TUZLARIJE - VIJESTI

13.04.2016. u 08:10 Broj citanja: 1733
Osamnaest godina poslovanja Plave poliklinike
Nagradna igra za pacijente


Tuzlarije


Osamnaest godina u ljudskom životu predstavlja onu prekretnicu kada se preuzimaju ozbiljne obaveze prema samom sebi, a društvena odgovornost se nameće kao imperativ. Plava poliklinika ove godine slavi svoje punoljetstvo, imamo 18 godina, što u poslovnom svijetu podrazumijeva, ozbiljan jubilej i označava dugogodišnje uspješno poslovanje.

Tuzlarije


Tokom skoro dvije decenije rada u privatnoj medicinskoj praksi, Plava poliklinika konstantno se razvijala i širila, kroz ponudu svojih usluga, stalnim ulaganjem i educiranjem kadra i praćenjem modernih svjetskih tehnologija iz oblasti medicinske dijagnostike i medicine općenito. Na početku Poliklinika je bila usmjerena uglavnom na internističko - ginekološku dijagnostiku sa laboratorijem, a danas je vodeća privatna zdravstvena ustanova, sa tendencijom i daljeg razvoja.

Tuzlarije


Tim liječnika svih specijalističkih orijentacija, diferencijalna dijagnostika, veliki laboratorij, respektabilni inžinjeri i agilno medicinsko osoblje, danas realiziraju seriozne zamisli osnivača, doktora Senade i Džemila Hujdurović. Kao pravi vizionari, uspjeli su dovesti Plavu polikliniku na takav nivo poslovanja, da možemo govoriti zaista o visokim standardima profesionalnosti. Ipak, unutar same zdravstvene ustanove poštujući ove kodekse ponašanja, relacije u timu uposlenih usklađene su, nadopunjujuće, nalik porodičnim, što i ne čudi obzirom na period angažiranja uposlenika.

Tuzlarije


Svaki i mali i veliki jubilej Poliklinika je obilježavala velikim svečanostima i zabavama, iskazujući poštovanje svima i prijateljima i poslovnim partnerima. Ove godine odlučili smo se za drugačiji koncept. Jedan segment našeg poslovanja, izričito se odnosi, na pružanje sigurnih informacija i dobru komunikaciju sa pacijentima. To je i bio razlog da se odlučimo za nagradnu igru, na FB stranici Plave poliklinike, gdje svake sedmice nagrađujemo upravo pacijente.

Tuzlarije


S druge strane, na svečanosti u zatvorenom krugu, isključivo uposlenika u Plavoj poliklinici - dodijelili smo posebna priznanja, našim medicinskim sestrama koje su uposlene više od deset godina. Nagradili smo i svo osoblje Plave poliklinike.

Analizirajući godine iza nas, čini se da smo stalno usložnjavali temeljne postavke naše ustanove težeći višem rangu poslovanja, koji smo po svim pokazateljima i dostigli. Relevantni rezultati, stalno dokazivanje i napredovanje u praksi, tjera nas i dalje naprijed.

Tuzlarije


Sretni smo zbog ozbiljnih godina koje smo napunili, ko zna, možda narednih godina napravimo i monografiju o našem putu ka uspjehu, zasigurno bi bila zanimljivo štivo svima koji teže ozbiljnom poslovanju, kao odlična ideja vodilja.Hvala svima koji su nam čestitali rođendan!

Hvala vam za dobre želje i pažnju!

Opet ste nas obavezali da budemo još bolji.

Plava poliklinika

(tuzlarije.net)               

 Naredne igre u Pekingu
Završene Zimske olimpijske igre u Pjongčangu
Kvalifikacije za SP 2019. u Kini
Košarkaši BiH u dramatičnoj završnici bolji od Belgije
Velika Britanija:
Godišnje 22.000 ljudi umre usljed pogrešnog lijeka

25.02.2018. u 16:48 Broj citanja: 401
Video:
U FBiH proglašeni zimski uslovi vožnje


Štab Zimske službe Federacije BiH proglasio je zimske uslove vožnje, pa se u skladu s tim zabranjuje saobraćaj priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

OPŠIRNIJE


25.02.2018. u 16:17 Broj citanja: 755
Tešanj:
Eminagića konak, mjesto u koje turisti rado svraćaju


TuzlarijeTešanjski kraj poznat je po kulturno-historijskom naslijeđu. Jedan od objekata koji privlači pažnju turista svakako je begovska kuća Eminagića konak, koja radi u okviru Muzeja "Tešanj". Eminagića konak je izgrađen polovinom 19. stoljeća i spada u red najstarijih i naljepših objekata grada Tešnja.

OPŠIRNIJE


25.02.2018. u 15:33 Broj citanja: 962
Projekat ˝Bosnoljublja“:
Budite dio đerđefa sevdalinke koja tka ljubav prema BiH


Radio televizija Tuzlanskog kantona i Bosanki kulturni centar Tuzla od februara 2018. godine realizuju novu ideju koja će sevdah i sevdalinku dovesti pred publiku, a program i publiku dovesti na male ekrane. Projekat "Bosnoljublja“ će u duhu najsavremenijih televizijskih zabavnih programa biti realizovan uživo, pred publikom u BKC Tuzla

OPŠIRNIJE


25.02.2018. u 15:20 Broj citanja: 629
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeU ratu smo se čudili kako iko, bilo gdje u svijetu, normalno živi. Kako se mogu nasmijati, kako se mogu zabavljati dok su ovdje padale granate i ubijale civile. Pa smo nekad mislili ne znaju, ne vide, a evo ovih dana, svaki dan imaju vijesti o bombardovanju civila koje slabo čitaju i oni koji dobro znaju kako je biti u okruženju, izložen na milost i nemilost i nadati se miru i boljim danima.

OPŠIRNIJE


25.02.2018. u 11:43 Broj citanja: 547
Prezentacija STEM projekta u OŠ ˝Kiseljak˝


U OŠ "Kiseljak" učenici osmog i devetog razreda su upriličili vrlo interesantnu prezentaciju STEM projekta „Sačuvajmo naše bogatstvo Jezero Modrac“ koji su uradili pod mentrostvom nastavnika matematike prof. Edima Hajdarbegovića. Sam projekat je poseban po tome što je urađen STEM pristupom i metodom projektne nastave

OPŠIRNIJE


25.02.2018. u 11:17
Humanitarna predstava ˝Krojcerova sonata˝ u petak na sceni Teatra kabare Tuzla


Višestruko nagrađivana monodrama ´´Krojcerova sonata´´, u izvedbi cijenjenog glumca Vlade Keroševića, će se humanitarno izvesti za dječaka Arslana u petak, 02.03.2018. godine, s početkom u 19 30 na sceni Teatra kabare Tuzla. Nastala je povodom obilježavanja 35 godina umjetničkog rada istaknutog glumca Vlade Keroševića.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: U F+ Snježana Kordić i Halid Bulić: Bogato jezičko naslijeđe okosnica bh. kulturne raznolikosti

Jednoglasna odluka: Skupština USK-a odustala od kreditnog zaduženja kantonalne bolnice

Zabrana za priključna vozila, obavezni lanci: U FBiH proglašeni zimski uslovi vožnje

Pozvali Ambasadu SAD-a u, OSCE-a i EK da se uključe: SDP, SBB i DF o Mostaru: Izbori se moraju održati

S Hahnom započeo balkansku turneju: Juncker u Skoplju: Primjetan ozbiljan napredak Makedonije

Kancelarka mu nudi da sam pokrene promjene koje želi : Merkel će svog najvećeg kritičara postaviti za ministra u vladi

Razgovori nakon UN-ove rezolucije o prekidu vatre: Putin, Macron i Merkel za pojačanu razmjenu vijesti o Siriji

Žrtve ekstremističke grupe Boko haram: Nigerijski roditelji saopštili spisak 105 nestalih djevojčica

Četvrto kolo kvalifikacija za SP u Kini: Košarkaši BiH poraženi od Rusije 70:53

Podijeljene 102 medalje, najuspješnija Norveška sa 39: Završene Zimske olimpijske igre u Pjongčangu
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Merkel i Macron poručili Putinu: Ubijanje u Siriji mora odmah stati
Objavljeno prije 2 sata
Tisuće Rusa prosvjeduju u Moskvi, traže odlazak Putina
Objavljeno prije 2 sata
Od početka godine spriječena dva planirana teroristička napada u Francuskoj
Objavljeno prije 4 sata
Bloomberg: Bivši Trumpov voditelj kampanje je tajno plaćao milijune za prorusku kampanju
Objavljeno prije 5 sati
Sjeverna Koreja kaže da će nove američke sankcije smatrati "činom rata"
Objavljeno prije 8 sati
Asadova vojska nastavlja napade iako je UN proglasio primirje