TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2012. u 13:56 Broj citanja: 14103
3D prezentacija trećeg slanog jezera i nadvožnjakaSudeći prema broju čitanja svih priloga vezanih za izgradnju trećeg jezera, rekonstrukciju sjevere saobraćajnice i pravljenje nadvožnjaka, vlada veliki interes za najnovije projekte Općine Tuzla.

U zgradi Općine Tuzla danas je održana i zvanična prezentacija projekta izgradnje trećeg jezera u okviru kompleksa Panonskih jezera, kao i projekta nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o vrlo atraktivnom projektu koji otvara niz novih mogućnost, kako za građane Tuzle, tako i za goste našeg grada. U toku sezone broj kupača na postojećim jezerima dostiže granicu kapaciteta, te je jedan od razloga pravljenja trećeg jezera širenje kapaciteta, kao i stvaranje mogućnosti za nove sadržaje.

Poznato je da na postojećim jezerima nije dozvoljeno igranje loptom, kao ni skakanje u vodu, a treće jezero je projektovano na način da se omoguće i skokovi u vodu kao i razne zabavne igre u vodi. Vještački gejzir, različita visina dijelova novog jezera, tobogani, samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti cijeli Kompleks Panonike.Načelnik Općine Tuzla je naglasio da je Kompleks Panonskih jezera već proglašen javnim dobrom, istaknuo je činjenicu da je sve napravljeno od novca građana i da treba sve uraditi da ne dođe do privatizacije bilo čega što je građeno od budžetskih sredstava za koja su svi građani odvajali.

Prema riječima načelnika Imamovića privatizacija je lijep izraz za pljačku, a da li će neko u budućnosti privatizirati između ostalog i jezera, zavisi od samih građana.

Također je naglašeno da se godinama zadržava ista cijena ulaznica čime se omogućava svima da borave uz slana jezera. Neograničen boravak u toku dana, kao i omogućavanje unošenja hrane i pića, prednost je koju mnogi ističu.

Tuzlarije


Od načelnika Imamovića danas se moglo čuti da su ovakvi projekti pravi mamac za investitore što pokazuje i primjer trenutno najveće investicije u kompleks Melain Centra gdje je već tri godine zaposleno više od 400 osoba, a uloženo je 240 miliona KM.

Nije nevažno istaknuti da Panonika nije oslonjena na općinski budžet, posluje sa dobitkom, a u sezoni zapošljava oko 150 ljudi.

S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Na aerodromu Katmandu u Nepalu:
Turski Airbus s 238 putnika promašio pistu, svi preživjeli
Jergović o Selvedinu Beganoviću:
Imam kojeg bodu noževima dok on vjerom brani Europu
Pred posjetu Sarajevu:
Šef papine sigurnosti potvrdio da postoje prijetnje Islamske države

04.03.2015. u 23:30
Priredba u OŠ „Novi Grad“
˝Mojoj majci i Bosni i Hercegovini s ljubalju˝


Danas je u našoj školi bilo svečano i veselo. Napravili smo kratak predah od takmičenja koja su trenutno aktuelna u svim školama, pa tako i u našoj. Prešli smo na malo veselije i opuštenije teme. Organizovali smo priredbu posvećenu ženama, majkama i našoj drugoj majci, domovini

OPŠIRNIJE


04.03.2015. u 22:10 Broj citanja: 864
Besplatno savjetovanje za građane
Kako spriječiti vlagu, gljivice i plijesan

NUB - Američki kutak, 5. marta u 18:00TuzlarijeCentar za razvoj i podršku Tuzla i EFEKT mreža pozivaju sve zainteresovane građane da dođu na besplatno savjetovanje u Američki kutak, razgovaraćemo o razlozima pojave vlage, te kako spriječiti vlagu, pojavu gljivica i plijesni na unutrašnjim zidovima.

OPŠIRNIJE


04.03.2015. u 19:04
Uprava policije MUP-a TK-a
U 2014. godini manje lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravamaLažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama su poslednjih nekoliko godina su aktuelne na području našeg kantona ali i šire, te predstavljaju ozbiljan problem za normalan rad škola, kao i drugih subjekata naše društvene zajednice. Na području našeg kantona one su najizraženije na području grada Tuzla,

OPŠIRNIJE


04.03.2015. u 18:08 Broj citanja: 836
Behram-begova medresa
Anes Mulić za godinu i po dana naučio Kur’an napametTuzlarijeBehram-begova medresa u Tuzli rasadnik je brojnih talenata. Među njima je i mladi Anes Mulić, rođen 1997.godine u Tešnju, koji pohađa drugi razred ove odgojno-obrazovne institucije. Za godinu i po dana uspio je da nauči Kur’an napamet, te je prije tri mjeseca i zvanično postao hafiz. Anes je osnovnu školu pohađao u Tešnju.

OPŠIRNIJE


04.03.2015. u 17:57
Predstavljena knjiga ˝Banka˝ Emira Sokolovića


U Tuzli je jučer, kao rezultat suradnje književnika iz Zenice, Emira Sokolovića i nakladničke kuće „Paun“, novinarima ukratko predstavljena nova knjiga spomenutoga autora, pod nazivom „Banka“, koja je ujedno prva knjiga koju objavljuje u svojoj domovini. Događaj je upriličen u Domu književnosti gdje je i održana novinska konferencija. „Banka“ je satirična drama koja govori o kompleksnosti i zamršenosti trenutačne situacije u Federaciji BiH

OPŠIRNIJE


04.03.2015. u 17:35
Rekordni uspjeh u akciji ˝Sat kodiranja˝:
Bosna i Hercegovina na 10. mjestu od 165 zemalja učesnicaTuzlarijeZnate li koje je zanimanje budućnosti, sa kojim nikad nećete biti bez posla, a pri čemu možete raditi za strane kompanije i živjeti u BiH?
To je programerski posao, za koji već sada vlada velika potražnja i kod nas i u svijetu, sa trendom stalnog rasta.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Posljednje kiše ponovo aktivirale klizišta: Donji Bradići odsječeni od svijeta, kritično i u selu Kolići

Drugostepena presuda za ratni zločin na području Bihaća: Manje kazne Ružniću i Mustafiću, Selimović oslobođen

VIDEO: Svečanost povodom Dana civilne zaštite: Solak: Poplave su pokazale koliko smo ranjivi

Usvojena žalba na raniju odluku Županijskog suda: Glavaš mora u istražni zatvor, obrana najavljuje ustavnu tužbu

Poplavama pogođeno najmanje 3.500 osoba: Najmanje 50 mrtvih u poplavama u Tanzaniji

VIDEO: U rudniku eksplodirao metan: Poginula 33 rudara u rudniku uglja na istoku Ukrajine

Bijeg iz Sirije, Eritreje, Konga, Južnog Sudana: Utrostručen broj ilegalnih imigranata u EU

Zapanjujuće otkriće u Hondurasu: Grad majmunskog boga ili nova civilizacija?

U EKSPLOZIJI METANA U UKRAJINI 33 MRTVA RUDARA

EBOLA NAPADA NOVE ŽRTVE U GVINEJI I SIJERA LEONU JER NEMA PRAVILNOG LIJEČENJA

U NAPADU SIRIJSKIH POBUNJENIKA 34 POGINULIH

POLICAJCU KOJI JE UBIO MLADOG CRNCA MICHELA BROWNA NEĆE SE SUDITI

NAKON PROPASTI JUŽNOG TOKA BUGARSKA IPAK ŽELI PLINOVOD NABUCCO

PUTIN: UKRAJINA IMA PLINA ZA JOŠ DVA DANA, A MI ĆEMO NOVI DATI SAMO AKO PLATE UNAPRIJED

ZADUŽILI SU NAS ZA JOŠ 1,5 MILIJARDI EURA: SVAKI HRVAT DUŽAN 65 TISUĆA KUNA

SAD: RUSI FINANCIRAJU RAT, POTIČU GA, VODE I KONTROLIRAJU

AGENT BRITANSKE TAJNE SLUŽBE: "BIH JE BILA ŠKOLA ZA MNOGE VOĐE AL QAEDE"