TUZLARIJE - VIJESTI

12.08.2017. u 17:17 Broj citanja: 2792
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Tuzlarije


Vjerovali ili ne pada kiša. Pada već jedno dva sata. Izašla sam maksuz do radnje da malo pokisnem. Bio bi fazon da me neko prijavi jer nisam imala kišobrana, ali neće, kod mene je fin komšiluk. Ovo se zezam jer je jučer jedna žena prijavljena (neko selo u Hrvatskoj) da se u svom dvorištu sunčala u toplesu i ne samo sunčala nego i kupala u bazenu. Navode da je prijava, po svemu sudeći podnesena po Članku 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, u kojem stoji: "Ko na javnom mjestu vrijeđa ili omalovažava moralne osjećanje građana, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana".

Tuzlarije


Nisu ni muškarci što su nekad bili, čuj prijaviti konu što se sunča u toplesu, e sad neka ona njega prijavi jer zvjerla u njeno dvorište. A tek ove gluposti o vrijeđaju moralnih osjećanja, sve neke moralne vertikale. Inače često se čuje kako je neko nekim natpisom, bezvezarijom, uvrijedio nečija moralna ili vjerska osjećanja. Treba naći neku mjeru, a nije mi ni jasno kako se to svijet vrijeđa. Šta se ima bilo ko vrijeđati na neki opšti natpis, pa nije to ništa lično. Mogli bi i viceve da zabrane, dobro se vrijeđaju plavuše i mnogi drugi. Sretna sam što se ne vrijeđam lako, odnosno što me ne može svako uvrijediti ni povrijediti. Moram reći da nisam upućena do kraja u slučaj, vidjela sam par naslova o ženi (38) koja je prijavljena ali ovako kako je napisano je baš pretjerivanje.

Tuzlarije


Pisali smo da uz London od novembra nema letova ni za Bratislavu i Nirnberg. Šteta, taman se ljudi počnu na nešto navikavati, hvale kako im je bolje nego silni put prelaziti autom i brodovima (iz Skandinavije), presjedati za London. Wizz Air, kao i druge avio kompanije, nije poletan kada treba objasniti ukidanje neke linije, a baš bi bilo zanimljivo znati kolika bi trebala da bude prosječna popunjenost aviona pa da linija bude isplativa.

Tuzlarije


Ko je zapalio žito? Odnosno, ko je postavio tablu da je zabranjeno ulaziti u Gradski park s psima? Prosto je nevjerovatno koliko je bilo reakcija, samo što se nije pisala peticija, svi su imali nešto da kažu, na meti je bila gradska uprava, riječi se nisu birale. Kad ono nisu oni ni naredili ni tablu postavili. Je li se neko zezao ili je nekome dosadilo da gazi po psećem izmetu pa uzeo stvar u svoje ruke? Neplanirano se vidjelo šta građani o tome misle, odmah su stvorile dvije jake suprostavljene struje, strogo ZA, isto takvo PROTIV, i one koje baš briga, ne tiče ih se puno. Table valjda više i nema.

Tuzlarije
Foto: Ahmet Hukić


Kod nas se u parkovima ne mogu naći rukavice i kante koje su potrebne vlasniku da počisti za ljubimcem ali nije teško nositi kesu ako zatreba. Veoma je izraženo da mnogi i ne pomišljaju da počiste, što nije u redu, ipak u parkovima i na igralištima isti prostor dijele i djeca i psi.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 13 beba, 7 djevojčica i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 209 intervencija

Vatrogasci - imali su 8 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 9 krivičnih djela, zabilježeno je 11 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 11.08.2017. godine krv je darovalo 20 davalaca.

(tuzlarije.net)               
 Duga 51 kilometar
Japanci otkrili veliku pećinu na Mjesecu
Svako peto dijete među njima ˝akutno pothranjeno˝
Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima
Rastu tenzije s obje strane
Katalonija počinje put u nepoznato

20.10.2017. u 20:14 Broj citanja: 727
Bijenale otvorilo svoja vrata:
Grand Prix osvojio Tuzlak Mujo Grbić


Tuzlarije
Grand Prix 9. Bijenala ˝Umjetnosti minijature Bosne i Hercegovine˝ dodijeljen je Muji Grbiću iz Tuzle na ceremoniji svečanog otvaranja koja je održana večeras u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Osim toga, Grbić je osvojio nagradu i za najbolji crtež ovogodišnjeg Bijenala.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 19:41
Nagradu „Mali princ“ osvojila autorica knjige „Pošalji mi poruku“


Manifestacija „Vezeni most“ koju već godinama tradicionalno organizuje Društvo prijatelja knjige Mali princ Tuzla i Izdavačka kuća „Bosanska riječ“ Tuzla uspješno je okončana jučer, 19.10.2017.g. u 18:00 h na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 18:19 Broj citanja: 7656
Na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla:
Uspješno izvedena replantacija šake


Tuzlarije
Na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla od 2011. godine rade se replantacije šake, i do sada ih je, prema riječima doc. dr. Mufida Burgića, spec.plastične hirurgije, urađeno dvadeset dvije, od čega je bilo dvadeset replantacija prstiju i dvije replantacije kompletne šake.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 17:30 Broj citanja: 569
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Jabuku pojela, hljeb jela, tako da sam danas sa "manifestaci jama" mirna, a inače volim sve pekarske proizvode. Od onih sam koji uz sve jedu hljeb. Stranci bi vjerovatno u mene prstom pokazivali. Jedino mi uz pitu ne treba. A bio bi fazon da malo s burekom i hljeb jedem. I drugi su slični jer da nisu ne bi bilo toliko pekara u gradu.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 16:15
Iz Biltena MUP-a
Tri osobe lišene slobode, zaplijenjeno 16 kilograma cannabisa i dva pištolja


Postupajući po Naredbama Kantonalnog suda Tuzla službenici Sektora kriminalističke policije MUP –a TK-a Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u saradnji sa policijskim službenicima Sektora krim. policije PU Bijeljina, danas u izvršili pretrese na četiri lokacije

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 16:11 Broj citanja: 1142
˝UG 15. Maj˝ - obavještenje:
Hitan sastanak kupaca stanova, poslovnih prostora i garaža u SPO ˝15. Maj˝ u Tuzli


TuzlarijePozivamo sve kupce stanova, poslovnih prostora i garaža u SPO ˝15. Maj˝ u Tuzli da se odazovu sastanku koji će se održati u centru "Dramar" u Tuzli 24.10.2017. godine (utorak) u 17 sati.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
VIDEO: Međusobne optužbe Dodika i Mektića: Ko je dobijao novac i ko je s kim sarađivao?

Zvizdić, Džaferović, Osmanović i Softić kandidati SDA?: Izetbegović: Reakcije na moju izjavu o amanetu su cjepidlačenje

VIDEO: Kako spriječiti malverzacije i prevare?: Birački odbori najslabija karika u biračkom procesu

VIDEO: Očekuje se smanjenje redukcija u Sarajevu: Potpisan sporazum o isporuci vode KS-u sa izvorišta Tilava

VIDEO: Na pitanja istražitelja nije želio odgovarati: Ante Todorić tvrdi da nije kriv

Napadnute šiitske džamije u Kabulu i pokrajini Gor: U dva napada u Afganistanu ubijene najmanje 63 osobe

Kurdske Peshmerge povukle se nakon trosatne borbe: Iračke snage preuzele kontrolu nad pokrajinom Kirkuk

Situacija je najteža u Bangladešu i Somaliji: Globalno zagađenje dovodi se u vezu sa 9 miliona smrtnih slučajeva

Fotografije megapopularne serije snimljene iza scene: The Laughing Dead

Nakon pobjede nad Medvedevim : Bašić izborio polufinale protiv Džumhura u Moskvi