TUZLARIJE - VIJESTI

17.08.2017. u 09:38 Broj citanja: 3192
Objavljen novi Konkurs za prijem u radni odnos u osnovnim i srednjim školama

TuzlarijeNakon prethodnog konkursa objavljenog 08.08., dopunjenog 15.08. i poništenog 16.08.2017. godine, danas je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona objavilo novi Konkurs koji ostaje otvoren zaključno sa 24. augustom 2017. godine.

Kandidati koji su se prijavili na Konkurs za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnimi srednjim školama Tuzlanskog kantona, objavljen u dnevnomlistu "Oslobođenje" 08.08.2017. godine, sa ispravkama i dopunama objavljenim u dnevnom listu "Oslobođenje" 15.08. 2017. godine, a koji je poništen 16.08.2017. godine objavom u dnevnom listu "Oslobođenje", nisu dužni dostavljati dokumentaciju kojom dokazuju ispunjavanje općih i posebnih uslova i kriterija za prijemu radni odnos izuzev prijave na radno mjesto za koje se prijavljuju, koju mogu dostaviti školi putem preporučene pošiljke, faxa, e-maila ili neposredno na protokol škole, u roku za dostavu prijava utvđenom ovim konkursom.

Kandidati koji su se prijavili na Konkurs za prijemu radni odnos zaposlenika u osnovnimi srednjim školama Tuzlanskog kantona, objavljen u dnevnomlistu "Oslobođenje" 08.08.2017. godine, sa ispravkama i dopunama objavljenim u dnevnom listu "Oslobođenje" 15.08.2017. godine, a koji je poništen 16.08.2017. godine objavom u dnevnom listu "Oslobođenje" mogu vršiti dopunu prijava dostavljenih na navedeni konkurs dostavljanjem školi dodatne dokumentacije putem preporučene pošiljke ili neposredno na protokol škole, u roku za dostavu prijava utvđenom ovim konkursom.

Liste kandidata iz člana 14. Pravilnika o uslovima, kriterijima i postupku zapošljavanja u javnim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona (u daljem tekstu: Pravilnik) škole su dužne istaći na oglasnoj ploči škole najkasnije do 26. augusta 2017. godine.

Intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa obavit će se dana 04. i 05. septembra 2017.godine, u periodu od 8 do 15 sati, u prostorijama škole u koju se kandidat prijavljuje. Prije provođenja postupka intervjua, s ciljem utvrđivanja identiteta, kandidat je dužan Komisiji za provođenje intervjua predočiti važeću ličnu kartu, potpisati izjavu da je pristupio intervjuu, a pored potpisa upisati broj lične karte. Kandidat koji ne pristupi intervjuu gubi pravo učešća u daljnjoj konkursnoj proceduri i isti neće biti uvršten na listu uspješnih kandidata.

Odluke o prijemu kandidata i rang-liste u skladu sa članom 20. stav 3. Pravilnika škola je dužna istaći dana 08. septembra 2017. godine - najkasnije do 12 sati, na vidnom mjestu na ulazu u školu i objaviti na internet stranici škole.

Kandidat koji je nezadovoljan rang-listom ili odlukom o prijemu kandidata, ima pravo u roku od tri dana od dana isticanja odluke o prijemu kandidata i rang-liste, izjaviti prigovor školskom odboru.

Po izjavljenom prigovoru Školski odbor je dužan odlučiti u roku od dva dana od dana isteka roka za prigovor. Odluka školskog odbora je konačna, a po konačnosti odluke o prijemu kandidata škola je dužna sa izabranim kandidatom zaključiti ugovor o radu.

Konačnu odluku o prijemu kandidata i konačnu rang listu škole su dužne istaći dana 15. septembra 2017.godine na vidnom mjestu na ulazu u školu i objaviti na internet stranici škole.

Kandidat je dužan u roku od dva radna dana od dana isticanja konačne odluke o prijemu kandidata, u pisanoj formi sa navođenjem broja lične karte, prihvatiti ili odustati od zasnivanja radnog odnosa za radno mjesto na koje se prijavio. U slučaju prihvatanja zasnivanja radnog odnosa, izabrani kandidat je dužan u roku od jednog dana od dana prihvatanja zasnivanja radnog odnosa zaključiti ugovor o radu. Ukoliko se izabrani kandidat ne izjasni o prihvatanju ili odustajanju od zasnivanja radnog odnosa u naprijed naznačenom roku, direktor škole poziva sljedeće rangiranog kandidata sa konačne rang-liste.

Ukoliko je prilikom prijavljivanja na Konkurs dokumentaciju kojom dokazuje ispunjavanje uslova ili kriterija dostavio u neovjerenoj kopiji, kandidat je dužan školi prije zaključivanja ugovora o radu istu dokumentaciju dostaviti u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Pored navedene dokumentacije, kandidat je dužan, u originalu ili ovjerenoj kopiji, dostaviti i ljekarsko uvjerenje, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu. Pod ovjerenom kopijom podrazumjeva se dokumentacija ovjerena od strane nadležnog organa (općinska služba ili notar).

Konkurs ostaje otvoren zaključno sa 24. augustom 2017. godine.

Nepotpune ili neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Tekst javnog konkursa

(tuzlarije.net)               

 U svijetu se dnevno pošalje i primi 269 milijardi mailova
Čim otvorite mail netko o vama zna puno više nego mislite
Sarajevo:
Kako je oboren Ginis u najmnogoljudnijem sviranju klavira?
Jumbo Jet se oprašta od američkih putnika:
˝Boeing 747 dao je svijetu krila. Smanjio je svijet˝

17.12.2017. u 14:35
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Tuzlarije
Vikend je, a to je vrijeme kada se ide kod svekra i svekrve na ručak. Inače, svekrva zna da su naše posjete često interesne prirode pa čim nas vidi iznosi hranu, pita je li nam šta treba i slično, gdje će se doći onako. Zovem ja pa pitam šta ima, šta se radi, šta se KUHA, kaže svekrva "hajde djeco dolazite, pravili smo sarmu sa suhim mesom, odlična je". Mislim, e što mi je grah pao, očito da mi je sarma suđena.

OPŠIRNIJE


17.12.2017. u 14:24
˝Panonica memento˝:
Neobične instalacije Harija Ejubovića na Korzou


Tuzlarije
Umjetnička instalacija pod nazivom "Panonica memento", tuzlanskog umjetnika Harija Ejubovića ovih dana je postavljena u centru grada na šetalištu Korzo. Instalacija je dio Ejubovićevog ciklusa "Epitaf" o kojem je autor rekao: "Znači, ljudi svakodnevno ugrožavaju prirodu.
 Nema više mjere u onome što mislimo da je priroda bez granica, da bismo je mogli iscrpiti i maltretirati".

OPŠIRNIJE


17.12.2017. u 11:11 Broj citanja: 397
Plan dobrovoljnog darivanja krvi od 18. do 22. decembra:
Ako niste dobrovoljni davalac, razmislite, možda je vrijeme da to postanete


Ako niste do sada dobrovoljno darivali krv, razmislite, možda je vrijeme da to uradite. Ne čekajte da Vama ili Vašem bližnjem zatreba krv! Darivanjem pomažete u ostvarenju cilja da krv čeka bolesnika, a ne obrnuto!

OPŠIRNIJE


17.12.2017. u 10:56 Broj citanja: 312
Karate turnir ˝Nippon Top Ten˝
14 medalja za pionire KBS-a ˝Tuzla-Sinbra˝


U subotu 16.12.2017. godine, u sportskoj dvorani Šumice u Beogradu, održan je međunarodni karate turnir pod nazivom "Nippon Top Ten". Turnir je ujedno bio i proslava 20 godina postojanja Karate kluba Nippon iz Beograda, a nastupilo je 650 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije, Rumunije, Crne Gore i Srbije.

OPŠIRNIJE


17.12.2017. u 10:44
Trofej i 6 medalja za četvoro takmičara KK ˝DO˝ Tuzla


U subotu 16.12.2017. godine, u Beogradu je održan internacionalni karate turnir Trofej Voždovca "IPPON TOP TEN", na kojem su nastupili klubovi iz 5 država sa 600 takmičara. Naš klub predstavljalo je četvoro prvotimaca koji su ostvarili apsolutnu dominaciju osvojivši čak 6 medalja.

OPŠIRNIJE


17.12.2017. u 00:20 Broj citanja: 7966
Dešavanja u Tuzli na današnji dan


Tuzlarije
Tuzlarije su dugo na netu, gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Podaci iz rubrike "Vijesti iz Tuzle" prikupljaju se u bazi podataka od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta se to u Tuzli dešavalo na današnji dan prethodnih godina.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Kozlić i Omerović na \'Krugu 99\': Haški tribunal ostvario svoju misiju i većinu ciljeva

Prijevremeni izbori za načelnika: Na izborima u Glamoču do 11 sati glasalo 12,54 posto birača

Baza operacija seli se na Kamberović polje: Nastavljena potraga za Aldinom Mulićem

\'Odsustvo iskrene želje bh. lidera\': Fajon: Nedostatak dogovora unutar BiH usporava put ka EU

Spalio 105.000 hektara, uništeno 1.000 objekata: Naređene nove evakuacije zbog požara \'Thomas\' u Kaliforniji

Inicijativu pokrenuo Jordan: Arapska liga oformila tijelo za borbu protiv odluke o Jerusalemu

Program započet 2007., a zatvoren 2012. godine : Pentagon potrošio 20 miliona dolara na istraživanje UFO-a

Među žrtvama bilo žena i djece: Samoubilački napad na crkvu u Pakistanu, najmanje pet mrtvih

VIDEO: U Australiji prikupljao sredstva za režim u Pyongyangu: Sjevernokorejski agent optužen za pokušaj prodaje dijelova rakete

FOTO: Predmeti prikupljani od kolekcionara i prijatelja: Muzej \'Zagreb 80-ih\' prikazuje život porodica u bivšoj Jugoslaviji
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
VIDEO Tropska oluja poharala Filipine, najmanje 26 mrtvih i 23 nestalih
Objavljeno prije sat vremena
Nigerijac na tržnici u Gabonu nasrnuo nožem na dva danska novinara, vikao "Allahu Akbar"
Objavljeno prije sat vremena
Najmanje 8 mrtvih u samoubilačkom napadu na crkvu u Pakistanu
Objavljeno prije sat vremena
Požar Thomas prijeti kućama bogataša: "Ovo je najveća borba vatrogasaca u povijesti Kalifornije"
Objavljeno prije 2 sata
Ruska raketa s tri astronauta poletjela prema Međunarodnoj svemirskoj postaji
Objavljeno prije 4 sata
U samoubilačkom napadu na kršćansku crkvu u Pakistanu najmanje sedam mrtvih