TUZLARIJE - VIJESTI

28.07.2017. u 12:20 Broj citanja: 2289
Održan Kolegij gradonačelnika
Do kraja ljeta završetak pješačkog mosta Zlokovac - Stupine

TuzlarijeNajkasnije do kraja ljeta Tuzlaci će imati priliku da prelaze preko pješačkog mosta koji spaja naselja Stupine i Zlokovac. Prema riječima šefa Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Kemala Kurevića, riječ je o izuzetno važnom mostu posebno za pješake kao i za osobe sa invaliditetom.

Tuzlarije


Osim o ovom, na današnjem Kolegiju gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića bilo je riječi o niz projekata putne infrastrukture. Uloženo je preko 7 miliona KM na sanaciju i izgradnju cesta, trotoara, pješačkih površina, te mostova.

Tuzlarije


U tabelarnom prikazu, koji je danas prezentiran, naveden je 51 projekat koji se odnosi na putnu infrastrukturu, te 5 za mostove. Uz svaki projekat navedena je lokacija, vrijednost, podaci o finansiranju kao i fazi izgradnje. Brojni su zavšeni, a finansirani su iz Granta Svjetske banke, Budžeta Tuzle (uglavnom sredstva od naknade za prihode ostvarene radom TE), Granta USAID-a, te kreditnim sredstvima.

Tuzlarije


- Nije istina da se gradi samo u izbornoj godini, evo sad nisu izbori pa se nikad više nije gradilo. Neki šire neistine, zato smo pripremili spisak svih projekata. Nije istina ni da su zanemarene prigradske mjesne zajednice. Ni jedna nije zaobiđena, zato ćemo za narednu budžetsku godinu predvidjeti sredstva za gradske mjesne zajednice. Iduće godine ne smije biti ni jedna rupa. Treba dati prednost pješacima i biciklistima, kazao je gradonačelnik Imamović.

Tuzlarije


Projekti koji su navedeni odnose se na mjesne zajednice Husino, Kiseljak, Kula, Simin Han, Grabovica, Solina, Gornja Tuzla, Požarnica, Mramor, Dobrnja, Dragunja, Tušanj, Gornja Lipnica, Šićki Brod, Bukinje, Husino, Slavinovići, Par Selo, Kreka, Ljubače, Pasci i Tuzlu.

Tuzlarije


Osim pješačkog mosta, od kojih je jedan već spomenuti koji spaja Stupine i Zlokovac (vrijednost 276.502,92 KM grant USAID), bilo je riječi o kolskom mostu u MZ Simin Han u naselju Jahići (vrijednost 425.955.96 KM, grant Svjetska banka, očekuje se početak radova), kolskom mostu u MZ Solina u naselju Brđani (vrijednost 138.000 KM, Budžet Tuzle) te izgradnji pješačkog mosta preko rijeke Jale na pješačko - biciklističkoj stazi nizvodno od transferzale T8 (vrijednost 86.350.00 KM) za koju će se u ponedjeljak raspisati treći javni poziv.

Na današnjem Kolegiju rečeno je da je završen projekat izgradnje stepeništa na Slanoj Banji, koji treba proći tendersku proceduru.

Informacija o realizaciji projekata putne infrastrukture na području grada Tuzla


S.M.

(tuzlarije.net)               

 U skladu sa politikom polne korektnosti u Kanadi:
Termini otac i majka zamijenjeni sa terminom roditelji
Obećao da će Facebook uvesti velike promjene
Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima
Moto festa ˝Teatarske različitosti - vrijednosno dostignuće˝
Raznovrstan repertoar na ovogodišnjem TKT festu

23.03.2018. u 09:08
Agencija za rad i zapošljavanje BiH:
Ne treba ići na rad u Slovačku preko firmi koje nisu registrovane u BiH


Nakon informacije o prevarama sa kojima su se susretali naši radnici, predstavnici navedenih slovačkih institucija su utvrdili da su naši radnici bili žrtve prevare od strane pojedinih privatnih agencija za posredovanje u zapošljavanju iz Republike Srbije.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 08:57
Premijer Suljkanović:
˝Podrška spomen-obilježju u Gradačcu neće izostati˝


Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar za boračka pitanja Enes Gegić primili su danas predstavnika Udruženja boraca Patriotske lige Gradačac Tasima Okića i predsjednika Saveza boraca Patriotske lige Tuzlanskog kantona prof.dr. Saliha Kulenovića.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 00:20 Broj citanja: 14813
Dešavanja u Tuzli na današnji dan


TuzlarijeTuzlarije su dugo na netu, gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Podaci iz rubrike "Vijesti iz Tuzle" prikupljaju se u bazi podataka od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta se to u Tuzli dešavalo na današnji dan prethodnih godina.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 00:17 Broj citanja: 417
JU MS Građevinsko-gedetska škola Tuzla:
Obilježen Svjetski dan voda


TuzlarijeUčenici i profesori JU Mješovite srednje građevinsko-geodetske škole Tuzla na prigodan su način obilježili 22. mart- Svjetski dan voda. Naime, učenici III at odjeljenja, pod mentorstvom arhitektice Evice Pranjić, nastavnice stručnih predmeta arhitektonske struke, u školi su organizirali Okrugli sto

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 00:07 Broj citanja: 23823
Najnovije vijesti iz svijeta


Tuzlarije

OPŠIRNIJE


22.03.2018. u 23:10 Broj citanja: 555
Prve proljetne dane obilježile niske temperature i snijeg


U Tuzli sipa snijeg. Već je dosta napadao, izgleda idilično, a za sada nema većih problema kada je odvijanje saobraćaja u pitanju. U visinskim dijelovima je stanje gore, temperatura je ispod nule, stvara se poledica, pa iz BIHAMK-a preporučuju da se ne koriste automobli bez velike potrebe.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Sumnja se na ubistvo: Na ulici u Mostaru pronađen mrtav muškarac

Na uvoz čelika i aluminija: Europska unija i šest zemalja izuzete iz Trumpovih carina

Bolton će biti treći savjetnik za nacionalnu sigurnost: Trump smijenio savjetnika za nacionalnu sigurnost McMastera

Napad napalm bombom na Istočnu Gutu: Nasmrt izgorjelo najmanje 37 civila

Naučnici ne znaju zašto: Nasukano 150 kitova na obali Australije

Svjetski dan meteorologije: Za \'Vrijeme-spremni\', za \'Klimu-pametni\'

Snijeg i dalje pada u Razgradu: Upitno odigravanje utakmice Bugarska – BiH
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 40 minuta
Ubijen meksički novinar, treći ove godine, 15. u godinu dana
Objavljeno prije 50 minuta
Europska unija i šest zemalja izuzete iz Trumpovih carina
Objavljeno prije sat vremena
Trumpov novi savjetnik za sigurnost zagovara upotrebu vojne sile prema Sjevernoj Koreji i Iranu
Objavljeno prije 2 sata
Šef Europskog vijeća: Rusija je odgovorna za napad nervnim otrovom u Britaniji
Objavljeno prije 2 sata
SAD prodaje Saudijskoj Arabiji oružje vrijedno milijardu dolara
četvrtak, 22.3.2018. 22:57
Kinezi odgovorili Trumpovim carinama: "Ako će SAD pokrenuti rat, Kina će se boriti do kraja"