TUZLARIJE - VIJESTI

17.08.2017. u 09:38 Broj citanja: 3313
Objavljen novi Konkurs za prijem u radni odnos u osnovnim i srednjim školama

TuzlarijeNakon prethodnog konkursa objavljenog 08.08., dopunjenog 15.08. i poništenog 16.08.2017. godine, danas je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona objavilo novi Konkurs koji ostaje otvoren zaključno sa 24. augustom 2017. godine.

Kandidati koji su se prijavili na Konkurs za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnimi srednjim školama Tuzlanskog kantona, objavljen u dnevnomlistu "Oslobođenje" 08.08.2017. godine, sa ispravkama i dopunama objavljenim u dnevnom listu "Oslobođenje" 15.08. 2017. godine, a koji je poništen 16.08.2017. godine objavom u dnevnom listu "Oslobođenje", nisu dužni dostavljati dokumentaciju kojom dokazuju ispunjavanje općih i posebnih uslova i kriterija za prijemu radni odnos izuzev prijave na radno mjesto za koje se prijavljuju, koju mogu dostaviti školi putem preporučene pošiljke, faxa, e-maila ili neposredno na protokol škole, u roku za dostavu prijava utvđenom ovim konkursom.

Kandidati koji su se prijavili na Konkurs za prijemu radni odnos zaposlenika u osnovnimi srednjim školama Tuzlanskog kantona, objavljen u dnevnomlistu "Oslobođenje" 08.08.2017. godine, sa ispravkama i dopunama objavljenim u dnevnom listu "Oslobođenje" 15.08.2017. godine, a koji je poništen 16.08.2017. godine objavom u dnevnom listu "Oslobođenje" mogu vršiti dopunu prijava dostavljenih na navedeni konkurs dostavljanjem školi dodatne dokumentacije putem preporučene pošiljke ili neposredno na protokol škole, u roku za dostavu prijava utvđenom ovim konkursom.

Liste kandidata iz člana 14. Pravilnika o uslovima, kriterijima i postupku zapošljavanja u javnim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona (u daljem tekstu: Pravilnik) škole su dužne istaći na oglasnoj ploči škole najkasnije do 26. augusta 2017. godine.

Intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa obavit će se dana 04. i 05. septembra 2017.godine, u periodu od 8 do 15 sati, u prostorijama škole u koju se kandidat prijavljuje. Prije provođenja postupka intervjua, s ciljem utvrđivanja identiteta, kandidat je dužan Komisiji za provođenje intervjua predočiti važeću ličnu kartu, potpisati izjavu da je pristupio intervjuu, a pored potpisa upisati broj lične karte. Kandidat koji ne pristupi intervjuu gubi pravo učešća u daljnjoj konkursnoj proceduri i isti neće biti uvršten na listu uspješnih kandidata.

Odluke o prijemu kandidata i rang-liste u skladu sa članom 20. stav 3. Pravilnika škola je dužna istaći dana 08. septembra 2017. godine - najkasnije do 12 sati, na vidnom mjestu na ulazu u školu i objaviti na internet stranici škole.

Kandidat koji je nezadovoljan rang-listom ili odlukom o prijemu kandidata, ima pravo u roku od tri dana od dana isticanja odluke o prijemu kandidata i rang-liste, izjaviti prigovor školskom odboru.

Po izjavljenom prigovoru Školski odbor je dužan odlučiti u roku od dva dana od dana isteka roka za prigovor. Odluka školskog odbora je konačna, a po konačnosti odluke o prijemu kandidata škola je dužna sa izabranim kandidatom zaključiti ugovor o radu.

Konačnu odluku o prijemu kandidata i konačnu rang listu škole su dužne istaći dana 15. septembra 2017.godine na vidnom mjestu na ulazu u školu i objaviti na internet stranici škole.

Kandidat je dužan u roku od dva radna dana od dana isticanja konačne odluke o prijemu kandidata, u pisanoj formi sa navođenjem broja lične karte, prihvatiti ili odustati od zasnivanja radnog odnosa za radno mjesto na koje se prijavio. U slučaju prihvatanja zasnivanja radnog odnosa, izabrani kandidat je dužan u roku od jednog dana od dana prihvatanja zasnivanja radnog odnosa zaključiti ugovor o radu. Ukoliko se izabrani kandidat ne izjasni o prihvatanju ili odustajanju od zasnivanja radnog odnosa u naprijed naznačenom roku, direktor škole poziva sljedeće rangiranog kandidata sa konačne rang-liste.

Ukoliko je prilikom prijavljivanja na Konkurs dokumentaciju kojom dokazuje ispunjavanje uslova ili kriterija dostavio u neovjerenoj kopiji, kandidat je dužan školi prije zaključivanja ugovora o radu istu dokumentaciju dostaviti u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Pored navedene dokumentacije, kandidat je dužan, u originalu ili ovjerenoj kopiji, dostaviti i ljekarsko uvjerenje, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu. Pod ovjerenom kopijom podrazumjeva se dokumentacija ovjerena od strane nadležnog organa (općinska služba ili notar).

Konkurs ostaje otvoren zaključno sa 24. augustom 2017. godine.

Nepotpune ili neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Tekst javnog konkursa

(tuzlarije.net)               

 U skladu sa politikom polne korektnosti u Kanadi:
Termini otac i majka zamijenjeni sa terminom roditelji
Obećao da će Facebook uvesti velike promjene
Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima
Moto festa ˝Teatarske različitosti - vrijednosno dostignuće˝
Raznovrstan repertoar na ovogodišnjem TKT festu

22.03.2018. u 10:25 Broj citanja: 1619
Flightradaru ništa ne promakne


TuzlarijeDo pojave flightradara24, i sličnih servisa koji omogućuju online praćenje avionskih letova, za mnoga dešavanja u avionskom saobraćaju nije se znalo. Svakodnevne zgode i nezgode ostajale su unutar uskog stručnog kruga, a do javnosti su dopirale samo vijesti o nezgodama sa manjim i većim posljedicama.

OPŠIRNIJE


22.03.2018. u 10:10
Produženje roka za podnošenje prijava po Javnom pozivu raseljenim osobama u gradu Tuzla


TuzlarijeSlužba za boračko-invalidsku zaštitu, stambene poslove i integraciju raseljenih lica Grada Tuzla, obavještava da je produžen roka za podnošenje prijava po Javnom pozivu raseljenim osobama u gradu Tuzla

OPŠIRNIJE


22.03.2018. u 09:53 Broj citanja: 540
Jučer u Tuzli:
Pješakinja zadobila teške tjelesne povrede


Jučer oko 19,15 sati u Tuzli, u ulici Bosne Srebrene dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali E.M., rođen 1992. godine iz Tuzle, koji je upravljao sa pmv. „Peugeut“ i pješak M.M., rođena 1959.godine iz Tuzle. U ovoj saobraćajnoj nezgodi pješakinja je zadobila teške tjelesne povrede

OPŠIRNIJE


22.03.2018. u 09:48
U Područnoj školi ˝Dobrnja˝, Osnovna škola ˝Mramor˝:
Obilježen Dan voda i Dan djece sa Down sindromom


U Područnoj školi "Dobrnja", Osnovna škola "Mramor", obilježeni Dan voda i Dan djece sa Down sindromom. Posjetili su nas predstavnici Zavoda za javno zdravstvo i održali izuzetno kvalitetno i korisno predavanje za naše učenike. Učenici su aktivno učestvovali i odgovarali na pitanja predstavnice Zavodam Amile Slijepčević.

OPŠIRNIJE


22.03.2018. u 09:30
Ujedinjenje entitetskih sindikata za poboljšanje ljekarskog statusa u BiH


U Tuzli je održan važan sastanak predstavnika Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH i Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske. Na ovom zajedničkom i kako su ga mnogi nazvali historijskom sastanku, dogovoren je plan i program zajedničkog i daljnjeg djelovanja.

OPŠIRNIJE


22.03.2018. u 08:56
Ministar Gluhić otvorio regionalnu konferenciju o poduzetništvu u turizmu


Ministar Gluhić otvorio je Regionalnu konferenciju o preduzetništvu u turizmu. Кonferencija je okupila oko sto poduzetnika iz oblasti turizma iz regiona, kao i predstavnike vlada Crne Gore, Srbije i BiH, resornih ministarstava i drugih državnih institucija, predstavnike nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i udruženja, finansijskih institucija, nevladinog sektora i medija.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
Na zahtjev Borjane Krišto: Ocjena ustavnosti izbora delegata u Dom naroda FBiH

U ovoj godini BDP u BiH rast će tri odsto: EBRD: U ovoj godini planiran plasman od 200 do 250 miliona eura

Koristit će se za potrebe deminiranja: EUFOR snimke iz zraka nakon sukoba u BiH ustupio BHMAC-u

1.500 pobunjenika i 6.000 civila: Sirijski pobunjenici danas napuštaju ključni grad u I.Guti

Dan uoči glasanja o opozivu: Peruanski predsjednik Pedro Pablo Kuczynski podnio ostavku

Tvrdi da je žrtva destabilizirajuće kampanje: Sarkozy negira optužbe o tajnom libijskom finansiranju

Ekstremne vremenske prilike se nastavljaju i u 2018.: Posljednje tri godine ekstremno tople

Među akterima je i Haris Kestenović, mladić sa Down sindromom: BNP Zenica završava pripreme za premijeru predstave Romeo i Julija

Istraživanje sveučilišta u Baselu: Otkriven protein koji može usporiti razvoj raka jetre

Svjetski dan voda: Dvije milijarde ljudi u svijetu pije zagađenu vodu
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
EKSPLOZIJA U ČEŠKOJ TVORNICI Najmanje šest mrtvih, ima i ozlijeđenih
Objavljeno prije sat vremena
Sarkozy: Optužbe su laži zbog kojih sam izgubio predsjedničke izbore
Objavljeno prije sat vremena
Snježna oluja zahvatila istok SAD-a, otkazane tisuće letova
Objavljeno prije 2 sata
Prodaja medija u Turskoj učvrstit će Erdoganovu kontrolu nad novinarima
Objavljeno prije 2 sata
Zuckerberg dao intervju za CNN i ispričao se zbog skandala s podacima korisnika
Objavljeno prije 3 sata
UZNEMIRUJUĆI VIDEO Policija objavila snimku iz Uberovog samovozećeg auta koji je usmrtio ženu