TUZLARIJE - VIJESTI

31.07.2017. u 16:02 Broj citanja: 864
Prijem za delegaciju udruženja ˝CET Platforma˝ i učesnike projekta Present Simple Future Perfect

Tuzlarije


Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, primio je danas u Gradskoj upravi delegaciju članova udruženja "CET Platforma” i učesnika projekta Present Simple Future Perfect, finansiranog kroz EU program Erasmus + KA1.

Članovi delegacije, koji su prisustvovali današnjem sastanku, dolaze iz partnerskih zemalja učesnica projekta: Latvije, Litvanije, Finske, Estonije, Rumunije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Tokom sastanka, razgovaralo se o ulozi nevladinog sektora, te ulozi mladih u društvu i načinima na koje mladi mogu doprinijeti i doprinose sveukupnom razvoju lokalne zajednice.

Jedan od ciljeva projekta je povećanje kompetitivnost mladih na tržištu rada, te je u tom kontekstu razgovarano o situaciji u BiH i Tuzli.

Tuzlarije


Gradonačelnik Imamović je istakao veoma dobru saradnju Grada Tuzla sa nevladinim organizacijama, koja se zasniva na partnerskoj i ravnopravnoj osnovi. Prema navedenom, gradska administracija, kroz različite programe podržava projekte organizacija civilnog društva, koji doprinose rješavanju postojećih problema na području grada i/ili doprinose opštem razvoju lokalne zajednice i većoj uključenosti građana. Projekti, koji su veoma korisni za zajednicu, koji doprinose unapređenju kvaliteta života građana, kao što su projekti socijalne podrške, ekološke osviještenosti, zaštite ljudskih prava, podrške aktivizmu mladih, projekti iz oblasti sporta i kulture i sl., podržani su kroz različite programe koji se finansiraju iz budžeta Grada Tuzla.

Tuzlarije


Prema riječima gradonačelnika, saradnjom sa nevladinim organizacijama, lokalna samouprava identificira potrebe i pruža pomoć mladima i obratno, mladi pružaju pomoć i doprinose boljem i efikasnijem radu lokalne vlasti. U Tuzli je implementiran veliki broj projekata, koje su inicirali mladi, sa ciljem edukacije, osnaživanja i profesionalne orijentacije, kako mladih, tako i osoba sa posebnim potrebama ili pripadnika manjiskih zajednica. Kreiranjem uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta, kao što su primjeri Tehnološki park-BIT centar, Inkubacioni centar Lipnica, početak izgradnje poslovnih zona ili stipendiranje učenika deficiratnih zanimanja Grad Tuzla, želi pružiti priliku mladima da postanu konkurentniji na tržištu radne snage, kao i da se ohrabre i pokrenu svoje biznise. Na pitanje o tome koji su prioriteti za mlade u Tuzli, gradonačelnik Imamović je istakao da su to, prije svega, kvalitetno obrazovanje, radna mjesta, kvalitetna zdravstvena zaštita i kvalitetno organizovano slobodno vrijeme.

(tuzlarije.net - Grad Tuzla)               

 U svijetu se dnevno pošalje i primi 269 milijardi mailova
Čim otvorite mail netko o vama zna puno više nego mislite
Sarajevo:
Kako je oboren Ginis u najmnogoljudnijem sviranju klavira?
Jumbo Jet se oprašta od američkih putnika:
˝Boeing 747 dao je svijetu krila. Smanjio je svijet˝

17.12.2017. u 10:44
Trofej i 6 medalja za četvoro takmičara KK ˝DO˝ Tuzla


U subotu 16.12.2017. godine, u Beogradu je održan internacionalni karate turnir Trofej Voždovca "IPPON TOP TEN", na kojem su nastupili klubovi iz 5 država sa 600 takmičara. Naš klub predstavljalo je četvoro prvotimaca koji su ostvarili apsolutnu dominaciju osvojivši čak 6 medalja.

OPŠIRNIJE


17.12.2017. u 00:20 Broj citanja: 7951
Dešavanja u Tuzli na današnji dan


TuzlarijeTuzlarije su dugo na netu, gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Podaci iz rubrike "Vijesti iz Tuzle" prikupljaju se u bazi podataka od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta se to u Tuzli dešavalo na današnji dan prethodnih godina.

OPŠIRNIJE


17.12.2017. u 00:07 Broj citanja: 12281
Najnovije vijesti iz svijeta


Tuzlarije

OPŠIRNIJE


16.12.2017. u 22:59 Broj citanja: 1600
˝Zvonko Cerić˝ proslavio 38 godina rada:
Dođeš na jednu probu, a onda dvije decenije igraš folklor


TuzlarijeIgrom i pjesmom Univerzitetsko kulturno-umjetničko društvo "Zvonko Cerić" proslavilo je 38 godina postojanja i kontinuiranog rada Društva, kao i 41 godinu rada Univerziteta u Tuzli. Dvosatnim programom na daskama BKC-a pokazali su zašto važe za jedno od najkvalitetnijih društava u ovom dijelu BiH.

OPŠIRNIJE


16.12.2017. u 22:10 Broj citanja: 665
Sloboda prekinula niz poraza:
Hasandiću i drugovima pao teret sa pleća


Niz od pet poraza košarkaši tuzlanske Slobode prekinuli su večerašnjom pobjedom nad Mladosti iz Mrkonjić Grada 94:88. Uvijek neugodan rival u Mejdanu momčad Mladosti vodila je većim dijelom utakmice, ali su Tuzlaci u posljednjih deset minuta potrošili i posljednji atom snage.

OPŠIRNIJE


16.12.2017. u 20:49 Broj citanja: 3661
Najava svečanog otvaranja ˝Zimske čarolije˝


TuzlarijeU povodu predstojećih novogodišnjih praznika Udruženje samostalnih obrtnika Grada Tuzla, u saradnji sa Gradom Tuzla i gradskim javnim preduzećima i ustanovama, organizuje Novogodišnji bazar "Zimska čarolija". Svečano otvaranje "Zimske čarolije", uz zabavni program bit će upriličeno u nedjelju, 17.12.2016. u 12 sati, na Trgu Slobode.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Baza operacija seli se na Kamberović polje: Nastavljena potraga za Aldinom Mulićem

Koalicija \'Pod lupom\': Izborni dan počeo u skladu sa zakonom: Otvorena biračka mjesta za izbor načelnika Glamoča

Ministar finansija i trezora BiH: Bevanda: Ne postoji alternativa povećanju akciza za gradnju puteva

Pojedine rijeke u BiH i dalje u porastu: Una premašila kritičnu tačku za 16 centimetara

Spalio 105.000 hektara, uništeno 1.000 objekata: Naređene nove evakuacije zbog požara \'Thomas\' u Kaliforniji

Među žrtvama bilo žena i djece: Samoubilački napad na crkvu u Pakistanu, najmanje pet mrtvih

\'Raznolikost, transgender, fetus\': Washington Post: Izbaciti određene riječi iz zvaničnih dokumenata

U Australiji prikupljao sredstva za režim u Pyongyangu: Sjevernokorejski agent optužen za pokušaj prodaje dijelova rakete

116-godišnja Š panjolka: Umrla najstarija Europljanka Ana Vela Rubio

FOTO: Predmeti prikupljani od kolekcionara i prijatelja: Muzej \'Zagreb 80-ih\' prikazuje život porodica u bivšoj Jugoslaviji
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Savjetnici upozorili kinesku vladu: "Sjeverna Koreja je tempirana bomba, mobilizirajte obranu"
Objavljeno prije sat vremena
Više od polovice Britanaca sada bi htjelo ostati u Europskoj uniji
Objavljeno prije 2 sata
VIDEO Bujica blata uništila selo u Čileu, pet osoba poginulo
Objavljeno prije 2 sata
UN raspravlja o poništavanju Trumpove odluke o Jeruzalemu
Objavljeno prije 2 sata
Kaliforniju razara Thomas, jedan od najjačih požara na tom području u posljednjih 85 godina
subota, 16.12.2017. 22:13
New York Times piše da Pentagon godinama istražuje NLO-e, objavili i snimke navodnog bliskog susreta