TUZLARIJE - VIJESTI

13.08.2017. u 22:41 Broj citanja: 2159
IX Memorijal tuzlanskih biciklista:
Zmajevi osvojili 15 medalja

Tuzlarije


Međunarodna biciklistička trka "IX Memorijal tuzlanskih biciklista" održana je u subotu, 12. avgusta, u organizaciji Biciklističkog saveza BiH, BK Zmaj od Bosne, Dunavskog kupa i UG Stara Majevica. U trci je učestvovalo 60 biciklista iz pet zemalja, 16 klubova, a vozila se kao drumska trka u okviru Premijer lige BiH, te kao brdski hronometar u okviru Dunavskog kupa.

Sveukupni pobjednik "IX Memorijala tuzlanskih biciklista" bio je šesnaestogodišnji kadet Husein Selimović, ispred Širić Ivana, Karić Vedada, Mehidić Almira te Alagić Nedima.

Tuzlarije


Husein Selimović bio je apsolutno dominantan i kad se radi o brdskim i prolaznim ciljevima koji su bili posvećeni Huseinu Kasumoviću, Asimu Huskiću i Nebojši Petroviću.

Ove godine dodijeljena je i nagrada biciklisti koji svojim likom i djelom najviše podsjeća na Dejana Marića. Nagrada je pripala Mehidić Almiru, koji je na ovoj trci iskazao izuzetno zalaganje, trud i volju, što su bile istaknute osobine Dejana Marića.

Pored pobjede u sveukupnom plasmanu, Zmajevi su u subotu pokazali dominaciju u svim segmentima, osvojivši sljedeće pozicije u okviru Premije lige BiH:

U kategoriji mlađi kadeti, Kenan Mehmedović je zauzeo 1. mjesto.

U kategoriji kadeti bila je očita potpuna dominacija Zmajeva, koji su zauzeli prva tri mjesta kako slijedi: Husein Selimović, Osman Čorić i Savo Milovanović.

U kategoriji juniori Almir Mehidić osvojio je 1. mjesto.

U kategoriji masters A, Miroslav Lakić je bio 2., a Denis Kadirić 3.

U kategoriji masters B, Elmir Omerović zauzeo je 1. mjesto, Amel Pezić 3. Elvir Trle 4, a Željko Krasulja 5.

U kategoriji masters C, Džemal Jašarević je bio 3., Željimir Korolija 4. a Nijaz Pandur 5.

U kategoriji žene, Tijana Beha je osvojila 1. mjesto.

Tuzlarije


Sa navedenim rezultatima jasno je da su Zmajevi i na ovoj trci iskazali svoj potencijal, te izuzetnim vožnjama, kako parirali konkurenciji, tako je i nadmašivši u skoro svim segmentima.

Što se tiče trke brdskog hronometra koji se vozio u okviru Dunavskog kupa, a na relaciji Dokanj – Tetima, prvo mjesto pripalo je Husein Selimoviću (Zmaj od Bosne Tuzla), a ispred Tonija Smiljanića (Borac Čačak) i Save Milovanovića (Zmaj od Bosne Tuzla).

U kategoriji žena, prvo mjesto zauzela je Maja Savić (Dubl Novi Sad) a drugo mjesto Tijana Beha (Zmaj od Bosne Tuzla).

Sumiravši sve rezultate "IX Memorijala tuzlanskih biciklista", Biciklističkom klubu Zmaj od Bosne pripalo je 15 medalja, od toga 7 zlatnih, 3 srebrne i 5 bronzanih, što predstavlja izuzetan uspjeh tuzlanskog kluba i njegovih biciklista, potvrdu njihovog truda i zalaganja uz odličnu organizaciju ove trke.

Tuzlarije


Kako navode iz Kluba, zadovoljni su rezultatima postignutim u subotu, kao i trkom koja je protekla u najboljem redu, a koja iz godine u godinu pokazuje sve veći uspjeh, kako u konkurencijskom tako i organizacionom smislu. Takođe su izrazili zahvalnost sponzoru kluba Umel Dalekovodmontaži, kao i sponzorima ove trke među kojima su MUP TK sa policijskim upravama, Vladi TK, Gradu Tuzla, BH Telecomu, VGT osiguranju, Off-setu te NAAI sportska oprema, kao i svim prijateljima kluba te učesnicima ove trke.

BK Zmaj od Bosne

(tuzlarije.net)               

 Samoubistva na Novom Zelandu su tiha epidemija:
606 pari cipela
Tako nastaju platina i zlato:
Zabilježen ogroman kosmički sudar neutronskih zvijezda
Časopis nacrtao metu na Kurzu:
˝Napokon je postalo moguće ubiti bebu-Hitlera˝

18.10.2017. u 00:30
Nova priča Centra za istraživačko novinarstvo:
Reforma bez obaveze i kazne


Službenici za informisanje u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine (BiH), entitetskim vladama i Brčko distriktu su od stručnjaka iz privatne firme pet i po mjeseci učili šta znači institucionalna reputacija, kako se komunicira u krizama i zašto je važno pratiti medijske objave. Ove institucije su dobile nove ili dopunjene komunikacijske strategije, a nabavljene su im i info police za promotivne i informativne materijale.

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 18:12 Broj citanja: 1505
Tuzlarije u Njemačkoj:
Bosanska tradicija, ponos, suze i gostoprimstvo


TuzlarijeU Keln stižemo nakon jednoiposatnog leta iz Tuzle. I ne pomišljamo kakvo bi nam putovanje bilo i koliko bi putovali da smo morali koristiti autobus. Jednostavno, radujemo se činjenici da postoji tuzlanski aerodrom. I uživamo. Radosti zbog našeg dolaska ne manjka, "Selam alejkum", "Dobro nam došli"...

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 17:49 Broj citanja: 533
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeU novije vrijeme često se spominje istraživačko novinarstvo. To se smatra vrhom novinarske profesije, a novinari koji se tim bave najboljim u struci. O tome svi imaju nešto reći. Zanimljivo je da i ne postoji definicija istraživačkog novinarstva. Nekada, prije pojave inerneta i mnogih savremenijih uređaja za snimanje, što audio što video zapisa, posao novinara se znao. Blok, olovka i put pod noge, pa nazad u redakciju da se prekuca i sredi materijal.

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 17:46
Najava
Iranski ambasador u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla


Nj.E. Mahmoud Heidari ambasador Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini posjetit će Nedreta Kikanovića predsjednika Kantonalne privredne komore Tuzla. U okviru posjete Tuzli, biće upriličen i satanak u Komori na kom će se razgovarati o bilateralnim odnosima, u srijedu 18. oktobra u 11,3o sati

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 15:38
Sastanak sa ombudsmenom za ljudska prava


TuzlarijeSaradnja sa institucijom Ombudsmena u Bosni i Hercegovini, te nivo poštivanja ljudskih prava bile su teme današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa Jasminkom Džumhur, ombudsmenom za ljudska prava u BiH i predstavnicima OSCE-a. Tokom današnjeg sastanka bilo je govora i o zdravstvenoj zaštiti djece koja ne pohađaju školu.

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 14:39 Broj citanja: 322
Vlada TK:
Pomoć studentima iz PalestineVlada Tuzlanskog kantona danas je donijela i Odluku o upisu, oslobađanju troškova školarine i troškova participacije, kao i odobravanju sredstava za troškove smještaja, ishrane i zdravstvenog osiguranja studenata iz Palestine. Radi se o šest studenata iz Palestine koji studiraju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2017/2018. godini.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Cijeli dan trajala rasprava o povredi poslovnika: Opozicija blokirala rad NSRS-a, pozicija prešla u malu salu

VIDEO: Nakon odluke o zapljeni dionica Sarajevskog kiseljaka: Agrokorove kompanije u BiH pod monitoringom institucija FBiH

VIDEO: Strah za 250 radnih mjesta: Nepravosnažna sudska presuda unijela nemir u Kiseljak

VIDEO: Sjednica Kantonalne skupštine nije održana: Konstitutivnost Srba u HNK-u i dalje na čekanju

U srijedu odluka o istražnom zatvoru: Ispitano svih 12 uhapšenih u slučaju Agrokor

170 osoba povrijeđeno: U dva talibanska napada u Afganistanu 71 žrtva

VIDEO: Bitka za Raku je završila: Raka je pala, ruši se kalifat Islamske države

Sin ubijene istraživačke novinarke na Malti optužuje: \'Moja majka je mrtva zbog vaše nesposobnosti\'

Samoubistvo na Novom Zelandu je tiha epidemija: 606 pari cipela

Liverpool deklasirao ekipu Maribora, Spartak bolji od Seville: Neriješeno u derbiju Lige prvaka, favoriti uglavnom pobijedili