TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2012. u 13:56 Broj citanja: 14160
3D prezentacija trećeg slanog jezera i nadvožnjakaSudeći prema broju čitanja svih priloga vezanih za izgradnju trećeg jezera, rekonstrukciju sjevere saobraćajnice i pravljenje nadvožnjaka, vlada veliki interes za najnovije projekte Općine Tuzla.

U zgradi Općine Tuzla danas je održana i zvanična prezentacija projekta izgradnje trećeg jezera u okviru kompleksa Panonskih jezera, kao i projekta nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o vrlo atraktivnom projektu koji otvara niz novih mogućnost, kako za građane Tuzle, tako i za goste našeg grada. U toku sezone broj kupača na postojećim jezerima dostiže granicu kapaciteta, te je jedan od razloga pravljenja trećeg jezera širenje kapaciteta, kao i stvaranje mogućnosti za nove sadržaje.

Poznato je da na postojećim jezerima nije dozvoljeno igranje loptom, kao ni skakanje u vodu, a treće jezero je projektovano na način da se omoguće i skokovi u vodu kao i razne zabavne igre u vodi. Vještački gejzir, različita visina dijelova novog jezera, tobogani, samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti cijeli Kompleks Panonike.Načelnik Općine Tuzla je naglasio da je Kompleks Panonskih jezera već proglašen javnim dobrom, istaknuo je činjenicu da je sve napravljeno od novca građana i da treba sve uraditi da ne dođe do privatizacije bilo čega što je građeno od budžetskih sredstava za koja su svi građani odvajali.

Prema riječima načelnika Imamovića privatizacija je lijep izraz za pljačku, a da li će neko u budućnosti privatizirati između ostalog i jezera, zavisi od samih građana.

Također je naglašeno da se godinama zadržava ista cijena ulaznica čime se omogućava svima da borave uz slana jezera. Neograničen boravak u toku dana, kao i omogućavanje unošenja hrane i pića, prednost je koju mnogi ističu.

Tuzlarije


Od načelnika Imamovića danas se moglo čuti da su ovakvi projekti pravi mamac za investitore što pokazuje i primjer trenutno najveće investicije u kompleks Melain Centra gdje je već tri godine zaposleno više od 400 osoba, a uloženo je 240 miliona KM.

Nije nevažno istaknuti da Panonika nije oslonjena na općinski budžet, posluje sa dobitkom, a u sezoni zapošljava oko 150 ljudi.

S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar Otvorila se rupa u zemlji široka sto metara:
˝Pitanje je vremena kad ćemo svi završiti u njoj˝
Samo za neustrašive:
Fantastična snimka skoka s 99. kata nebodera u Dubaiju
Novo istraživanje tvrdi:
Bježite s društvenih mreža ako želite sačuvati vezu ili brak

03.05.2015. u 16:01
Rekonstrukcija Ulice Meše Selimovića
Korak do asfalta


TuzlarijeU Ulici Meše Selimovića radilo se na izmjeni vodovodnih i kanalizacionih instalacija, a nakon asfaltiranja konačno će ulica, koja nosi ime našeg najpoznatijeg književnika, izgledati kako treba. Godinama su građani iz ovog dijela grada apelovali na nadležne da se nešto uradi jer je ulica zbog blizine Osnovne škole "Tušanj" i stadiona vrlo prometna.

OPŠIRNIJE


03.05.2015. u 15:54
Ulična akcija u Tuzli
˝Građani i novinari zajedno u borbi za istinu˝


TuzlarijeVijeće za štampu u Bosni i Hercegovini i Omladinska novinska asocijacija u BiH organizirali su danas u 29 bh. gradova javnu kampanju "Građani i novinari zajedno u borbi za istinu", povodom obilježavanja 3. maja -Svjetskog dana slobode medija. U sklopu kampanje provedena je i anketa o stanju medijskih sloboda u BiH.

OPŠIRNIJE


03.05.2015. u 15:29 Broj citanja: 838
Video:
Napredak radova na zapadnom ulazu u gradTuzlarijeNakon četrnaest dana evo novog, jutros urađenog video snimka radova sa trase zapadnog ulaza u grad. Pogledajte i snimke napravljene prije dvije sedmice ili još starije, pa sami procijenite napredak radova.

OPŠIRNIJE


03.05.2015. u 12:19 Broj citanja: 1053
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeE moja Kate, pa mogla si se bolje u Bosni udati. Ne mogu da vjerujem da je žena otišla da se porodi i nakon par sati na nogama ispred bolnice, i to u štiklama, sa šminkom, frizurom, pa na sve to još i bebu nosi, a princ maše li maše. I gdje je tetka da nosi dijete? Ono nije humano, neka nam ta moda iz Velike Britanije ne dolazi, treba one slike zabraniti za prikazivanje, još će početi pričati kako porođaj nije ništa.

OPŠIRNIJE


03.05.2015. u 12:17
Najava
Prvi majski alergološki simpozij sa međunarodnim učešćem


Prvi majski alergološki simpozij sa međunarodnim učešćem održat će se u Tuzli 5. maja 2015. godine.Cilj organizatora je da se prikažu najsvježija iskustva iz prakse i otvore novi putevi za integraciju različitih pristupa i terapijskih procedura iz oblasti alergologije. Simpozij će biti održan u Dramar centru u Slavinovićima sa početkom u 13 sati

OPŠIRNIJE


03.05.2015. u 12:17
Film ˝Stupica nevidljivog djeteta˝ 5. maja u BKC-uTuzlarijeU Bosanskom kulturnom centru Tuzla, 5. maja 2015. godine bit će održana tuzlanska premijera dokumentarno-igranog filma „Stupica nevidljivog djeteta“, režisera Šemsudina Gegića. Dugometražni, igrano-dokumentarni film "Stupica nevidljivog djeteta", dobio je izuzetne kritike te izazvao veliko interesovanje publike.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Zelene beretke i delegacija iz RS-a u bivšoj Dobrovoljačkoj: Treći maj u Sarajevu: 23 godine poslije

Povezivan sa jednim zagrebačkim mafijaškim klanom: U središtu Sesveta ubijen Vinko Žuljević Klico

Među njima i 101-godišnji muškarac: Tri osobe izvučene žive ispod ruševina osam dana nakon potresa

Rudić: Građani u BiH najviše vjeruju medijima: Svjetski je dan slobode medija

VIDEO: Pogledajte kako radi perilica posuđa: Greške koje svakodnevno pravite kada perete posuđe

Litvanija pobijedila izabranike Dragana Markovića 19:15: Poraz bh. rukometaša u Kaunasu

X Factor: Ove nedjelje nova faza takmičenja, od 20:45: Zavirite u kuće sudija - ekskluzivne fotografije!

TISUĆU JAPANACA MOLILO ZA KAMIKAZE

NEKOLIKO STOTINA PROSVJEDNIKA PRKOSI POLICIJSKOM SATU U BALTIMOREU

SOROS SUOČEN S GOLEMIM POREZOM OD 6.7 MILIJARDI DOLARA

VELIKI AMERIČKI TRGOVAČKI LANCI ZATVARAJU VIŠE OD 6.000 TRGOVINA

TROJE MRTVIH U POTONUĆU BRODA BLIZU EGIPATSKE OBALE

NEWYORŠKI POLICAJAC UPUCAN U GLAVU

TALIJAN UMRO NAKON ŠTO MU JE NAGLO POZLILO TIJEKOM RONJENJA U RIJEČKOM AKVATORIJU

BANDIĆ O UBOJSTVU KLICE: ŽELIM VJEROVATI DA ĆEMO USKORO NAĆI POČINITELJE

MERKEL ODRŽALA DIRLJIV GOVOR U DACHAU, ISTAKNULA DA JE JUDAIZAM DIO NJEMAČKOG IDENTITETA

BUFFETT: NE MOGU VJEROVATI DA BACAMO NOVAC IZ HELIKOPTERA I PRITOM NEMAMO INFLACIJU

NAKON OSAM DANA IZ RUŠEVINA U NEPALU SPAŠENO ČETVORO LJUDI, UKLJUČUJUĆI STOGODIŠNJAKA

ISTOVREMENA KOMEMORACIJA ZA POGINULE PRIPADNIKE JNA I LOJALISTE ODANE SARAJEVU

VENEZUELA NACIONALIZIRA DISTRIBUCIJU HRANE