TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2012. u 13:56 Broj citanja: 14584
3D prezentacija trećeg slanog jezera i nadvožnjakaSudeći prema broju čitanja svih priloga vezanih za izgradnju trećeg jezera, rekonstrukciju sjevere saobraćajnice i pravljenje nadvožnjaka, vlada veliki interes za najnovije projekte Općine Tuzla.

U zgradi Općine Tuzla danas je održana i zvanična prezentacija projekta izgradnje trećeg jezera u okviru kompleksa Panonskih jezera, kao i projekta nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o vrlo atraktivnom projektu koji otvara niz novih mogućnost, kako za građane Tuzle, tako i za goste našeg grada. U toku sezone broj kupača na postojećim jezerima dostiže granicu kapaciteta, te je jedan od razloga pravljenja trećeg jezera širenje kapaciteta, kao i stvaranje mogućnosti za nove sadržaje.

Poznato je da na postojećim jezerima nije dozvoljeno igranje loptom, kao ni skakanje u vodu, a treće jezero je projektovano na način da se omoguće i skokovi u vodu kao i razne zabavne igre u vodi. Vještački gejzir, različita visina dijelova novog jezera, tobogani, samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti cijeli Kompleks Panonike.Načelnik Općine Tuzla je naglasio da je Kompleks Panonskih jezera već proglašen javnim dobrom, istaknuo je činjenicu da je sve napravljeno od novca građana i da treba sve uraditi da ne dođe do privatizacije bilo čega što je građeno od budžetskih sredstava za koja su svi građani odvajali.

Prema riječima načelnika Imamovića privatizacija je lijep izraz za pljačku, a da li će neko u budućnosti privatizirati između ostalog i jezera, zavisi od samih građana.

Također je naglašeno da se godinama zadržava ista cijena ulaznica čime se omogućava svima da borave uz slana jezera. Neograničen boravak u toku dana, kao i omogućavanje unošenja hrane i pića, prednost je koju mnogi ističu.

Tuzlarije


Od načelnika Imamovića danas se moglo čuti da su ovakvi projekti pravi mamac za investitore što pokazuje i primjer trenutno najveće investicije u kompleks Melain Centra gdje je već tri godine zaposleno više od 400 osoba, a uloženo je 240 miliona KM.

Nije nevažno istaknuti da Panonika nije oslonjena na općinski budžet, posluje sa dobitkom, a u sezoni zapošljava oko 150 ljudi.

S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Merkel i Papa ostali bez nagrade:
Nobelovu nagradu za mir dobio tuniški nacionalni Kvartet
Indija:
Ovo jezero je toliko prljavo da se ponekad zapjeni, a ponekad zapali
Napokon otkriveno kako će izgledati ˝dislike˝
Šest ikona koje znače: ˝Ljubav˝, ˝Haha˝, ˝Jupi˝, ˝Vau˝, ˝Tužno˝ i Ljuto˝

09.10.2015. u 21:58
Mala biciklijada u JU OŠ ˝Novi Grad˝Danas su od 13 do 15 sati mali biciklisti u JU OŠ "Novi Grad" održali svoju tradicionalnu, drugu po redu, biciklijadu. Svi učenici II razreda, njih 83, su u školu stigli svojim malim prevoznim sredstvima biciklima i romobilima. Učenici su imali praktičan dan bezbjedne i sigurne vožnje po pravilima koja su naučili teoretski u učionici.

OPŠIRNIJE


09.10.2015. u 17:44 Broj citanja: 864
Pismo čitateljke
Vatrogasci u još jednoj akciji spasavanja


TuzlarijePozdrav! Ovdje Irena Vareškić, htjela bih s vama podijeliti jednu priču jer se ovakve stvari ne događaju svaki dan. Jučer, u blizini glavne pošte u Tuzli oko 14:30 h prolazeći čula sam mjaukanje, malo se osvrnula i pogledala na drvo gdje se nalazio mali mačić koji je pokisao i tu stoji ko zna koliko, zaustavila se još jedna gospođa, te momak i cura.

OPŠIRNIJE


09.10.2015. u 17:15
Gradska uprava
Održan sastanak sa predstavnicima Istraživačkog centra iz Gyöngyösa


Danas je u prostorijama Gradske uprave Tuzla, održan sastanak kojemu su prisustvovali gradonačelnik Jasmin Imamović, sa saradnicima i delegacija Mađarske, u sastavu Peter Hatei ataše za ekonomske pitanja u Ambasadi Mađarske u Sarajevu i predstavnici Geogold Kárpátia Ltd.

OPŠIRNIJE


09.10.2015. u 15:40 Broj citanja: 342
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Nobelova nagrada za mir dodijeljena je Nacionalnom kvartetu za dijalog u Tunisu, zaslužnom za "arapsko proljeće". Ako je u Tunisu i napravljen pozitivan pomak, na žalost, na talasima tog "arapskog proljeća" desilo se puno zla, i još se dešava u drugim državama. Pošto je i Nobelova nagrada za mir odavno pod uticajem političkih lobija, sve mi se čini da i ova ima za cilj da popravi sliku "arapskog proljeća" koje je zbog sirijskih izbjeglica u posljednje vrijeme često izloženo kritici.

OPŠIRNIJE


09.10.2015. u 14:40
Projekt ˝Danas učenik - sutra poduzetnik˝
Motivacija mladima na pokretanje malih obrtaTuzlarije"Danas učenik - sutra poduzetnik", naziv je projekta koji realizuje Centar za razvoj i podršku (CRP) Tuzla, u okviru kojeg je danas održano predavanje predstavnika Obrtničke komore Tuzlanskog kantona učenicima završnog razreda osnovne škole Tušanj u Tuzli.

OPŠIRNIJE


09.10.2015. u 14:29
Vlada TK
Zajedničkim projektima do EU fondova


Mogućnosti saradnje, zajedničkog pripremanja i realizacije projekata iz oblasti zaštite od poplava bile su tema današnjeg sastanka delegacije Vlade Tuzlanskog kantona sa predstavnicima mađarske ambasade u BiH i mađarskih kompanija koje se bave ovom djelatnošću.Premijer Kantona Bego Gutić, zahvalio se na iskazanom interesovanju i akcentirao problem izlijevanja rijeke Spreče

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
60 glasova za, 23 protiv i 3 suzdržana za 2.348.412.392 KM: I Predstavnički dom podržao rebalans budžeta za 2015.

Skupština Sindikata RMU Zenica odlučila da se stupi u štrajk: Zenički rudari obustavili proizvodnju

VIDEO: Suzbijanje kriminala u Kantonalnoj upravi za šumarstvo: USK: U okviru akcije \'Mito 1\' uhapšene dvije osobe

Lideri političkih partija iz RS-a kod predsjednika entiteta: Dodik pozvao policiju da privede Radišića

Glasanju nije prisustvovalo najmanje troje hrvatskih zastupnika: Apelacioni sud u Brčkom poništio usvajanje budžeta Distrikta

I pljenidba brodova kako bi se riješila izbjeglička kriza: UN odobrile Uniji da hapsi krijumčare ljudi kod libijske obale

Objavljena potresna snimka njihovog spašavanja: Teksaška policija pronašla 39 imigranta skrivena u kamionu

Priznanje za doprinos revoluciji u Tunisu 2011.: Nacionalni kvartet za dijalog dobio Nobelovu nagradu za mir

Prije 125 godina rođen Ivo Andrić: U Travniku počeli "Andrićevi dani"

I Coleman i Baždarević otkazali treninge na Bilinom polju: Velšani doputovali u BiH
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 45 minuta
Zastrašujuća snimka: Airbus prisilno sletio, za dlaku promašio cestu punu automobila
Objavljeno prije 45 minuta
Bavarska zbog izbjeglica prijeti Angeli Merkel ustavnom tužbom
Objavljeno prije 60 minuta
Švedska manjinska vlada doživjela ozbiljan udarac
Objavljeno prije sat vremena
Eskaliraju sukobi, Izraelci pucali po Palestincima: Najmanje šestero mrtvih i 70 ranjenih
Objavljeno prije sat vremena
Masovne tučnjave u njemačkim izbjegličkim kampovima, dvoje u kritičnom stanju
Objavljeno prije sat vremena
Moskva ne popušta ni milimetra: Nema kompromisa oko ukrajinskog duga