TUZLARIJE - VIJESTI

15.12.2013. u 12:39 Broj citanja: 2463
Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma ˝Tuzla˝:
˝MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u BiH˝U kadrovskoj križaljci, kojom se stranke na vlasti u Skupštini TK bave već tri godine, od završetka prošlih izbora, jedna smjena direktora prošla je prilično nezapaženo, možda i zato što se potrefilo da je prethodnom direktoru istekao mandat. Riječ je o Enveru Jukanoviću, dugogodišnjem direktoru Međunarodnog aerodroma "Tuzla", kojeg je na toj poziciji zamijenio Esed Mujačić. O Mujačiću se na netu ne može naći puno podataka osim da je vojni penzioner iz Gračanice, saobraćajne struke, te da je bivši član BPS-a, a sada Stranke za BiH.

Obično je teže pronaći sliku nego podatke ali u ovom slučaju ispalo je obrnuto zahvaljujući web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na kojoj je zabilježena posjeta brigadira Dautovića Međunarodnom aerodromu "Tuzla" i susret sa novim direktorom Mujačićem.

Tuzlarije


Razgovaralo se o usaglašavanju zajedničkih procedura od obostranog interesa kao što su osiguranje lokacije, vodosnabdijevanje, sprovođenje mjera zaštite od požara, uklanjanje pasa "lutalica" i nizu drugih zajedničkih aktivnosti.

Ono što je nama bilo posebno zanimljivo je izjava direktora Mujačića u smislu da se po broju prevezenih putnika Aerodrom "Tuzla" prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da smo prethodnih šest mjeseci intenzivno pratili rad Aerodroma i pozitivne reakcije javnosti na zaista veliki uspjeh saradnje sa Wizzairom, mislimo da u ime naših čitalaca i putnika možemo novom direktoru poželjeti uspješan rad ali ne zbog njega ili zbog politike, već zbog Aerodroma i putnika. Minimum koji se od njega očekuje je da Aerodrom i u njegovom mandatu obezbjedi siguran prihvat i otpremu aviona i putnika, te da se sadašnje linije sačuvaju. Uostalom, na to ga obavezuje i vlastita ocjena MAT-a kao najperspektivnije zračne luke u Bosni i Hercegovini. Sve iznad sadašnjeg nivoa bio bi veliki uspjeh, sve ispod ogroman neuspjeh.

A.M.

(tuzlarije.net)               

 Reis Kavazović:
Oni koji odlaze na strana ratišta trebali bi ostati bez državljanstva
U petak prva pravosnažna presuda za genocid u Srebrenici
Ovog petka pravosnažna presuda Popoviću i Beari
Eksperiment:
Što su četiri Amerikanke naučile nakon što su jedan dan nosile hidžab

30.01.2015. u 16:03
Univerzitet u Tuzli, press konferencija
Potrebno je ubrzati donošenje pravnih normi za bolje funkcionisanje Univerziteta u Tuzli


U prostorijama Rektorata Univerziteta u Tuzli danas je održana press konferencija na temu „Nedonošenje propisa od strane Vlade Tuzlanskog kantona za bolje funkcioniranje Univerziteta u Tuzli“. Uz rektora Univerziteta u Tuzli, prisutnni su bili i prorektori, generalni sektreta, te dekani fakulteta/Akademije Univerziteta u Tuzli.

OPŠIRNIJE


30.01.2015. u 15:01
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaZanimljivo je da će danas biti održan i sastanak na kojem će biti riječi o Inicijativi za izmjenu zakona u vezi neravnopravne raspodjele PDV-a, na kojoj će učestvovati i premijer u ostavci Umihanić i mandatar Bego Gutić, te predstavnici stranačkih kantonalnih odbora, poslanici i mnogi drugi koji bi mogli uticati na promjenu sadašnjeg stanja. Nadam se da će uspjeti jer više novca bi puno značilo za deficit u budžetu.

OPŠIRNIJE


30.01.2015. u 14:17
Reakcije žrtava genocida nakon presude izrečene u Hagu
Mašić: Sve ih je trebalo kazniti doživotnim zatvorom


TuzlarijeŽalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je danas prvostepene presude petorici oficira takozvane Vojske Republike Srpske optuženih za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici u ljeto 1995. godine te je potvrdilo kazne Vujadinu Popoviću, Ljubiši Beari, Draganu Nikoliću i Vinku Pandureviću. Predstavnice Udruženja „Žene Srebrenice“ iz Tuzle dočekale su presudu u prostorijama ovog Udruženja.

OPŠIRNIJE


30.01.2015. u 10:33 Broj citanja: 367
Reagovanje BOSS-a na najavu povećanja stope PDV-aNajava rješavanja teškog ekonomskog stanja povećanjem stope poreza na dodatnu vrijednost, predstavlja još jedan dokaz nesposobnosti vladajućih funkcionera da ekonomsku krizu koju su sami izazvali - rješavaju bez dodatnog pljačkanja građana, smatra predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

OPŠIRNIJE


30.01.2015. u 10:20
U Mašinskoj školi održan seminar:
˝Primjena savremenih softvera u nastavi tehničkog odgoja˝


S obzirom da je JU MS Mašinska škola Tuzla jedna od vodeći srednjih škola TK u smislu primjene savremenih softveskih paketa u stručno-teorijskoj nastavi, opremljenosti kabineta, te obrazovanju učenika iz oblasti kompjuterskog projektovanja, CNC mašina i energetike, u saradnji sa Pedagoški zavodom TK organizovan je seminar pod nazivom „Primjena savremenih softvera u nastavi tehničkog odgoja“.

OPŠIRNIJE


30.01.2015. u 09:50 Broj citanja: 1677
Projekat ˝Gdje život počinje˝
Besplatni pregledi i konsultacije u Plavoj poliklinici


TuzlarijeU sklopu projekta „Gdje život počinje“ doktori Bahceci BiH IVF Centra, u saradnji s timom doktora Plave klinike u Tuzli, će u subotu, 31.01.2015. pružati besplatne konsultacije i preglede za sve parove koji se suočavaju s problemom bračne neplodnosti. Svi zainteresovani za besplatne konsultacije i preglede u Plavoj poliklinici svoj termin mogu zakazati pozivom na brojeve telefona 033/420-194 i 062/051-312.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Prva pravosnažna presuda za genocid u Srebrenici: Haag: Popoviću i Beari potvrđene doživotne kazne zatvora

VIDEO: Porodice žrtava djelimično zadovoljne: Reakcije na presudu Popoviću i Beari

Optužnica ih tereti za počinjenje krivičnog djela genocid: Sud BiH: Vasić, Zoljić i Pantić izjasnili se da nisu krivi

VIDEO: Spriječen zastoj finansijskih tokova u Federaciji: Dom naroda usvojio Odluku o privremenom finansiranju FBiH

Ako se problem ne riješi nastava bi mogla biti obustavljena: Nastavlja se problem sa grijanjem u školama na području TK-a

Zaprijetili da će pogubiti jordanskog pilota: Istekao novi rok ISIL-a vladi u Amanu

Povodom obilježavanja godišnjice smrti Alekse Š antića: Drugi međunarodni Š antićev festival djece pjesnika

VDEO: Na SP-u u Kataru zauzeli 20. mjesto: Rukometaši BiH doputovali u Sarajevo

DOK PROPADAJU UKRAJINSKI MIROVNI PREGOVORI, U DONECKU GINU CIVILI

MEĆAVA U CRNOJ GORI ZATRPALA SELA I PREUSMJERILA LET IZ BEOGRADA

REFERENDUM ZA USELJENIČKE KVOTE U ŠVICARSKOJ STIGAO DO VRHOVNOG SUDA

JOHN KERRY KAŽNJEN S 50 DOLARA JER NIJE OČISTIO SNIJEG S PLOČNIKA

NAJMANJE 49 MRTVIH U NAPADU NA ŠIJITSKU DŽAMIJU U PAKISTANU, MEĐU NJIMA NEKOLIKO DJECE

ČETRDESET POSTO TALIJANA ŽELI NAPUŠTANJE EUROZONE

NA SLJEMENU SE PREVRNUO AUTOBUS S 15 DJECE, NEMA OZLIJEĐENIH

DVOSTRUKI BOMBAŠKI NAPAD NA TRŽNICI U BAGDADU USMRTIO 44 LJUDI

CIPRAS POČEO RAZGOVORE S EUROSKUPINOM

AMERIČKO GOSPODARSTVO USPORILO RAST: BDP PORASTAO ZA 2,6%