TUZLARIJE - VIJESTI

15.12.2013. u 12:39 Broj citanja: 2342
Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma ˝Tuzla˝:
˝MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u BiH˝U kadrovskoj križaljci, kojom se stranke na vlasti u Skupštini TK bave već tri godine, od završetka prošlih izbora, jedna smjena direktora prošla je prilično nezapaženo, možda i zato što se potrefilo da je prethodnom direktoru istekao mandat. Riječ je o Enveru Jukanoviću, dugogodišnjem direktoru Međunarodnog aerodroma "Tuzla", kojeg je na toj poziciji zamijenio Esed Mujačić. O Mujačiću se na netu ne može naći puno podataka osim da je vojni penzioner iz Gračanice, saobraćajne struke, te da je bivši član BPS-a, a sada Stranke za BiH.

Obično je teže pronaći sliku nego podatke ali u ovom slučaju ispalo je obrnuto zahvaljujući web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na kojoj je zabilježena posjeta brigadira Dautovića Međunarodnom aerodromu "Tuzla" i susret sa novim direktorom Mujačićem.

Tuzlarije


Razgovaralo se o usaglašavanju zajedničkih procedura od obostranog interesa kao što su osiguranje lokacije, vodosnabdijevanje, sprovođenje mjera zaštite od požara, uklanjanje pasa "lutalica" i nizu drugih zajedničkih aktivnosti.

Ono što je nama bilo posebno zanimljivo je izjava direktora Mujačića u smislu da se po broju prevezenih putnika Aerodrom "Tuzla" prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da smo prethodnih šest mjeseci intenzivno pratili rad Aerodroma i pozitivne reakcije javnosti na zaista veliki uspjeh saradnje sa Wizzairom, mislimo da u ime naših čitalaca i putnika možemo novom direktoru poželjeti uspješan rad ali ne zbog njega ili zbog politike, već zbog Aerodroma i putnika. Minimum koji se od njega očekuje je da Aerodrom i u njegovom mandatu obezbjedi siguran prihvat i otpremu aviona i putnika, te da se sadašnje linije sačuvaju. Uostalom, na to ga obavezuje i vlastita ocjena MAT-a kao najperspektivnije zračne luke u Bosni i Hercegovini. Sve iznad sadašnjeg nivoa bio bi veliki uspjeh, sve ispod ogroman neuspjeh.

A.M.

(tuzlarije.net)               
Pomoć odbrani Kobanija:
Konvoj pešmerga čeka ˝zeleno svjetlo˝ za prelazak tursko-sirijske granice
Remi na startu kvalifikacija:
Rukometni ˝Zmajevi˝ ispustili pobjedu u Bjelorusiji
Nosila opremu za Međunarodnu svemirsku stanicu
NASA-ina raketa eksplodirala sekundu nakon uzlijetanja

30.10.2014. u 16:57
Čestitka predsjednika Stranke za BiH Tuzla


Svim mojim sugrađanima, kao gradski vijećnik Grada Tuzle, u ime Stranke za BiH Tuzla i u svoje lično ime upućujem iskrene čestitke na još jednoj velikoj pobjedi ovog Grada, jer smo dobili status kakav smo u biti uvijek i imali u svojim djelima, jer smo tako živjeli i tako se ponašali, kao stanovnici jednog “Velikog grada”.

OPŠIRNIJE


30.10.2014. u 16:48
Grad Tuzla
Obavještenje za građane čiji su objekti oštećeni u prirodnoj nesreći


Tuzlarije Program Evropske unije za oporavak od poplava objavio je u četvrtak, 29.10. ove godine, Javni poziv za odabir korisnika pomoći za sanaciju stambenih jedinica oštećenih u poplavama za socijalno-ekonomski ugrožene kategorije stanovništva za jedanaest općina, među kojima je i općina Tuzla.

OPŠIRNIJE


30.10.2014. u 16:47
Interpol raspisao potjernicu za Novakom Đukićem


TuzlarijeInterpol je raspisao potjernicu za Novakom Đukićem radi služenja zatvorske kazne zbog zločina počinjenog na Tuzlanskoj kapiji. Potjernica za Đukića je raspisana na zahtjev Suda BiH. Đukić posjeduje državljanstvo Srbije, gdje se trenutno nalazi. Đukić, koji je osuđen na 20 godina zatvora, nema namjeru da se vrati u BiH kako bi služio kaznu, rekao je ranije za BIRN Duško Tomić, jedan od njegovih branilaca.

OPŠIRNIJE


30.10.2014. u 16:09
Odjeljenje dječije hirurgije
Nova procedura endoskopskog liječenja


TuzlarijeNa Odjeljenju dječije hirurgije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla uvedena je nova procedura endoskopskog liječenja vezikoureteralnog refluksa. Ova minimalno invazivna terapijska metoda sprovedena je kod četiri pacijenta pedijatrijske urologije. Supervizor prilikom izvođenja ove procedure bio je prof. dr. Vladimir Kojović iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta iz Beograda.

OPŠIRNIJE


30.10.2014. u 15:20
Održana prva sjednica Gradskog vijeća Tuzle


TuzlarijeNa konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Tuzle, održanoj u četvrtak, 30. oktobra 2014. godine u sali Bosanskog kulturnog centra, jednoglasno su usvojene odluke o organizaciji Grada Tuzle u skladu sa Zakonom o Gradu Tuzla i Odluka o pečatu Grada Tuzle. Općinsko vijeće Tuzla je na svojoj sjednici održanoj dana 30.01.2007. godine donijelo Odluku o proglašenju Grada Tuzle i usvojilo Zaključak o pokretanju Inicijative za izradu Zakona i uspostavljanju Grada Tuzle.

OPŠIRNIJE


30.10.2014. u 14:00 Broj citanja: 434
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeGradonačelnik Jasmin Imamović uručio je svim vijećnicama cvijeće, a predsjedavajući Jozo Niđšandžić, danas posebno raspopložen, svaku je i poljubio. Sekretar vijeća Mediha Nuhbegović također je dobila cvijeće, žena za koju kažu da je stub Vijeća. Za one koje zanima evo i podatka da je Mirnes Ajanović najduže vijećnik, najstariji po stažu, tu je oko 18 godina, a Mehmed Mujić je s ponosom rekao da je on prvi Rom u Gradskom vijeću.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Zbog služenja kazne za zločine na Tuzlanskoj kapiji: Interpol raspisao potjernicu za Novakom Đukićem

Rasimu Kadiću istekao mandat: Hermedin Zornić predložen za v.d. Terminala FBiH

Osumnjičeni za organizovani kriminal i krivotvorenje novca: Sedam uhapšenih u akciji "Titanium" na području TK-a

Zajedno u formiranje vlasti na svim nivoima: Čović-Dodik: HDZ BiH i SNSD osovina nove vlasti

Bez dogovora na sastanku: Radnici rudnika boksita Srebrenica od danas u štrajku

Tuzla počinje funkcionisati kao grad: Prva konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Tuzla

Protest ispred ambasade Hrvatske: Radnici Gredelj-Revoma se vezali konopcima

Traže smjenu ministra Matića: Stotine vojnih invalida i ratnih veterana na protestu u Zagrebu

Pregovori u Briselu se nastavljaju: Još uvijek bez dogovora o plinu između Kijeva i Moskve

14 GODINA BEZ PRESUDE: ZBOG NOVOG SUCA JADROPLOV PO TREĆI PUT KREĆE OD POČETKA

PUSIĆ: JADRANSKO-JONSKI PLINOVOD ULAZI U FAZU KONKRETNIH PRIPREMA ZA IZGRADNJU

MILOŠEVIĆEVA UDOVICA: DJECA I JA NIŠTA NEMAMO, JA U MOSKVI ŽIVIM OD MIROVINE

EU: DOGOVOR O PLINU NADOHVAT RUKE, PITANJE JE SAMO HOĆE LI UKRAJINA MOĆI PODMIRITI DUGOVE

OTKRILI IH KADA SU OBRAĐIVALI NAČELNIKA MUĆA: POREZNICI U SOLINU PROCJENE NAPLAĆIVALI NA PRIVATNE RAČUNE

ISPUNITE ANKETU: TREBAJU LI ZAPOSLENI U PRIVATNOM SEKTORU IMATI VEĆE PLAĆE OD ONIH U JAVNOM?

SEDAM VOJNIKA I JEDAN CIVIL UBIJENI U NAJKRVAVIJEM DANU ZA UKRAJINSKE SNAGE OD 14. LISTOPADA