TUZLARIJE - VIJESTI

15.12.2013. u 12:39 Broj citanja: 2625
Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma ˝Tuzla˝:
˝MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u BiH˝U kadrovskoj križaljci, kojom se stranke na vlasti u Skupštini TK bave već tri godine, od završetka prošlih izbora, jedna smjena direktora prošla je prilično nezapaženo, možda i zato što se potrefilo da je prethodnom direktoru istekao mandat. Riječ je o Enveru Jukanoviću, dugogodišnjem direktoru Međunarodnog aerodroma "Tuzla", kojeg je na toj poziciji zamijenio Esed Mujačić. O Mujačiću se na netu ne može naći puno podataka osim da je vojni penzioner iz Gračanice, saobraćajne struke, te da je bivši član BPS-a, a sada Stranke za BiH.

Obično je teže pronaći sliku nego podatke ali u ovom slučaju ispalo je obrnuto zahvaljujući web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na kojoj je zabilježena posjeta brigadira Dautovića Međunarodnom aerodromu "Tuzla" i susret sa novim direktorom Mujačićem.

Tuzlarije


Razgovaralo se o usaglašavanju zajedničkih procedura od obostranog interesa kao što su osiguranje lokacije, vodosnabdijevanje, sprovođenje mjera zaštite od požara, uklanjanje pasa "lutalica" i nizu drugih zajedničkih aktivnosti.

Ono što je nama bilo posebno zanimljivo je izjava direktora Mujačića u smislu da se po broju prevezenih putnika Aerodrom "Tuzla" prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da smo prethodnih šest mjeseci intenzivno pratili rad Aerodroma i pozitivne reakcije javnosti na zaista veliki uspjeh saradnje sa Wizzairom, mislimo da u ime naših čitalaca i putnika možemo novom direktoru poželjeti uspješan rad ali ne zbog njega ili zbog politike, već zbog Aerodroma i putnika. Minimum koji se od njega očekuje je da Aerodrom i u njegovom mandatu obezbjedi siguran prihvat i otpremu aviona i putnika, te da se sadašnje linije sačuvaju. Uostalom, na to ga obavezuje i vlastita ocjena MAT-a kao najperspektivnije zračne luke u Bosni i Hercegovini. Sve iznad sadašnjeg nivoa bio bi veliki uspjeh, sve ispod ogroman neuspjeh.

A.M.

(tuzlarije.net)               

 Potvrdila njemačka ambasada u Sarajevu:
Angela Merkel 9. jula dolazi u Sarajevo
Zaboravite male zelene:
Profesor s Cambridgea tvrdi da izvanzemaljci izgledaju kao ljudi
Predviđenja:
BiH na rubu ekonomske katastrofe

03.07.2015. u 16:17
Jezera danas
Dobrodošli, welcome, willkommen, benvenuto ...


Kada je ljeto varljivo, kao ovogodišnje, onda se koristi svaka prilika da se ode na Panoniku. Prema riječima mnogih danas je bilo "pravo ljeto", što znači da je sunce pržilo, voda bila topla, a šljunak vreo. Oko 14:00 sati kada je slikano, više svijeta je bilo na srednjem jezeru, što i nije neobično jer mladi, koji više vole to jezero, ne gledaju puno u koje doba dana idu na kupanje.

OPŠIRNIJE


03.07.2015. u 15:47
Za primjer odraslima
Najmlađi Tuzlaci kreću sa kompostiranjem


TuzlarijeU okviru projekta „Gradonačel niče, mi tražimo uvođenje kompostiranja u našem gradu“, u vrtiću „Pčelica“ je održan zajednički edukativni sastanak na kojem je prisustvovalo oko 60 zaposlenika iz 10 tuzlanskih vrtića JU „Naše dijete“ Tuzla. Na sastanku je tim Centra za ekologiju i energiju prezentirao projekat, a govorilo se o ekološkim razlozima za implementaciju projekta.

OPŠIRNIJE


03.07.2015. u 14:59
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaTuzlarijeKao posmatrač mogu reći svaka čast onima koji poste u ove vrele dane. U neku ruku to može biti i kao izazov, recimo pušačima, neka probaju 18 sati bez cigareta, pa neka i jedu i piju. Što se tiče cigareta, odnosno obaveze proizvođača da ističe koliko je pušenje štetno, zanimljivo mi je da slike pluća uništenih karcinomom više plaše nepušače nego pušače, koji onako s užitkom puše i gledaju slike.

OPŠIRNIJE


03.07.2015. u 14:50
Sjednica Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam
Selimović: Zavod za zapošljavanje TK treba biti servis privredi


TuzlarijeInicijativa za uspostavljanje partnerskog odnosa između JU “Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona” i Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla (KPK), razmatrana je danas na sjednici Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam u proširenom sazivu.

OPŠIRNIJE


03.07.2015. u 14:14
Počelo kopanje mezara u Srebrenici:
Najmlađe žrtve šesnaestogodišnjaciTuzlarijeU Memorijalnom centru u Potočarima počelo je kopanje mezara za posmrtne ostatke 136 novoidentifi kovanih žrtava genocida u Srebrenici, koje će biti ukopane 11. jula. Šesnaestogodišnjaci Lutvo (Ibrahim) Malagić, Hamed (Zajim) Mehić, Almir (Bajro) Mujanović, Almaz (Alija) Hasanović bit će ukopani pored ranije ukopanih očeva.

OPŠIRNIJE


03.07.2015. u 13:58
U okviru programa ˝Osječko ljeto kulture 2015˝
Narodno pozorište Tuzla izvelo ˝Pokondirenu tikvu˝


TuzlarijeSinoć je u prepunom dvorištu Rektorata na osiječkoj Tvrđi izvedena predstava Narodnog pozorišta Tuzla, "Pokondirena tikva" Jovana Sterije Popovića u režiji Aide Bukvić i u glumačkom sastavu Remira Osmanović, Ivana Perkunikć, Milenko Iliktarević, Milica Kerošević, Midhat Kušljugić, Nenad Tomić, Siniša Udovičić i Željka Marinić.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Postoji interes da se rješavaju nagomilani problemi: Konaković rad Vlade u prvih 100 dana ocijenio zadovoljavajućim

Za isplatu dugovanja budžetskim korisnicima: Skupština USK-a usvojila prijedlog Vlade o zaduženjima

Poljoprivrednici nisu zadovoljni usvojenim Pravilnikom: Vlada BD usvojila Pravilnik o poticajima u poljoprivredi za 2015.

Zbog ubistva 15-godišnjeg dječaka jula 1995.: Srećko Bošković osuđen na deset godina zatvora

Ministar vanjskih poslova BiH u posjeti C.Gori: Postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske suradnje

Napad prije sedam dana izvršio ISIL: Odata počast žrtvama u tuniskom odmaralištu Susu

VIDEO: Rivalske kampanje završavaju danas: "Ne" mjerama štednje, "da" ostanku u Evropi

Dvodnevna manifestacija u Mostaru: 10 godina od upisivanja Starog mosta na UNESCO-ovu listu

FOTO: Š est stvari koje treba da znate o Dustinu Brownu: Nevjerovatna priča o senzaciji s Wimbledona

ZDRAVKO I ZORAN MAMIĆ JOŠ NISU KRENULI PREMA ZAGREBU, VRBANOVIĆ SLETIO PA GA ODMAH PRIVELI

15-GODIŠNJAKINJA AKTIVIRALA BOMBU U DŽAMIJI NA SJEVEROISTOKU NIGERIJE, 12 MRTVIH

U AMERIČKOM NAPADU UBIJEN JEDAN OD VOĐA ISIS-A

BIVŠI SLOVENSKI MINISTAR OŠTRO UDARIO PO NIJEMCIMA: GRCI SU DANAŠNJI "ŽIDOVI"

U BRUXELLESU ZBOG LAŽNIH DOJAVA O BOMBI TIJEKOM NOĆI EVAKUIRANO ŠEST HOTELA

U SVIBNJU MILIJARDU KUNA VIŠE ZA DRŽAVNE PLAĆE

FRANCUSKA ODBILA DATI AZIL ASSANGEU

LEGALNA KRAĐA U BIH: OTIŠLA U MIROVINU NA JEDAN DAN PA UZELA 14 TISUĆA EURA

ANGELA MERKEL 9. SRPNJA DOLAZI U SARAJEVO