLORI ZRAČNOG PROMETA

PRIVATNI AVION PRISILNO SLETIO NA AUTOCESTU U ŠVEDSKOJ