TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2012. u 13:56 Broj citanja: 15062
3D prezentacija trećeg slanog jezera i nadvožnjakaSudeći prema broju čitanja svih priloga vezanih za izgradnju trećeg jezera, rekonstrukciju sjevere saobraćajnice i pravljenje nadvožnjaka, vlada veliki interes za najnovije projekte Općine Tuzla.

U zgradi Općine Tuzla danas je održana i zvanična prezentacija projekta izgradnje trećeg jezera u okviru kompleksa Panonskih jezera, kao i projekta nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o vrlo atraktivnom projektu koji otvara niz novih mogućnost, kako za građane Tuzle, tako i za goste našeg grada. U toku sezone broj kupača na postojećim jezerima dostiže granicu kapaciteta, te je jedan od razloga pravljenja trećeg jezera širenje kapaciteta, kao i stvaranje mogućnosti za nove sadržaje.

Poznato je da na postojećim jezerima nije dozvoljeno igranje loptom, kao ni skakanje u vodu, a treće jezero je projektovano na način da se omoguće i skokovi u vodu kao i razne zabavne igre u vodi. Vještački gejzir, različita visina dijelova novog jezera, tobogani, samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti cijeli Kompleks Panonike.Načelnik Općine Tuzla je naglasio da je Kompleks Panonskih jezera već proglašen javnim dobrom, istaknuo je činjenicu da je sve napravljeno od novca građana i da treba sve uraditi da ne dođe do privatizacije bilo čega što je građeno od budžetskih sredstava za koja su svi građani odvajali.

Prema riječima načelnika Imamovića privatizacija je lijep izraz za pljačku, a da li će neko u budućnosti privatizirati između ostalog i jezera, zavisi od samih građana.

Također je naglašeno da se godinama zadržava ista cijena ulaznica čime se omogućava svima da borave uz slana jezera. Neograničen boravak u toku dana, kao i omogućavanje unošenja hrane i pića, prednost je koju mnogi ističu.

Tuzlarije


Od načelnika Imamovića danas se moglo čuti da su ovakvi projekti pravi mamac za investitore što pokazuje i primjer trenutno najveće investicije u kompleks Melain Centra gdje je već tri godine zaposleno više od 400 osoba, a uloženo je 240 miliona KM.

Nije nevažno istaknuti da Panonika nije oslonjena na općinski budžet, posluje sa dobitkom, a u sezoni zapošljava oko 150 ljudi.

S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Eksplodirao je bez ikakvog upozorenja
VIDEO Nakon erupcije vulkana nestalo 389 turista
Gordana Tadić obavljaće dužnosti do okončanja postupka
Suspendovan glavni tužilac Goran Salihović
SDP BiH predao krivičnu prijavu zbog prodaje dionica FDS-a

28.09.2016. u 21:49 Broj citanja: 13145
Tragedija u Lipnici
Otac ubio kćerku (12) i sina (5) pa pucao u sebe


TuzlarijeU Lipnici se dogodilo dvostruko ubistvo i pokušaj samoubistva. Stradalo je dvoje djece, a prema prvim informacijama na njih je pucao otac, koji je kasnije pokušao izvršiti samoubistvo. Osoba koja je pokušala izvršiti samoubistvo u vrlo je teškom zdravstvenom stanju i ljekari se u tuzlanskom Kliničkom centru bore za njegov život.

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 21:25 Broj citanja: 1458
Komemorativni centar Tuzla
Identifikacija Kjašifa Smajlovića prve novinarske žrtve rata


U četvrtak u 12,00 u Komemora tivnom centru Tuzla biće obavljena jidentifikacija posmrtnih ostataka novinara Kjašifa Smajlovića ubijenog prvih dana rata u Zvorniku, dok je diktirao svoju zadnju vijest. Dolaze i po mene, čujem njihove korake, bojim se da je ovo moj zadnji izvještaj, javljao je Smajlović.

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 21:12 Broj citanja: 1444
Udruženje Roma “Euro Rom˝
Stipendije učenicima romske nacionalne manjine


U okviru Projekta „Podrška Romima, učenicima srednjih škola kroz stipendije, mentorstvo i tutorstvo“ koji finansira i tehnički podržava Romski obrazovni fond (REF), a koji implementira Udruženje Roma “Euro Rom” dodjeljene su stipendije učenicima romske nacionalne manjine koji redovno pohađaju trogodišnju ili četvorogodišnju srednju školu u školskoj 2016/17 godini na području Tuzlanskog kantona.

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 20:07 Broj citanja: 764
Najava
Obilježavanje Svjetskog dana srca


Klinika za kardiovaskularne bolesti UKC Tuzla se pridružuje obilježavanju Svjetskog dana srca. Svjetski dan srca se obilježava svake godine 29. septembra, u organizaciji Svjetske federacije za srce . Uposlenici Klinike za kardiovaskularne bolesti, u četvrtak 29.09.2016. godine, od 10 do 12 sati, na Trgu Slobode organizirat će druženje i neposredni kontakt sa pacijentima.

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 16:16 Broj citanja: 3879
Centralno grijanje
Informacija o aktivnostima na pripremi sezone grijanja


TuzlarijeIz Centralnog grijanja obavještavaju da je ovo preduzeće danas, 28.09.2016. godine, u u koordinaciji sa Termoelektranom "Tuzla" Tuzla započelo aktivnosti na provjeri ispravnosti sistema daljinskog grijanja. Ove aktivnosti uključuju pokretanje pumpi mrežne vode u Termoelektrani "Tuzla", ostvarivanje cirkulacije mrežne vode kroz cijeli sistem daljinskog grijanja.

OPŠIRNIJE


28.09.2016. u 15:35 Broj citanja: 3199
Gradska uprava
Sanacija i asfaltiranje ceste u naselju Krojčica-MZ KrekaJutros su počeli završni radovi na sanaciji ceste u ulici Krojčica do broja 101, u mjesnoj zajednici Kreka. U toku je asfaltiranje predmetne saobraćajnice, te se mole građani i učesnici u saobraćaju, da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i koriste alternativne putne pravce, ukoliko je to potrebno.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Tragedija kod Tuzle: Otac ubio dvoje djece pa pokušao izvršiti samoubistvo

VIDEO: Vršilac dužnosti Gordana Tadić: Suspendiran glavni državni tužilac Goran Salihović

VIDEO: Rezultat temeljite i dugotrajne istrage: Optužnica u predmetu Bobar banke uskoro na potvrđivanju

VIDEO: Sljedeći krug konsultacija 10. oktobra: Grabar-Kitarović: Niko nema većinu za sastavljanje Vlade

VIDEO: Sud BiH nije dostavio svu traženu dokumentaciju: Odgođeno izjašnjenje o priznavanju presude Đukiću

Dogovor proizvođača nafte na forumu u Alžiru: OPEC smanjuje proizvodnju nafte

Velikom većinom - 97 naprema jedan: Senat oborio Obamin veto na zakon o tužbi protiv S. Arabije

Indirektno optužuje Rusiju i vlasti u Damasku za ratne zločine: Ban Ki-moon: Alep je gori od klaonice

VIDEO: Izvještaj međunarodnog tima istražitelja: Malezijski avion oboren je iznad Ukrajine ruskom raketom

Drugo kolo Lige prvaka u grupama A, B, C i D: Arsenal bolji do Basela, Atletico Madrid savladao Bayern Munich