TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2012. u 13:56 Broj citanja: 14740
3D prezentacija trećeg slanog jezera i nadvožnjakaSudeći prema broju čitanja svih priloga vezanih za izgradnju trećeg jezera, rekonstrukciju sjevere saobraćajnice i pravljenje nadvožnjaka, vlada veliki interes za najnovije projekte Općine Tuzla.

U zgradi Općine Tuzla danas je održana i zvanična prezentacija projekta izgradnje trećeg jezera u okviru kompleksa Panonskih jezera, kao i projekta nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o vrlo atraktivnom projektu koji otvara niz novih mogućnost, kako za građane Tuzle, tako i za goste našeg grada. U toku sezone broj kupača na postojećim jezerima dostiže granicu kapaciteta, te je jedan od razloga pravljenja trećeg jezera širenje kapaciteta, kao i stvaranje mogućnosti za nove sadržaje.

Poznato je da na postojećim jezerima nije dozvoljeno igranje loptom, kao ni skakanje u vodu, a treće jezero je projektovano na način da se omoguće i skokovi u vodu kao i razne zabavne igre u vodi. Vještački gejzir, različita visina dijelova novog jezera, tobogani, samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti cijeli Kompleks Panonike.Načelnik Općine Tuzla je naglasio da je Kompleks Panonskih jezera već proglašen javnim dobrom, istaknuo je činjenicu da je sve napravljeno od novca građana i da treba sve uraditi da ne dođe do privatizacije bilo čega što je građeno od budžetskih sredstava za koja su svi građani odvajali.

Prema riječima načelnika Imamovića privatizacija je lijep izraz za pljačku, a da li će neko u budućnosti privatizirati između ostalog i jezera, zavisi od samih građana.

Također je naglašeno da se godinama zadržava ista cijena ulaznica čime se omogućava svima da borave uz slana jezera. Neograničen boravak u toku dana, kao i omogućavanje unošenja hrane i pića, prednost je koju mnogi ističu.

Tuzlarije


Od načelnika Imamovića danas se moglo čuti da su ovakvi projekti pravi mamac za investitore što pokazuje i primjer trenutno najveće investicije u kompleks Melain Centra gdje je već tri godine zaposleno više od 400 osoba, a uloženo je 240 miliona KM.

Nije nevažno istaknuti da Panonika nije oslonjena na općinski budžet, posluje sa dobitkom, a u sezoni zapošljava oko 150 ljudi.

S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar VIDEO:
Vatra progutala šest spratova najvišeg tornja srednje Azije
Nakon maratonskih razgovora u kojima je sudjelovala Rusija i još 15 zemalja
Svjetske sile postigle dogovor o prekidu sukoba u Siriji
Federalni premijer Novalić i ministri povećali sebi naknadu za odvojeni život za 30.000 posto
Duševne boli od rastrošnosti

13.02.2016. u 18:23
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaTuzlarijeZar nije nevjerovatna vijest da su naučnici tek prije par dana potvrdili postojanje gravitacionih valova, nečega što je Albert Einstein u svojoj teoriji relativnosti predvidio još prije 100 godina, a imao je samo papir i olovku, i naravno svoj mozak.

OPŠIRNIJE


13.02.2016. u 17:17
Sloboda u Antalyji remizirala s Dancima


U četvrtoj pripremnoj utakmici, a drugoj u Antalyji, fudbaleri tuzlanske Slobode danas su remizirali s danskim prvoligašem Nordsjaellandom iz Faruma. Susret je završen rezultatom 2:2. Danci su poveli golom Mikkelsena u 9. minuti, a pola sata nakon toga udvostručili su svoje vodstvo pogotkom Karlssona.

OPŠIRNIJE


13.02.2016. u 17:14
Rukomet:
Tuzla želi organizaciju utakmice baraža između reprezentacija BiH i Švedske


Nakon tri sjajno organizovane utakmice u kvalifikacijama za SP 2017. godine u Francuskoj, Tuzla želi da organizuje i utakmicu baraža za odlazak na svjetsku rukometnu smotru između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Švedske. Predsjednik RK Sloboda Solana Samir Sejranić, kluba koji je bio tehnički organizator utakmica Zmajeva protiv Slovačke, Kosova i Litvanije.

OPŠIRNIJE


13.02.2016. u 15:37 Broj citanja: 839
Učenici Medicinske škole razveselili mališane na Pedijatriji i FizijatrijiObilježavajući Dan bolesnika, sekcija Crveni križ Srednje medicinske škole u Tuzli je tradicionalno, već po treći put organizirala prikupljanje igračaka i didaktičkih pomagala u Srenjoj medicijskoj školi Tuzla. Prikupljeno su podijelili hospitaliziranim mališanima na Klinici za dječje bolesti i Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju UKC-a u Tuzli.

OPŠIRNIJE


13.02.2016. u 14:45 Broj citanja: 610
Saopštenje za javnost Sindikalne organizacije Grada Tuzle


Tuzlarije"... niko od Imamovićevih sadašnjih saradnika u Gradskoj upravi Tuzla ne može na lokalnim izborima biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika". Ovu navodnu Bešlagićevu izjavu razmatrala je Sindikalna organizacija Grada Tuzla na sjednici održanoj dana 11.02.2016. godine, te daje Saopštenje za javnost

OPŠIRNIJE


13.02.2016. u 12:50
Međunarodna galerija portreta Tuzla
Održana javna tribina na temu ˝Vršnjačko nasilje kao simptom“


Prema riječima Dubravka Lovrenovića, očuha nastradalog dječaka, postojeći zakonski propisi idu na ruku maloljetnim nasilnicima i psihopatama. Vrijeme je, kaže on, da sistem mijenjamo iz temelja. I to ne samo obrazovni, odnosno odgojni.  Ovo je prva tribina ovakve vrste u Tuzli i posvećena je nažalost, Tuzlaku Mahiru Rakovcu koji je izvršio samoubistvo

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Zbog mogućnosti bijega i utjecaja na svjedoke: Određen jednomjesečni pritvor Pavloviću i drugim

Srebrenički farmeri zabrinuti, bolest se širi na ostalu stoku: Federalno ministarstvo farmerima doniralo bolesne junice

Nije poznato da li je otkaz povezan sa slučajem \'Radončić?: Zijad Hadžijahić nije više uposlenik ambasade SAD-a u BiH

VIDEO: Dok se čeka novi aranžman s MMF-om: BiH sve bliže kritičnoj granici zaduživanja

VIDEO: Do Usore se dolazi mostom s jednom kolovoznom trakom: Dotrajali i neuvjetan most jedina im je veza sa svijetom

U Federaciji plus Branka Janko, Razvojna agencija Žepče: Žepče dobilo certifikat za povoljan ambijent za investiranje

Visoka predstavnica pohvalila napore vlasti u BiH: Mogherini čestitala Zvizdiću predaju aplikacije za članstvo u EU

Pogođen strateški važan vojni aerodrom u Minigu: Turska granatirala dijelove Alepa pod kontrolom Kurda

Dočekale ga hiljade vernika i orkestar marijačija: Papa Franjo počeo svoju prvu posjetu Meksiku

FOTO: Lyrich Theatre imao je poseban hodnik za \'obojene\': Prisjećanja gradonačelnika Birminghama o rasnoj segregaciji
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 2 sata
Somalija: Al-Šebab preuzeo odgovornost za bombaški napad u zrakoplovu Airbusu A321
Objavljeno prije 2 sata
Medvedev: Rusija i Zapad ulaze u novi hladni rat
Objavljeno prije 3 sata
Sirijska vojska zauzela selo kod Alepa
Objavljeno prije 4 sata
Australija se pridružila "zelenom valu": Legalizira se uzgoj medicinske marihuane
Objavljeno prije 5 sati
Nizozemska osnovala banku izmeta za presađivanje baketrijske flore
Objavljeno prije 5 sati
Tisuće Mađara prosvjedovalo protiv Orbanove reforme školstva