TUZLARIJE - VIJESTI

17.08.2017. u 09:38 Broj citanja: 3491
Objavljen novi Konkurs za prijem u radni odnos u osnovnim i srednjim školama

TuzlarijeNakon prethodnog konkursa objavljenog 08.08., dopunjenog 15.08. i poništenog 16.08.2017. godine, danas je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona objavilo novi Konkurs koji ostaje otvoren zaključno sa 24. augustom 2017. godine.

Kandidati koji su se prijavili na Konkurs za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnimi srednjim školama Tuzlanskog kantona, objavljen u dnevnomlistu "Oslobođenje" 08.08.2017. godine, sa ispravkama i dopunama objavljenim u dnevnom listu "Oslobođenje" 15.08. 2017. godine, a koji je poništen 16.08.2017. godine objavom u dnevnom listu "Oslobođenje", nisu dužni dostavljati dokumentaciju kojom dokazuju ispunjavanje općih i posebnih uslova i kriterija za prijemu radni odnos izuzev prijave na radno mjesto za koje se prijavljuju, koju mogu dostaviti školi putem preporučene pošiljke, faxa, e-maila ili neposredno na protokol škole, u roku za dostavu prijava utvđenom ovim konkursom.

Kandidati koji su se prijavili na Konkurs za prijemu radni odnos zaposlenika u osnovnimi srednjim školama Tuzlanskog kantona, objavljen u dnevnomlistu "Oslobođenje" 08.08.2017. godine, sa ispravkama i dopunama objavljenim u dnevnom listu "Oslobođenje" 15.08.2017. godine, a koji je poništen 16.08.2017. godine objavom u dnevnom listu "Oslobođenje" mogu vršiti dopunu prijava dostavljenih na navedeni konkurs dostavljanjem školi dodatne dokumentacije putem preporučene pošiljke ili neposredno na protokol škole, u roku za dostavu prijava utvđenom ovim konkursom.

Liste kandidata iz člana 14. Pravilnika o uslovima, kriterijima i postupku zapošljavanja u javnim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona (u daljem tekstu: Pravilnik) škole su dužne istaći na oglasnoj ploči škole najkasnije do 26. augusta 2017. godine.

Intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa obavit će se dana 04. i 05. septembra 2017.godine, u periodu od 8 do 15 sati, u prostorijama škole u koju se kandidat prijavljuje. Prije provođenja postupka intervjua, s ciljem utvrđivanja identiteta, kandidat je dužan Komisiji za provođenje intervjua predočiti važeću ličnu kartu, potpisati izjavu da je pristupio intervjuu, a pored potpisa upisati broj lične karte. Kandidat koji ne pristupi intervjuu gubi pravo učešća u daljnjoj konkursnoj proceduri i isti neće biti uvršten na listu uspješnih kandidata.

Odluke o prijemu kandidata i rang-liste u skladu sa članom 20. stav 3. Pravilnika škola je dužna istaći dana 08. septembra 2017. godine - najkasnije do 12 sati, na vidnom mjestu na ulazu u školu i objaviti na internet stranici škole.

Kandidat koji je nezadovoljan rang-listom ili odlukom o prijemu kandidata, ima pravo u roku od tri dana od dana isticanja odluke o prijemu kandidata i rang-liste, izjaviti prigovor školskom odboru.

Po izjavljenom prigovoru Školski odbor je dužan odlučiti u roku od dva dana od dana isteka roka za prigovor. Odluka školskog odbora je konačna, a po konačnosti odluke o prijemu kandidata škola je dužna sa izabranim kandidatom zaključiti ugovor o radu.

Konačnu odluku o prijemu kandidata i konačnu rang listu škole su dužne istaći dana 15. septembra 2017.godine na vidnom mjestu na ulazu u školu i objaviti na internet stranici škole.

Kandidat je dužan u roku od dva radna dana od dana isticanja konačne odluke o prijemu kandidata, u pisanoj formi sa navođenjem broja lične karte, prihvatiti ili odustati od zasnivanja radnog odnosa za radno mjesto na koje se prijavio. U slučaju prihvatanja zasnivanja radnog odnosa, izabrani kandidat je dužan u roku od jednog dana od dana prihvatanja zasnivanja radnog odnosa zaključiti ugovor o radu. Ukoliko se izabrani kandidat ne izjasni o prihvatanju ili odustajanju od zasnivanja radnog odnosa u naprijed naznačenom roku, direktor škole poziva sljedeće rangiranog kandidata sa konačne rang-liste.

Ukoliko je prilikom prijavljivanja na Konkurs dokumentaciju kojom dokazuje ispunjavanje uslova ili kriterija dostavio u neovjerenoj kopiji, kandidat je dužan školi prije zaključivanja ugovora o radu istu dokumentaciju dostaviti u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Pored navedene dokumentacije, kandidat je dužan, u originalu ili ovjerenoj kopiji, dostaviti i ljekarsko uvjerenje, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu. Pod ovjerenom kopijom podrazumjeva se dokumentacija ovjerena od strane nadležnog organa (općinska služba ili notar).

Konkurs ostaje otvoren zaključno sa 24. augustom 2017. godine.

Nepotpune ili neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Tekst javnog konkursa

(tuzlarije.net)               

 Kad čuju da se približava njegov kamion:
Sve životinje u džungli se skupe da ga dočekaju
Najveći misterij u povijesti zrakoplovstva:
Malezija najavila izvještaj o letu MH370
VIDEO:
Tajlandski dječaci pušteni iz bolnice, obratili su se javnosti

20.07.2018. u 20:28
U Tuzli promoviran Projekt podrške zapošljavanja u Federaciji BiH


U organizaciji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, u Tuzli je danas promovisan Projekt podrške zapošljavanja, koji sredstvima podržava i Svjetska banka. S ovim u vezi u Tržnom centru „Dramar“ u Tuzli najprije je prikazan promotivni film Svjetske banke, nakon čega je uvodne riječi o Projektu izložio ministar rada i socijalne politike Vlade FBiH Vesko Drljača.

OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 17:12 Broj citanja: 334
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Tuzlarije
Kaleidoskop je u punom jeku, mladi za koje i jeste festival, zadovoljni su programom. Jučer je u Kući plamena mira održana muzička radionica sa Rambom Amadeusom i članovima njegovog benda. Rambo je inače ovdje dosta popularan, ne samo kao muzičar, nego onako čovjek koji kroz stihove i zezu prepozna problem u društvu i na svoj način reaguje.

OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 14:48 Broj citanja: 349
Gradska uprava:
Stvoreni preduslovi za otvaranje ureda Udruženja poslodavaca FBiH


Grad Tuzla i Udruženje poslodavaca FBiH, u petak 20. jula 2018. godine, potpisali su Ugovor o najmu prostorija, čime su se stvorili preduslovi za otvaranje ureda ovog Udruženja u Tuzli.

OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 11:41 Broj citanja: 461
Jučer na Kaleidoskopu:
Radionica sa Rambom Amadeusom i kolegama iz benda


Muzička radionica, sa Rambo Amadeusom i njegovim kolegama iz benda, oduševila je mlade muzičare, tokom dvosatnog druženja u Kući plamena mira. Aktivnosti su bile raspoređene u tri sesije.

OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 11:05 Broj citanja: 666
Međunarodni festival umjetnosti mladih:
Danas na Kaleidoskopu


TuzlarijeDanašnji program Kaleidoskopa, Međunarodnog festivala umjetnosti mladih, počinje već u 10 sati sa Kaleidoskop Art-om u Gradskom parku, a završava sa koncertom u parku kod bivše Muzičke škole.


OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 11:03 Broj citanja: 6524
Nakon tragedije u Jagodini:
Troje uhapšeno zbog utapanja dječaka iz Kladnja


Tuzlarije
Jagodinska policija uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su odgovorne za utapanje dečaka Riada H. (14) iz Kladnja u Bosni i Hercegovini. Iza rešetaka su Aida H. (31) i Meliha H. (52), odgovorna lica Udruženja "Dečija radost" iz BiH, i M. A. (30), odgovorno lice hotela "Alfa" u Končarevu kod Jagodine.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
Direktan udarac na bh. proizvođače i prerađivače mlijeka: Kosovo uvelo carine od 17 posto na uvoz mlijeka iz BiH

VIDEO: Očekuje se reakcija državnih organa: Osude antisemitskih grafita i Dodikove izjave o ezanu

VIDEO: Nova većina i vlada, a stara praksa: Nastavljena stranačka zapošljavanja u TK-u

Nije poznato gdje će biti smješteni migranti iz Đačkog doma: U narednim danima izmještanje migranata u hotel Sedra

Višak uposlenih u obrazovanju SBK i dalje centralna tema: Ugroženo više od 200 radnih mjesta, Ministarstvo tvrdi suprotno

Nakon što se prevrnuo turistički brod: Broj poginulih u Missouriju porastao na 13

Ukoliko Bijela kuća uvede nove carine na uvoz automobila: EU, Meksiko i Kanada najavile protumjere

Walk Free objavili izvještaj Indeksa globalnog ropstva: U svijetu 40,3 miliona modernih robova

Nakon summita u Helsinkiju: Trump pozvao Putina u posjetu Washingtonu

Arbitražni sud za sport uvažio žalbu italijanskog kluba: Milan ostaje u Europi, FK Sarajevo u 2. pretkolu protiv Atalante

Njemačka novinarka o navijanju za Hrvate: ''Ludo se zaljubiš, a onda otkriješ da tip ima tetovažu svastike''
Napad nožem u autobusu u Njemačkoj, najmanje 9 ozlijeđenih
Njemačka policija: "U napadu je ozlijeđeno devet osoba, napadač je na ispitivanju"
Bivši Trumpov odvjetnik snimio njihov razgovor o plaćanju ženi koja tvrdi da je Trumpu bila ljubavnica
Broj mrtvih u prevrtanju turističkog broda u SAD-u porastao na 17
Rusija poslala prijedlog SAD-u oko povratka sirijskih izbjeglica
Visoke temperature zahvatile Švedsku, zemljom hara više od 40 požara
Macron ipak otpustio svog zaštitara koji je pretukao prosvjednika
Kolumnist NY Timesa: Trump i Putin protiv Amerike
EU, Meksiko i Kanada najavili odmazdu: "Ako Trump uvede carine na aute, žestoko ćemo odgovoriti"
Trump prijeti uvođenjem carina na sav uvoz iz Kine: "Spreman sam ići do 500 milijardi dolara"


SVAŠTARIJE

Burberry spalio torbe, odjeću i parfeme vrijedne 236 milijuna kuna

Dvije djevojke Stradunom prošetale s dekolteima do pupka i privukle sve poglede

Djeci dali mobitele s početka 2000-ih. Kad vidite reakcije, osjećat ćete se jako staro

Perete ruke tekućim sapunom? Ovo bi vas moglo zabrinuti

Komičar na udaru zbog šale da je Afrika osvojila Svjetsko prvenstvo

Čini se da je europski udarac Googleu tek početak. Što će se dalje događati?

Ruska vojska objavila snimku, predstavili moćno i tajno oružje budućnosti

Morski psi napali dvoje djece u New Yorku

Spasilačke ekipe pronašle devet tijela nakon rušenja dvije zgrade u Indiji

Policija vjeruje da je identifikovala počinioce napada na Skripale