TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2012. u 13:56 Broj citanja: 15003
3D prezentacija trećeg slanog jezera i nadvožnjakaSudeći prema broju čitanja svih priloga vezanih za izgradnju trećeg jezera, rekonstrukciju sjevere saobraćajnice i pravljenje nadvožnjaka, vlada veliki interes za najnovije projekte Općine Tuzla.

U zgradi Općine Tuzla danas je održana i zvanična prezentacija projekta izgradnje trećeg jezera u okviru kompleksa Panonskih jezera, kao i projekta nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o vrlo atraktivnom projektu koji otvara niz novih mogućnost, kako za građane Tuzle, tako i za goste našeg grada. U toku sezone broj kupača na postojećim jezerima dostiže granicu kapaciteta, te je jedan od razloga pravljenja trećeg jezera širenje kapaciteta, kao i stvaranje mogućnosti za nove sadržaje.

Poznato je da na postojećim jezerima nije dozvoljeno igranje loptom, kao ni skakanje u vodu, a treće jezero je projektovano na način da se omoguće i skokovi u vodu kao i razne zabavne igre u vodi. Vještački gejzir, različita visina dijelova novog jezera, tobogani, samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti cijeli Kompleks Panonike.Načelnik Općine Tuzla je naglasio da je Kompleks Panonskih jezera već proglašen javnim dobrom, istaknuo je činjenicu da je sve napravljeno od novca građana i da treba sve uraditi da ne dođe do privatizacije bilo čega što je građeno od budžetskih sredstava za koja su svi građani odvajali.

Prema riječima načelnika Imamovića privatizacija je lijep izraz za pljačku, a da li će neko u budućnosti privatizirati između ostalog i jezera, zavisi od samih građana.

Također je naglašeno da se godinama zadržava ista cijena ulaznica čime se omogućava svima da borave uz slana jezera. Neograničen boravak u toku dana, kao i omogućavanje unošenja hrane i pića, prednost je koju mnogi ističu.

Tuzlarije


Od načelnika Imamovića danas se moglo čuti da su ovakvi projekti pravi mamac za investitore što pokazuje i primjer trenutno najveće investicije u kompleks Melain Centra gdje je već tri godine zaposleno više od 400 osoba, a uloženo je 240 miliona KM.

Nije nevažno istaknuti da Panonika nije oslonjena na općinski budžet, posluje sa dobitkom, a u sezoni zapošljava oko 150 ljudi.

S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Napravili barikadu
Navijači FK Sarajevo napali igrače u blizini Tuzle
Ubijeno četrdeset i troje, 84 lakše i teže ranjeno
21. godišnjica zločina na Markalama
Prvi putnici u septembru
Talgo vozovi prošli probnu vožnju

29.08.2016. u 08:11 Broj citanja: 354
Plan dobrovoljnog darivanja krvi od 30.08. do 01.09.
Ako niste dobrovoljni davalac, razmislite, možda je vrijeme da to postanete


Ako niste do sada dobrovoljno darivali krv, razmislite, možda je vrijeme da to uradite. Ne čekajte da Vama ili Vašem bližnjem zatreba krv! Darivanjem pomažete u ostvarenju cilja da krv čeka bolesnika, a ne obrnuto!

OPŠIRNIJE


29.08.2016. u 01:09 Broj citanja: 795
Održan Sajam mladih poduzetnica


U sklopu projekta: „Iskoristi svoje kompetencije i (samo)zaposli se!", Centar za edukaciju i obrazovanje Tuzla, u nedjelju 28.08.2016. godine, organizovao je III Sajam mladih poduzetnica. Sajam je održan na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli, a svoje radove, izlagale su uspješne mlade poduzetnice, koje su identifikovale svoje kompetencije putem „Pasoša kompetencija"

OPŠIRNIJE


29.08.2016. u 00:07 Broj citanja: 8153
Najnovije vijesti iz svijetaTuzlarije

OPŠIRNIJE


29.08.2016. u 00:04 Broj citanja: 2716
Dogodilo se u svijetu na današnji dan


TuzlarijeTuzlarije su na netu od 2001. godine. Gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Iako se bavimo isključivo lokalnim i bh. temama, rubriku "Vijesti iz svijeta" objavljujemo od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta je to u svijetu bilo aktuelno na današnji dan desetak godina ranije.

OPŠIRNIJE


28.08.2016. u 15:52 Broj citanja: 2525
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Nedjelja prolazi u sportskim i umjetničkim aktivnostima. Održana je Tuzlanska biciklijada, okupilo se oko 2000 učesnika. Vrijeme je poslužilo i sve je proteklo u najboljem redu. Na slikama su oni zadnji u koloni. Najmlađi i najslađi. Bilo ih je dosta, vrijedno su okretali pedale uz bodrenje roditelja i starijih. Tu su i oni koji su možda u lošijoj kondiciji ili su imali želju da učestvuju bez posebnog forsiranja s vožnjom.

OPŠIRNIJE


28.08.2016. u 15:43 Broj citanja: 3255
Danas u Tuzli
Održana 5. Tuzlanska biciklijada


TuzlarijeU organizaciji JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o Tuzla, M-bike Shop i BK ”Tuzla” održana je Peta tuzlanska biciklijada. Učestvovalo je oko 2000 biciklista pa se može reči da je Cilj manifestacije, a to je, omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka, ispunjen.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
U eksploziji nema ozlijeđenih: Bomba pred briselskim Institutom za kriminologiju

VIDEO: \'Drina 2016\' na GP-u Š epak-Trbušnica : Održana zajednička vježba pripadnika policija RS-a i Srbije

VIDEO: Dok u EU konstantno uvode nove standarde : Sistem brige o sigurnosti hrane u BiH rasparčan i nepotpun

VIDEO: U Federaciji plus Alija Grabovica i Dijana Parla: Prvačići u KS-u spremni za školu i nove predmete

VIDEO: Vrijedni mještani drvo pretvaraju u umjetnost: Stanovnici Goduše tri stoljeća od drveta izrađuju čibuke i frule

Ankara želi potisnuti ekstremiste istočno od rijeke Eufrat : Pobunjenici protjeruju kurdske snage iz gradova na sjeveru Sirije

Epicentar u blizini mjesta Arkvata del Tronto: Novi potres od 4,4 stepena u Italiji

Intervenirala kosovska policija, situacija napeta: Albanci prosvjedom spriječili Srbe da nazoče blagdanu crkve

Počinju pripreme za kavlifikacije: Ohupljaju se najbolji bh. nogometaši
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 50 minuta
U centru Irana postavljen ruski sustav S-300 za zaštitu nuklearnog postrojenja
Objavljeno prije sat vremena
Francuski ministar policije: Nećemo donijeti zakon o zabrani burkinija jer bi bio protuustavan
Objavljeno prije sat vremena
Bomba eksplodirala pred policijskom zgradom u Bruxellesu
Objavljeno prije sat vremena
Zbog lažne dojave o pucnjavi zatvoreni dijelovi aerodroma u Los Angelesu
Objavljeno prije sat vremena
Prva južnoafrička pilotkinja odlučila je nadahnuti sljedeću generaciju ženskih pilota
Objavljeno prije sat vremena
Merkel Turcima: Integrirajte se u društvo i ne donosite sukobe u Njemačku