TUZLARIJE - VIJESTI

15.12.2013. u 12:39 Broj citanja: 2324
Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma ˝Tuzla˝:
˝MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u BiH˝U kadrovskoj križaljci, kojom se stranke na vlasti u Skupštini TK bave već tri godine, od završetka prošlih izbora, jedna smjena direktora prošla je prilično nezapaženo, možda i zato što se potrefilo da je prethodnom direktoru istekao mandat. Riječ je o Enveru Jukanoviću, dugogodišnjem direktoru Međunarodnog aerodroma "Tuzla", kojeg je na toj poziciji zamijenio Esed Mujačić. O Mujačiću se na netu ne može naći puno podataka osim da je vojni penzioner iz Gračanice, saobraćajne struke, te da je bivši član BPS-a, a sada Stranke za BiH.

Obično je teže pronaći sliku nego podatke ali u ovom slučaju ispalo je obrnuto zahvaljujući web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na kojoj je zabilježena posjeta brigadira Dautovića Međunarodnom aerodromu "Tuzla" i susret sa novim direktorom Mujačićem.

Tuzlarije


Razgovaralo se o usaglašavanju zajedničkih procedura od obostranog interesa kao što su osiguranje lokacije, vodosnabdijevanje, sprovođenje mjera zaštite od požara, uklanjanje pasa "lutalica" i nizu drugih zajedničkih aktivnosti.

Ono što je nama bilo posebno zanimljivo je izjava direktora Mujačića u smislu da se po broju prevezenih putnika Aerodrom "Tuzla" prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da smo prethodnih šest mjeseci intenzivno pratili rad Aerodroma i pozitivne reakcije javnosti na zaista veliki uspjeh saradnje sa Wizzairom, mislimo da u ime naših čitalaca i putnika možemo novom direktoru poželjeti uspješan rad ali ne zbog njega ili zbog politike, već zbog Aerodroma i putnika. Minimum koji se od njega očekuje je da Aerodrom i u njegovom mandatu obezbjedi siguran prihvat i otpremu aviona i putnika, te da se sadašnje linije sačuvaju. Uostalom, na to ga obavezuje i vlastita ocjena MAT-a kao najperspektivnije zračne luke u Bosni i Hercegovini. Sve iznad sadašnjeg nivoa bio bi veliki uspjeh, sve ispod ogroman neuspjeh.

A.M.

(tuzlarije.net)               
Rastu tenzije zbog podmornice pred Stockholmom:
Rusi tvrde da podmornica nije njihova, optužuju Nizozemce
Nakon višemjesečnog policijskog istraživanja
Uhapšen gradonačelnik Zagreba Milan Bandić
Njemački obavještajci tvrde:
Let MH17 srušili su proruski separatisti

20.10.2014. u 19:35
Preporuka za čitanje online knjižare Knjiga.ba
Obogatite život knjigama


Riječi ispisane u romanima, samo nam mogu dobro donijeti. Bilo da želite pobjeći od svakodnevnice, osjetiti žeđ za novim avanturama, znanjem ili samo želite odmor, posegnite za knjigama i obogatite svoj život čitanjem. Da li ste pročitali nešto dobro u zadnje vrijeme? Knjiga.ba vam preporučuje naslove koji su u zadnje vrijeme na listi najprodavanijih knjiga.

OPŠIRNIJE


20.10.2014. u 19:10
Općina Klesija ne dozvoljava upotrebu mosta


Građani sela Jelovo brdo i Gojčin, koja se nalaze na lijevoj obali rijeke Spreče, posljednjih dana su bezuspješno pokušavali od općinske administracije u Kalesiji isposlovati odobrenje za upotrebu mosta, koji je nakon majskih poplava i rušenja staroga mosta svojim sredstvima sagradio Sead Džafić, vlasnik preduzeća UNIS-TOK iz Kalesije.

OPŠIRNIJE


20.10.2014. u 18:57
˝Mjesec zaštite od požara˝
Vršena besplatna kontrola aparata za gašenje požara


U sklopu aktivnosti u Mjesecu zaštite od požara 2014. godine danas je prostorijama vatrogasnog doma DVD Gornja Tuzla vrešena besplatna kontrola aparata za početno gašenje požara. DVD Gornja Tuzla zadnjih nekoliko godina provodi niz aktivnosti u mjesecu OKTOBRU vezano za zaštitu od požara.

OPŠIRNIJE


20.10.2014. u 18:49
Najava
Komemoracija preminulom prof. dr. Salihu Bureku


Prof.dr. Salih Burek (1924-2014) prvi je doktor ekonomskih nauka u Sjeveroistočnoj Bosni, doktorirao je davne 1965. godine. Bio je utemeljitelj i profesor Tehnološkog i Rudarskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, te Više ekonomsko-komercijalne škole u Brčkom. Autor je brojnih naučnih članaka i kritičkih analiza

OPŠIRNIJE


20.10.2014. u 16:57
Uskoro u Tuzli:
Veliki party sa Deborah De LucaTuzlarijeU SKPC "Mejdan" Tuzla 8.novembra će biti održan party sa popularnom italijanskom producenticom elektronske muzike Deborah De Luca, koja se već jednom u najboljem svjetlu predstavila publici u gradu soli. Cijena ulaznice iznosi 10KM, a karte se mogu nabaviti u CD shopu "Mido" na Korzou.

OPŠIRNIJE


20.10.2014. u 16:45
Humanost na djelu
Učenici OŠ ˝Slavinovići˝ darovali hranu za Narodnu kuhinju


TuzlarijeU JUOŠ "Slavinovići" danas je obilježen Dan jabuka, koji se svakog 20.oktobra slavi u cijelom svijetu. Zahvaljujući vrijednim roditeljima ovaj dan je pored edukativne poprimio i humanitarnu notu. Naime, roditelji su pripremili veliki broj domaćih kolača i ostalih proizvoda od jabuka, koji su darovani Narodnoj kuhinji u Tuzli.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Radnici šokirani, izvezene tone materijala: Stanići kroz tunel iznose imovinu Feroelektra

VIDEO: Povod izborni krah stranke: U Sarajevu vanredna sjednica Predsjedništva SDP-a

VIDEO: Traže da se zaustavi agonija radnika: Radnici "Gredelja" najavili štrajk glađu

VIDEO: Od revitalizacije Dite nema ništa: Protest radnika Dite i Livnice u Tuzli, prijete blokadama

Š efovi diplomatija pozvali bh. lidere da počnu s reformama: EU: Bosna i Hercegovina što prije da formira vladu

Slijede ispitivanja u Uskoku: Slučaj Bandić: Policija pretresa urede osumnjičenih

Inauguraciji pristustvovali brojni regionalni lideri: Novi predsjednik Indonezije položio zakletvu

"Protesti su izvan kontrole organizatora": Lider Hong Konga optužio vanjske snage za učešće u protestima

BANDIĆ DAJE ISKAZ U USKOKU; ODVJETNIK: OVO JE SVE FARSA, SVE JE TEMPIRANO!

SUĐENJE ZA BRUTALNO SILOVANJE U PODSTRANI: VJEŠTACI POTVRDILI DA SU OZLJEDE DJEVOJCI NANESENE "ROTIRAJUĆIM SREDSTVOM"

RUSIJA PROŠIRILA EMBARGO ZA EUROPSKE PROIZVODE I NA IZNUTRICE, KOŠTANO BRAŠNO, MAST I MESNE PRERAĐEVINE

KONAČNI ZAVRŠETAK MUKA: NIGERIJA IZLJEČENA OD EBOLE

IMUNOLOŠKI ZAVOD OD DANAS U ŠTRAJKU

BBC O OGRANIČAVANJU IMIGRACIJE: HOĆE LI SE BRITANIJA UGLEDATI NA HRVATSKU?

JAKA EKSPLOZIJA POTRESLA UPORIŠTE SEPARATISTA NA ISTOKU UKRAJINE, NAPAD NA RUSKOJ GRANICI

POLICIJA UPALA U NACIONALNI CENTAR ZA VANJSKO VREDNOVANJE OBRAZOVANJA

U RIJECI POČELO SUĐENJE MAJCI ZBOG UBOJSTVA DVOGODIŠNJE KĆERI

ZADUŽIVANJE GRAĐANA I DALJE U PADU, 73% KREDITA IMA VALUTNU KLAUZULU