TUZLARIJE - VIJESTI

31.07.2017. u 16:02 Broj citanja: 906
Prijem za delegaciju udruženja ˝CET Platforma˝ i učesnike projekta Present Simple Future Perfect

Tuzlarije


Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, primio je danas u Gradskoj upravi delegaciju članova udruženja "CET Platforma” i učesnika projekta Present Simple Future Perfect, finansiranog kroz EU program Erasmus + KA1.

Članovi delegacije, koji su prisustvovali današnjem sastanku, dolaze iz partnerskih zemalja učesnica projekta: Latvije, Litvanije, Finske, Estonije, Rumunije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Tokom sastanka, razgovaralo se o ulozi nevladinog sektora, te ulozi mladih u društvu i načinima na koje mladi mogu doprinijeti i doprinose sveukupnom razvoju lokalne zajednice.

Jedan od ciljeva projekta je povećanje kompetitivnost mladih na tržištu rada, te je u tom kontekstu razgovarano o situaciji u BiH i Tuzli.

Tuzlarije


Gradonačelnik Imamović je istakao veoma dobru saradnju Grada Tuzla sa nevladinim organizacijama, koja se zasniva na partnerskoj i ravnopravnoj osnovi. Prema navedenom, gradska administracija, kroz različite programe podržava projekte organizacija civilnog društva, koji doprinose rješavanju postojećih problema na području grada i/ili doprinose opštem razvoju lokalne zajednice i većoj uključenosti građana. Projekti, koji su veoma korisni za zajednicu, koji doprinose unapređenju kvaliteta života građana, kao što su projekti socijalne podrške, ekološke osviještenosti, zaštite ljudskih prava, podrške aktivizmu mladih, projekti iz oblasti sporta i kulture i sl., podržani su kroz različite programe koji se finansiraju iz budžeta Grada Tuzla.

Tuzlarije


Prema riječima gradonačelnika, saradnjom sa nevladinim organizacijama, lokalna samouprava identificira potrebe i pruža pomoć mladima i obratno, mladi pružaju pomoć i doprinose boljem i efikasnijem radu lokalne vlasti. U Tuzli je implementiran veliki broj projekata, koje su inicirali mladi, sa ciljem edukacije, osnaživanja i profesionalne orijentacije, kako mladih, tako i osoba sa posebnim potrebama ili pripadnika manjiskih zajednica. Kreiranjem uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta, kao što su primjeri Tehnološki park-BIT centar, Inkubacioni centar Lipnica, početak izgradnje poslovnih zona ili stipendiranje učenika deficiratnih zanimanja Grad Tuzla, želi pružiti priliku mladima da postanu konkurentniji na tržištu radne snage, kao i da se ohrabre i pokrenu svoje biznise. Na pitanje o tome koji su prioriteti za mlade u Tuzli, gradonačelnik Imamović je istakao da su to, prije svega, kvalitetno obrazovanje, radna mjesta, kvalitetna zdravstvena zaštita i kvalitetno organizovano slobodno vrijeme.

(tuzlarije.net - Grad Tuzla)               

 Visoki prihodi, harmoničan život i povjerenje u vlast
Finci su najsretnije osobe, a opet se ubijaju, piju alkohol
U skladu sa politikom polne korektnosti u Kanadi:
Termini otac i majka zamijenjeni sa terminom roditelji
Obećao da će Facebook uvesti velike promjene
Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima

24.03.2018. u 11:15
Od sutra počinje ljetno računanje vremena


TuzlarijeIz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike obavijestili su javnost da od sutra počinje ljetno računanje vremena. Dakle, ljetno računanje vremena počinje 25. marta 2018. godine, pomjeranjem za jedan sat unaprijed. Na žalost onih koji vole da spavaju, u noći sa subote na nedjelju spavanje će biti kraće za jedan sat.

OPŠIRNIJE


24.03.2018. u 11:05
U OŠ ˝Slavinovići˝:
Realizacija projekta ˝Majstorije šegrta Hlapića˝


U OŠ "Slavinovići" u toku je realizacija projekta "Majstorije šegrta Hlapića" koji je podržan preko Fonda za otvorene škole, a aplicirali su NG "Razvojni tim OŠ Slavinovići". Na radionicama učenici su izrađivali različite predmete-suvenire koje će predstaviti na izložbi u maju.

OPŠIRNIJE


24.03.2018. u 11:01
Glavni kantonalni tužilac održao sastanak sa policijskim komesaromGlavni kantonalni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona Tomislav Ljubić sa saradnicima jučer je u prostorijama tužilaštva održao radni sastanak sa policijskim komesarom Uprave policije MUP TK-a Dževadom Kormanom i njegovim saradnicima.

OPŠIRNIJE


24.03.2018. u 10:50
Sa novom predstavom ˝Na hladnom betonu˝
Stand up majstor Željko Pervan dolazi u Tuzlu i Sarajevo


Najpoznatiji hrvatski komičar i stand up majstor Željko Pervan, odlučio se na manje promjene u svom programu, te izlazi sa svojim novim stand up showom naziva "Na hladnom betonu". Željko je u njemu opisao sav svoj život, od rođenja do današnjih dana, na svoj specifičan sarkastično - satirični način.

OPŠIRNIJE


24.03.2018. u 00:20 Broj citanja: 14893
Dešavanja u Tuzli na današnji dan


TuzlarijeTuzlarije su dugo na netu, gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Podaci iz rubrike "Vijesti iz Tuzle" prikupljaju se u bazi podataka od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta se to u Tuzli dešavalo na današnji dan prethodnih godina.

OPŠIRNIJE


24.03.2018. u 00:07 Broj citanja: 23955
Najnovije vijesti iz svijeta


Tuzlarije

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Programski skup u Zetri: Dužnosnici SDA o rezultatima i programskim ciljevima stranke

"Stop Istanbulskoj za suverenu Hrvatsku": U Hrvatskoj prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

Nedaleko od bolnice eksplodirao automobil napunjen eksplozivom: Sedam osoba poginulo u eksploziji u Idlibu, 25 povrijeđeno

Osim pod "ograničenim okolnostima": Trump većini transrodnih osoba zabranio služenje u vojsci

Uoči samita dvojice lidera: Naredne sedmice sastanak zvaničnika Sjeverne i Južne Koreje

Predao se otmičaru u zamjenu za oslobađanje talaca: Preminuo policajac povrijeđen u napadu u Francuskoj

Zbog loše zaštite privatnih podataka korisnika: Vrijednost Facebooka pala za 58 milijardi dolara

"Mostar Run Weekend": Živanović i Parlov pobjednici drugog mostarskog polumaratona

Ove nedjelje počinje Formula 1: Hamilton rekordom do pole pozicije u prvoj trci sezone

Pomjeranje kazaljki sa dva na tri sata: Od sutra ljetno računanje vremena
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 2 sata
Kina poslala jasno upozorenje Americi nakon uvođenja carina
Objavljeno prije 3 sata
Najveća kriza u povijesti Fejsa: "Zuckerberg djeluje kao dečko koji ne zna kamo ide"
petak, 23.3.2018. 22:55
Sirijski režim kontrolira gotovo čitavu istočnu Gutu: "Dušom i tijelom smo uz tebe, Bašare"
petak, 23.3.2018. 22:38
SAD opet prijeti izlaskom iz UN-ovog Vijeća za ljudska prava
petak, 23.3.2018. 22:17
Francuski policajac predao se otmičaru da spasi taoce, a sad se bori za život
petak, 23.3.2018. 21:26
Trump ipak potpisao zakon o proračunu, uvjerilo ga povećanje od 60 milijardi dolara za obranu