TUZLARIJE - VIJESTI

20.06.2012. u 13:56 Broj citanja: 14024
3D prezentacija trećeg slanog jezera i nadvožnjakaSudeći prema broju čitanja svih priloga vezanih za izgradnju trećeg jezera, rekonstrukciju sjevere saobraćajnice i pravljenje nadvožnjaka, vlada veliki interes za najnovije projekte Općine Tuzla.

U zgradi Općine Tuzla danas je održana i zvanična prezentacija projekta izgradnje trećeg jezera u okviru kompleksa Panonskih jezera, kao i projekta nadvožnjaka na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o vrlo atraktivnom projektu koji otvara niz novih mogućnost, kako za građane Tuzle, tako i za goste našeg grada. U toku sezone broj kupača na postojećim jezerima dostiže granicu kapaciteta, te je jedan od razloga pravljenja trećeg jezera širenje kapaciteta, kao i stvaranje mogućnosti za nove sadržaje.

Poznato je da na postojećim jezerima nije dozvoljeno igranje loptom, kao ni skakanje u vodu, a treće jezero je projektovano na način da se omoguće i skokovi u vodu kao i razne zabavne igre u vodi. Vještački gejzir, različita visina dijelova novog jezera, tobogani, samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti cijeli Kompleks Panonike.Načelnik Općine Tuzla je naglasio da je Kompleks Panonskih jezera već proglašen javnim dobrom, istaknuo je činjenicu da je sve napravljeno od novca građana i da treba sve uraditi da ne dođe do privatizacije bilo čega što je građeno od budžetskih sredstava za koja su svi građani odvajali.

Prema riječima načelnika Imamovića privatizacija je lijep izraz za pljačku, a da li će neko u budućnosti privatizirati između ostalog i jezera, zavisi od samih građana.

Također je naglašeno da se godinama zadržava ista cijena ulaznica čime se omogućava svima da borave uz slana jezera. Neograničen boravak u toku dana, kao i omogućavanje unošenja hrane i pića, prednost je koju mnogi ističu.

Tuzlarije


Od načelnika Imamovića danas se moglo čuti da su ovakvi projekti pravi mamac za investitore što pokazuje i primjer trenutno najveće investicije u kompleks Melain Centra gdje je već tri godine zaposleno više od 400 osoba, a uloženo je 240 miliona KM.

Nije nevažno istaknuti da Panonika nije oslonjena na općinski budžet, posluje sa dobitkom, a u sezoni zapošljava oko 150 ljudi.

S.M.

(tuzlarije.net)               


Upišite svoj komentar


Baterija vašeg pametnog telefona stalno je prazna?
Ovo bi moglo biti genijalno rješenje
Australija oplakuje smrt 25-godišnjeg sportaša:
Ubio ga udarac loptice u vrat
Pet kandidata za predsjednika SDP BiH
Bešlagić, Borić, Nikšić, Pejanović i Pudarić

28.11.2014. u 17:06
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaKoliko je zatalasao govori i podatak da je hrvatski premijer Zoran Milanović otkazao ranije zakazanu posjetu Srbiji. Niko sretniji od Šešelja, vjerovatno po cijele dane štuca. Ne znam zašto se od njega i sličnih očekuje da se za nešto kaju, pa nisu oni počinili zločin u afektu, u stanju na granici razuma, nego su ga detaljno isplanirali i sistematski realizovali, i opet bi, to je gotovo sigurno.

OPŠIRNIJE


28.11.2014. u 15:51
BKC Tuzla
Na repertoaru tri filma svjetske produkcijeTuzlarijeU velikoj dvorani BKC – a Tuzla u nedjelju i ponedjeljak 30. 11 i 01. 12. 2014. godine biće prikazana tri filma od najbolje svjetske produkcije. Organizatori su Operacija kino i Sarajevo film festival. „Hrabri autić Ploddy", „Mostovi Sarajeva" i "Varvari".
Ulaznice po cijeni od 2 KM možete kupiti sat vremena prije projekcije filmova u BKC – u Tuzla.

OPŠIRNIJE


28.11.2014. u 14:34 Broj citanja: 448
Ljetne bašte u jesenjem ruhuTuzlarijeKraj novembra među tuzlanskim ugostiteljima zasigurno ne slovi kao mjesec sa najvećim profitom. S obzirom da većina tuzlanskih kafića egzistira ponajviše zahvaljujući ljetnim baštama, nije ni čudno što nam se grad čini nekako mirnim, a šetališta tako velika kada ih ugostitelji uklone. Ipak, prošetate li centrom grada primjetićete da većina kafića i dalje nije „penzionisala“ svoje ljetne bašte.

OPŠIRNIJE


28.11.2014. u 14:33 Broj citanja: 303
Vlada TK razmatrala zahtjeve Sindikata Fabrike obuće ˝Aida˝


TuzlarijeVlada Tuzlanskog kantona na današnjoj je vanrednoj sjednici razmotrila zahtjeve Sindikata Fabrike obuće "Aida" d.d. Tuzla od 27. novembra, pri čemu je imala u vidu da je na sjednici Kolegija Vlade od 26. novembra po osnovu ranijih zahtjeva Sindikata zauzela stav da će sagledati zakonske i finansijske mogućnosti odobravanja jednokratne socijalne pomoći u visini raspoloživih sredstava.

OPŠIRNIJE


28.11.2014. u 14:26
Predstavljen Specijalni izvještaj o položaju Roma u BiHTuzlarijeUz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini danas je u Tuzli predstavljen Specijalni izvještaj Institucije ombudsmena BiH za ljudska prava o položaju Roma u Bosni i Heregovini. Cilj izvještaja jeste ukazati javnosti na problem koji imaju danas Romi u BiH.

OPŠIRNIJE


28.11.2014. u 14:19
Grad Tuzla:
Razgovor o poslovnim prilikama za razvoj malih i srednjih preduzeća


Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, sastao jučer sa gospodinom Andrasom Horvaijem, menadžerom za operacije i portfolio za Evropu i Centralnu Aziju, koji je ujedno i vršilac dužnosti šefa ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru, i gospođom Ruvejdom Aliefendić, specijalisticom za pitanja razvoja privatnog sektora

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
Glavni osumnjičeni iz BiH: U Austriji policijska operacija protiv međunarodnog terorizma

VIDEO: Za ratne zločine na području Bosanskog Broda: Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Mladena Kurdija

VIDEO: Održana vanredna sjednica Vlade TK: Vlada nije nadležna da odlučuje o zahtjevima radnika "Aide"

VIDEO: Traže zatvaranje graničnih prijelaza: Nezadovoljni mljekari blokirali carinski terminal u Orašju

VIDEO: Cilj da se osnaži uloga mladih aktivista: Dvodnevna konferencija "Dekada inkluzije Roma u BiH"

VIDEO: Stanje alarmantno: Nedostatak energenata za grijanje u Kantonalnoj bolnici Zenica

Stigao u trodnevnu posjetu Turskoj: Papa Franjo osudio napade Islamske države

FOTO: Reutersove fotografije 2014. godine: Među najboljim fotografija Angeline Jolie u Potočarima

Broj od 16 klubova učesnika neadekvatan: NSBiH ide u pravcu skraćenja broja klubova u Premijer ligi

Ko? Š ta? Zašto? Gdje? Kako?: U novom Web Magazinu razgovaramo sa Vedranom Seksan

AKCIJA EUROPOLA: 118 UHIĆENIH U GLOBALNOJ PRIJEVARI S AVIONSKIM KARTAMA

REKORDNA ZAPOSLENOST U NJEMAČKOJ: "TRŽIŠTE RADA NE POKAZUJE ZNAČAJNE ZNAKOVE USPORAVANJA"

OPTUŽBE O "POLITIČKI MONTIRANOM PROCESU" NAKON PONOVNOG UHIĆENJA DUŽNOSNIKA VOJVOĐANSKOG DS-A

U SPLITU PRITVORENA TAJNICA OBRTNIČKE KOMORE ZBOG ŠTETE VEĆE OD 800 TISUĆA KUNA

SLOVENSKI VELEPOSLANIK: RASTEMO JER SMO SREZALI PLAĆE U JAVNOM SEKTORU I PRIVUKLI HRVATSKE INVESTITORE

BOGATSTVO 300 NAJBOGATIJIH ŠVICARACA OVE GODINE JE PORASLO ZA 4,1 POSTO

FRA ŠIMI I BANKARICI ZATVOR, ON SE UZDA U NAJVIŠI SUD, ONA NA RUBU SUZA!

FINCI OZAKONILI ISTOSPOLNI BRAK

CAMERON PRIJETI IZLASKOM IZ EU: ODGODOM SOCIJALNIH PRAVA ŽELI SMANJITI PRILJEV IMIGRANATA