TUZLARIJE - VIJESTI

15.12.2013. u 12:39 Broj citanja: 2544
Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma ˝Tuzla˝:
˝MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u BiH˝U kadrovskoj križaljci, kojom se stranke na vlasti u Skupštini TK bave već tri godine, od završetka prošlih izbora, jedna smjena direktora prošla je prilično nezapaženo, možda i zato što se potrefilo da je prethodnom direktoru istekao mandat. Riječ je o Enveru Jukanoviću, dugogodišnjem direktoru Međunarodnog aerodroma "Tuzla", kojeg je na toj poziciji zamijenio Esed Mujačić. O Mujačiću se na netu ne može naći puno podataka osim da je vojni penzioner iz Gračanice, saobraćajne struke, te da je bivši član BPS-a, a sada Stranke za BiH.

Obično je teže pronaći sliku nego podatke ali u ovom slučaju ispalo je obrnuto zahvaljujući web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na kojoj je zabilježena posjeta brigadira Dautovića Međunarodnom aerodromu "Tuzla" i susret sa novim direktorom Mujačićem.

Tuzlarije


Razgovaralo se o usaglašavanju zajedničkih procedura od obostranog interesa kao što su osiguranje lokacije, vodosnabdijevanje, sprovođenje mjera zaštite od požara, uklanjanje pasa "lutalica" i nizu drugih zajedničkih aktivnosti.

Ono što je nama bilo posebno zanimljivo je izjava direktora Mujačića u smislu da se po broju prevezenih putnika Aerodrom "Tuzla" prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da smo prethodnih šest mjeseci intenzivno pratili rad Aerodroma i pozitivne reakcije javnosti na zaista veliki uspjeh saradnje sa Wizzairom, mislimo da u ime naših čitalaca i putnika možemo novom direktoru poželjeti uspješan rad ali ne zbog njega ili zbog politike, već zbog Aerodroma i putnika. Minimum koji se od njega očekuje je da Aerodrom i u njegovom mandatu obezbjedi siguran prihvat i otpremu aviona i putnika, te da se sadašnje linije sačuvaju. Uostalom, na to ga obavezuje i vlastita ocjena MAT-a kao najperspektivnije zračne luke u Bosni i Hercegovini. Sve iznad sadašnjeg nivoa bio bi veliki uspjeh, sve ispod ogroman neuspjeh.

A.M.

(tuzlarije.net)               

 Nizozemski pilot predvidio nesreću prije dva mjeseca:
Što ako me osoba pored mene ne pusti u kokpit?
Teroristi oteli tužitelja u Istanbulu:
Otmičari ubijeni, tužitelj nakon ranjavanja preminuo u bolnici
Volvo LifePaint:
˝Nevidljivi˝ sprej koji bi trebao štititi bicikliste u prometu

01.04.2015. u 17:13 Broj citanja: 414
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaPrvi je april, Međunarodni dan šale. Kakav mi je fazon sa plaćanjem parkinga SMS-om? Nije loš, jelde? Mislila sam staviti i broj preduzeća pa da ih malo zivkaju ali kontam poslije bi garant "zivkali" mene. Od mojih (ne)slanih šala najviše se naljutio rektor. Inače, lijepo je smijati se, i volim šalu, i treba naći uvijek razloga i za malo zabave.

OPŠIRNIJE


01.04.2015. u 16:22
Piše: Centar za istraživačko novinarstvo (CIN)
Bijelog hljeba bez motike


Građani BiH su za četiri godine platili najmanje 7,3 miliona KM za „bijeli hljeb“ koji je koristilo najmanje 460 funkcionera. Njih desetero su ovo pravo na plaću bez rada uzimali dva puta. Iako dvije godine nije radio ništa, bivši zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine (BiH) Mirko Okolić je svaki mjesec primao skoro pet hiljada maraka. Na to je imao pravo jer je bio političar na vlasti.

OPŠIRNIJE


01.04.2015. u 16:05
NUB ˝Derviš Sušić˝
2. aprila besplatni upis za učenike osnovnih školaU povodu obilježavanja Međunarodnog dana dječije knjige i rođendana H.C. Andersena 2.aprila, učenici osnovnih škola moći će se besplatno upisati na dječije odjeljenje NUB „Derviš Sušić“ Tuzla. U skladu sa Odlukom Upravnog odbora Biblioteke „Derviš Sušić“ članarina će važiti godinu dana

OPŠIRNIJE


01.04.2015. u 15:45
Održana promocija knjige
„Tragovima naših komšija: Jevreji u Bosni i Hercegovini i holokaust“


Sinoć je u punoj sali Američkog kutka predstavljena knjiga „Tragovima naših komšija: Jevreji u Bosni i Hercegovini i holokaust“, autora Anise Hasanhodžić i Rifeta Rustemovića. Knjiga je predstavljena u organizaciji Akademije nauka Republike Austrije i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

OPŠIRNIJE


01.04.2015. u 15:25
Podrška projektu ruralnih porodičnih domova


TuzlarijeRezime trogodišnjeg partnerstva Kantonalne privredne komore Tuzla sa predstavnicima Federacije ruralnih porodičnih domova (MFR) francuske regije Rhône-Alpes predstavljen je na današnjem sastanku gdje su Vladu Tuzlanskog kantona predstavljali ministar finansija Jakub Suljkanović i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirsada Begović.

OPŠIRNIJE


01.04.2015. u 14:57
JU Osnovna škola ˝Mejdan˝
Upis učenika u prvi razred


Javna ustanova Osnovna škola „Mejdan“ u Tuzli vrši upis učenika u prvi razred od 1. do 8. aprila za školsku 2015/2016. godinu,u vremenu od 13 do 17 sati.Obavezna dokumentacija za upis je rodni list i ljekarsko uvjerenje od strane ovlaštene zdravstvene ustanove.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
Sutra radno-konsultativni sastanak: Zvizdić preuzeo dužnost predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH

VIDEO: Protestuju radnici mnogih propalih preduzeća: Tuzla je i danas u znaku protesta

VIDEO: Puklo na relaciji HDZ BiH - SNSD: Rukovodstvo Skupštine Kantona 10 još nije izabrano

Jedan napadač ubijen, drugi ranjen: Pucnjava na sjedište policije u Istanbulu

Pregovori o iranskom nuklearnom programu ušli u završnicu: Teheran insistira na ukidanju međunarodnih sankcija

VIDEO: Lubitz ipak bolovao od depresije: Pronađena video snimka posljednjih trenutaka u avionu Germanwingsa?

FOTO: 14 činjenica koje sigurno niste znali: Kako i zašto se proslavlja 1. april širom planete

Prigodni program uz najveći kršćanski blagdan: Uskrs na Federalnoj televiziji

U SVIJETU 31 POKRET PRISEGNUO JE NA VJERNOST ISLAMSKOJ DRŽAVI

POŽAR NA PLATFORMI U MEKSIČKOM ZALJEVU, BAREM JEDAN RADNIK POGINUO, VIŠE OZLIJEĐENIH

NJEMAČKA ODOBRILA SPORNO HIDRAULIČNO LOMLJENJE: JAVNOST STRAHUJE OD KEMIKALIJA U PODZEMNIM VODAMA

OBAMA UVEO KAZNE ZA HAKERE KOJI NAPADAJU SAD

HRVATSKA PUNA ŽIVOTA I LOŠIH TURISTIČKIH USLUGA: SVAKI TREĆI GOST PROĐE BEZ OSMIJEHA DOMAĆINA

RUSKE VLASTI UGASILE JEDINU TATARSKU TELEVIZIJU NA KRIMU

ŠEŠELJ U BEOGRADU ZAPALIO HRVATSKU ZASTAVU, PUSIĆ POVUKLA VELEPOSLANIKA NA KONZULTACIJE U ZAGREB

ISLAMSKA DRŽAVA ZAUZIMA IZBJEGLIČKI LOGOR U DAMASKU

NETANYAHU: SVJETSKE SILE MORAJU OD IRANA ZAHTIJEVATI BOLJI UGOVOR O NUKLEARNOM PROGRAMU

EU TRAŽI JAčA RJEŠENJA PROTIV FINANCIRANJA TERORIZMA