TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2012. u 13:56 Broj citanja: 14074
3D prezentacija trećeg slanog jezera i nadvožnjakaSudeći prema broju čitanja svih priloga vezanih za izgradnju trećeg jezera, rekonstrukciju sjevere saobraćajnice i pravljenje nadvožnjaka, vlada veliki interes za najnovije projekte Općine Tuzla.

U zgradi Općine Tuzla danas je održana i zvanična prezentacija projekta izgradnje trećeg jezera u okviru kompleksa Panonskih jezera, kao i projekta nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o vrlo atraktivnom projektu koji otvara niz novih mogućnost, kako za građane Tuzle, tako i za goste našeg grada. U toku sezone broj kupača na postojećim jezerima dostiže granicu kapaciteta, te je jedan od razloga pravljenja trećeg jezera širenje kapaciteta, kao i stvaranje mogućnosti za nove sadržaje.

Poznato je da na postojećim jezerima nije dozvoljeno igranje loptom, kao ni skakanje u vodu, a treće jezero je projektovano na način da se omoguće i skokovi u vodu kao i razne zabavne igre u vodi. Vještački gejzir, različita visina dijelova novog jezera, tobogani, samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti cijeli Kompleks Panonike.Načelnik Općine Tuzla je naglasio da je Kompleks Panonskih jezera već proglašen javnim dobrom, istaknuo je činjenicu da je sve napravljeno od novca građana i da treba sve uraditi da ne dođe do privatizacije bilo čega što je građeno od budžetskih sredstava za koja su svi građani odvajali.

Prema riječima načelnika Imamovića privatizacija je lijep izraz za pljačku, a da li će neko u budućnosti privatizirati između ostalog i jezera, zavisi od samih građana.

Također je naglašeno da se godinama zadržava ista cijena ulaznica čime se omogućava svima da borave uz slana jezera. Neograničen boravak u toku dana, kao i omogućavanje unošenja hrane i pića, prednost je koju mnogi ističu.

Tuzlarije


Od načelnika Imamovića danas se moglo čuti da su ovakvi projekti pravi mamac za investitore što pokazuje i primjer trenutno najveće investicije u kompleks Melain Centra gdje je već tri godine zaposleno više od 400 osoba, a uloženo je 240 miliona KM.

Nije nevažno istaknuti da Panonika nije oslonjena na općinski budžet, posluje sa dobitkom, a u sezoni zapošljava oko 150 ljudi.

S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Francuska:
Hollande želi Google, Facebook i Twitter proglasiti ˝suučesnicima˝ terorista
Poručili da će doći u Ameriku
Džihadisti zaprijetili Obami
Rusija:
Sa sinom u naručju skočio sa sedmog sprata i spasio mu život

28.01.2015. u 12:49
Javna rasprava o Sutorini 24. februaraTuzlarijeJavna rasprava o pitanju statusa Sutorine na osnovu zaključka Predstavničkog doma sa sjednice 15. januara, a povodom Prijedloga rezolucije o Sutorini, predlagača poslanika Denisa Bećirovića bit će održana 24. februara u Sarajevu.
Ovo je danas na sjednici u Sarajevu odlučila Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

OPŠIRNIJE


28.01.2015. u 11:16
Okupljanje radnika srijedom ispred pravosudnih institucija
Tanović: Vlada TK opstruira rad ˝Livnice˝TuzlarijeOko stotinu nezadovoljnih radnika iz deset propalih firmi s područja Tuzlanskog kantona i ove su se srijede okupili ispred pravosudnih institucija u Tuzli. "Imamo informaciju da svim silama žele da „Livnica“ ne radi, odnosno da se opstruira njen rad, iako je direktor „Livnice“ dogovorio remont, a čovjek iz Banje Luke je dovezao materijal" kazao je Feni Enes Tanović iz Sindikata solidarnosti TK-a.

OPŠIRNIJE


28.01.2015. u 10:32
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeJučer su rekli pa porekli da je žena u Tuzli umrla od ptičije gripe. U trenutku kada nigdje u Evropi nema ptičije gripe vijest da je ima u Tuzli privukla je i medije izvan BiH. Na žalost, svi oni koji su se trebali zvanično oglasiti saopštenjem za javnost opredjelili su se za pojedinačne kontakte sa medijima pa se i vijest počela pojavljivati u različitim verzijama, a narodu je ostalo da nagađa. Još kad počnu s onim H1N2, H3N2, H5N1 i slično, trebamo svi da znamo šta je sezonska, šta svinjska, ptičija.

OPŠIRNIJE


28.01.2015. u 10:29
Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona
Pacijentica je umrla od posljedica sezonske gripe, nema mjesta paniciNaknadnim uvidom u medicinsku dokumentaciju pacijentice, utvrđeno je da se ne radi o virusu ptičije gripe, nego virusu H1N1 iz skupine sezonske gripe. Ovom prilikom želimo obavijestiti građane Tuzlanskog kantona da, trenutno, nema mjesta panici, nema potrebe za dodatnom zaštitom, osim uobičajene brige za vlastito zdravlje i zaštite kada je u pitanju obična, sezonska gripa, koja se, svake godine javlja.

OPŠIRNIJE


28.01.2015. u 09:49
Grad Tuzla
Održana prezentacija Modela finansijske samoodrživostiJučer, 27.01.2015. godine, u Tuzli, u prostorijama Javne ustanove „Dom mladih”, održana je prezentacija Modela procesa finansijske samoodrživosti. To je bila poslednja, peta prezentacija modela, a u ime Gradske uprave prisutne je pozdravio i poželio im dobrodošlicu predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla, Jozo Nišandžić.

OPŠIRNIJE


28.01.2015. u 01:48 Broj citanja: 549
Izložba fotografija Amara Mehmedinovića
Tuzlansko srce još uvijek kuca


TuzlarijeU Ateljeu „Ismet Mujezinović“ sinoć je otvorena samostalna izložba fotografija Amara Mehmedinovića, mladog fotografa iz Tuzle. Izložba je održana u sklopu akcije „Spasimo vid našem Teši“, pa su svi posjetioci bili u prilici da kupe izložene fotografije i na taj način pomognu u liječenju Dragana Tešića Teše.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
O nastavku konstitutivne sjednice: Danas kolegij Skupštine USK-a

O isporuci prirodnog gasa: Sjednica Vlade Kantona Sarajevo

Donijeta odluka o stupanju u generalni štrajk: Š trajkački odbor državnih službenika i namještenika KS-a

Od Vlade Federacije traže isplatu zaostalih potraživanja: Protesti poljoprivrednika iz Livna, Tuzle i USK-a

Sukobi demonstranata i policije: Tokom protesta u Prištini povrijeđeno 170 ljudi

Vladu čine Siriza i Nezavisni Grci: Prva sjednica nove vlade Grčke

Poručili da će doći u Ameriku: Džihadisti zaprijetili Obami

U Narodnom pozorištu u 12 sati bit će održana komemoracija: Posljednji oproštaj od Kemala Montena

FOTO: Oluja, ipak, zaobišla ovaj američki grad: Prazne ulice New Yorka idealne za lude fotografije

POLICIJA ČUVALA ŠATORAŠE, ALI NE ZNA TKO JE KOLINDINU POBJEDU SLAVIO ILEGALNIM VATROMETOM U SAVSKOJ

NAPAD KOD ĐAKOVA: SJEKIROM UDARAO PSA I PRIJETIO UBOJSTVOM

ZBOG DIVLJANJA ŠVICARCA DIPLOMATI BIH U OČAJU: PLAĆE IM PALE ZA ČETVRTINU

POROŠENKO TRAŽI OD PUTINA DA SE DRŽI SPORAZUMA I OBUZDA POBUNJENIKE

ĐURIĆ: PROSVJEDI NA KOSOVU USMJERENI SU PROTIV NORMALIZACIJE ODNOSA

KINA PLANIRA NIŽI RAST KAKO BI OMOGUĆILA VEĆU ULOGU TRŽIŠTA U GOSPODARSTVU

ZAŠTO NJEMAČKA I AUSTRIJA IMAJU NISKU NEZAPOSLENOST MLADIH?

HOLLANDE ŽELI GOOGLE, FACEBOOK I TWITTER PROGLASITI "SUUČESNICIMA" TERORISTA

POZNATA ZVIŽDAČICA SONJA VLAHEK TVRDI DA JE PRETUČENA, A POLICIJA DA JE NARUŠILA JAVNI RED I MIR