TUZLARIJE - VIJESTI

13.01.2016. u 22:56 Broj citanja: 8359
Saopštenje kompanije TI Wein iz Tuzle
Zašto je zatvorena pizzeria BEST
U nastavku prenosimo saopštenje kompanije TI Wein doo iz Tuzle u povodu postupka firme "Mercator nekretnine", koja je kao iznajmljivač prostora, promjenom brava na objektu "Pizzeria BEST", koja se nalazi u Konzum Family Centru Tuzla, dovela do zatvaranja ove picerije nakon 13 godina rada na navedenoj lokaciji.

Tuzlarije


Brojni građani Tuzle i okoline bili su neprijatno iznenađeni kada su ih pred novogodišnje praznike dočekala zatvorena vrata njihove omiljene caffe pizzerie BEST u Konzum Family centru (nekadašnji Mercator) Tuzla.

Zbog objektivnog informisanja i da bi spriječili moguće netačne informacije i glasine, mi uposlenici i menedžment kompanije TI Wein d.o.o. koja je vlasnik picerije BEST prinuđeni smo da se na ovaj način obratimo javnosti i iznesemo samo dio onoga čemu smo svi zajedno bili izloženi u posljednje vrijeme od strane osoba koje su nam iznajmile postojeći objekat, a radi se o firmi Mecator nekretnine.

Građane su dočekala zatvorena vrata, ali i nas uposlenike ove picerije. Naime 23.12.2015 g. bez ikakve predhodne najave promjenjene su brave na ovom ugostiteljskom objektu i onemogućen je rad nama kao zakupcima istog.

Za 13.godina koliko traje naš zakup pomenutog objekta, na ime zakupnine uplatili smo preko 1.350.000 KM za lokal površine 100m2. Ako uzmemo u obzir da je cijeli Mercator centar Tuzla zajedno sa zemljom koštao 32 miliona KM dolazimo do podatka, ako računamo koliko i ostali plaćaju najam, davno već isplatio ovoj firmi. Napominjemo i to da su naše tri zakupnine u iznosu od 30.000 KM deponovane kod njih već 10 godina (jedan od uslova ugovora) bez kamata.

Iako smo svoje zakupnine plaćali na vrijeme (zašto posjedujemo cjelokupnu dokumentaciju) u zadnje vrijeme izloženi smo raznim pritiscima od strane voditelja ovoga centra kao i iz njihove centrale u Sarajevu. Na razne načine traženi su nam dodatni novci i sugerirano nam je da se moraju „ispoštovati bitni ljudi“ da ne bi došlo do prekida ugovora, a ako to „ispoštujemo“ smanjiće nam i zakupninu (?). Napominjemo još jednom da smo mi svoju zakupninu za koju smo imali potpisan ugovor plaćali na vrijeme i nije nam padalo na pamet da podlegnemo ovom klasičnom reketu. To je išlo tako daleko da su radnici iz obezjeđenja ovoga centra našim uposlenicima govorili da idu do Nove godine „jer šef nije dao novce“.

Kada su vidjeli da nismo spremni nikome da plaćamo nešto zašto nemamo ugovor ili nešto što je van zakonskih okvira naše države, počele su da nam se događaju u objektu „razne stvari“. Poplave, nestanci el.energije (i to samo u ovom lokalu) bio je samo dio ovoga tihog pritiska na nas da promjenimo našu odluku i „ispoštujemo neke bitne ljude“.

Napominjemo i to da smo mi plaćali korištenje el. energije po nekim tarifama koje su samo poznate upravi firme koja nam je iznajmila objakat. Jer je Mercator dobijao el.elergiju po jednoj cijeni, a nama je obračunavao po drugoj, višoj koju smo mi godinama bili prinuđeni da plaćamo tj. oni su nama bili Elektrodistribucija, a to kako znamo nije dozvoljeno u BiH. Naši problemi sa Upravom su i počeli kada smo sugerirali da je to kriminalna radnja koju rade tj. da dobijaju el.energiju po jednoj cijeni a prodaju nam je po drugoj, kako nama tako i ostalim zakupcima u objektu.

Još jedan klasičan primjer „iznude“ je i mjesečni iznos za reklamu koji se plaća paušalno uz fakturu, i iznosi oko 6000,00 KM na godišnjem nivou za lokal od 100m2, a svi smo znamo da unazad par godina svi novci od ovih reklama idu za reklamiranje marketa. Na naše pritužbe po ovom pitanju odgovoreno nam je „da ako market raditi, tada radimo svi i da je tako najbolje „ (?)

A možda najbolji primjer bahatosti Uprave ovoga centra je taj da su počeli i naplaćivati parking u garaži ovoga objekta, a da nisu kontaktirali nikoga od zakupaca, jer smatraju da su dva besplatna sata dovoljna da se završi kupovina u marketu, a za sve ostalo gosti centra moraju doplaćivati parking.

Mi smo naslutili da nam se nešto sprema već prije par mjeseci, kada su postavljane nove svijetleće reklame na ovom objektu i na njima jedino nema znaka naše picerije, a već izvjesno vrijeme postoji i usmena zabrana ostalim uposlenicima u centru da nas posjećuju i koriste naše usluge.

Naravno da smo cijeli slučaj predali u nadležnost Općinskog suda u Tuzli i on je 30.12.2015 g. naložio odmah vraćanje Zakupca (tj.nas) u posjed imovine jer nije bilo elemenata za ovakav postupak, da se zamjene brave i da mi budemo grubo izbačeni iz našeg lokala. Međutim nama ni do dana današnjeg (12.01.2016 g.) nije dozvoljeno da uđemo u naš lokal čime se odgovorni u ovom slučaju tj. ljudi iz Mercator centra i Mercator nekretnina, stavljaju iznad države Bosne i Hercegovine nepoštujući sudske odluke naše države.

Tuzlarije


Pitamo se samo da li za njih važe Zakoni BiH i da li bi se oni ovako „razbojnički“ ponašali i nasilno ulazili u nečiji posjed da je ovaj centar u nekoj od država Evropske unije, ali kako je u Bosni i Hercegovini sve može pa i to da odluke Suda ove države ne važe za neke Slovence.

• Za sam kraj zbog blagovremene informacije napominjemo da se u frižiderima (a isključena nam je el.energija) nalazi velika količina „kvarljive robe“ tako da postoji realna mogućnost pojave zaraze u cijelom ovom Family centru.

TI Wein doo Tuzla

(tuzlarije.net)               













29.03.2024. Broj citanja: 63
Golem raketni napad Rusije na ukrajinske elektrane, šteta je velika




29.03.2024. Broj citanja: 387
FOTO Ovako jutros izgleda potraga za Dankom, stigli specijalistički timovi




29.03.2024. Broj citanja: 72
Izrael rano jutros napao sirijski grad, 38 mrtvih




29.03.2024.
Poslanici iz RS-a rano jutros usvojili svoj Nacrt izbornog zakona




28.03.2024. Broj citanja: 228
Rusi pripremaju veliku ofenzivu, Ukrajina se ukopava. ˝Prekasno je, neće izdržati˝




28.03.2024. Broj citanja: 8791
Objavljene fotografije uhapšenih u BiH. Tvrdili da znaju gdje je Danka, tražili novac




28.03.2024. Broj citanja: 240
Teška autobusna nesreća u JAR-u. Poginulo 45 ljudi




28.03.2024. Broj citanja: 319
VIDEO Golema rupa u Rimu progutala dva auta, pogledajte




28.03.2024. Broj citanja: 607
Dodik najavio ˝novu fazu borbe˝ i raspad BiH




28.03.2024. Broj citanja: 224
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu nakon Ukrajine su potpuna besmislica
















OSTALE VIJESTI
Filipinci se danas razapinju i bičuju do krvi
Golem raketni napad Rusije na ukrajinske elektrane
U minutu razmaka Grčku zatresla dva jaka potresa magnitude iznad 5
Uskoro ćemo golim okom moći vidjeti kozmičku eksploziju. To se vidi jednom u životu
Bijesni građani u Meksiku na ulici nasmrt pretukli osumnjičenu za ubojstvo curice
Velik ruski napad na Ukrajinu, Poljska digla borbene avione
Na Wall Streetu novi rekordi, trgovanje mirno
Sirijska vojska: Izrael i militanti napali Alep, više je poginulih
Izrael rano jutros napao sirijski grad, 38 mrtvih
SAD poduzeo nove korake da američka tehnologija za oružje ne završi u Rusiji
Ukrajina pokušava uvjeriti Indiju da stane na stranu Kijeva, a ne Moskve
Rusija: Ukrajinski plan uključuje povlačenja naše vojske iz osvojenih područja
Američki general: Izrael nije dobio sve oružje koje je tražio
Autobus s hodočasnicima pao s litice u JAR-u, poginulo 45 ljudi. Preživjela curica
Zelenski zatražio pomoć SAD-a u obrani od ruskog "zračnog terora"
Obogatio se brže od bilo koga u povijesti, sad će u zatvor na 25 godina. Tko je SBF?
Svjetski sud: Izrael mora zaustaviti glad u Gazi
Rusi pripremaju veliku ofenzivu, Ukrajina se ukopava. "Prekasno je, neće izdržati"
Papa oprao noge zatvorenicama
VIDEO Golema rupa u Rimu progutala dva auta, pogledajte







SVASTARIJE

Golem raketni napad Rusije na ukrajinske elektrane, šteta je velika

FOTO Ovako jutros izgleda potraga za Dankom, stigli specijalistički timovi

Izrael rano jutros napao sirijski grad, 38 mrtvih

Poslanici iz RS-a rano jutros usvojili svoj Nacrt izbornog zakona

Rusi pripremaju veliku ofenzivu, Ukrajina se ukopava. ˝Prekasno je, neće izdržati˝

Objavljene fotografije uhapšenih u BiH. Tvrdili da znaju gdje je Danka, tražili novac

Teška autobusna nesreća u JAR-u. Poginulo 45 ljudi

VIDEO Golema rupa u Rimu progutala dva auta, pogledajte

Dodik najavio ˝novu fazu borbe˝ i raspad BiH

Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu nakon Ukrajine su potpuna besmislica





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi