TUZLARIJE - VIJESTI

28.03.2016. u 09:10 Broj citanja: 5528
UG ˝15.maj˝ - Saopćenje za javnost
˝Najavljujemo useljenje u stanove, neuknjižene, a ukoliko smo kriminalci neka nas istjeruju˝
Kupci stanova i poslovnih prostora u SPO "15. maj" Tuzla, okupljeni u Udruženje građana "15. maj" Tuzla, izdali su saopćenje za javnost koje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Tuzlarije


Poštovani prevareni kupci stanova u SPO "15.maj" u Tuzli, pošteni građani Tuzle i cijele BiH,

svi smo nedavno imali priliku vidjeti preko portala, kako svi akteri, koji su trebali nama obezbijediti useljenje u stanove u zgradi SPO 15.maj, gdje smo kupili svoje stanove i isplatili do 2009.god (kada smo trebali useliti u njih) peru ruke, koje su dobrano prljave.

Prvi Enver Bijedić (tadašnj direktor "Direkcije za izgradnju" od koje smo kupili stanove), koji nas je redovno, nakon potpisivanja ugovora, zvao da donosimo pare za svaku ratu, koji je nakon što je opustošio Direkciju za izgradnju, otišao, tj.nagrađen, mjestom Federalnog ministra za saobraćaj i komunikacije Federacije BiH, a i sada čovjek nesmetano hoda i obavlja funkciju predsjednika kantonalnog odbora SDP-a u Tuzli. Ni okrenuo se nije za sobom a Direkciju poslao u STEČAJ....Zato nam država i jeste ovakva...

Naravno ne osjeća niti bilo kakvu moralnu odgovornost prema opljačkanim kupcima, u nekoj normalnoj državi zna se gdje bi takvima bilo mjesto a kupci bi svi redom bili obeštećeni za cijelo vrijeme čekanja do useljenja u stanove.... Naravno u našoj državi izgleda niko nije kriv ko upropasti takvu firmu : u to vrijeme najveću graditeljsku firmu, JAVNU USTANOVU od koje smo jedino imali povjerenja kupiti stanove kao i mnogi raniji kupci njihovih stanova..

Jasmin Imamović, načelnik Općine a sada grada Tuzle, koja je osnivač i vlasnik Direkcije 51%, uvijek nam je govorio da STEČAJ u Direkciji neće otvoriti samo zbog nas kupaca, iako navodno nema ništa sa Direkcijom", a čije je radnike zbrinuo i uplatio novce za PIO ili obezbijedio posao u drugim javnim ustanovama, prije otvaranja stečajnog postupka Direkcije za izgradnju-uključuju se prema potrebi ..

Načelnik podnosi izvještaj o radu Direkcije i otvaranju stečaja na Gradskom vijeću 23.01. 2016.god i Općina također pere ruke od kupaca i samo deklarativno pominje da treba naći rješenje za kupce.....Slučaj je predat TUŽILAŠTVU, koje je na potezu...da vidimo šta će istraga donijeti ...da li je itko tu kriv ili su krivi kupci što nema njihovih para a ni stanova.....ali drugo je ko će naći rješenje za kupce??? -koje se još ne nazire.. Jedino nas zovu kad pravimo pritiske u medijima da to ne činimo jer im to ne godi ali ne zovu da bi nam ponudili neko rješenje .....

Mislimo da su načelnik i njegovi saradnici sa direktorima Giproma i Direkcije, mogli naći rješenje da su ga iskreno i zaista tražili, mogli su učiniti puno više da pomognu svojim obespravljenim građanima, jer 4 godine smo išli na civiliziran način i uvijek odlazili sa obećanjem da će se naći rješenje a znali su za Enverove "poslove" i štetene ugovore i druge malverzacije i frizirane izvještaje.

Zapravo kad se hoće sve se može učiniti i to u okviru zakonskih mogućnosti, trebalo je zapravo samo malo dobre volje da se pomogne kupcima da se okonča njihova agonija, pogotovu što su znali i na Općinskom vijeću redovno usvajali izvještaje tadašnjeg direktora Envera Bijedića i Nadzornog odbora, u kojem su uvijek bila 2 člana iz Općine.

Salih Šabović, vlasnik "Giproma", koji je drugi suinvestitor u gradnji "SPO 15.maj", tvrdi kako pare nisu doblili od Direkcije a dug Direkcije je za građevinske dozvole, uređenje okoline i priključci ali zgrada nije završena 10 godina....njima je bila recesija a upravo tada je izgrađeno pola Tuzle....

Nikome od aktera u ovoj aferi ne godi da se o nama priča, treba da šutimo. Zapravo ovako treba po njima biti : mi dali pare i da nikome za to ne smijemo ni reći...ne smijemo se žaliti, treba ćutke da izgubimo i pare i stanove...to svima treba osim nama napaćenim kupcima i finansijski i duševno neki su i danas podstanari, neki umrli...

Ali dragi sugrađani, sad kad je otvoren predstečajni postupak u Direkciji i naša sudbina je neizvjesna, prepušteni smo volji i zakonu Stečajnog upravnika i stečajnog sudije...

Vlasnik Giproma, gosp. Šabović izgleda nema para da završi garaže koje se moraju uraditi prije uređenja okoline od strane Sjenjaka, a iz Giproma su pominjali da će se završetak zgrade i useljenje desiti u martu pa se to obećanje pomiče na septembar pa možda i dalje...Mi želimo konkretan prijedlog (od strane svih aktera ukoliko mogu ponuditi rješenje) do slijedeće sjednice Gradskog vijeća jer je zaključak sa prošle sjednice vijeća na prijedlog vijećnika iz SDA, SBB i HDZ-a, koji su nas svesrdno podržali, da se ponudi konkretno rješenje za kupce stanova u SPO 15.maj, što ćemo svakako propratiti. Neka sami riješe relacije među sobom, uz odgovarajuće pogodnosti koje mu može Općina Tuzla može ponuditi...da konačno uknjižimo stanove prije STEČAJNOG POSTUPKA.

Iz svega se vidi koliko je svima važan običan, pošten građanin ove države...Mi ćemo po svaku cijenu tražiti svoje pravo na stanove, koje smo platili, i koji nisu bili niti su ničija svojina i vlasništvo osim naše, ONI SU ZA NAS SAMO IZGRAĐENI NISU BILI NIČIJE VLASNIŠTVO. Mi smo ih isplatili 100% i za to imamo potvrde za uknjižbu.

Najavljujemo također i naše useljenje u stanove, neuknjižene, a ukoliko smo kriminalci neka nas istjeruju, neka nas hapse, nas poštene, opljačkane građane, a oni koji su nas opljačkali neka slobodno hodaju..idu na sve više političke funkcije. To bi od strane države bila demonstracija pravde...Kadija te krade, kadija te tuži, kadija ti sudi...

Ipak uzdamo se u tužilaštvo i želimo poduprijeti istragu i znati gdje su nestale naše pare i tražimo adekvatne kazne za počinioce .....a također se uzdamo u vijećnike Gradskog vijeća Tuzle da iznađu adekvatno rješenje obzirom da je Općina Većinski vlasnik Direkcije i znala je šta se tamo radi a nije ništa učinila i smatramo da je saučesnik sa Direkcijom u rabotama oko naših stanova.


Prevareni kupci stanova u SPO "15.Maj" u Tuzli
Tuzla, 25.03.2016.god.

(tuzlarije.net)               












23.04.2024. Broj citanja: 382
VIDEO Predsjedavajuća na Vijeću sigurnosti ušutkala Vučića, lupala rukom o stol




23.04.2024. Broj citanja: 36
U zraku se sudarila i srušila dva malezijska vojna helikoptera. Poginulo 10 ljudi




22.04.2024. Broj citanja: 180
VIDEO Rusi napali Harkiv. Toranj visok 240 metara se prepolovio i srušio




22.04.2024. Broj citanja: 186
U Sloveniji podržali širenje Europske unije: ˝Srbija se mora odlučiti gdje pripada˝




22.04.2024. Broj citanja: 281
Europa se najbrže zagrijava. Objavljeno alarmantno izvještavanje




22.04.2024. Broj citanja: 97
Spasioci hitno evakuiraju ljude zarobljene u poplavama u Kini




22.04.2024. Broj citanja: 147
VIDEO Već si sada možete naručiti drugu generaciju štita nevidljivosti




22.04.2024. Broj citanja: 298
Ovako izgleda dan u vrtiću u Danskoj: Roditelji iz drugih zemalja su u šoku




22.04.2024. Broj citanja: 235
Pauk nosferatu širi se Njemačkom. Može ugristi, ali nije opasan za ljude




22.04.2024. Broj citanja: 157
VIDEO U Rusiji gori ogromna tvornica
















OSTALE VIJESTI
Australski premijer: Musk je arogantni milijarder
VIDEO Predsjedavajuća na Vijeću sigurnosti pobjesnila na Vučića, lupala rukom o stol
Voyager 1 je s ruba Sunčevog sustava slao čudne podatke. NASA: Problem je riješen
Britanski parlament usvojio zakon o migrantima, slat će ih u Ruandu
SAD šalje Ukrajini ogroman paket pomoći. Uključuje i tenkove te protuzračnu obranu
Dolar blago ojačao, cijene nafte porasle
U kući u SAD-u nađeno petero mrtvih. Među njima dvoje djece
Londonska policija prijetila mu uhićenjem zbog toga što otvoreno pokazuje da je Židov
Tijekom vježbe su se sudarila i srušila dva malezijska vojna helikoptera. 10 mrtvih
Civilna obrana Gaze: U masovnoj grobnici u bolnici pronađeno gotovo 300 tijela
Započinju pregovori o povlačenju američke vojske iz Nigera
Sjeverna Koreja provela prvu vježbu koja simulira nuklearni protuudar
Vučić u UN: Odbijte rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Tajvan uzdrmala serija potresa. Najjači bio 6.3
Zelenski: Zahvalan sam Joeu Bidenu na njegovoj nepokolebljivoj podršci Ukrajini
Palestinski dužnosnik: U zadnja 3 dana ekshumirana su 283 tijela iz masovne grobnice
State Department: Rat u Pojasu Gaz je značajno narušio stanje ljudskih prava
Ukrajini bi trebali stići moćni ATACMS-i. Trump je upravo doživio prvi veliki poraz
Tužitelj: Trump se podmićivanjem pornoglumice uplitao u izbore 2016.
VIDEO Toranj visok 240 metara prepolovio se i srušio u Harkivu







SVASTARIJE

VIDEO Predsjedavajuća na Vijeću sigurnosti ušutkala Vučića, lupala rukom o stol

U zraku se sudarila i srušila dva malezijska vojna helikoptera. Poginulo 10 ljudi

VIDEO Rusi napali Harkiv. Toranj visok 240 metara se prepolovio i srušio

U Sloveniji podržali širenje Europske unije: ˝Srbija se mora odlučiti gdje pripada˝

Europa se najbrže zagrijava. Objavljeno alarmantno izvještavanje

Spasioci hitno evakuiraju ljude zarobljene u poplavama u Kini

VIDEO Već si sada možete naručiti drugu generaciju štita nevidljivosti

Ovako izgleda dan u vrtiću u Danskoj: Roditelji iz drugih zemalja su u šoku

Pauk nosferatu širi se Njemačkom. Može ugristi, ali nije opasan za ljude

VIDEO U Rusiji gori ogromna tvornica





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi