TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2012. u 13:56 Broj citanja: 14246
3D prezentacija trećeg slanog jezera i nadvožnjakaSudeći prema broju čitanja svih priloga vezanih za izgradnju trećeg jezera, rekonstrukciju sjevere saobraćajnice i pravljenje nadvožnjaka, vlada veliki interes za najnovije projekte Općine Tuzla.

U zgradi Općine Tuzla danas je održana i zvanična prezentacija projekta izgradnje trećeg jezera u okviru kompleksa Panonskih jezera, kao i projekta nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o vrlo atraktivnom projektu koji otvara niz novih mogućnost, kako za građane Tuzle, tako i za goste našeg grada. U toku sezone broj kupača na postojećim jezerima dostiže granicu kapaciteta, te je jedan od razloga pravljenja trećeg jezera širenje kapaciteta, kao i stvaranje mogućnosti za nove sadržaje.

Poznato je da na postojećim jezerima nije dozvoljeno igranje loptom, kao ni skakanje u vodu, a treće jezero je projektovano na način da se omoguće i skokovi u vodu kao i razne zabavne igre u vodi. Vještački gejzir, različita visina dijelova novog jezera, tobogani, samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti cijeli Kompleks Panonike.Načelnik Općine Tuzla je naglasio da je Kompleks Panonskih jezera već proglašen javnim dobrom, istaknuo je činjenicu da je sve napravljeno od novca građana i da treba sve uraditi da ne dođe do privatizacije bilo čega što je građeno od budžetskih sredstava za koja su svi građani odvajali.

Prema riječima načelnika Imamovića privatizacija je lijep izraz za pljačku, a da li će neko u budućnosti privatizirati između ostalog i jezera, zavisi od samih građana.

Također je naglašeno da se godinama zadržava ista cijena ulaznica čime se omogućava svima da borave uz slana jezera. Neograničen boravak u toku dana, kao i omogućavanje unošenja hrane i pića, prednost je koju mnogi ističu.

Tuzlarije


Od načelnika Imamovića danas se moglo čuti da su ovakvi projekti pravi mamac za investitore što pokazuje i primjer trenutno najveće investicije u kompleks Melain Centra gdje je već tri godine zaposleno više od 400 osoba, a uloženo je 240 miliona KM.

Nije nevažno istaknuti da Panonika nije oslonjena na općinski budžet, posluje sa dobitkom, a u sezoni zapošljava oko 150 ljudi.

S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Grčka:
Ministar financija Janis Varufakis dao ostavku
Šok na deviznim tržištima:
Euro snažno pao zbog rezultata referenduma u Grčkoj
Veliko slavlje na ulicama Atene:
Grci podržali Ciprasa i rekli NE međunarodnim kreditorima

06.07.2015. u 12:42
Civilna Zastita TK
Svi požari lokalizirani i ugašeni


U toku protekla 24 sata, vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona su, osim nekoliko tehničkih, imale i tri intervencije na gašenju požara i to na području općine Banovići gdje je u naselju Čubrić gorjela divlja deponija smeća, zatim na području općine Gradačac, gdje je u naselju Vida – 1 došlo do požara na privatnom stambenom objektu.

OPŠIRNIJE


06.07.2015. u 12:30
Najava premijere ˝ZOO priče˝
Priča o usamljenosti, ravnodušnosti, neostvarenosti i odbačenostiTuzlarijeU produkciji Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli i Teatra Kabare Tuzla pripremljena je predstava "ZOO priča" čiju će premijeru tuzlanska publika imati priliku pogledati u srijedu 08.07.2015. godine sa početkom u 20 sati u Teatru Kabare Tuzla.

OPŠIRNIJE


06.07.2015. u 12:21
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaTuzlarijeJuèer sam slušala najavu za emisiju o Srebrenici pa me je jedna majka rastužila. Ne mogu se sjetiti taèno kako je rekla ali spominjala je kako je gledala pticu kako hrani svoje mlade, donosi im hranu, štiti ih, brine o njima pa kaže – gledala sam je i mislim "bolja si mati od mene". Nesretna žena sebe okrivljuje, a ko je mogao od organizovanog i planiranog ubijanja zaštiti djecu i civile?

OPŠIRNIJE


06.07.2015. u 11:43
Trebinje, Ljetno državno prvenstvo za mlađe kadete i kadete
˝Zmaj-Alpamm˝ u ukupnom plasmanu četvrti


U subotu i nedjelju u Trebinju je održano Ljetno državno prvenstvo za mlađe kadete i kadete pod organizacijom plivačkog saveza RS-a i suorganizaciji P.K. "Leotar" Trebinje. Plivalo se na olimpijskom (50 metarskom) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. Na takmičenju je nastupilo 230 takmičara iz 14 klubova iz Bosne i Hercegovine

OPŠIRNIJE


06.07.2015. u 10:38
Povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici:
Izložba radova holandske slikarice Trees de la Marche


TuzlarijeU povodu obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici, Udruženje „Comité Bosnie Mir Sada“, Međunarodna galerija portreta Tuzla, Udruženje „Žene Srebrenice“ pozivaju Vas da svojim prisustvom uveličate otvorenje izložbe radova holandske slikarice Trees de la Marche. Otvorenje izložbe održat će se 7. jula 2015. godine u 14 sati.

OPŠIRNIJE


06.07.2015. u 09:42
Umag, Svjetski kup za mlade
Takmičari KBS ˝ORKKA˝ osvojili dvije zlatne i jednu srebrenu medalju


U periodu od 03. do 05. jula u Umagu (Hrvatska), u organizaciji svjetske karate federacije WKF, održan Svjetski kup za mlade. Za reprezenta ciju Bosne i Hercegovine iz kluba borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac u pratnji trenera Željka Zombre, nastupila su 4 takmičara i to Muradbašić Haris, Čajić Hamza, Đozić Mensur i Baćić Damir.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Rješenje Općinskog suda u Sarajevu: Zabrana razrješenja Nadzornog odbora Elektroprivrede HZHB

VIDEO: U ovoj godini nisu primili nijednu marku: Radnici Livnice čelika Tuzla protestirali pred zgradom Vlade TK-a

Iako je prihvaćen prijedlog Vlade Kantona o dizanju kredita: Nastavlja se štrajk policije USK-a

U organizaciji Savske komisije: U Brčkom održan sastanak o regionalnoj saradnji u oblasti voda

Očekuje se oko 10 hiljada učesnika: Sve spremno za ovogodišnji "Marš mira 2015"

VIDEO: Srednja Evropa očekuje izlazak Grčke iz evrozone: Varoufakis podnio ostavku

Ishod pregovora neizvjestan: Posljednji sati pregovora između Irana i svjetskih sila

VIDEO: Privedena kraju veoma uspješna umjetnička sezona: BNP Zenica obilježava 65 godina od osnivanja i početka rada

VIDEO: Ove godine učestvovala i folklorna skupina iz Poljske: U Čitluku održana 4. Međunarodna večer folklora Vionica 2015.

VIDEO: Pobijedile Japan sa 5:2: Amerikanke osvojile Svjetsko prvenstvo u fudbalu

TALIJANSKI PREMIJER SE KLADIO NA GRČKI "OXI"

POČELA NAJOPASNIJA PROSLAVA U ŠPANJOLSKOJ, I OVE GODINE LJUDI ĆE BJEŽATI OD BIKOVA

ŠPANJOLSKI MINISTAR FINANCIJA UZ GRKE: ZASLUŽUJU NOVI PAKET POMOĆI I TREBAJU OSTATI U EUROZONI

SLOVENIJA: JANŠINA STRANKA I DALJE POPULARNIJA OD CERAROVE

DVIJE EKSPLOZIJE U NIGERIJI USMRTILE 44 I RANILE 47 LJUDI

GRČKA JE I SLUŽBENO "GRČKA TRAGEDIJA": "PACIJENT JE UMRO"

DVOJE SLOVENACA NA CRESU "PALO" S VELIKOM KOLIČINOM DROGE, PLANIRALI JE DILATI NA FESTIVALU

GUJA U NJEDRIMA: POVEZAN JE S NAPADOM U TUNISU, NO VEĆ 15 GODINA UBIRE SOCIJALNE NAKNADE U ENGLESKOJ

REKORDER IZ SEMELJACA: IMA 1124 KAZNE, A NEMA NI VOZAČKU DOZVOLU

SLIJEDI LI OTPIS DUGA: POGLEDAJTE TKO SU NAJVEĆI VJEROVNICI GRČKE

NE BOJTE SE, TO SU SAMO MIG-OVI: MORH NAJAVIO MOGUĆA PROBIJANJA ZVUČNOG ZIDA

HRVATI IMAJU JEDNAKI MINIMALAC KAO KINEZI: U ŠANGAJU NAJMANJA PLAĆA 2300 KUNA