TUZLARIJE - VIJESTI

15.12.2013. u 12:39 Broj citanja: 2982
Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma ˝Tuzla˝:
˝MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u BiH˝U kadrovskoj križaljci, kojom se stranke na vlasti u Skupštini TK bave već tri godine, od završetka prošlih izbora, jedna smjena direktora prošla je prilično nezapaženo, možda i zato što se potrefilo da je prethodnom direktoru istekao mandat. Riječ je o Enveru Jukanoviću, dugogodišnjem direktoru Međunarodnog aerodroma "Tuzla", kojeg je na toj poziciji zamijenio Esed Mujačić. O Mujačiću se na netu ne može naći puno podataka osim da je vojni penzioner iz Gračanice, saobraćajne struke, te da je bivši član BPS-a, a sada Stranke za BiH.

Obično je teže pronaći sliku nego podatke ali u ovom slučaju ispalo je obrnuto zahvaljujući web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na kojoj je zabilježena posjeta brigadira Dautovića Međunarodnom aerodromu "Tuzla" i susret sa novim direktorom Mujačićem.

Tuzlarije


Razgovaralo se o usaglašavanju zajedničkih procedura od obostranog interesa kao što su osiguranje lokacije, vodosnabdijevanje, sprovođenje mjera zaštite od požara, uklanjanje pasa "lutalica" i nizu drugih zajedničkih aktivnosti.

Ono što je nama bilo posebno zanimljivo je izjava direktora Mujačića u smislu da se po broju prevezenih putnika Aerodrom "Tuzla" prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da smo prethodnih šest mjeseci intenzivno pratili rad Aerodroma i pozitivne reakcije javnosti na zaista veliki uspjeh saradnje sa Wizzairom, mislimo da u ime naših čitalaca i putnika možemo novom direktoru poželjeti uspješan rad ali ne zbog njega ili zbog politike, već zbog Aerodroma i putnika. Minimum koji se od njega očekuje je da Aerodrom i u njegovom mandatu obezbjedi siguran prihvat i otpremu aviona i putnika, te da se sadašnje linije sačuvaju. Uostalom, na to ga obavezuje i vlastita ocjena MAT-a kao najperspektivnije zračne luke u Bosni i Hercegovini. Sve iznad sadašnjeg nivoa bio bi veliki uspjeh, sve ispod ogroman neuspjeh.

A.M.

(tuzlarije.net)               

 Atlas ljepote - Ljepota je biti što jesi
Ljepota žena iz 37 zemalja
Da li postoji život van Zemlje
NASA objavila dokaze o aktivnosti na Jupiterovom mjesecu
U debati punoj laži, podvala, napada i uvreda
Amerikanci su za pobjednicu izabrali Clinton

28.09.2016. u 01:08 Broj citanja: 647
Centralni skup GO SDA Tuzla :
Imamović: Želimo da se u ovom gradu ljiljani i petokraka vrednuju na isti način


TuzlarijeU veličanstvenoj atmosferi, Gradski odbor stranke demokratske akcije Tuzla, sinoć je održao centralni predizborni skup u tuzlanskom Mejdanu. Ovo je završnica uspješne predizborne kampanje, u kojoj je SDA građanima Tuzle ponudila jasan program i vrijedne ljude koji će taj program provesti.

OPŠIRNIJE


27.09.2016. u 21:52 Broj citanja: 5935
VIDEO:
Provozali smo se kružnim kod JupiteraTuzlarije"Mellain" je mnogo veći, sa njega je snimljena fotografija ali je "Jupiter" stariji pa koliko možemo primjetiti novi kružni se najčešće identifikuje kao "kružni kod Jupitera". Zvali ga ovako ili onako, novi kružni tok je funkcionalan pa smo iskoristili priliku da vidimo kako izgleda skretanje iz smjera Pošte prema zgradi Gradske uprave.

OPŠIRNIJE


27.09.2016. u 19:51 Broj citanja: 970
Omladinski Resursni Centar Tuzla
U okviru Projekta ˝Nedovoljan 1˝ održane brojne radionice


Na ovim radionicama ukupno je educirano više od 80 mladih sa područja Tuzlanskog kantona. Radionice su se održale u prostorijama Doma mladih Tuzla. Učesnici u imali priliku kroz interaktivno edukativne radionice upoznati se sa temama: Maloljetnička delinkvencija, nenasilna komunikacija, stereotpi, predrasude, volonterzam, te prava i dužnosti učenika

OPŠIRNIJE


27.09.2016. u 19:33 Broj citanja: 2001
FINconsult održao seminar KPE računovođa i revizora


FINconsult pridaje dužnu pažnju i ulaže značajne napore u stvaranje dugoročnog partnerskog odnosa sa učesnicima seminara, i na taj način nastoji doprinijeti što pozitivnijoj ulozi i jačanju statusa finansijsko-računovodstvene profesije u BiH. Tome u prilogu ide i početak rada Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra čiji je osnivač FINconsult.

OPŠIRNIJE


27.09.2016. u 19:18 Broj citanja: 981
3. Međunarodna brdsko-biciklistička utrka
Panonika MTB CUP memorijal Avdo Šerak


Na tuzlanskom kompleksu slanih Panonskih jezera i ove godine je održana biciklistička MTB trka pod nazivom ŠKODA XC liga 3. Međunarodna brdsko-biciklistička utrka PANONIKA MTB KUP 2016 - Memorijal Avdo Šerak. Na kraju ovogodišnje MTB sezone svi ljubitelji brdskog biciklizma mogli su uživati u atraktivnoj trci, koju u predivnom ambijentu kompleksa Panonika i parka Slana Banja

OPŠIRNIJE


27.09.2016. u 18:02 Broj citanja: 9940
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Bivšeg ministra saobraćaja Envera Bijedića nisu pozvali na otvaranje Karaule. Zato sam se ja sama pozvala da prošetam po novom pješačkom mostu prema Panonici. U toku su završni radovi, zanimljivo izgleda, čuje se bat koraka kad se hoda, a sviđa mi se što je ograda dosta visoka. Evo i slika pa da vidite kako izgleda, svakako kako god okrenem skontam da mi koji živimo u istom gradu ne vidimo isto ni grad ni ljude, ništa.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
Predsjednik RS-a o pozivu Tužilaštva BiH: Dodik: Spreman sam dati izjavu, ali ne u Sarajevu

Optužuju Fadila Novalića, Veska Drljaču i Dragu Vrbića: SDP BiH predao krivičnu prijavu zbog prodaje dionica FDS-a

Bolji i sigurniji put od Sarajeva ka Tuzli: Predsjedavajući Izetbegović pustio u promet tunel Karaula

U narednih nekoliko dana se očekuje odluka: VSTV: Disciplinski postupak protiv Salihovića smatra se prioritetom

Evropska unija izdvojila 4,5 miliona eura: \'Jačanje vladavine prava\' za borbu protiv svih oblika kriminala

VIDEO: Prva debata Donalda Trumpa i Hillary Clinton: Pregršt uvreda i temperamentnosti

Među pronađenim osobama nalazi se i četverogodišnje dijete : Broj poginulih u brodolomu kod egipatske obale povećan na 204

55. izdanje manifestacije okupit će oko 60 učesnika : Počeli \'Sarajevski dani poezije\'

Prvi put pozvan i Jajalo: Baždarević objavio spisak za Belgiju i Kipar

Utakmice Lige prvaka u grupama E, F, G i H: Borussija i Real igrali neriješeno, Pjanić pogodio za Juventus