TUZLARIJE - VIJESTI

15.12.2013. u 12:39 Broj citanja: 2768
Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma ˝Tuzla˝:
˝MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u BiH˝U kadrovskoj križaljci, kojom se stranke na vlasti u Skupštini TK bave već tri godine, od završetka prošlih izbora, jedna smjena direktora prošla je prilično nezapaženo, možda i zato što se potrefilo da je prethodnom direktoru istekao mandat. Riječ je o Enveru Jukanoviću, dugogodišnjem direktoru Međunarodnog aerodroma "Tuzla", kojeg je na toj poziciji zamijenio Esed Mujačić. O Mujačiću se na netu ne može naći puno podataka osim da je vojni penzioner iz Gračanice, saobraćajne struke, te da je bivši član BPS-a, a sada Stranke za BiH.

Obično je teže pronaći sliku nego podatke ali u ovom slučaju ispalo je obrnuto zahvaljujući web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na kojoj je zabilježena posjeta brigadira Dautovića Međunarodnom aerodromu "Tuzla" i susret sa novim direktorom Mujačićem.

Tuzlarije


Razgovaralo se o usaglašavanju zajedničkih procedura od obostranog interesa kao što su osiguranje lokacije, vodosnabdijevanje, sprovođenje mjera zaštite od požara, uklanjanje pasa "lutalica" i nizu drugih zajedničkih aktivnosti.

Ono što je nama bilo posebno zanimljivo je izjava direktora Mujačića u smislu da se po broju prevezenih putnika Aerodrom "Tuzla" prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da smo prethodnih šest mjeseci intenzivno pratili rad Aerodroma i pozitivne reakcije javnosti na zaista veliki uspjeh saradnje sa Wizzairom, mislimo da u ime naših čitalaca i putnika možemo novom direktoru poželjeti uspješan rad ali ne zbog njega ili zbog politike, već zbog Aerodroma i putnika. Minimum koji se od njega očekuje je da Aerodrom i u njegovom mandatu obezbjedi siguran prihvat i otpremu aviona i putnika, te da se sadašnje linije sačuvaju. Uostalom, na to ga obavezuje i vlastita ocjena MAT-a kao najperspektivnije zračne luke u Bosni i Hercegovini. Sve iznad sadašnjeg nivoa bio bi veliki uspjeh, sve ispod ogroman neuspjeh.

A.M.

(tuzlarije.net)               

 Dan Republike Srpske proglašen neustavnim
Otvoren put prema ozbiljnoj političkoj krizi u BiH
Zbog ignorisanja socijalnog dijaloga od strane kantonalne Vlade
Održan polusatni štrajk upozorenja prosvjetnih radnika u TK
FFC 21 Rijeka: Igor Emkić protiv Tonija Mikelića
Sretno Igore!

26.11.2015. u 20:16
˝Pjesničkom riječju protiv nasilja nad ženama˝


U Tuzli je po prvi puta održana manifestacija "Pjesničkom riječju protiv nasilja nad ženama" u prepunoj sali Doma književnosti. U organizaciji Grupe Lucido i Doma mladih Tuzla, povodom, Dana borbe protiv nasilja nad ženama pjesme su čitali Mario Vranješ, Majda Zukić Ribić, Nihad Mešić River, Alma Omeragić, Branislav Lukić Luka, Edina Šarić, Žarmen Hamidović, Fikreta Selimović

OPŠIRNIJE


26.11.2015. u 15:53
Najava novinarske radionice
Kako zaštiti novinarska prava?TuzlarijeNepoznavanje vlastitih radnih prava, političke i ekonomske podjele među medijima, ekonomski pritisci na novinare i neefikasnost državnih mehanizama su samo neki od razloga zbog kojih je kršenje prava novinara postala svakodnevnica.

OPŠIRNIJE


26.11.2015. u 15:46
Kampanja koja zagovara prava invalidnih osoba
Jesmo li društvo isto za sve?TuzlarijePovodom 3.decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, nevladina organizacija „Inicijative preživjelih od mina“ je postavila bilborde u 10 gradova Bosne i Hercegovine pozivajući na poštivanje prava osoba sa invaliditetom, prvenstveno na pristupačnost, obrazovanje i zapošljavanje.

OPŠIRNIJE


26.11.2015. u 15:02
Muzička čarolija Kikija Lesendrića i Pilota u Tuzli


TuzlarijeKiki Lesendrić i Piloti poletjeli su u novu muzičku avanturu. Akustični koncert pod nazivom „Svet je lep kada sanjamo“ otisnuo se na putovanje kroz region i na putovanje kroz jednu od najblistavijih karijera balkanske muzike. U potpuno novom zvuku sa mnogim pjesmama koje dosada nisu koncertno izvođene Kiki Vas maestralno vodi kroz brojne svevremenske hitove ovog benda.

OPŠIRNIJE


26.11.2015. u 14:48
16 dana aktivizma protiv nasilja:
Rad sigurnih kuća doveden u pitanje


TuzlarijeKampanja pod nazivom "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" svake godine se obilježava od 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama pa sve do 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava. Kao i prethodnih godina, članice Udruženja "Vive Žene" iz Tuzle provode niz aktivnosti u okviru ove kampanje.

OPŠIRNIJE


26.11.2015. u 14:44 Broj citanja: 734
Redovna sjednica Gradskog vijeća Tuzla
Vijećnici iz SDA, HDZ-a i SBB-a nisu glasali za kreditno zaduženje Grada


Redovna sjednica Gradskog vijeća Tuzle počela je sa preko sat zakašnjenja jer su se predsjednici stranačkih klubova usaglašavali oko rebalansa budžeta i kreditnog zaduženja. I pored dogovaranja, realizacija prve tačke dnevnog reda išla je sporo, sa nizom replika.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
Ustavni sud BiH usvojio Izebegovićev zahtjev o 9. januaru: Dan RS-a je neustavan, NSRS poručuje da ga neće ukidati

O prijetnji IS-a našoj zemlji, Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji: Krešić: Pratimo sve što može dovesti u vezu s terorizmom u BiH

VIDEO: Ponovo gužve u Rajlovcu i Briješću: Obilaznica završena, kolaps u saobraćaju nije

30 glasova za, dva protiv i osam suzdržanih: Na Domu naroda FBiH prihvaćen Nacrt budžeta za 2016.

Još nije otvorena istraga: Tužilaštvu KS-a predmet o atentatu na porodicu Sefera Halilovića

Regionalni put R-448 od strateškog je značaja ne samo za BPK: Goražde: Moderniziran dio puta koji povezuje BiH s Crnom Gorom

Odlični bilateralni odnosi dvije zemlje: Zvizdić se sastao sa premijerom NR Kine Li Keqiangom

Ukinut \'crveni telefon\' između Moskve i Ankare: Rusija suspendovala vojnu saradnju s Turskom

Umjesto četvrtog, treći nivo opreza u Briselu: Smanjen nivo sigurnosti u glavnom gradu Belgije

VIDEO: Svečano otvoreni Dani Zaima Muzaferije: U Visokom izložba Gabriela Jurkića u čast velikana bh. glumišta