TUZLARIJE - VIJESTI

28.07.2017. u 12:20 Broj citanja: 2148
Održan Kolegij gradonačelnika
Do kraja ljeta završetak pješačkog mosta Zlokovac - Stupine

TuzlarijeNajkasnije do kraja ljeta Tuzlaci će imati priliku da prelaze preko pješačkog mosta koji spaja naselja Stupine i Zlokovac. Prema riječima šefa Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Kemala Kurevića, riječ je o izuzetno važnom mostu posebno za pješake kao i za osobe sa invaliditetom.

Tuzlarije


Osim o ovom, na današnjem Kolegiju gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića bilo je riječi o niz projekata putne infrastrukture. Uloženo je preko 7 miliona KM na sanaciju i izgradnju cesta, trotoara, pješačkih površina, te mostova.

Tuzlarije


U tabelarnom prikazu, koji je danas prezentiran, naveden je 51 projekat koji se odnosi na putnu infrastrukturu, te 5 za mostove. Uz svaki projekat navedena je lokacija, vrijednost, podaci o finansiranju kao i fazi izgradnje. Brojni su zavšeni, a finansirani su iz Granta Svjetske banke, Budžeta Tuzle (uglavnom sredstva od naknade za prihode ostvarene radom TE), Granta USAID-a, te kreditnim sredstvima.

Tuzlarije


- Nije istina da se gradi samo u izbornoj godini, evo sad nisu izbori pa se nikad više nije gradilo. Neki šire neistine, zato smo pripremili spisak svih projekata. Nije istina ni da su zanemarene prigradske mjesne zajednice. Ni jedna nije zaobiđena, zato ćemo za narednu budžetsku godinu predvidjeti sredstva za gradske mjesne zajednice. Iduće godine ne smije biti ni jedna rupa. Treba dati prednost pješacima i biciklistima, kazao je gradonačelnik Imamović.

Tuzlarije


Projekti koji su navedeni odnose se na mjesne zajednice Husino, Kiseljak, Kula, Simin Han, Grabovica, Solina, Gornja Tuzla, Požarnica, Mramor, Dobrnja, Dragunja, Tušanj, Gornja Lipnica, Šićki Brod, Bukinje, Husino, Slavinovići, Par Selo, Kreka, Ljubače, Pasci i Tuzlu.

Tuzlarije


Osim pješačkog mosta, od kojih je jedan već spomenuti koji spaja Stupine i Zlokovac (vrijednost 276.502,92 KM grant USAID), bilo je riječi o kolskom mostu u MZ Simin Han u naselju Jahići (vrijednost 425.955.96 KM, grant Svjetska banka, očekuje se početak radova), kolskom mostu u MZ Solina u naselju Brđani (vrijednost 138.000 KM, Budžet Tuzle) te izgradnji pješačkog mosta preko rijeke Jale na pješačko - biciklističkoj stazi nizvodno od transferzale T8 (vrijednost 86.350.00 KM) za koju će se u ponedjeljak raspisati treći javni poziv.

Na današnjem Kolegiju rečeno je da je završen projekat izgradnje stepeništa na Slanoj Banji, koji treba proći tendersku proceduru.

Informacija o realizaciji projekata putne infrastrukture na području grada Tuzla


S.M.

(tuzlarije.net)               

 Vanredni samit zemalja OIC-a u Istanbulu:
Istočni Jerusalem proglašen glavnim gradom Palestine
Trump pod pritiskom zbog optužbi za seksualno uznemiravanje
Oko 60 senatorica zahtijeva istragu
Istanbul:
Počeo vanredni samit zemalja OIC-a o Jerusalemu

14.12.2017. u 13:52
Svečanost Univerziteta u Tuzla
Promocija doktora nauka, redovnih profesora i dodjela Zlatnih plaketa studentima


U okviru obilježavanja 41 godine rada i postojana Univerziteta u Tuzli, danas je održana Svečana promocija doktora nauka, redovnih profesora i dodjela Zlatnih plaketa studentima generacije Univerziteta u Tuzli.

OPŠIRNIJE


14.12.2017. u 13:40 Broj citanja: 356
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Održan je Kolegij gradonačelnika Tuzle. Bilo je zanimljivih tema. Budžet je veći, dijelom i što neka namjenska sredstva nisu utrošena prošle godine kao što su na primjer sredstva za završetak puta u Mandićima. Put se mora ponovo trasirati jer Rudnik Soli nije dao odobrenje za gradnju po ranije utvrđenom planu. Slučaj Stambeno poslovnog objekta "15. maj" ponovo je bio na dnevnom redu.

OPŠIRNIJE


14.12.2017. u 13:20 Broj citanja: 1639
Predstavnički dom podržao trasu puta Beograd - Bijeljina - Brčko - Tuzla - Sarajevo


TuzlarijePredstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH očekuje da Vijeće ministara i resorno Ministarstvo komunikacija i prometa, u dogovoru sa vladama Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko distrikta BiH, zastupaju idejno rješenje trase autoputa Beograd - Bijeljina - Brčko - Tuzla - Sarajevo kao najracionalnije i prioritetno rješenje.

OPŠIRNIJE


14.12.2017. u 11:59
Javljanje vatrogasaca iz Bosanske Krupe:
Pomoć Dobrovoljnog vatrogasnog društva ˝Mladi vatrogasci˝ iz TuzleTokom proteklog perioda vatrogasci iz Tuzle su putem društveni mreža pratili rad svojih kolega iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Bosanska Krupa te su uvažavajući njihov rad i zalaganje odlučili ih pomoći poklonom u opremi i sredstvima koja bi im mogla pomoći u njihovom radu.

OPŠIRNIJE


14.12.2017. u 11:05
Najava Okruglog stola u povodu obilježavanja 70. godišnjice arhivske službe BiH


TuzlarijeArhiv Tuzlanskog kantona i Društvo arhivskih zaposlenika Tuzlanskog kantona povodom obilježavanja 70. godišnjice arhivske službe Bosne i Hercegovine organiziraju Okrugli sto na temu "Odnos i oblici saradnje arhiva i arhivske djelatnosti i drugih naučnih oblasti".

OPŠIRNIJE


14.12.2017. u 10:39
Preporuka za čitanje:
Ivo Andrić - ˝Znakovi pored puta˝


TuzlarijeMnogi ljudi imaju potrebu da tu i tamo nešto zapišu. Crtice iz života, zanimljive, značajne događaje i doživljaje. Neki cijeli život pišu dnevnike u kojima iskreno pišu o svemu, a neki, sa dozom tajnovitosti, čuvajući od tuđih očiju bilježe svoje tajne, osjećanja i strahove.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Traga se za drugim mladićem: U rijeci Bosni kod Visokog pronađeno tijelo Irhana Foče

Počela druga sjednica PDPS BiH: Pred poslanicima modifikovani set zakona o akcizama

Nakon sastanka delegacija HDZ-a BiH i SNSD-a: Dodik: Podržaćemo HDZ-ov prijedlog Izbornog zakona

U Grčkoj na snazi 24-satni generalni štrajk: 15.000 demonstranata u Atini protiv mjera šednje

Tusk o Brexitu: Najteži test jedinstva u EU tek slijedi

Godišnja pres konferencija predsjednika Rusije: Putin: Biću nezavisni kandidat

Antonio Guterres u posjeti Tokiju: "Ne ulaziti nepromišljeno u rat sa Sjevernom Korejom"

Izvještaj Ljekara bez granica: Oko 6.700 osoba ubijeno u Mjanmaru za mjesec dana sukoba

Za 52,4 milijarde dolara: Disney kupuje Fox

Kandidovaće se na parlamentarnim izborima u Brazilu: Ronaldinho ulazi u politiku