TUZLARIJE - VIJESTI

15.12.2013. u 12:39 Broj citanja: 2927
Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma ˝Tuzla˝:
˝MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u BiH˝U kadrovskoj križaljci, kojom se stranke na vlasti u Skupštini TK bave već tri godine, od završetka prošlih izbora, jedna smjena direktora prošla je prilično nezapaženo, možda i zato što se potrefilo da je prethodnom direktoru istekao mandat. Riječ je o Enveru Jukanoviću, dugogodišnjem direktoru Međunarodnog aerodroma "Tuzla", kojeg je na toj poziciji zamijenio Esed Mujačić. O Mujačiću se na netu ne može naći puno podataka osim da je vojni penzioner iz Gračanice, saobraćajne struke, te da je bivši član BPS-a, a sada Stranke za BiH.

Obično je teže pronaći sliku nego podatke ali u ovom slučaju ispalo je obrnuto zahvaljujući web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na kojoj je zabilježena posjeta brigadira Dautovića Međunarodnom aerodromu "Tuzla" i susret sa novim direktorom Mujačićem.

Tuzlarije


Razgovaralo se o usaglašavanju zajedničkih procedura od obostranog interesa kao što su osiguranje lokacije, vodosnabdijevanje, sprovođenje mjera zaštite od požara, uklanjanje pasa "lutalica" i nizu drugih zajedničkih aktivnosti.

Ono što je nama bilo posebno zanimljivo je izjava direktora Mujačića u smislu da se po broju prevezenih putnika Aerodrom "Tuzla" prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da smo prethodnih šest mjeseci intenzivno pratili rad Aerodroma i pozitivne reakcije javnosti na zaista veliki uspjeh saradnje sa Wizzairom, mislimo da u ime naših čitalaca i putnika možemo novom direktoru poželjeti uspješan rad ali ne zbog njega ili zbog politike, već zbog Aerodroma i putnika. Minimum koji se od njega očekuje je da Aerodrom i u njegovom mandatu obezbjedi siguran prihvat i otpremu aviona i putnika, te da se sadašnje linije sačuvaju. Uostalom, na to ga obavezuje i vlastita ocjena MAT-a kao najperspektivnije zračne luke u Bosni i Hercegovini. Sve iznad sadašnjeg nivoa bio bi veliki uspjeh, sve ispod ogroman neuspjeh.

A.M.

(tuzlarije.net)               

 Zanimljiva statistika:
Magični broj jedan u popisu stanovništva BiH
Novi snimak istanbulskog užasa:
VIDEO Terorist bijesno bacio kalašnjikov, nije više imao koga ubiti
U toaletu proradio požarni alarm
Da li se avion EgyptAira srušio zbog požara?

02.07.2016. u 01:09 Broj citanja: 504
Pobuđe kod Bratunca:
Vjernici napunili džamiju u noći Lejletu-l-kadr


TuzlarijeEkipa Tuzlarija, kao i ranijih godina, noć Lejletu-l-kadr provela je sa džematlijama u mjestu Pobuđe kod Bratunca. Lejletul-kadr je noć u kojoj je počela objava Kur´ana, a ona je u posljednjoj trećini mjeseca Ramazana, mjeseca posta i činjenja dobrih djela i uzdržavanja od loših.

OPŠIRNIJE


01.07.2016. u 22:16
Arhiv TK obilježio 62. godišnjicu osnivanjaTuzlarijePovodom obilježavanja 62 godine od osnivanja JU Arhiv TK, danas je u prostorima ove javne ustanove upriličena javna izložba pod nazivom "Orijentalna zbirka Arhiva Tuzlanskog kantona (Izbor dokumenata)". Izložbu su pripremili djelatnici Arhiva i Društvo arhivskih zaposlenika Tuzlanskog kantona.

OPŠIRNIJE


01.07.2016. u 20:44 Broj citanja: 391
Obavještenje Službe za inspekcijske poslove političkim partijama-subjektima


TuzlarijeS obzirom da pojedine političke partije-subjekti već vrše postavljanje plakata u predizborne svrhe, ovim putem Vas obavještavamo, da se shodno Odluci o komunalnom redu plakati mogu postavljati na određenim mjestima i isključivo uz saglasnost Službe za komunalne poslove

OPŠIRNIJE


01.07.2016. u 15:35 Broj citanja: 344
Servisne informacije
.... bez malo tuzlarija


TuzlarijePorodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 11 beba, 4 djevojčice i 7 dječaka
Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 233 intervencije
Vatrogasci - imali su 4 intervencije
MUP TK - javni red i mir je narušen 1 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježene su 3 saobraćajne nezgode

OPŠIRNIJE


01.07.2016. u 15:25 Broj citanja: 571
Objavljena lista kandidata za volonterski staž


TuzlarijeMinistarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo je na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona Konačnu listu kandidata za obavljanje volonterskog staža. Riječ je o 288 kandidata kojima se u Budžetu Tuzlanskog kantona obezbjeđuju sredstva za obavljanje volonterskog staža.

OPŠIRNIJE


01.07.2016. u 15:12 Broj citanja: 1444
Najava:
U subotu svečano otvaranje ˝Mozaika 3˝


TuzlarijeLanac ugostiteljskih objekata "Mozaik" Tuzla sa ponosom najavljuje otvaranje novog objekta "Mozaik3". Radi se o caffe-pizzeriji koja je smještena u prizemlju Konzum centra (nekadašnji Meraktor). Svečano otvaranje objekta će biti upriličeno u subotu 02.07.2016. godine sa početkom u 19 časova.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
ISIL preuzeo odgovornost za napad u prijestolnici Bangladeša: Dvoje mrtvih i 26 ranjenih u talačkoj krizi u Daki

VIDEO: Među blokiranima i sedam rudnika uglja u sastavu EPBiH: Djelimično blokirani računi više od 40 poslovnih subjekata u FBiH

Odgovor građana na sve težu situaciju u gradu na Neretvi: \'Mostarski krug\' - pokušaj zaustavljanja propadanja grada

VIDEO: TK ima najviše stanovnika, najmanje BPK-Goražde: U Federaciji živi 62,85% ukupnog stanovništva BiH

Pogledajte šta je to specifično u I.Drvaru, Posušju,...: Magični broj jedan u popisu stanovništva BiH

Iza terorističkog napada mogao bi biti Ahmed Čatajev: Krvavi trag sa "Ataturka" vodi u Austriju

Sud saslušao oko 90 svjedoka tijekom dva tjedna: Poništeni predsjednički izbori u Austriji, sud naredio ponavljanje

Obraćanje reisa Kavazovića povodom Lejletul-Kadra: Ovo je vrijeme je kada se mora razlučiti istina od zablude i laži

VIDEO: Koncertom "Pozdrav iz Austrije": U Sarajevu otvoren 21. festival Baščaršijske noći

Slavili rezultatom 3:1: Vels preokretom protiv Belgije do polufinala EP-a