TUZLARIJE - VIJESTI

15.12.2013. u 12:39 Broj citanja: 2904
Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma ˝Tuzla˝:
˝MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u BiH˝U kadrovskoj križaljci, kojom se stranke na vlasti u Skupštini TK bave već tri godine, od završetka prošlih izbora, jedna smjena direktora prošla je prilično nezapaženo, možda i zato što se potrefilo da je prethodnom direktoru istekao mandat. Riječ je o Enveru Jukanoviću, dugogodišnjem direktoru Međunarodnog aerodroma "Tuzla", kojeg je na toj poziciji zamijenio Esed Mujačić. O Mujačiću se na netu ne može naći puno podataka osim da je vojni penzioner iz Gračanice, saobraćajne struke, te da je bivši član BPS-a, a sada Stranke za BiH.

Obično je teže pronaći sliku nego podatke ali u ovom slučaju ispalo je obrnuto zahvaljujući web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na kojoj je zabilježena posjeta brigadira Dautovića Međunarodnom aerodromu "Tuzla" i susret sa novim direktorom Mujačićem.

Tuzlarije


Razgovaralo se o usaglašavanju zajedničkih procedura od obostranog interesa kao što su osiguranje lokacije, vodosnabdijevanje, sprovođenje mjera zaštite od požara, uklanjanje pasa "lutalica" i nizu drugih zajedničkih aktivnosti.

Ono što je nama bilo posebno zanimljivo je izjava direktora Mujačića u smislu da se po broju prevezenih putnika Aerodrom "Tuzla" prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da smo prethodnih šest mjeseci intenzivno pratili rad Aerodroma i pozitivne reakcije javnosti na zaista veliki uspjeh saradnje sa Wizzairom, mislimo da u ime naših čitalaca i putnika možemo novom direktoru poželjeti uspješan rad ali ne zbog njega ili zbog politike, već zbog Aerodroma i putnika. Minimum koji se od njega očekuje je da Aerodrom i u njegovom mandatu obezbjedi siguran prihvat i otpremu aviona i putnika, te da se sadašnje linije sačuvaju. Uostalom, na to ga obavezuje i vlastita ocjena MAT-a kao najperspektivnije zračne luke u Bosni i Hercegovini. Sve iznad sadašnjeg nivoa bio bi veliki uspjeh, sve ispod ogroman neuspjeh.

A.M.

(tuzlarije.net)               

 Početak kraja ISIS-a?
Iračke snage ušle u Faludžu, u toku žestoke ulične borbe
Neda Arnerić prvi put progovorila o padu s balkona:
˝Mali nesretni slučaj˝
Haos u Njemačkoj:
Blatna bujica zastrašujućom brzinom nosila sve pred sobom

30.05.2016. u 17:44 Broj citanja: 1782
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeSve je bilo divno i krasno dok predstavnici Srbije nisu vidjeli ploču na Vijećnici na kojoj piše "Na ovom su mjestu srpski zločinci u noći 25/26. 08. 1992. zapalili Nacionalnu i univerzitetsku bibilioteku Bosne i Hercegovine. U plamenu je nestalo više od 2 miliona knjiga, časopisa dokumenata. Ne zaboravite, pamtite i opominjite". Kad su to vidjeli odbili su ući u Vijećnicu, ono jeste da je to istina, dokazana, dokumentovana ali nekako im ne zvuči lijepo.

OPŠIRNIJE


30.05.2016. u 17:13 Broj citanja: 1953
Kod Crvenih 7
U sudaru ˝Transportera˝ i ˝Pasata ˝ nije bilo teže povrijeđenih


U nedjelju (29.05.) godine oko 14.55 sati u Tuzli, u raskrsnici Crveni 7, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. „Transporter“ kojim je upravljao S.F., rođen 1956.godine, nastanjen u općini Zvornik i pmv. „Pasat“ kojim je upravljao S.S.., rođen 1962.godine, nastanjen na području općine Živinica.

OPŠIRNIJE


30.05.2016. u 17:04 Broj citanja: 481
Narodna i univerzitetska biblioteka ˝Derviš Sušić˝ Tuzla
Najava Književnog karavana za djecu


U utorak 31.maja od 12:00 časova u sali Biblioteke, pisci za djecu Amir Talić, Muhidin Šarić, Šimo Ešić i Jagoda Iličić, u okviru Književnog karavana koji organizira Društvo pisaca BiH upriličit će predstavljanje svojih dijela.
Dobro nam došli!

OPŠIRNIJE


30.05.2016. u 17:01 Broj citanja: 594
Festival književnosti ˝5. SUR ˝
Na prestižnom festivalu književnosti učestvuje i Tuzlak Ibrahimagić


U Zagrebu će od 31.5.-02.6., u organizaciji Hrvatskog društva pisaca i uz visoko pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba, biti održan prestižni festival književnosti "5. SUR ". Čitanja će biti uprličena na Europskom trgu i knjižnici / čitaonici Bogdana Ogrizovića.

OPŠIRNIJE


30.05.2016. u 15:05 Broj citanja: 1345
Skupština TK:
Usvojene izmjene i dopune zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju


TuzlarijeIzmjenama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju se popunjavaju pravne praznine u vezi s društvenom opravdanosti osnivanja škola te predviđeno brisanje odredbi u vezi sa školovanjem odraslih, jer je ovo pitanje regulirano posebnim zakonom.

OPŠIRNIJE


30.05.2016. u 15:03 Broj citanja: 538
Usvojen Nacrt izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prijevozu u TKTuzlarijeSkupština Tuzlanskog kantona usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu na području Tuzlanskog kantona, koji bi trebalo da poboljša funkcioniranje drumskog saobraćaja na području ovog kantona s posebnim akcentom na taksi prijevoz.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Nedostaju informacije iz Vijeća ministara BiH: Prekinuta hitna sjednica o popisu stanovništva

Na Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i o izvršnom postupku: Usvojene izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti

Oštre reakcije opozicije na kreditno zaduženje BiH: U SDP-u tvrde da postupci aktuelne vlasti nisu opravdani

Stečaj nije rješenje, radovi u inozemstvu nisu naplaćeni: Radnici Hidrogradnje podnijeli krivičnu prijavu protiv Vlade FBiH

Efendić: Otvaraju se nove mogućnosti za saradnju: U Sarajevu počeo Samit lokalnih vlasti Evrope i Azije

VIDEO: Ogorčeni, upozoravaju na Š ešeljev scenarij i bijeg: Žrtve su protiv razmatranja Karadžićevog zahtjeva da bude pušten

Raspušten Rijaset IZ Srbije u tehničkom mandatu: Vrhovni sabor razriješio Adema Zilkića s pozicije reisa

Habre kriv za zločine protiv čovječnosti, ubistva,...: Bivši predsjednik Čada osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Ispunjen veliki cilj međunarodne antidžihadističke koalicije: Iračke snage ušle u Faludžu

Prošle noći kiša bila neuobičajeno jaka: Olujno nevrijeme i poplave u Njemačkoj, četiri osobe stradale