TUZLARIJE - VIJESTI

15.12.2013. u 12:39 Broj citanja: 2715
Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma ˝Tuzla˝:
˝MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u BiH˝U kadrovskoj križaljci, kojom se stranke na vlasti u Skupštini TK bave već tri godine, od završetka prošlih izbora, jedna smjena direktora prošla je prilično nezapaženo, možda i zato što se potrefilo da je prethodnom direktoru istekao mandat. Riječ je o Enveru Jukanoviću, dugogodišnjem direktoru Međunarodnog aerodroma "Tuzla", kojeg je na toj poziciji zamijenio Esed Mujačić. O Mujačiću se na netu ne može naći puno podataka osim da je vojni penzioner iz Gračanice, saobraćajne struke, te da je bivši član BPS-a, a sada Stranke za BiH.

Obično je teže pronaći sliku nego podatke ali u ovom slučaju ispalo je obrnuto zahvaljujući web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na kojoj je zabilježena posjeta brigadira Dautovića Međunarodnom aerodromu "Tuzla" i susret sa novim direktorom Mujačićem.

Tuzlarije


Razgovaralo se o usaglašavanju zajedničkih procedura od obostranog interesa kao što su osiguranje lokacije, vodosnabdijevanje, sprovođenje mjera zaštite od požara, uklanjanje pasa "lutalica" i nizu drugih zajedničkih aktivnosti.

Ono što je nama bilo posebno zanimljivo je izjava direktora Mujačića u smislu da se po broju prevezenih putnika Aerodrom "Tuzla" prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da smo prethodnih šest mjeseci intenzivno pratili rad Aerodroma i pozitivne reakcije javnosti na zaista veliki uspjeh saradnje sa Wizzairom, mislimo da u ime naših čitalaca i putnika možemo novom direktoru poželjeti uspješan rad ali ne zbog njega ili zbog politike, već zbog Aerodroma i putnika. Minimum koji se od njega očekuje je da Aerodrom i u njegovom mandatu obezbjedi siguran prihvat i otpremu aviona i putnika, te da se sadašnje linije sačuvaju. Uostalom, na to ga obavezuje i vlastita ocjena MAT-a kao najperspektivnije zračne luke u Bosni i Hercegovini. Sve iznad sadašnjeg nivoa bio bi veliki uspjeh, sve ispod ogroman neuspjeh.

A.M.

(tuzlarije.net)               

 Merkel i Papa ostali bez nagrade:
Nobelovu nagradu za mir dobio tuniški nacionalni Kvartet
Indija:
Ovo jezero je toliko prljavo da se ponekad zapjeni, a ponekad zapali
Napokon otkriveno kako će izgledati ˝dislike˝
Šest ikona koje znače: ˝Ljubav˝, ˝Haha˝, ˝Jupi˝, ˝Vau˝, ˝Tužno˝ i Ljuto˝

09.10.2015. u 14:03
Najava manifestacije za djecu
“Život u porodici – najbolji interes djeteta”


TuzlarijeWorld Vision BiH, Razvojna područja Majevica i Ozren, povodom obilježavanja Međunarodne sedmice djeteta, 10. oktobra 2015. godine organizuje događaj za djecu pod motom: „Život u porodici – najbolji interes djeteta“. Centralna manifestacija bit će održana u Katoličkom školskom centru „Sveti Franjo“ Tuzla, a okupit će oko 250 djece iz 24 osnovne škole iz općina Tuzla, Sapna, Kalesija, Lukavac, Banovići, te opština Zvornik, Petrovo i Doboj.

OPŠIRNIJE


09.10.2015. u 13:52
U subotu 10. oktobra u 19 časova u Bosanskom kulturnom centru Tuzla
Koncert slovenskih zborovaTuzlarijeU subotu 10. oktobra u 19:00 časova u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, održat će se koncert Slovenskih zborova podpokroviteljstvom Saveza slovenačkih društava u BiH „Evropa Zdaj“ i Udruženja građana slovenačkog porijekla Tuzla.
Ulaz je slobodan.

OPŠIRNIJE


09.10.2015. u 09:49
Obavještenje
Objavljen konkurs za upis studenata na II i III ciklus studijaTuzlarijeKonkurs za upis studenata na II i III ciklus studija na Univerzitetu u Tuzli u akademskoj 2015/16. godini objavljen je danas u dnevnom listu “Oslobođenje” i na službenoj web stranici Univerziteta, www.untz.ba.

OPŠIRNIJE


09.10.2015. u 08:49 Broj citanja: 486
Ljekarska komora Tuzlanskog kantona
Izabrano novo rukovodstvoTuzlarijeProf. dr. sc. Haris Huseinagić, dr. med., specijalista interventne radiologije i dosadašnji predsjednik Ljekarske komora Tuzlanskog kantona, ovu će funkciju obavljati i naredne četiri godine. Tako su odlučili prisutni članovi, njih više od 90%, na Izbornoj skupštini održanoj 7. oktobra 2015. godine.

OPŠIRNIJE


09.10.2015. u 00:07 Broj citanja: 4405
Najnovije vijesti iz svijetaTuzlarije

OPŠIRNIJE


09.10.2015. u 00:04 Broj citanja: 8628
Dogodilo se u svijetu na današnji dan


TuzlarijeTuzlarije su na netu od 2001. godine. Gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Iako se bavimo isključivo lokalnim i bh. temama, rubriku "Vijesti iz svijeta" objavljujemo od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta je to u svijetu bilo aktuelno na današnji dan desetak godina ranije.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Skupština sindikata rudnika odlučila : Ukoliko ne postignu dogovor rudari u ponedjeljak stupaju u štrajk

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH: Četiri zakona usvojena po hitnom postupku, poslanici na pauzi

VIDEO: Suzbijanje kriminala u Kantonalnoj upravi za šumarstvo: USK: U okviru akcije "Mito 1" uhapšene dvije osobe

Zakon o platama je 2012. trebao boto usklađen sa federalnim: Zastupnici USK danas o visinama svojih plata

Za doprinos revoluciji u Tunisu 2011.: Nacionalni kvartet za dijalog dobio Nobelovu nagradu za mir

Objavljena potresna snimka njihovog spašavanja: Teksaška policija pronašla 39 imigranta skrivena u kamionu

Da li će se plijeniti plovila krijumčara?: Vijeće UN-a o evropskim pomorskim operacijama

Spašeno više od 500 osoba u Egejskom moru: Beba nastradala u blizini Lezbosa

Zemlja haosa i podjela je do sada imala dvije vlade: Libija dobila vladu nacionalnog jedinstva

Prije 125 godina rođen Ivo Andrić: U Travniku počeli "Andrićevi dani"