TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2012. u 13:56 Broj citanja: 13981
3D prezentacija trećeg slanog jezera i nadvožnjakaSudeći prema broju čitanja svih priloga vezanih za izgradnju trećeg jezera, rekonstrukciju sjevere saobraćajnice i pravljenje nadvožnjaka, vlada veliki interes za najnovije projekte Općine Tuzla.

U zgradi Općine Tuzla danas je održana i zvanična prezentacija projekta izgradnje trećeg jezera u okviru kompleksa Panonskih jezera, kao i projekta nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o vrlo atraktivnom projektu koji otvara niz novih mogućnost, kako za građane Tuzle, tako i za goste našeg grada. U toku sezone broj kupača na postojećim jezerima dostiže granicu kapaciteta, te je jedan od razloga pravljenja trećeg jezera širenje kapaciteta, kao i stvaranje mogućnosti za nove sadržaje.

Poznato je da na postojećim jezerima nije dozvoljeno igranje loptom, kao ni skakanje u vodu, a treće jezero je projektovano na način da se omoguće i skokovi u vodu kao i razne zabavne igre u vodi. Vještački gejzir, različita visina dijelova novog jezera, tobogani, samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti cijeli Kompleks Panonike.Načelnik Općine Tuzla je naglasio da je Kompleks Panonskih jezera već proglašen javnim dobrom, istaknuo je činjenicu da je sve napravljeno od novca građana i da treba sve uraditi da ne dođe do privatizacije bilo čega što je građeno od budžetskih sredstava za koja su svi građani odvajali.

Prema riječima načelnika Imamovića privatizacija je lijep izraz za pljačku, a da li će neko u budućnosti privatizirati između ostalog i jezera, zavisi od samih građana.

Također je naglašeno da se godinama zadržava ista cijena ulaznica čime se omogućava svima da borave uz slana jezera. Neograničen boravak u toku dana, kao i omogućavanje unošenja hrane i pića, prednost je koju mnogi ističu.

Tuzlarije


Od načelnika Imamovića danas se moglo čuti da su ovakvi projekti pravi mamac za investitore što pokazuje i primjer trenutno najveće investicije u kompleks Melain Centra gdje je već tri godine zaposleno više od 400 osoba, a uloženo je 240 miliona KM.

Nije nevažno istaknuti da Panonika nije oslonjena na općinski budžet, posluje sa dobitkom, a u sezoni zapošljava oko 150 ljudi.

S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar


Nokia odlazi u povijest:
Nostalgična evolucija ˝neuništivih˝ mobitela
Vatra sukljala 200 metara u zrak:
Jedan poginuli, najmanje 10 ozlijeđenih u eksploziji plina u Njemačkoj
Predsjednik Vlade na sigurnom
VIDEO: Upucan vojnik u blizini Parlamenta Kanade

24.10.2014. u 17:16
Zajednička akcija policijskih službenika MUP-a TK i MUP-a ZDK, uz podršku službenika CJB Bijeljina
Uhapšeno 12 lica


TuzlarijeU toku akcije "Golf", koju od ranih jutarnjih sati po naredbama Kantonalnih sudova TK i ZDK, provode policijski službenici MUP-a TK i MUP-a ZDK, uz podršku službenika CJB Bijeljina, izvršeni su pretresi na više lokacija, te uhapšeno 12 lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo Organizovani kriminal u vezi s izvršenjem krivičnih djela Teške krađe, Iznude i Krivotvorenja javnih isprava.

OPŠIRNIJE


24.10.2014. u 16:23
Tanja Fajon se susrela sa studentima u Tuzli
„Što prije formirati vlast u BiH“


TuzlarijeTanja Fajon, slovenačka zastupnica u Evropskom parlamentu, boravila je danas u posjeti Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Ona se susrela sa studentima i prvim ljudima Univerziteta i Prirodno-matematičkog fakulteta. U izjavi za medije je kazala da je u ovom trenutku najbitnije da se implementiraju rezultati izbora i da se formira vlast u našoj zemlji.

OPŠIRNIJE


24.10.2014. u 15:32
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeŠto se tiče druge peticije hoću bar jedan stub ulične rasvjete na potezu od pošte do mosta kod Filozofskog, na stazi pored Jale. Zadovoljna ću biti i običnom sijalicom. Staza mala ali dosta skraćuje put i vrlo je prometna. Koriste je svi, puno je tu i učenika, studenata, prolaznika, a noću ima dosta onih koji šetaju pse. Imaju tu i klupe pa kad je lijepo vrijeme može se sjesti ali se s prvim mrakom ne vidi ništa. Bilo bi i ljepše i sigurnije da se osvijetli.

OPŠIRNIJE


24.10.2014. u 15:11
Povodom nove 1436. hidžretske godine
Čestitka muftije tuzlanskog Vahida-ef. Fazlovića


TuzlarijeU ovom ozračju podsjetimo se da hidžra nije promjena mjesta boravka radi udobnosti i ugodnosti, već stalna težnja za pronalaženjem dobrih okolnosti i okruženja za djelotvornije promicanja misije islama. Poslanik Muhammed, neka je na njega Allahov blagoslov i mir, podučio nas je, gradnjom džamije i bratimljenjem ensarija i muhadžira netom nakon Hidžre

OPŠIRNIJE


24.10.2014. u 15:08
Vlada TK
Traženje rješenja za Livnicu čelika d.o.o. Tuzla


Sastanak premijera Tuzlanskog kantona Bahrije Umihanića i ministra industrije, energije i rudarstva TK Mulage Fejzića sa predstavnicima uprave i krovnog i sindikata Livnice čelika d.o.o. Tuzla protekao je u traženju rješenja za probleme ovog privrednog društva.

OPŠIRNIJE


24.10.2014. u 13:10
Održan sajam ˝Zdravo, domaće, prirodno˝


Vrhunska organizacija 3. međunarodnog sajma tradicionalnih domaćih proizvoda Brojne sajamske manifestacije, kao mjesto susreta i mogućnosti ostvarivanja novih poslovnih kontakata, svakako i čvrstih prijateljstava značajna su aktivnost privrednih komora a u cilju pružanja usluga svojim članicama.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Sud BiH odlučuje o jednomjesečnom pritvoru: Ročište za devet osoba uhapšenih u akciji "Gibraltar"

Uhapšeni u akciji SIPA-e "Meso": Lijanovićima, Bahilju i Galiću ukinut pritvor

Protest pred ambasadom Hrvatske u Sarajevu: Peti dan štrajka radnika Gredelj-Revoma iz Dobošnice

Održana telefonska sjednica Nadzornog odbora kompanije: Slaven Grbavac novi v.d. člana Uprave HT Eroneta

Hapšenja u ZDK-u, SBK-u, TK-u i Zvorniku: U akciji "Golf" uhapšeno 25 osoba

Imenovan evropski koordinator protiv ebole: Evropska Unija izdvaja milijardu eura za ebolu

Nastupa večeras zalaskom sunca u 17:55: Večeras nastupa Nova 1436. hidžretska godina

Čeka se službena potvrda odluke: Srbiji pobjeda protiv Albanije, ali joj se oduzimaju tri boda

ŠEST OSOBA OZLIJEĐENO U EKSPLOZIJI U TVORNICI ORUŽJA U CRNOJ GORI

MERKEL POZVALA PUTINA DA SE ANGAŽIRA NA RJEŠENJU PLINSKOG SPORA S KIJEVOM

PRIVEDEN KAŠTELANIN KOJI JE LIJEČNIKA HTIO RAZNIJETI BOMBOM

RASTU TENZIJE U JERUZALEMU: PALESTINCI SE SUKOBILI S IZRAELSKOM POLICIJOM

DJECA MONSTRUMI: 11-GODIŠNJACI U MAKARSKOJ IZVADILI OČI MAČKI, OBJESILI JE I KAMENOVALI DO SMRTI

RUSIJA I DALJE DRŽI POSTROJBE U UKRAJINI, NATO: NEMOJMO SE ZAVARAVATI, OVO NIJE KRAJ PRIČE

PUTIN: SAD UNIŠTAVA SVJETSKI POREDAK

SVI SU LUDI ZA PHOTOMATHOM: "MOGLA BI TO BITI NAJVEĆA IT TRANSAKCIJA NA OVIM PROSTORIMA"

SLOVENIJA ZADOVOLJNA PRESEDANOM IZA PREKIDA POSTUPKA PBZ-A I ZABE PROTIV LJUBLJANSKE BANKE

WHO NAJAVIO 1.000.000 DOZA CJEPIVA PROTIV EBOLE ZA 2015. GODINU

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG PRIPADNIKA VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE ZA RATNA SILOVANJA U BIH

"ČOVJEK KOJEM JE JOSIPOVIĆ DILAO TAJNE SPISE" NE ŽELI BITI UPETLJAN U IZBORNU KAMPANJU U HRVATSKOJ

PRVI POTVRĐEN SLUČAJ EBOLE U MALIJU, ZDRAVSTVENO STANJE 2-GODIŠNJE BOLESNICE SE POPRAVLJA