TUZLARIJE - VIJESTI

15.12.2013. u 12:39 Broj citanja: 2411
Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma ˝Tuzla˝:
˝MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u BiH˝U kadrovskoj križaljci, kojom se stranke na vlasti u Skupštini TK bave već tri godine, od završetka prošlih izbora, jedna smjena direktora prošla je prilično nezapaženo, možda i zato što se potrefilo da je prethodnom direktoru istekao mandat. Riječ je o Enveru Jukanoviću, dugogodišnjem direktoru Međunarodnog aerodroma "Tuzla", kojeg je na toj poziciji zamijenio Esed Mujačić. O Mujačiću se na netu ne može naći puno podataka osim da je vojni penzioner iz Gračanice, saobraćajne struke, te da je bivši član BPS-a, a sada Stranke za BiH.

Obično je teže pronaći sliku nego podatke ali u ovom slučaju ispalo je obrnuto zahvaljujući web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na kojoj je zabilježena posjeta brigadira Dautovića Međunarodnom aerodromu "Tuzla" i susret sa novim direktorom Mujačićem.

Tuzlarije


Razgovaralo se o usaglašavanju zajedničkih procedura od obostranog interesa kao što su osiguranje lokacije, vodosnabdijevanje, sprovođenje mjera zaštite od požara, uklanjanje pasa "lutalica" i nizu drugih zajedničkih aktivnosti.

Ono što je nama bilo posebno zanimljivo je izjava direktora Mujačića u smislu da se po broju prevezenih putnika Aerodrom "Tuzla" prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da smo prethodnih šest mjeseci intenzivno pratili rad Aerodroma i pozitivne reakcije javnosti na zaista veliki uspjeh saradnje sa Wizzairom, mislimo da u ime naših čitalaca i putnika možemo novom direktoru poželjeti uspješan rad ali ne zbog njega ili zbog politike, već zbog Aerodroma i putnika. Minimum koji se od njega očekuje je da Aerodrom i u njegovom mandatu obezbjedi siguran prihvat i otpremu aviona i putnika, te da se sadašnje linije sačuvaju. Uostalom, na to ga obavezuje i vlastita ocjena MAT-a kao najperspektivnije zračne luke u Bosni i Hercegovini. Sve iznad sadašnjeg nivoa bio bi veliki uspjeh, sve ispod ogroman neuspjeh.

A.M.

(tuzlarije.net)               
Brutalni američki policajac
Električnim šokerom protiv nedužnog 76-godišnjaka
Ruski veleposlanik:
Šveđani vide podmornice i avione jer su napušeni
Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Bihać:
Uhapšen Hamdija Lipovača, premijer Unsko-sanskog kantona

19.12.2014. u 08:52
Klizalište, 27.12.2014. godine
Najava Dječije Nove godine


TuzlarijeGrad Tuzla u saradnji sa JU Dom mladih, JKP Pannonica i MK Salines Tuzla organizuje novogodišnju zabavu za djecu, u subotu, 27. decembra 2014. godine, na Trgu Slobode/Klizalište u Tuzli sa početkom u 12:00 sati. Svi prisutni moći će uživati u muzičkom dijelu programa sa Međunarodnim orkestrom „Balsika",te se zabavit uz Organizaciju za djecu i mlade „Osmijeh za osmijeh"

OPŠIRNIJE


19.12.2014. u 06:48
OŠ ˝Pasci˝:
Završnim turnirom okončan projekat ˝Šah i mi˝Projekat „Šah i mi“, koji je finansirala Fondacija Tuzlanske zajednice, okončan je završnim turnirom održanim u osnovnoj školi „Pasci“. Učestvovalo je 50 naših učenika, a igralo se po švicarskom sistemu.Husnija Bundić, učenik VI razreda, osvojio je prvo mjesto.

OPŠIRNIJE


19.12.2014. u 06:36
Vlada TK
Preduzete neophodne mjere za zimsko održavanje puteva


Pripremljena su sva raspoloživa materijalno-tehnička sredstava u mjesnim zajednicama, kao i svim drugim subjektima u općinama, koji raspolažu odgovarajućom mehanizacijom za zimsko održavanje puteva. Odabrane su firme koje raspolažu sa odgovarajućom mehanizacijom, posipnim materijalom za puteve i drugim sredstvima za ove poslove.

OPŠIRNIJE


19.12.2014. u 06:00
Vlada TK
Pomoć vjerskim zajednicamaVlada TK donijela je Programa raspodjele sredstava kao pomoć vjerskim zajednicama za 2014. godinu. Od ukupnog iznosa od 60.000 KM za Islamsku zajednicu - Muftijstvo Tuzlansko bit će izdvojeno 30.612,00 KM, Katoličku crkvu - Franjevački samostan "Sv. Petra i Pavla" Tuzla 18.367,00 KM i Srpsku pravoslavnu crkvenu opštinu Tuzlansku - Hram sv. Velikomučenika Georgija 11.021,00 KM.

OPŠIRNIJE


19.12.2014. u 01:28
Tradicija kao različitost
Bh. trpeza – bogatstvo okusa


Četvrti dan, Dan tradicije, u okviru 4. festivala „Ljepota različitosti“ obilježile su mnoge škole u Tuzli, Srebreniku i Gornjim Raincima. Naša je ekipa posjetila Srednju Hemijsku školu gdje su učenisi i profesori kroz šarenilo boja, ukusa i mirisa očarali i oči i nepca svih prisutnih. Osim bogate gastro ponude naše zemlje uživalo se i u zvucima naše sevdalinke koju su interpretirali učenici odjeveni u narodnim nošnjama.

OPŠIRNIJE


19.12.2014. u 00:17 Broj citanja: 527
˝Lotosice Style˝
Revija ljubavi, prijateljstva i jednakih mogućnosti za sve


TuzlarijePreduzeće za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom - d.o.o „Lotosice“ Tuzla, Katedre za motoričke poremećaje i hronične bolesti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Centra za edukaciju i profesionalnu rehabilitaciju Tuzla i Bosanskog kulturnog centara, ovog četvrtka, u predivnom ambijentu organizovalo je reviju "Lotosice Style".

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Tužiteljstvo ispitalo osumnjičene u slučaju Stens: Lipovači i Gluhaliću određen jednomjesečni pritvor

VIDEO: Odluka Predsjedništva stranke: Denis Zvizdić kandidat SDA za predsjedavajućeg Vijeća ministara

Kritike zapošljavanja novih kadrova u institucijama: DF-u i HDZ-u sporno imenovanje SDA-ovog Salke Selmana

VIDEO: Traže odgovornost ministra Bijedića i Željeznica FBiH: Radnici Gredelj-Revoma prekinuli blokadu željezničkog saobraćaja

423.000 maraka za prva tri mjeseca 2015. godine: Vlada usvojila prijedlog privremenog finansiranja Federacije

Za vanjski dug, te plate i naknade u državnim institucijama: Donesena Odluka o privremenom finansiranju institucija BiH

VIDEO: 30 KM snose učesnici u sufinansranju, 15 KM studenti: Za 45 KM skuplji smještaj i hrana u studentskim domovima u FBiH

Protivnici Obamine nove politike prema Havani: Blokirat će imenovanje svakog američkog ambasadora na Kubi

EU glavno tržište, prodaja zagarantovana idućih 10 godina: Otvorena fabrika peleta u Zelenom Jadru kod Srebrenice

VIDEO: Nagrada Univerziteta u Mannheimu: Doktorat Selme Kadić-Maglajlić najbolji u Evropi

GODINA RATOVA, BOLESTI I REFERENDUMA: 2014. U RETROVIZORU

TRŽIŠTA: SNAŽAN RAST AMERIČKIH DIONICA, ZAUSTAVLJEN PAD CIJENA NAFTE

NASTAVLJA SE SUĐENJE HORVATINČIĆU

EU PONOVILA DA NE PRIZNAJE ANEKSIJU, UVELA NEMILOSRDNE SANKCIJE "RUSKOM KRIMU"

MIRENJE SAD-A I KUBE POTAKNULO ARGENTINU: PORAZGOVARAJMO O FALKLANDSKIM OTOCIMA

POŽAR U RAFINERIJI NAFTE U KALIFORNIJI

BJELORUSKI PREDSJEDNIK LUKAŠENKO ODBACIO RUBALJ

JUNCKER O TTIP-U: NEĆEMO DIRATI OPĆE INTERESE, PRIVATIZACIJA VODE NE DOLAZI U OBZIR

TRI ČELNIKA ISLAMSKE DRŽAVE UBIJENA U BOMBARDIRANJIMA, GLAVNI ZAPOVJEDNIK UMAKNUO

NOVA TRAGEDIJA POTRESA AUSTRALIJU: UBIJENO OSMERO DJECE, MAJKA TEŠKO IZBODENA

POROŠENKO PREDSTAVIO ZAKON O PRIDRUŽIVANJU NATO-U

ZASPALI NA VRHOVNOM SUDU: SLUČAJ PROTIV MAGLOVA PAO IM U ZASTARU TRI MJESECA PRIJE SJEDNICE

BIJELA KUĆA: POSJET RAULA CASTRA SAD-U NIJE ISKLJUČEN