TUZLARIJE - VIJESTI

31.07.2017. u 16:02 Broj citanja: 853
Prijem za delegaciju udruženja ˝CET Platforma˝ i učesnike projekta Present Simple Future Perfect

Tuzlarije


Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, primio je danas u Gradskoj upravi delegaciju članova udruženja "CET Platforma” i učesnika projekta Present Simple Future Perfect, finansiranog kroz EU program Erasmus + KA1.

Članovi delegacije, koji su prisustvovali današnjem sastanku, dolaze iz partnerskih zemalja učesnica projekta: Latvije, Litvanije, Finske, Estonije, Rumunije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Tokom sastanka, razgovaralo se o ulozi nevladinog sektora, te ulozi mladih u društvu i načinima na koje mladi mogu doprinijeti i doprinose sveukupnom razvoju lokalne zajednice.

Jedan od ciljeva projekta je povećanje kompetitivnost mladih na tržištu rada, te je u tom kontekstu razgovarano o situaciji u BiH i Tuzli.

Tuzlarije


Gradonačelnik Imamović je istakao veoma dobru saradnju Grada Tuzla sa nevladinim organizacijama, koja se zasniva na partnerskoj i ravnopravnoj osnovi. Prema navedenom, gradska administracija, kroz različite programe podržava projekte organizacija civilnog društva, koji doprinose rješavanju postojećih problema na području grada i/ili doprinose opštem razvoju lokalne zajednice i većoj uključenosti građana. Projekti, koji su veoma korisni za zajednicu, koji doprinose unapređenju kvaliteta života građana, kao što su projekti socijalne podrške, ekološke osviještenosti, zaštite ljudskih prava, podrške aktivizmu mladih, projekti iz oblasti sporta i kulture i sl., podržani su kroz različite programe koji se finansiraju iz budžeta Grada Tuzla.

Tuzlarije


Prema riječima gradonačelnika, saradnjom sa nevladinim organizacijama, lokalna samouprava identificira potrebe i pruža pomoć mladima i obratno, mladi pružaju pomoć i doprinose boljem i efikasnijem radu lokalne vlasti. U Tuzli je implementiran veliki broj projekata, koje su inicirali mladi, sa ciljem edukacije, osnaživanja i profesionalne orijentacije, kako mladih, tako i osoba sa posebnim potrebama ili pripadnika manjiskih zajednica. Kreiranjem uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta, kao što su primjeri Tehnološki park-BIT centar, Inkubacioni centar Lipnica, početak izgradnje poslovnih zona ili stipendiranje učenika deficiratnih zanimanja Grad Tuzla, želi pružiti priliku mladima da postanu konkurentniji na tržištu radne snage, kao i da se ohrabre i pokrenu svoje biznise. Na pitanje o tome koji su prioriteti za mlade u Tuzli, gradonačelnik Imamović je istakao da su to, prije svega, kvalitetno obrazovanje, radna mjesta, kvalitetna zdravstvena zaštita i kvalitetno organizovano slobodno vrijeme.

(tuzlarije.net - Grad Tuzla)               

 Duga 51 kilometar
Japanci otkrili veliku pećinu na Mjesecu
Svako peto dijete među njima ˝akutno pothranjeno˝
Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima
Rastu tenzije s obje strane
Katalonija počinje put u nepoznato

20.10.2017. u 20:14 Broj citanja: 829
Bijenale otvorilo svoja vrata:
Grand Prix osvojio Tuzlak Mujo Grbić


TuzlarijeGrand Prix 9. Bijenala ˝Umjetnosti minijature Bosne i Hercegovine˝ dodijeljen je Muji Grbiću iz Tuzle na ceremoniji svečanog otvaranja koja je održana večeras u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Osim toga, Grbić je osvojio nagradu i za najbolji crtež ovogodišnjeg Bijenala.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 19:41
Nagradu „Mali princ“ osvojila autorica knjige „Pošalji mi poruku“


Manifestacija „Vezeni most“ koju već godinama tradicionalno organizuje Društvo prijatelja knjige Mali princ Tuzla i Izdavačka kuća „Bosanska riječ“ Tuzla uspješno je okončana jučer, 19.10.2017.g. u 18:00 h na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 18:19 Broj citanja: 8420
Na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla:
Uspješno izvedena replantacija šake


TuzlarijeNa Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla od 2011. godine rade se replantacije šake, i do sada ih je, prema riječima doc. dr. Mufida Burgića, spec.plastične hirurgije, urađeno dvadeset dvije, od čega je bilo dvadeset replantacija prstiju i dvije replantacije kompletne šake.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 17:30 Broj citanja: 621
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Jabuku pojela, hljeb jela, tako da sam danas sa "manifestaci jama" mirna, a inače volim sve pekarske proizvode. Od onih sam koji uz sve jedu hljeb. Stranci bi vjerovatno u mene prstom pokazivali. Jedino mi uz pitu ne treba. A bio bi fazon da malo s burekom i hljeb jedem. I drugi su slični jer da nisu ne bi bilo toliko pekara u gradu.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 16:15
Iz Biltena MUP-a
Tri osobe lišene slobode, zaplijenjeno 16 kilograma cannabisa i dva pištolja


Postupajući po Naredbama Kantonalnog suda Tuzla službenici Sektora kriminalističke policije MUP –a TK-a Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u saradnji sa policijskim službenicima Sektora krim. policije PU Bijeljina, danas u izvršili pretrese na četiri lokacije

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 16:11 Broj citanja: 1243
˝UG 15. Maj˝ - obavještenje:
Hitan sastanak kupaca stanova, poslovnih prostora i garaža u SPO ˝15. Maj˝ u TuzliTuzlarijePozivamo sve kupce stanova, poslovnih prostora i garaža u SPO ˝15. Maj˝ u Tuzli da se odazovu sastanku koji će se održati u centru "Dramar" u Tuzli 24.10.2017. godine (utorak) u 17 sati.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Međusobne optužbe Dodika i Mektića: Ko je dobijao novac i ko je s kim sarađivao?

Zvizdić, Džaferović, Osmanović i Softić kandidati SDA?: Izetbegović: Reakcije na moju izjavu o amanetu su cjepidlačenje

VIDEO: Kako spriječiti malverzacije i prevare?: Birački odbori najslabija karika u biračkom procesu

VIDEO: Očekuje se smanjenje redukcija u Sarajevu: Potpisan sporazum o isporuci vode KS-u sa izvorišta Tilava

VIDEO: Na pitanja istražitelja nije želio odgovarati: Ante Todorić tvrdi da nije kriv

Napadnute šiitske džamije u Kabulu i pokrajini Gor: U dva napada u Afganistanu ubijene najmanje 63 osobe

Kurdske Peshmerge povukle se nakon trosatne borbe: Iračke snage preuzele kontrolu nad pokrajinom Kirkuk

Situacija je najteža u Bangladešu i Somaliji: Globalno zagađenje dovodi se u vezu sa 9 miliona smrtnih slučajeva

Fotografije megapopularne serije snimljene iza scene: The Laughing Dead

Nakon pobjede nad Medvedevim : Bašić izborio polufinale protiv Džumhura u Moskvi
Preuzeto sa portala INDEX.HR

petak, 20.10.2017. 22:30
Španjolski kralj u emotivnom govoru prozvao katalonske separatiste
petak, 20.10.2017. 22:04
Oluja Ofelija otkrila kostur iz željeznog doba na irskoj obali
petak, 20.10.2017. 21:52
Trump pohvalio glavnog tajnika UN-a: "Obavili ste izniman posao"
petak, 20.10.2017. 21:35
Glavni grad Islamske države je oslobođen, ali rat nije gotov
petak, 20.10.2017. 21:35
VIDEO Egzodus Rohindža iz Mjanmara: "Vojska još uvijek siluje i ubija muslimane"
petak, 20.10.2017. 20:48
Ministrica vanjskih poslova: Do kraja 2019. želimo ući u Schengen