TUZLARIJE - VIJESTI

03.08.2017. u 17:01 Broj citanja: 3590
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Tuzlarije
Uz južnu magistralu kod Doma Penzionera


Jutros je negdje palo i malo kiše ali o osvježenju nema ni govora. Čak je gore. Sparina. Za sve je kriva Afrika, tj, strujanje toplog vazduha s tog kontinenta. Tako su rekli, Afrika, ništa lično.

Tuzlarije
Fabrika obuće Aida


Možda nam se kao Afrikancima ukovrđa kosa da nas štiti od sunca. Ne zna više svijet šta bi oblačio. I Azija se umješala da pomogne, odnosno Japanci, svaka čast na japankama. Ako ko zna neka mi obavezno kaže kako Japanci zovu japanke. Nije šala ali ovo što ja pišem čita i jedna Ruskinja (udata za naseg), šaljem joj maksuz pozdrave, jednom davno pisala sam da Rusi nisu čuli šta je ruska salata. Raspisala se ja, kad javi se žena da kaže da to nije tačno, samo je oni zovu francuska. Što me geografija krenula, vidi se odmah koliko mi je sunce udarilo u glavu. Inače, odluka je pala da se što manje izlazi. Do kancelarije, usput kupiti što mi treba, pa kući. Sad je 16 sati, pa mogu reći da se dugo nisam ovako nahodala. Ne da se meni čuvati, iskrsnu neplanirani poslovi i obaveze.

Tuzlarije
Pogled na Irac, kad se ide od Moluha


Sinoć sam bila na jezeru, pa evo ide izvještaj. Nedavno sam bila na starom, karte se prodaju do 19 sati, kaže mi prijateljica da je od 19:30 slobodan ulaz. Odemo mi, dobar dan dobar dan, puste nas, sve ok. Lijepo se iskupale i ostale zadnje. Sinoć idem u isto vrijeme ali na drugu kapiju, kad iznenađenje. Kažu mi -možete ući, ne može ni da se kupi karta ni bez karte, ne može nikako. Kažem ja njemu kakva je "politika" na drugoj kapiji i dobih odgovor da prvi put to čuje. Sažalio se čovjek na kraju pa me pustio, posebno kad sam rekla iz kojih sam ja daljina došla (da se malo lagi). Nije mi to bila nimalo prijatna situacija pa pitam zašto se karte prodaju samo do 19 a ljudi se kupaju do 21? Meni je dosta i sat, često ne mogu stići ranije, a i prevruće je. Draga Savjeta, šta da radim? Da li je moj slučaj usamljen ili ih ima još sa sličnim problemima?

Tuzlarije
Higijena


Što se tiče vode, u prvom i trećem jezeru nema primjedbi ali u srednjem je voda žućkasta i sve nešto crno pliva po njoj. Neki kažu alge, drugi mahovina, treći da su to komadići geološkog platna sa dna jezera. Šta god je, ne izgleda lijepo. Na moru gdje bude trave znaju je skupljati mrežom, ne bi bilo ni ovdje loše probati sa mehaničkim uklanjanjem. Nije to prljavština, prirodno je ali nije mi vala lijepo vidjeti nimalo.

Tuzlarije


Jesam li rekla da mi je vruće? Ludilo pravo. Osim klime i ventilatora dobro je i sjesti pored frižidera, naravno otvorenog. O računima za struju ćemo misliti idući mjesec. Baš lijepo hladi. Inače potrošnja struje dostiže rekorde, prodaju se klima uređaji, ventilatori, vidi svijet da je vrag odnio šalu.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 8 beba, 3 djevojčice i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 219 intervencija

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježeno je 13 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 03.08.2017. godine krv su darovala 62 davaoca.

(tuzlarije.net)               
 Samoubistva na Novom Zelandu su tiha epidemija:
606 pari cipela
Tako nastaju platina i zlato:
Zabilježen ogroman kosmički sudar neutronskih zvijezda
Časopis nacrtao metu na Kurzu:
˝Napokon je postalo moguće ubiti bebu-Hitlera˝

18.10.2017. u 06:30 Broj citanja: 3405
Dešavanja u Tuzli na današnji dan


TuzlarijeTuzlarije su dugo na netu, gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Podaci iz rubrike "Vijesti iz Tuzle" prikupljaju se u bazi podataka od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta se to u Tuzli dešavalo na današnji dan prethodnih godina.

OPŠIRNIJE


18.10.2017. u 00:30
Nova priča Centra za istraživačko novinarstvo:
Reforma bez obaveze i kazne


Službenici za informisanje u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine (BiH), entitetskim vladama i Brčko distriktu su od stručnjaka iz privatne firme pet i po mjeseci učili šta znači institucionalna reputacija, kako se komunicira u krizama i zašto je važno pratiti medijske objave. Ove institucije su dobile nove ili dopunjene komunikacijske strategije, a nabavljene su im i info police za promotivne i informativne materijale.

OPŠIRNIJE


18.10.2017. u 00:07 Broj citanja: 5693
Najnovije vijesti iz svijeta


Tuzlarije

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 18:12 Broj citanja: 1630
Tuzlarije u Njemačkoj:
Bosanska tradicija, ponos, suze i gostoprimstvo


TuzlarijeU Keln stižemo nakon jednoiposatnog leta iz Tuzle. I ne pomišljamo kakvo bi nam putovanje bilo i koliko bi putovali da smo morali koristiti autobus. Jednostavno, radujemo se činjenici da postoji tuzlanski aerodrom. I uživamo. Radosti zbog našeg dolaska ne manjka, "Selam alejkum", "Dobro nam došli"...

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 17:49 Broj citanja: 564
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeU novije vrijeme često se spominje istraživačko novinarstvo. To se smatra vrhom novinarske profesije, a novinari koji se tim bave najboljim u struci. O tome svi imaju nešto reći. Zanimljivo je da i ne postoji definicija istraživačkog novinarstva. Nekada, prije pojave inerneta i mnogih savremenijih uređaja za snimanje, što audio što video zapisa, posao novinara se znao. Blok, olovka i put pod noge, pa nazad u redakciju da se prekuca i sredi materijal.

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 17:46
Najava
Iranski ambasador u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla


Nj.E. Mahmoud Heidari ambasador Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini posjetit će Nedreta Kikanovića predsjednika Kantonalne privredne komore Tuzla. U okviru posjete Tuzli, biće upriličen i satanak u Komori na kom će se razgovarati o bilateralnim odnosima, u srijedu 18. oktobra u 11,3o sati

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Cijeli dan trajala rasprava o povredi poslovnika: Opozicija blokirala rad NSRS-a, pozicija prešla u malu salu

VIDEO: Nakon odluke o zapljeni dionica Sarajevskog kiseljaka: Agrokorove kompanije u BiH pod monitoringom institucija FBiH

VIDEO: Strah za 250 radnih mjesta: Nepravosnažna sudska presuda unijela nemir u Kiseljak

VIDEO: Sjednica Kantonalne skupštine nije održana: Konstitutivnost Srba u HNK-u i dalje na čekanju

U srijedu odluka o istražnom zatvoru: Ispitano svih 12 uhapšenih u slučaju Agrokor

170 osoba povrijeđeno: U dva talibanska napada u Afganistanu 71 žrtva

VIDEO: Bitka za Raku je završila: Raka je pala, ruši se kalifat Islamske države

Sin ubijene istraživačke novinarke na Malti optužuje: \'Moja majka je mrtva zbog vaše nesposobnosti\'

Samoubistvo na Novom Zelandu je tiha epidemija: 606 pari cipela

Liverpool deklasirao ekipu Maribora, Spartak bolji od Seville: Neriješeno u derbiju Lige prvaka, favoriti uglavnom pobijedili