TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2012. u 13:56 Broj citanja: 14414
3D prezentacija trećeg slanog jezera i nadvožnjakaSudeći prema broju čitanja svih priloga vezanih za izgradnju trećeg jezera, rekonstrukciju sjevere saobraćajnice i pravljenje nadvožnjaka, vlada veliki interes za najnovije projekte Općine Tuzla.

U zgradi Općine Tuzla danas je održana i zvanična prezentacija projekta izgradnje trećeg jezera u okviru kompleksa Panonskih jezera, kao i projekta nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o vrlo atraktivnom projektu koji otvara niz novih mogućnost, kako za građane Tuzle, tako i za goste našeg grada. U toku sezone broj kupača na postojećim jezerima dostiže granicu kapaciteta, te je jedan od razloga pravljenja trećeg jezera širenje kapaciteta, kao i stvaranje mogućnosti za nove sadržaje.

Poznato je da na postojećim jezerima nije dozvoljeno igranje loptom, kao ni skakanje u vodu, a treće jezero je projektovano na način da se omoguće i skokovi u vodu kao i razne zabavne igre u vodi. Vještački gejzir, različita visina dijelova novog jezera, tobogani, samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti cijeli Kompleks Panonike.Načelnik Općine Tuzla je naglasio da je Kompleks Panonskih jezera već proglašen javnim dobrom, istaknuo je činjenicu da je sve napravljeno od novca građana i da treba sve uraditi da ne dođe do privatizacije bilo čega što je građeno od budžetskih sredstava za koja su svi građani odvajali.

Prema riječima načelnika Imamovića privatizacija je lijep izraz za pljačku, a da li će neko u budućnosti privatizirati između ostalog i jezera, zavisi od samih građana.

Također je naglašeno da se godinama zadržava ista cijena ulaznica čime se omogućava svima da borave uz slana jezera. Neograničen boravak u toku dana, kao i omogućavanje unošenja hrane i pića, prednost je koju mnogi ističu.

Tuzlarije


Od načelnika Imamovića danas se moglo čuti da su ovakvi projekti pravi mamac za investitore što pokazuje i primjer trenutno najveće investicije u kompleks Melain Centra gdje je već tri godine zaposleno više od 400 osoba, a uloženo je 240 miliona KM.

Nije nevažno istaknuti da Panonika nije oslonjena na općinski budžet, posluje sa dobitkom, a u sezoni zapošljava oko 150 ljudi.

S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Bronzani iz Pekinga
Amel Tuka nakon Sarajeva, dočekan i u Zenici
U kamionu u Austriji ugušilo se najmanje 71 izbjeglica:
Zadnjim snagama pokušali su doći do zraka
Preporučujemo da pogledate:
Kratki video odlično objasnio kompleksan problem izbjeglica

28.08.2015. u 20:33 Broj citanja: 549
Ljeto na Panonskim jezerima
Kupanje uz muziku uživo i brojne degustacije


TuzlarijeBrojni građani su i danas, tražeći spas od vrućine, posjetili kompleks Panonskih jezera u Tuzli. Osim Tuzlaka, primjećeno je i prisustvo gostiju iz drugih gradova Bosne i Hercegovine. Radio-televizija Tuzlanskog kantona danas je uživo realizovala emisiju Ljeto na Panonskim jezerima što je dodatno upotpunilo ugođaj svim posjetiocima.

OPŠIRNIJE


28.08.2015. u 20:28
Šatori su i dalje u blizini zgrade Vlade TK
Radnici ne mare za premijerove riječi


Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić rekao je da što se tiče protesta radnika Tuzla kvarca i hotela Tuzla uz podršku Sindikata solidarnosti za njega priča završena i da očekuje reagovanje Komunalne inspekcije Grada Tuzla. Radnici očito ne mare za premijerove riječi jer su i večeras, treću noć, na Ircu, u blizini zgrade Vlade TK.

OPŠIRNIJE


28.08.2015. u 20:17
Sajam šljive: Predstavljena ˝Eko – rotaciona sušnica za plodove i bilje˝


Trećeg dana 42. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu predstavljena je „Eko – rotaciona sušnica za plodove i bilje“, inovatora Abdulaha Smajlovića iz Srebrenika.Istraživanje, projektovanje i izrada su trajali dvije godine, a na Sajmu šljive je prezentovan njen rad.

OPŠIRNIJE


28.08.2015. u 19:49
Drugi upisni rok je u toku
Dođite na informativni dan Visoke škole eMPIRICA


TuzlarijeJeste li znali da informatički stručnjaci zauzimaju treće mjesto najplaćenijih zanimanja u BiH, s prosječnom plaćom u oblasti informatike i komunikacija (ICT) od 1.200 maraka? Znate li da istovremeno u Evropi nedostaje 900 000 ICT stručnjaka? Stoga odaberite studij koji vam omogućava odličnu zaradu i brzo zaposlenje u BiH ili inostranstvu.

OPŠIRNIJE


28.08.2015. u 15:33 Broj citanja: 515
Pismo čitaoca
Prvo zebra pa prelazTuzlarijeČitalac R.M. poslao nam je ovu zanimljivu fotografiju, uz napomenu da ju je jučer našao na forumu Skyscrapercity. "Ilegalni" pješački prelaz, kojeg su građani uspostavili čim je otvoren Bingo na Stupinama, na putu je legalizacije, samo obrnutim redosljedom. Prvo je iscrtana zebra, a treba se nadati da će uskoro biti i spojena asfaltom sa pločnikom.

OPŠIRNIJE


28.08.2015. u 14:58
Delegacija Vlade i privrednika TK na sastanku u Vladi Federacije BiH


Na inicijativu premijera TK Bege Gutića i privrednika iz ovog kantona premijer FBiH Fadil Novalić bio je domaćin današnjeg sastanka koji je održan s ciljem rješavanja dijela problema s kojima se susreću u svom poslovanju. Premijer Novalić je najavio da će problemi biti razmotreni i u obliku zaključaka upućeni svim akterima današnjeg sastanka.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Bronzani sa SP-a, nakon Sarajeva, dočekan i u Zenici: Tuka: Ovo je medalja za moju BiH, ona to zaslužuje

VIDEO: Iznenađeni i razočarani, nadležnima dali rok pet dana: Proizvođači mlijeka prijete blokadom uvoza iz Hrvatske

VIDEO: Čeka se odgovor sindikata na prijedlog Vlade: USK: Đaci najvjerovatnije neće krenuti 1. septembra na nastavu

VIDEO: Jami zbog teških uslova rada prijeti zatvaranje: Rudari pozvali vlast da hitno započne ulaganja u rudnik Đurđevik

Bošnjačka djeca će na instruktivnu nastavu: Ministar prosvjete RS-a i dalje tvrdi da ne postoji bosanski jezik

Najmanje 7,6 miliona ljudi raseljeno unutar Sirije: Masovni egzodus Sirijaca

Traži se rješenje za veliki broj migranata: EU se sprema za vanredni samit o izbjegličkoj krizi

Sedam osoba privedeno zbog krijumčarenja izbjeglica: U kamionu pronađeno 71 tijelo, među njima troje djece i beba

VIDEO: Posveta Ive Andrića svome gradu: Prije 70 godina objavljeno prvo izdanje Travničke hronike

MAĐARSKA VLADA TRAŽI TRI GODINE ZATVORA ZA ILEGALNI PRELAZAK GRANICE

TRIBINA O HERCEGBOSNI: BUDUĆNOST BIH OVISI O TOME HOĆE LI BOŠNJACI PONOVITI POGREŠKE SRBA

EUROPSKE VLADE PROPITKUJU SCHENGEN

MASOVNI NADZOR: AMERIČKI PRIZIVNI SUD PRESUDIO U KORIST NSA-E

KAKVA SVINJARIJA NA BENZINSKOJ POSTAJI: MJESECIMA TOČILI LOŽ ULJE I PRODAVALI GA KAO EURODIZEL

TRAGEDIJA KOD ŠOLTE: IDENTIFICIRAN POGINULI NJEMAČKI RONIOC, NAĐENO I TIJELO NESTALOG ERVINA KUZMANIĆA

OVO SU REALNE BROJKE: HRVATSKA MEĐU NAJTROMIJIM GOSPODARSTVIMA U EUROPSKOJ UNIJI

CITIGROUP: IZGLEDNO JE DA ĆE KINA SVIJET ODVUĆI U GLOBALNU RECESIJU

EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE U STANU NA VRBANIMA, TEŠKO OPEČEN MLADIĆ, MEĐU OZLIJEĐENIMA I DJECA

RADAR POTVRDIO: POLJSKA GOTOVO SIGURNA DA JE LOCIRALA NACISTIČKI VLAK PUN DRAGOCJENOSTI

CERAR: SPREMNI SMO ZA PRIHVAT IZBJEGLICA, ALI JE UVJET NJIHOVA INTEGRACIJA I SIGURNOST DRŽAVE