TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2012. u 13:56 Broj citanja: 13974
3D prezentacija trećeg slanog jezera i nadvožnjakaSudeći prema broju čitanja svih priloga vezanih za izgradnju trećeg jezera, rekonstrukciju sjevere saobraćajnice i pravljenje nadvožnjaka, vlada veliki interes za najnovije projekte Općine Tuzla.

U zgradi Općine Tuzla danas je održana i zvanična prezentacija projekta izgradnje trećeg jezera u okviru kompleksa Panonskih jezera, kao i projekta nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o vrlo atraktivnom projektu koji otvara niz novih mogućnost, kako za građane Tuzle, tako i za goste našeg grada. U toku sezone broj kupača na postojećim jezerima dostiže granicu kapaciteta, te je jedan od razloga pravljenja trećeg jezera širenje kapaciteta, kao i stvaranje mogućnosti za nove sadržaje.

Poznato je da na postojećim jezerima nije dozvoljeno igranje loptom, kao ni skakanje u vodu, a treće jezero je projektovano na način da se omoguće i skokovi u vodu kao i razne zabavne igre u vodi. Vještački gejzir, različita visina dijelova novog jezera, tobogani, samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti cijeli Kompleks Panonike.Načelnik Općine Tuzla je naglasio da je Kompleks Panonskih jezera već proglašen javnim dobrom, istaknuo je činjenicu da je sve napravljeno od novca građana i da treba sve uraditi da ne dođe do privatizacije bilo čega što je građeno od budžetskih sredstava za koja su svi građani odvajali.

Prema riječima načelnika Imamovića privatizacija je lijep izraz za pljačku, a da li će neko u budućnosti privatizirati između ostalog i jezera, zavisi od samih građana.

Također je naglašeno da se godinama zadržava ista cijena ulaznica čime se omogućava svima da borave uz slana jezera. Neograničen boravak u toku dana, kao i omogućavanje unošenja hrane i pića, prednost je koju mnogi ističu.

Tuzlarije


Od načelnika Imamovića danas se moglo čuti da su ovakvi projekti pravi mamac za investitore što pokazuje i primjer trenutno najveće investicije u kompleks Melain Centra gdje je već tri godine zaposleno više od 400 osoba, a uloženo je 240 miliona KM.

Nije nevažno istaknuti da Panonika nije oslonjena na općinski budžet, posluje sa dobitkom, a u sezoni zapošljava oko 150 ljudi.

S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar


Prvi na svijetu:
Paralizirani čovjek prohodao zahvaljujući revolucionarnom zahvatu
Danas odluka:
Ide li Bandić u zatvor Remetinec?
Avion se zabio u ralicu na pisti:
U Moskvi poginuo čelni čovjek francuskog naftnog diva Totala

21.10.2014. u 16:11
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeDeset dana nakon izbora najviše se priča o SDP-u, nije ni čudo. Jedino što su neki iz drugih stranaka umislili da su bogzna kako dobri i sposobni pa narod za njih zato glasao, a ono građana što je izašlo, ruku na srce i nije imalo neki izbor. SDA bi mogla da predloži kakvu plaketu za Zlatka Lagumdžiju, koji je eto, za ovo puno godina njegove vladavine znao nešto i dobro uraditi ali će ga nakon svega pamtiti kao čovjeka s kojim je malo pomalo SDP došao na najniže grane.

OPŠIRNIJE


21.10.2014. u 15:55
Foto aparatom kroz Univerzitetsku


TuzlarijeUlica u kojoj se nalazi najveći broj fakulteta u Tuzli zove se Univerzitetska. Lijep i odgovarajući naziv, a ta ulica, u vrijeme akademske godine, uvijek je puna studenata koji između vježbi i predavanja odlaze na kafu ili da šta pojedu u obliženje kafiće i ugostiteljske objekte. Često se čuje smijeh koji dolazi iz većih ili manjih grupa okupljenih, a ima i ljubavnih parova.

OPŠIRNIJE


21.10.2014. u 15:43
Tuzlanski kanton lider na polju energetske efikasnosti


Danas je u prostorijama Kantonalne prvredne komore u Tuzli promovisana Studija energetske efikasnosti javnih objekata Tuzlanskog kantona. Studija je urađena na osnovu analize podataka prikupljnih od ukupno 378 javnih objekata na području našeg kantona.

OPŠIRNIJE


21.10.2014. u 14:58
Odobrena uplata premije osiguranja
˝Markice˝ za ugrožene od poplava


Na osnovu saglasnosti broj: 13/1-37-sl.147/14 od 20.10.2014. godine, Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona odobrilo je uplatu premije osiguranja, odnosno, aplikaciju markice za 2014. godinu osiguranim licima sa područja Tuzlanskog kantona, koja su pogođena posljedicama elementarne nepogode (poplave), uz odgovarajući dokaz nadležnog organa.

OPŠIRNIJE


21.10.2014. u 14:52
Odobren tromjesečni operativni plan Budžeta TK


Vlada TK utvrdila je osnovicu za obraćun plaće svih budžetskih korisnika Tuzlanskog kantona za septembar 2014. godine u iznosu od 380,25 KM i naknade za ishranu u toku rada budžetskim korisnicima TK za septembar 2014. godine u iznosu od 8,00 KM po izrađenom danu.

OPŠIRNIJE


21.10.2014. u 14:49
Za isplatu budžetskih plaća
Jednokratna pozajmica od 6 miliona KM


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom se odobrava jednokratna pozajmica novčanih sredstava sa podračuna Tuzlanskog kantona. Riječ je o sredstvima od vodnih naknada u iznosu do 3 miliona KM i sa podračuna Tuzlanskog kantona – sredstva za zaštitu okolice u iznosu do 3 miliona KM.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Maratonska sjednica Predsjedništva SDP-a BiH: Vanredni kongres u najkraćem mogućem roku

Radnici u krugu preduzeća štrajkuju glađu: Predstavnici radnika Gradelj-Revoma pred ambasadom Hrvatske

Podrška cjelovitosti BiH: Zasjedanje ministarskog vijeća u Luksemburgu

VIDEO: Radnici šokirani, izvezene tone materijala: Stanići kroz tunel iznose imovinu Feroelektra

VIDEO: CIK sporne prijave proslijedio Tužilaštvu BiH: Izvjesno još ponovnih brojanja izbornih rezultata

VIDEO: Mještani prinuđeni putovati 40 km do središta općine: Most u Kalesiji zbog administrativnih zavrzlama van upotrebe

Š efovi diplomatija pozvali bh. lidere da počnu s reformama: EU: Bosna i Hercegovina što prije da formira vladu

Zagrebački gradonačelnik odbacio povezanost s korupcijom: Bandić odgovorio na pitanja tužitelja, pa vraćen u pritvor

UVODI SE IZRAVNA PUTNIČKA ZRAČNA VEZA IZMEĐU ZAGREBA I VARŠAVE

UVJERLJIVO NAJVIŠE NA SVIJETU: KINA JE PROŠLE GODINE IZVRŠILA 2400 SMRTNIH KAZNI

KOLIKO IMAMO NEOLIBERALNOG KAPITALIZMA: HRVATSKA SE NALAZI NA 70. MJESTU U SVIJETU PO EKONOMSKOJ SLOBODI

ZADARSKOM GRADSKOM VIJEĆNIKU U VRT UBACILI DVIJE EKSPLOZIVNE NAPRAVE

OVAJ SUDAC ODLUČIT ĆE O ZATVORU ZA BANDIĆA: IDE LI BANDIĆ U REMETINEC?

NAPADAČI NA PEKARNICE ALBANACA U VOJVODINI SU MALOLJETNICI: "OVO JE SOCIOLOŠKO PITANJE"

"VEČER": HRVATSKA JE U BORBI PROTIV KORUPCIJE NAPRAVILA KORAK VIŠE OD SLOVENIJE

GODIŠNJA ZARADA 800 MILIJUNA: ISLAMSKA DRŽAVA OD NAFTE ZARAĐUJE VIŠE OD DVA MILIJUNA DOLARA DNEVNO

NEDAVNO OSLOBOĐENI NIJEMCI NAPUSTILI FILIPINE NAKON ŠEST MJESECI ZATOČENIŠTVA