TUZLARIJE - VIJESTI

25.07.2017. u 23:05 Broj citanja: 13410
Linije se otvaraju svečano a zatvaraju u tišini
Nakon 28. oktobra gasi se linija Tuzla - London - Tuzla

Tuzlarije


U Wizzairovom zimskom redu letenja, koji starta od novembra, linije Tuzla - London - Tuzla nema. Ostalih 15 linija sa Aerodroma Tuzla su u sistemu, pa čak i Bratislava koja je po mnogim procjenama imala najslabiju popunjenost aviona.

Prvi avion iz Londona sletio je na tuzlanski aerodrom 30. oktobra prošle godine, posljednji će sletjeti 28. oktobra ove godine. Uprkos problemima sa vizama, računajući da je ovo jedina avionska veza BiH sa Londonom, nadali smo se da će se linija održati. Wizzairu nema zamjerke, sve vrijeme je držao niske cijene ali su problemi sa vizama očito bili preveliki zalogaj. Ne treba zanemariti ni loše drumske veze Tuzle sa ostatkom BiH ali i uticaj otvaranja linije Sarajevo - Budimpešta.

Tuzlarije


Primjera radi, umjesto da putuju dva-tri sata do Tuzle, Sarajlijama i putnicima koji gravitiraju Sarajevu, savršeno odgovara let iz Sarajeva ponedjeljkom i petkom u 11:50 sa dolaskom u Budimpeštu u 13:05 jer let za London imaju u 15:15. Istina, direktan let iz Tuzle je puno jeftiniji (oko 145 KM sa prtljagom) u odnosu na let preko Budimpešte (145+200 KM) uz napomenu da su to cijene za letove ove sedmice, kad karte nisu najjeftinije. Međutim, pokazalo se da cijena karte definitivno nije odlučujući faktor kada se radi o putnicima za London. Na primjer, za subotnji let iz Tuzle prodato je 120 karata, cijena je još uvijek svega 50 KM. Tako je bilo tokom cijelog trajanja linije ali se nije dešavalo baš često da sva sjedišta budu prodata. Jednostavno, broj potencijalnih putnika za London je ograničen vizama i nedovoljan da napuni avione u mjeri da linija budu isplatljiva. To navodi na pomisao da je Wizz Air mogao ići sa skupljim kartama i opet bi imao skoro isti broj putnika ali bi mu se linija isplatila.

Priča "šta bi kad bi" može se još širiti ali najbolje je da sačekamo početak zimskog reda letenja. Londona u njemu nema ali nema ni neke druge (nove) destinacije pa ne bi bilo iznenađenje ni ako bi se London opet pojavio.

(tuzlarije.net)               

 Žive duže, otpornije u ekstremnim uslovima
Potvrđeno: Ženski spol jači je od muškog
Palestinski predsjednik:
Trumpova mirovna ponuda je šamar stoljeća
Investicije u 68 zemalja svijeta
Što se krije iza kineskog megaprojekta izgradnje novog Puta svile za 21. stoljeće

18.01.2018. u 00:39
Najava promocije monografije ˝Muzej u Tuzli 1947-2017˝


U povodu 70 godina postojanja Muzeja istočne Bosne Tuzla, 19. januara, sa početkom u 14h, u prostorijama Muzeja biće održana promocija monografije pod nazivom "Muzej u Tuzli 1947-2017". Promotori monografije su Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, prof. dr. Salih Kulenović i Zdravko Novak, akademski slikar-grafičar.

OPŠIRNIJE


17.01.2018. u 22:00 Broj citanja: 487
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Danas je Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio budžet i to jedva koliko je onih koji su tražili veća izdvajanja za populaciju kojoj pripadaju. Sve je sporno, mnogi nezadovoljni, nedostaje sredstava za svašta ali su obezbijeđena sredstava za sprovođenje Općih izbora 2018. Moraju se održati ali da li se moraju finansirati političke stranke?

OPŠIRNIJE


17.01.2018. u 15:10 Broj citanja: 1199
Delegacija Vlade TK posjetila Međunarodni aerodrom Tuzla:
Dogradnja će biti završena sredinom proljeća


TuzlarijePremijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić posjetili su danas Međunarodni aerodrom Tuzla. Aktivnosti na proširenju i dogradnji objekata i stvaranja boljih i kvalitetnijih uslova za putnike, istaknuto je ovom prilikom, bit će završene sredinom proljeća.

OPŠIRNIJE


17.01.2018. u 14:39 Broj citanja: 6593
Festival palačinaka u Tuzli od 13. do 15. februaraGradska Kafana, Snack Bar BAGUERI & Hotel Tuzla na zanimljiv način obilježavaju Svjetski dan palačinaka, koji je 13.02.2018 godine – Festivalom palačinaka. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane, sve one koji smatraju da prave „najbolje palačinke“ da nam se pridruže i zauzmu svoje mjesto na platou Hotela Tuzla.

OPŠIRNIJE


17.01.2018. u 13:35 Broj citanja: 1088
Udruženje kupaca ˝15. Maj˝ - obavještenje:
Najava protesta UG ˝SPO 15. maj˝ Tuzla u petak, 19. januara u 12 satiTuzlarijeUdruženje kupaca ˝15. Maj˝ obavještava javnost da ponovo organizuje javni protest u petak 19.01.2018. godine. Okupljanje je ispred zgrade SPO "15. maj" (B. Malta) od 12 sati.

OPŠIRNIJE


17.01.2018. u 11:19
Udruženje za protiveksplozivnu zaštitu i sigurnost radne i životne sredine - Atex:
Najava 8. redovne Skupštine i Stručne rasprave


TuzlarijeAtex - Udruženje za protiveksplo zivnu zaštitu i sigurnost radne i životne sredine, u četvrtak 18.01.2018. godine, u Dramar centru, održat će 8. redovnu Skupštinu Udruženja. Prethodno, sa početkom u 12:30 sati, bit će održana Stručna rasprava na temu "Ex - zaštita u rudarstvu" i formiranje zajedničke radne grupe BAS/TC-6 i BAS/TC-27.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Hrvatska predsjednica u trodnevnoj posjeti BiH: Otvorenim razgovorima zadovoljni svi

Predstavnički dom PSBiH: Usvojen Prijedlog budžeta institucija BiH za 2018.

VIDEO: Nakon više od pet sati rasprave: Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio budžet za 2018.

SDA protiv prijedloga HNS-a, HDZ protiv prijedloga SDA: Žustra rasprava parlamentaraca o izmjenama Izbornog zakona

VIDEO: Identifikovan vlasnik izgorjelog vozila: Kosovska policija ima nove detalje o ubistvu Ivanovića

Ranjeno 48 osoba: U dva samoubilačka napada u Nigeriji 12 mrtvih

Okončano zasjedanje Vojnog odbora Alijanse: Rusija ponovo slovi kao strateški konkurent NATO-u

Š pijunski rat: Uhapšen bivši agent CIA-e, SAD sumnja da je radio za Kineze

VIDEO: Na otvaranju igara marširat će zajedno : Dvije Koreje formiraju prvi zajednički olimpijski tim

\'Težak je protivnik i igra jako dobar tenis\': Nadal: Džumhur je mnogo napredovao od našeg posljednjeg meča