TUZLARIJE - VIJESTI

14.08.2017. u 14:37 Broj citanja: 1665
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Tuzlarije
Još malo pa šumarak na zgradi


Prelijepo je vrijeme, temperatura je znatno niža nego prethodne sedmice koja je cijela protekla sa temperaturom od blizu 40 stepeni. Da nema vjetra koji povremeno puše bilo bi idealno i za kupanje. Valjda je kiša bar malo pomogla poljoprivrednicima. Raduje vijest da naše firme za preradu voća i povrća izvoze u SAD-e. Nadam se da će sve još bolje funkcionisati jer je riječ o vrlo kvalitetnim proizvodima koji se prave neposredno nakon branja.

Tuzlarije


Na našim pijacama ima svašta, još samo da su domaći proizvodi na prvom mjestu. Meni se one naše male paprike, koje su drastično jeftinije od inostranih, ne mogu porediti ni sa jednima. Te bih više plaćala, toliko su ukusnije. Inače, meni za ljeto treba koja vreća paprika, kajmaka i hljeba, i ja mirna do zime. Može još povremeno roštilj.

Što se tiče pijaca, ona što je narod zove Hametova jer je dugo bila Hametova, pa je čovjek umro, sad je Kadrina. Naravno da je u govoru ostala Hametova i biće još dugo, pa je smiješno kad se kaže da se nešto kupilo na Hametovoj a na ulazu piše Kadrina pijaca.

Tuzlarije


Oni koji su u Sarajevu kažu da je ovih dana odlično, puno je turista, ulice pune, noćni život se popravio, jedino što nema vode redovno. Stalno se o Festivalu piše, javljaju čim bude neka premijera, prođe se crvenim tepihom, pa je tako sinoć bila vijest da je Emir Hadžihafizbegović prošetao crvenim tepihom u pratnji Lepe Brene. Neka se šeta ko hoće ali vijest praviti od Brene na crvenom tepihu, ne znam. Kako se samo obukla, katastrofa, nikad se nije ni znala obući, ne može njoj pomoći svjetski stilista, a Hadžihafizbegović u farmerkama i to onim do struka, utrpana majica sa ljiljanima. Nešto poručuje, šta li? Odličan je glumac, u svom poslu dobar i najbolje je da se samo njega i drži i ne priča previše jer ima izjava koje su za svaku kritiku, a posebno mi se ne sviđa što je neprincipijelan pa jednom ovako jednom onako.

Tuzlarije


Inače, i pored nekih nedostataka u pitanju je vrlo dobar Festival koji je postao prepoznatljiv i drago mi je zbog toga. Bilo bi divno da i naš Tuzla film festival nekada bude velik ali bojim se da će se uvijek porediti sa sarajevskim. Teško je dovesti poznate osobe dva puta u bosanske gradove. Ne samo bosanske, isto bi bilo i da je region u pitanju. Ipak se festivali održavaju svake godine, a malo se snima kod nas. Zato je bolje kada su festivali i slične manifestacije tematski podijeljene, pa da se neki bavi domaćim, neki dokumentarnim, animiranim i već kojim filmovima.

Tuzlarije


Tuzla ima Književne susrete Cum Grano Salis što je vrlo dobro, i nije loše da sve naše gradove doživljavamo kao svoje, pa da podržavamo sve što se dešava u njima, bilo da je vezano za sport, kulturu, nauku, mlade, bilo koja oblast da je u pitanju. Isto mislim i kad su zdravstveni, školski, univeritetski centri u pitanju. Da svaki grad u nečemu bude najbolji, ne mogu svi u svemu biti dobri.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 10 beba, 4 djevojčice i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 228 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljena su 3 krivična djela, zabilježeno je 6 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 11.08.2017. godine krv je darovalo 20 davalaca.

(tuzlarije.net)               
 Saudijska Arabija
Žene neće morati da nose crnu abaju?
Irak 15 godina nakon američke invazije
Daleko od obećane zemlje
Sjećate se legendarne Nokijine melodije?
Iza nje se krije veoma zanimljiva priča

19.03.2018. u 16:29
Članovi Karate kluba ˝Storm˝ Tuzla osvojili šest medalja


TuzlarijeNa proteklom takmičenju koje je održano za vikend u Srebreniku, i na kojem je učešće uzelo oko 600 takmičara iz 40 klubova, takmičari iz tuzlanskog kluba "Storm" ostvarili su sljedeće rezultate: Zlatne medalje: Mujic Lamija – kate djevojcice 2007

OPŠIRNIJE


19.03.2018. u 15:57 Broj citanja: 381
Prvi u BiH:
Počeo proces akreditacije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla


TuzlarijeVanjski ocjenjivači Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) počeli su u ponedjeljak vanjsku ocjenu za akreditaciju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla koji je prvi u BiH ušao u ovaj zahtjevan proces uvođenja sistema kvaliteta. Prvi pregled na pet klinika UKC Tuzla obavlja šest ocjenjivača AKAZ-a

OPŠIRNIJE


19.03.2018. u 15:28
Dogovor o operacionalizaciji kreditnih sredstava za putnu mrežu


Premijer TK Jakub Suljkanović i ministri MUP-a Husein Topčagić i trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić razgovarali su danas sa direktorom Direkcije regionalnih cesta TK Aganom Delibajrićem o kreditnom zaduženju od 20 miliona KM kojim će biti finansirana najveća investicija u ceste unazad gotovo tri decenije.

OPŠIRNIJE


19.03.2018. u 14:37
Najava obilježavanja Međunarodnog dana oboljelih od Down sindroma


TuzlarijeUdruženje za ljudska prava i socijalnu inkluziju, Servis centar „SOCI“, u saradnji sa JU „Centar za kulturu“ Tuzla, organizuje manifestaciju obilježavanja Međunarodnog dana oboljelih od Down sindroma, koja će biti održana u srijedu, 21.03.2018. godine sa početkom u 11:00 sati, na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

OPŠIRNIJE


19.03.2018. u 14:22
BoHeMSA: Edukacija o važnosti vakcinacije


„Zdravlje i vakcinacija“ je projekt Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini, lokalni komitet Tuzla koji će se implementirati po prvi put ove godine u zadnjoj sedmici mjeseca aprila u sklopu globalne sedmice imunizacije. Jedan od glavnih zadataka svakog zdravstvenog radnika i studenta jeste konstantno učenje i usavršavanje u svim oblastima, naročito kada je u pitanju tematika vakcinisanja

OPŠIRNIJE


19.03.2018. u 12:37
Delegacija mladih državnih službenika Zapadnog Balkana kod premijera Suljkanovića


Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović sa ministrima za kulturu, sport i mlade Slavenom Vojinović i trgovinu saobraćaj i turizam Mirsadom Guhićem te Senadom Ovčinom, koordinatorom za poslove EU integracija pri Vladi TK ugostili su danas delegaciju mladih državnih službenika Zapadnog Balkana.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Sa 20 glasova za: Smijenjena Vlada Kantona Sarajevo

Hitna sjednica Vlade FBiH u Mostaru: Za izmirenje neisplaćenih poticaja 11,5 milijuna KM

Š trajku se odazvalo gotovo 700 liječnika: Liječnici u HNK-u stupili u generalni štrajk

"Zaboravljeni borci" najavljuju nove blokade: Nakon tri sata prekinuta blokada prelaza Bijača

Vodostaji danima u porastu: Sava i Una premašile kote redovne i vanredne odbrane od poplava

Hrvatskoj i dalje prijete poplave: Rekordan vodostaj Save kod Jasenovca, mještani u pripravnosti

Saglasnost oko najvećeg dijela sporazuma: Velika Britanija i EU postigli dogovor o tranzicijskom periodu

Centralna izborna komisija jutros potvrdila rezultate: Putin sa 76,67 posto glasova osvojio novi šestogodišnji mandat

Š umski požari u Australiji: Izgorjelo najmanje 88 kuća

Irak 15 godina nakon američke invazije: Daleko od obećane zemlje
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 35 minuta
Škotski konzervativci traže punu kontrolu nad ribljim fondom nakon Brexita

U sljedećih 30 godina zbog klime bi se moglo preseliti više od 140 milijuna ljudi
Objavljeno prije 2 sata
Asad obišao razorenu Istočnu Gutu, pogledajte snimku
Objavljeno prije 2 sata
Kamere uhvatile očitu izbornu krađu u Rusiji, pogledajte snimke
Objavljeno prije 3 sata
Američki biznismeni Trumpu: Carine na kineske proizvode uništit će nam gospodarstvo
Objavljeno prije 4 sata
VIDEO Deseci kuća izgorjeli u velikom požaru u Australiji