TUZLARIJE - VIJESTI

29.07.2017. u 17:05 Broj citanja: 1735
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Tuzlarije


Za iduću sedmicu najavili su novi toplotni udar ali je i danas vrlo toplo. Upaljen je narandžasti meteoalarm. Upaljen ili ne, malo se na to obraća pažnja jer život ide dalje, bude što bude. Nisam baš neki fatalista, nastojim da izbjegnem što se može ali šta znači narandžasti meteoalarm kada se mora raditi?

Tuzlarije


Hajde što se mora živjeti nego i umrijeti. Sahrane i dženaze znaju biti kada je najtoplije, a isto tako i kada je minus 20. Uz temperature kakve jesu problem je što to kod nas sve dosta dugo traje. Čitav program. Nekad počne ispred Komemorativnog pa se tu izjavljuje saučešće rodbini, onda se ide do vjerskog objekta, a nekada krene od džamije ili crkve, pa se i tu stane, onda iza kola do mjesta gdje će se ukopati. Ako se drže govori, klanja na mezarju, bude još duže.

Tuzlarije


Nekad gledam u američkim filmovima, malo se skupe, kolima do groblja, kratka ceremonija i gotovo. E ne znam šta je bolje, mi smo navikli da se mrtvi dostojanstveno isprate, svakako je to često i zadnje što se za nekoga uradi. Moglo bi se porediti kako je to negdje kako kod nas ali palo mi je na pamet da bi doktori kad savjetuju šta neko treba izbjegavati (u ekstremnim vremenskim uslovima) mogli dodati i sahrane i dženaze jer osim što je za neke emotivno teško nije lako ni fizički izdržati.

Tuzlarije


Ali nećemo o tmurnim temema, svako život ide dalje. Sinoć je bila velika gužva u gradu, ma nema se gdje proći. Postajemo turistička destinacija, puno je nekih sa stranim registracijama. Neću da ulazim u to jesu li to naši ljudi ili nisu, znam da čujem razne jezike, najčešće engleski i njemački. Često su naši u braku sa strancima ili strankinjama pa dovedu zeta, snahu da se pokaže rodna gruda. Prošli vikend je jedan naš zaprosio djevojku na Panonici. On iz Bosne ona iz Bugarske našli se u Njemačkoj.

Tuzlarije


Uglavnom neka svijeta, baš je lijepo kada grad živne. Sinoć je bio i koncert Ede Maajke. Kažu bilo dobro, a nakon koncerta ostalo puno smeća. Komunalci sigurno nisu bili najsretniji. Kako se već u kesama nosi piće, može se u te iste kese i staviti ambalaža kad popiju.

Tuzlarije


Gledam nekad na jezeru šta svijet sve ostavi. Nikako mi to nije jasno, dođu negdje, sjede, jedu, piju, odmotaju, pojedu bace papir, a gledaju u kantu.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 14 beba, 4 djevojčice i 10 dječaka.

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena je 181 intervencija

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 5 puta, prijavljena su 4 krivična djela, zabilježeno je 10 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 28.07.2017. godine krv je darovalo 18 davalaca.


(tuzlarije.net)               
 Samoubistva na Novom Zelandu su tiha epidemija:
606 pari cipela
Tako nastaju platina i zlato:
Zabilježen ogroman kosmički sudar neutronskih zvijezda
Časopis nacrtao metu na Kurzu:
˝Napokon je postalo moguće ubiti bebu-Hitlera˝

18.10.2017. u 06:30 Broj citanja: 3405
Dešavanja u Tuzli na današnji dan


TuzlarijeTuzlarije su dugo na netu, gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Podaci iz rubrike "Vijesti iz Tuzle" prikupljaju se u bazi podataka od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta se to u Tuzli dešavalo na današnji dan prethodnih godina.

OPŠIRNIJE


18.10.2017. u 00:30
Nova priča Centra za istraživačko novinarstvo:
Reforma bez obaveze i kazne


Službenici za informisanje u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine (BiH), entitetskim vladama i Brčko distriktu su od stručnjaka iz privatne firme pet i po mjeseci učili šta znači institucionalna reputacija, kako se komunicira u krizama i zašto je važno pratiti medijske objave. Ove institucije su dobile nove ili dopunjene komunikacijske strategije, a nabavljene su im i info police za promotivne i informativne materijale.

OPŠIRNIJE


18.10.2017. u 00:07 Broj citanja: 5693
Najnovije vijesti iz svijeta


Tuzlarije

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 18:12 Broj citanja: 1630
Tuzlarije u Njemačkoj:
Bosanska tradicija, ponos, suze i gostoprimstvo


TuzlarijeU Keln stižemo nakon jednoiposatnog leta iz Tuzle. I ne pomišljamo kakvo bi nam putovanje bilo i koliko bi putovali da smo morali koristiti autobus. Jednostavno, radujemo se činjenici da postoji tuzlanski aerodrom. I uživamo. Radosti zbog našeg dolaska ne manjka, "Selam alejkum", "Dobro nam došli"...

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 17:49 Broj citanja: 564
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeU novije vrijeme često se spominje istraživačko novinarstvo. To se smatra vrhom novinarske profesije, a novinari koji se tim bave najboljim u struci. O tome svi imaju nešto reći. Zanimljivo je da i ne postoji definicija istraživačkog novinarstva. Nekada, prije pojave inerneta i mnogih savremenijih uređaja za snimanje, što audio što video zapisa, posao novinara se znao. Blok, olovka i put pod noge, pa nazad u redakciju da se prekuca i sredi materijal.

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 17:46
Najava
Iranski ambasador u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla


Nj.E. Mahmoud Heidari ambasador Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini posjetit će Nedreta Kikanovića predsjednika Kantonalne privredne komore Tuzla. U okviru posjete Tuzli, biće upriličen i satanak u Komori na kom će se razgovarati o bilateralnim odnosima, u srijedu 18. oktobra u 11,3o sati

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
VIDEO: Cijeli dan trajala rasprava o povredi poslovnika: Opozicija blokirala rad NSRS-a, pozicija prešla u malu salu

VIDEO: Nakon odluke o zapljeni dionica Sarajevskog kiseljaka: Agrokorove kompanije u BiH pod monitoringom institucija FBiH

VIDEO: Strah za 250 radnih mjesta: Nepravosnažna sudska presuda unijela nemir u Kiseljak

VIDEO: Sjednica Kantonalne skupštine nije održana: Konstitutivnost Srba u HNK-u i dalje na čekanju

U srijedu odluka o istražnom zatvoru: Ispitano svih 12 uhapšenih u slučaju Agrokor

170 osoba povrijeđeno: U dva talibanska napada u Afganistanu 71 žrtva

VIDEO: Bitka za Raku je završila: Raka je pala, ruši se kalifat Islamske države

Sin ubijene istraživačke novinarke na Malti optužuje: \'Moja majka je mrtva zbog vaše nesposobnosti\'

Samoubistvo na Novom Zelandu je tiha epidemija: 606 pari cipela

Liverpool deklasirao ekipu Maribora, Spartak bolji od Seville: Neriješeno u derbiju Lige prvaka, favoriti uglavnom pobijedili