TUZLARIJE - VIJESTI

08.01.2010. u 14:02 Broj citanja: 697
Općinsko pravobranilaštvo Tuzla
Reagovanje na netačne navode Mirnesa AjanovićaU povodu navoda predsjednika BOSS-a Mirnesa Ajanovića vezanih za podnošenje krivične prijave protiv Milorada Dodika, predstavnici Općinskog pravobranilaštvo Tuzla, kao jednog od prozvanih subjekata, danas su održali press konfereciju.

Tuzlarije


Prema riječima općinskog pravobranioca Pauline Vazmer – Jogunčić, izneseni su netačni, a možda i zlonamjerni komentari te je na danas održanoj press konfereciji pročitala saopštenje za javnost u kojem se između ostalog navodi:

I - U skladu sa zaključcima Općinskog vijeća Tuzla od 16.09.2009. godine u povodu javne osude propagande Milorada Dodika, kojim je data podrška namjerama Općinskog načelnika Jasmina Imamovića da se u ime Općine Tuzla podnese podnese krivična prijava protiv Milorada Dodika, te zatraženo od Općinskog pravobranioca da realizira namjere Općinskog načelnika i u ime Općine Tuzla podnese krivičnu prijavu protiv imenovanog, Općinsko pravobranilaštvo Tuzla je u realizaciji postavljenog zadatka, nakon temeljite pripreme, primjenom svih relevantnih propisa, podnijelo protiv Milorada Dodika krivične prijave i to:

1. Prijavu o izvršenju krivičnog djela Tužilaštvu tuzlanskog kantona
2. Prijavu o izvršenju krivičnog djela Tužilaštvu Bosne i Hercegovine
3. Prijavu o izvršenju krivičnog djela Okružnom tužilaštvu Bijeljina.

Navedene krivične prijave podnesene su na osnovu relevantnih propisa u zavisnosti od tužilaštva kojem su podnesene, s tim da se u sve tri krivične prijave traži da se ispita postojanje osnova sumnje da su počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine kao što su: pomoć poslije učinjenog krivičnog djela iz člana 232. KZ BIH, Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. KZ BiH, Ometanje rada pravosuđa iz člana 241. KZ BiH, a u vezi sa krivičnim djelima zločina protiv čovječnosti iz člana 172. KZ BiH.

II – Uz sve 3 krivične prijave priložen je dokazni materijal do kojeg je Općinsko pravobranilaštvo moglo doći., a posebno DVD snimak istupa Milorada Dodika emitiran u Magazinu "60 minuta" Federalne televizije od 14.09.2009. godine, transskript snimka govora objavljenog u navedenoj emisiji, kao i drugi dokazi kojima se ukazuje na netačnost izjave Milorada Dodika.

III – O podnešenim krivičnim prijavama javnost je odmah obavještena putem Saopštenja za medije općinskog načelnika od 23.09.2009. godine koje je dostavljeno svim medijima, uz izričito navođenje da su krivične prijave u sva tri navedena tužilaštva.

IV – Nakon Općine Tuzla zastupane po Općinskom pravobranilaštvu Tuzla, krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika podnio je i gradonačelnik grada Sarajeva, a sa čijim sadržajem nismo upoznati.

V - Shodno tome, vrlo je čudno da autor navoda koji su izneseni u tekstovima nekih medija nije bio obavješten o aktivnostima Općine Tuzla i Općinskog pravobranilaštva Tuzla, te se povodom Obavještenja Okružnog tužilaštva u Bijeljini da se neće narediti sprovođenje istrage protiv Milorada Dodika po krivičnim prijavama gradonačelnika Sarajeva od 5.10.2009. godine i Općinskog pravobranilaštva Tuzla od 23.09.2009. godine, oglasio na način kako je to već izneseno, i to napadajući samo "tuzlansku općinsku administraciju" i Pravobranilaštvo Općine Tuzla.

VI – Konačno, napominjemo da je protiv Obavještenja Okružnog tužilaštva u Bijeljini dopuštena pritužba u roku od 8 dana, koja je već u završnoj fazi pripreme u Općinskom pravobranilaštvu Tuzla i bit će blagovremeno podnesena.


S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Grci tvrde: Ovo nije kapitulacija
Cipras pristao na skoro sve rezove koje Europa traži
Hrvati postavili prvi bitcoin bankomat u Grčkoj:
Zbog zatvaranja banaka promet u dva dana porastao 30 puta
˝Policija! Ubojice!˝:
Neredi u Den Haagu nakon smrti privedenog turiste

01.07.2015. u 21:55 Broj citanja: 1189
Danas popodne na putu Tuzla - Orašje
U sudaru sa tegljačem poginuo vozač RenaultaTuzlarijePrema informaciji koju su na svom FB profilu objavili Vatrogasci Srebrenika, danas popodne, u 17: 34 dobili su dojavu od policije da se dogodila teška saobraćajna nezgoda na magistralnom putu Tuzla-Orašje u mjestu Novo Polje, nedaleko od benzinske pumpe Hifa.

OPŠIRNIJE


01.07.2015. u 18:52 Broj citanja: 322
Ramazan u Domu penzionera
Aktiv žena Tuzla pripremio 167 iftara


TuzlarijeRamazan je lijepa prilika da nekoga obradujete. Znaju to i članice Aktiva žena penzionerki iz Tuzle koje su večeras sa iftarom i večerom obradovale 167 stanovnika Doma penzionera. Prema riječima Zlate Rekić, predsjednice Aktiva žena penzionerki Tuzla, ovo je sedma godina zaredom kako za vrijeme ramazana posjećuju ovu ustanovu.

OPŠIRNIJE


01.07.2015. u 18:39
U Umagu-Hrvatska
Na Svjetskom kupu nastupaju članice KBS „Tuzla-Sinbra“


U Umagu-Hrvatska se od 03-05.07.2015. godine održava Svjetski kup za kadete, juniore, u U-21. Do sada je prijavljeno 639 takmičara iz 34 zemlje svijeta. Na ovom takmičenju će nastupiti i članice KBS „Tuzla-Sinbra“.Sa ovim turnirom ekipa KBS „Tuzla-Sinbra“ će završiti izuzetno uspješnu polusezonu u kojoj je osvojeno 156 medalja na zvaničnim državnim i međunarodnim turnirima, od toga 4 na Balkanskim prvenstvima.

OPŠIRNIJE


01.07.2015. u 16:54 Broj citanja: 852
Nove lokacije:
Pucanj iz topa sa Debelog Brda, Kule-Ilinčice i BorićaTuzlarijePucanj iz topa sa Kicelja koji označava kraj posta i vrijeme iftara u Tuzli veliko je osvježenje za ovogodišnji ramazan u Tuzli. Pucanj iz topa sa Kicelja čuje se u cijelome gradu, što postačima dodatno uljepšava ramazanske noći. Vrijedi naglasiti da će drugoga, trećega, četvrtoga i petoga jula top biti smješten na lokalitetu Debelog Brda.

OPŠIRNIJE


01.07.2015. u 15:56 Broj citanja: 494
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaTuzlarijeŠto ste odmarali bez mene odmarali ste, evo mene opet sa "malo tuzlarija". Odmorila sam se, primjer sam kako se može biti fizički vrlo aktivno ali da se dobro odmori i to dobrim dijelom jer sam bila izolovana od vijesti. Trebat će mi vremena da se vratim u kolotečinu, valja mi pročitat šta se dešavalo proteklih desetak dana.

OPŠIRNIJE


01.07.2015. u 15:29
NP Tuzla na kraju 67. pozorišne sezone
Sezona za pamćenje


TuzlarijeI dok se u svim Pozorištima sezona polako privodi kraju, sumiraju su rezultati i uspjesi koji su obilježili sezonu, a ljetnu pauzu koriste za planiranje naredne sezone, u Narodnom pozorištu Tuzla sezona kao da je tek započela. Kompletno Pozorište je angažovano na novom projektu. Za svoj šesti po redu projekat odlučili su se za djelo „Kreket ptica“ od najvećeg grčkog komediografa Aristofana.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Federacija u deficitu najmanje 200 miliona maraka: BiH i službeno ostala bez tranše MMF-a, prijeti li kolaps?

Ban Ki-Mun na komemorativnom skupu u sjedištu UN-a: Srebrenica će zauvijek ostati na savjesti međunarodne zajednice

VIDEO: Nezadovoljni zbog neisplaćenih poticaja: Protesti poljoprivrednika u USK-u, Kantonu 10 i Brčkom

Sindikalci, rudari i državni službenici: \'Nismo zadovoljni\': Uoči 100 dana Vlade FBiH: Još ništa od najavljenih reformi

VIDEO: Pogodovala firmi BTG iz Tomislavgrada: Detalji istrage protiv ministrice Marine Pendeš

Samo dva dana nakon ubistva državnog tužioca: U napadima u Egiptu ubijene najmanje 64 osobe

Cipras apelirao da se glasa sa "ne" zahtjevima kreditora: Eurozona neće nove razgovore s Grčkom prije referenduma

Svaki dan više od 1.000 ljudi uđe u Makedoniju iz Grčke: UNHCR: Najveći zabilježeni broj izbjeglica i migranata

AKTIVISTICA OSUĐENA NA GODINU DANA ZATVORA ZBOG ISTRAGE O RUSKIM VOJNICIMA UBIJENIM U UKRAJINI

MMF: ODGODA PLAĆANJA NIKADA NIJE POMOGLA DRŽAVI U KRIZI

ŽENE IZ BIH NAJAKTIVNIJA GRUPA DŽEPARA U MADRIDU: JEDNA ODVLAČI POZORNOST DEKOLTEOM, DRUGA KRADE

TAKO SE TO RADI: MAĐARSKA MLADIMA DAJE 2400 KUNA MJESEČNO DA SE VRATE U DOMOVINU

BRAT KERUMOVOG ZAMJENIKA PRAVOMOĆNO OSUĐEN ZA ZLOUPORABU IZ VREMENA DOK JE RADIO KAO POLICAJAC

TULUM IZ PAKLA U PODSTRANI: OPTUŽENI ZA SILOVANJE NE SJEĆA SE ŠTO JE RADIO KLJUČNIH POLA SATA

ŠEF EUROGRUPE: PREKIDAMO SVE RAZGOVORE S GRČKOM DO KRAJA REFERENDUMA, NAJVIŠE MI JE ŽAO GRKA

DVA NOVA SLUČAJA EBOLE U LIBERIJI