TUZLARIJE - VIJESTI

28.07.2017. u 12:20 Broj citanja: 2087
Održan Kolegij gradonačelnika
Do kraja ljeta završetak pješačkog mosta Zlokovac - Stupine

TuzlarijeNajkasnije do kraja ljeta Tuzlaci će imati priliku da prelaze preko pješačkog mosta koji spaja naselja Stupine i Zlokovac. Prema riječima šefa Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Kemala Kurevića, riječ je o izuzetno važnom mostu posebno za pješake kao i za osobe sa invaliditetom.

Tuzlarije


Osim o ovom, na današnjem Kolegiju gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića bilo je riječi o niz projekata putne infrastrukture. Uloženo je preko 7 miliona KM na sanaciju i izgradnju cesta, trotoara, pješačkih površina, te mostova.

Tuzlarije


U tabelarnom prikazu, koji je danas prezentiran, naveden je 51 projekat koji se odnosi na putnu infrastrukturu, te 5 za mostove. Uz svaki projekat navedena je lokacija, vrijednost, podaci o finansiranju kao i fazi izgradnje. Brojni su zavšeni, a finansirani su iz Granta Svjetske banke, Budžeta Tuzle (uglavnom sredstva od naknade za prihode ostvarene radom TE), Granta USAID-a, te kreditnim sredstvima.

Tuzlarije


- Nije istina da se gradi samo u izbornoj godini, evo sad nisu izbori pa se nikad više nije gradilo. Neki šire neistine, zato smo pripremili spisak svih projekata. Nije istina ni da su zanemarene prigradske mjesne zajednice. Ni jedna nije zaobiđena, zato ćemo za narednu budžetsku godinu predvidjeti sredstva za gradske mjesne zajednice. Iduće godine ne smije biti ni jedna rupa. Treba dati prednost pješacima i biciklistima, kazao je gradonačelnik Imamović.

Tuzlarije


Projekti koji su navedeni odnose se na mjesne zajednice Husino, Kiseljak, Kula, Simin Han, Grabovica, Solina, Gornja Tuzla, Požarnica, Mramor, Dobrnja, Dragunja, Tušanj, Gornja Lipnica, Šićki Brod, Bukinje, Husino, Slavinovići, Par Selo, Kreka, Ljubače, Pasci i Tuzlu.

Tuzlarije


Osim pješačkog mosta, od kojih je jedan već spomenuti koji spaja Stupine i Zlokovac (vrijednost 276.502,92 KM grant USAID), bilo je riječi o kolskom mostu u MZ Simin Han u naselju Jahići (vrijednost 425.955.96 KM, grant Svjetska banka, očekuje se početak radova), kolskom mostu u MZ Solina u naselju Brđani (vrijednost 138.000 KM, Budžet Tuzle) te izgradnji pješačkog mosta preko rijeke Jale na pješačko - biciklističkoj stazi nizvodno od transferzale T8 (vrijednost 86.350.00 KM) za koju će se u ponedjeljak raspisati treći javni poziv.

Na današnjem Kolegiju rečeno je da je završen projekat izgradnje stepeništa na Slanoj Banji, koji treba proći tendersku proceduru.

Informacija o realizaciji projekata putne infrastrukture na području grada Tuzla


S.M.

(tuzlarije.net)               

 Duga 51 kilometar
Japanci otkrili veliku pećinu na Mjesecu
Svako peto dijete među njima ˝akutno pothranjeno˝
Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima
Rastu tenzije s obje strane
Katalonija počinje put u nepoznato

20.10.2017. u 11:30
Obilježen Dan jabuke
Jedna jabuka na dan, tjera doktora iz kuće vanTradicija obilježavanja Dana jabuke (20. oktobar) započela je 1990. godine. S ciljem isticanja značaja jabuke i predstavljanja mnogobrojnih sorti koje se uzgajaju u Velikoj Britaniji, te godine u Londonu je započelo obilježavanje Dana jabuke.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 11:14
Na današnji dan prije četiri godine
Kupanje u jezeru u drugoj polovini oktobra


Lijepo je vrijeme ovih dana, mnogi kažu da se ne sjećaju da je ovako bilo toplo ali jeste. U našoj rubrici "Tuzlarije ne današnji dan" našli smo ove fotografije snimljene 20. oktobra 2013. godine. Napisali smo tada da su druga polovina oktobra i kupanje u jezeru malo neobična kombinacija ali da očito nije i nemoguća.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 10:46
TFF:
Kafa sa...Robertom Kurbašom i Asimom Ugljenom


TuzlarijePrvu Kafu sa poznatima na ovogodišnem TFF-u popili smo sa Robertom Kurbašom i Asimom Ugljenom. Moramo priznati da ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas zanimljiv blok Kafa sa poznatima.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 09:39
˝Socijalni dan˝, prilika za srednjoškolce za makar jedan dan praksePreko 800 bh. srednjoškolaca danas 20.10.2017. godine napušta svoje školske klupe i po prvi put odlaze na svoja "radna mjesta" gdje će dobiti svoje prvo realno radno iskustvo.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 09:11 Broj citanja: 462
Učešće ljekara Klinike za hirurgiju na 1. Kongresu udruženja endoskopskih hirurga Srbije


TuzlarijeU Beogradu je od 12-14.10.2017. godine održan 1. Kongres udruženja endoskopskih hirurga Srbije (UEHS), a koji je bio pod pokroviteljstvom Evropskog udruženja endoskopskih hirurga (EAES).

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 08:40
Odigrano I kolo 4. sezone Malonogometne univerzitetske lige uposlenika


TuzlarijeDana 18.10.2017. godine u Univerzitetskoj dvorani odigrano je prvo kolo Malonogometne lige uposlenika Univerziteta u Tuzli. Tako je započela već četvrta sezona takmičenja, čiji je organizator Centar za sport Univerziteta u Tuzli ...

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Na pitanja istražitelja nije želio odgovarati: Ante Todorić tvrdi da nije kriv

Borut Pahor na putu ka osvajanju drugog mandata: Fenomen slovenske politike i favorit za novi predsjednički mandat

Favorit za budućeg premijera je Andrej Babiš: Česi odlučuju na izborima koliko su podlegli populizmu

Situacija je najteža u Bangladešu i Somaliji: Globalno zagađenje dovodi se u vezu sa 9 miliona smrtnih slučajeva

Obama napao Trumpa: \'Vraćamo se 50 godina unazad\'

Ovakve nesreće su česta pojava u Indiji: U rušenju zgrade u Indiji poginulo osam osoba

Svako peto dijete među njima "akutno pothranjeno": Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima

Fotografije megapopularne serije snimljene iza scene: The Laughing Dead
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 3 sata
Djeca Rohindža žive u logorima bez pitke vode i hrane, prijete im zarazne bolesti, tvrdi UNICEF
Objavljeno prije 3 sata
Obama napao Trumpa: Vraćamo se 50 godina unazad
Objavljeno prije 5 sati
Japanski premijer očekuje sigurnu pobjedu na izborima, oporba je u rasulu
Objavljeno prije 5 sati
Bush napao Trumpa: U javnom životu imamo nasilje i predrasude
Objavljeno prije 5 sati
Španjolska sutra ukida autonomiju Kataloniji, slijede novi masovni prosvjedi
Objavljeno prije 5 sati
Njemačka zabrinuta zbog mogućnosti stvaranja nove generacije džihadista