TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2012. u 13:56 Broj citanja: 13977
3D prezentacija trećeg slanog jezera i nadvožnjakaSudeći prema broju čitanja svih priloga vezanih za izgradnju trećeg jezera, rekonstrukciju sjevere saobraćajnice i pravljenje nadvožnjaka, vlada veliki interes za najnovije projekte Općine Tuzla.

U zgradi Općine Tuzla danas je održana i zvanična prezentacija projekta izgradnje trećeg jezera u okviru kompleksa Panonskih jezera, kao i projekta nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o vrlo atraktivnom projektu koji otvara niz novih mogućnost, kako za građane Tuzle, tako i za goste našeg grada. U toku sezone broj kupača na postojećim jezerima dostiže granicu kapaciteta, te je jedan od razloga pravljenja trećeg jezera širenje kapaciteta, kao i stvaranje mogućnosti za nove sadržaje.

Poznato je da na postojećim jezerima nije dozvoljeno igranje loptom, kao ni skakanje u vodu, a treće jezero je projektovano na način da se omoguće i skokovi u vodu kao i razne zabavne igre u vodi. Vještački gejzir, različita visina dijelova novog jezera, tobogani, samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti cijeli Kompleks Panonike.Načelnik Općine Tuzla je naglasio da je Kompleks Panonskih jezera već proglašen javnim dobrom, istaknuo je činjenicu da je sve napravljeno od novca građana i da treba sve uraditi da ne dođe do privatizacije bilo čega što je građeno od budžetskih sredstava za koja su svi građani odvajali.

Prema riječima načelnika Imamovića privatizacija je lijep izraz za pljačku, a da li će neko u budućnosti privatizirati između ostalog i jezera, zavisi od samih građana.

Također je naglašeno da se godinama zadržava ista cijena ulaznica čime se omogućava svima da borave uz slana jezera. Neograničen boravak u toku dana, kao i omogućavanje unošenja hrane i pića, prednost je koju mnogi ističu.

Tuzlarije


Od načelnika Imamovića danas se moglo čuti da su ovakvi projekti pravi mamac za investitore što pokazuje i primjer trenutno najveće investicije u kompleks Melain Centra gdje je već tri godine zaposleno više od 400 osoba, a uloženo je 240 miliona KM.

Nije nevažno istaknuti da Panonika nije oslonjena na općinski budžet, posluje sa dobitkom, a u sezoni zapošljava oko 150 ljudi.

S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar


Predsjednik Vlade na sigurnom
VIDEO: Upucan vojnik u blizini Parlamenta Kanade
Akcija ˝Gibraltar˝ u BiH:
Među 9 uhapšenih i direktori Eroneta, prali novac, utajili porez, šteta višemilijunska
Bandić ide u Remetinec
Milanu Bandiću sudac istrage odredio istražni zatvor

23.10.2014. u 13:18 Broj citanja: 323
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeNa fakultetima koji su popularniji velika je gužva, kadrovski i prostorno se nisu posebno mijenjali pa se dešava da se nema gdje sjesti. Profesori se žale, posebno na Medicini, da se ne može organizovati nastava. Ako je nekada bilo oko 100, max 120 studenata na prvoj godini, a sada ih je oko 350, kada se podijele u grupe za vježbe, gdje je predviđen rad sa manjim brojem studenata, onda se može zamisliti na šta to sve liči.

OPŠIRNIJE


23.10.2014. u 11:03
Najava promocije knjige
˝Volim crtati velika crvena srca˝


Međunarodna galerija portreta Tuzla poziva da prisustvujete promociji romana "Volim crtati velika crvena srca", nove knjige tuzlanskog autora Almira Alića, koja će se održati u prostoru Galerije portreta u Tuzli, 24.10.2014. s početkom u 19:00 časova. Promotori knjige su Ružica Marjanović, profesor književnosti iz Užica i Nenad Veličković, književnik iz Sarajeva.

OPŠIRNIJE


23.10.2014. u 10:19
BH novinari traže istragu hakerskih napadaTuzlarijePrema saznanjima Linije za pomoć novinarima, u posljednjih mjesec dana meta hakerskih napada bili su serveri putem kojih informacije distribuiraju magazin Buka, Frontal.rs, Nezavisne.com, Klix.ba, Depo.info, Federalna.ba, Federalna novinska agencija Fena i BN TV.

OPŠIRNIJE


23.10.2014. u 09:26
Svjetski dan jabuka u Gimnaziji ˝Ismet Mujezinović˝


TuzlarijeDana 21.10.2014. godine u prostorijama amfiteatra Javne ustanove Gimnazija “Ismet Mujezinović” obilježen je Svjetski dan jabuka. Profesori i učenici kao domaćini srdačno su ugostili predstavnike drugih škola, Behram-begove Medrese i Katoličkog školskog centra Tuzla.

OPŠIRNIJE


23.10.2014. u 09:09 Broj citanja: 313
Iz Biltena MUP-a TK:
U udesu u Ormanici jedno lice smrtno stradalo


Dana 22.10.2014. godine oko 07:10 sati na magistralnom putu M-18 Tuzla – Orašje u mjestu Ormanica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. «Mercedes» kojim je upravljao N.U. (1959) iz Crne Gore, pmv. «Fiat» kojim je upravljao D.Đ. (1996) nastanjen na području općine Petrovo i pmv. «Toyota» koji je upravljao N.L. (1967) iz Tuzle.

OPŠIRNIJE


22.10.2014. u 23:11 Broj citanja: 777
Apel stanovnika MZ Mramor
Umjesto u šahtove, voda se slijeva u dvorišta i kuće


TuzlarijeU Starom Mramoru, MZ Mramor, prilikom asfaltiranja u decembru 2013.godine, navjerovatnije zbog žurbe, napravljena je greška prilikom asfaltiranja puta, tako da je asfalt ostao viši u odnosu na otvore za prikupljanje voda, tvrdi naš čitatelja iz Mramora, čije je ime poznato redakciji Tuzlarije.net.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: U toku dana će biti saslušani: Uhapšeni u akciji "Gibraltar" prebačeni u Tužilaštvo

VIDEO: Sjednica Vlade FBiH: Danas o prednacrtu budžeta FBiH za narednu godinu

VIDEO: U glavnom centru za brojanje: Počinje novo brojanje glasačkih listića na 48 biračkih mjesta

VIDEO: Vlada Brčko distrikta usvojila listu: Usvojen treći dio liste domaćinstava za dodjelu pomoći

VIDEO: Na sjednici Vlade SBK: Usvojen Zbirni izvještaj o procjeni majskih šteta

VIDEO: Radnici traže da se zaustavi višegodišnja agonija: Četvrti dan štrajka radnica Gredelj-Revoma

VIDEO: Ubijeno 38 nevinih žrtava: Obilježena godišnjica zločina nad Bošnjacima u Stupnom Dolu

VIDEO: Sudjeluje više od 200 hirurga: Večeras svečano otvaranje Trećeg kongresa hirurga FBiH

VIDEO: Sagledavanje trenutnog statusa ovih osoba: Osma međunarodna konferencija o statusu osoba sa invaliditetom

Michaela Zehaf-Bibeaua pucao ispred memorijalnog centra: Otava: Zvaničnici identifikovali ubicu kanadskog vojnika

PRELAZIO MOST PO OLUJI PA UPAO U POTOK: LJUBLJANSKA POLICIJA POKRENULA POTRAGU

OTVORENA POSLOVNA ZONA MERIDIAN16 KOD VELIKE GORICE: PRVI INVESTITOR IZ VELIKE BRITANIJE

ANKARA UZ KOBANI: ERDOGAN ODOBRIO TRANSFER 200 KURDSKIH BORACA PREKO TURSKE

MINISTARSTVO PROMETA OBJAVILO ANALIZU O PREDNOSTIMA MONETIZACIJE AUTOCESTA

EU U ISTRAŽIVANJA EBOLE ULAŽE 24,4 MILIJUNA EURA

NI ŠEST GODINA OD UBOJSTVA IVE PUKANIĆA NIJE POZNAT MOTIV I KRAJNJI NARUČITELJ ZLOČINA

NAKON BRUTALNOG UBOJSTVA BEBE, IZRAELSKA POLICIJA UVELA "NULTU TOLERANCIJU" NA NEREDE