TUZLARIJE - VIJESTI

17.08.2017. u 09:38 Broj citanja: 3087
Objavljen novi Konkurs za prijem u radni odnos u osnovnim i srednjim školama

TuzlarijeNakon prethodnog konkursa objavljenog 08.08., dopunjenog 15.08. i poništenog 16.08.2017. godine, danas je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona objavilo novi Konkurs koji ostaje otvoren zaključno sa 24. augustom 2017. godine.

Kandidati koji su se prijavili na Konkurs za prijem u radni odnos zaposlenika u osnovnimi srednjim školama Tuzlanskog kantona, objavljen u dnevnomlistu "Oslobođenje" 08.08.2017. godine, sa ispravkama i dopunama objavljenim u dnevnom listu "Oslobođenje" 15.08. 2017. godine, a koji je poništen 16.08.2017. godine objavom u dnevnom listu "Oslobođenje", nisu dužni dostavljati dokumentaciju kojom dokazuju ispunjavanje općih i posebnih uslova i kriterija za prijemu radni odnos izuzev prijave na radno mjesto za koje se prijavljuju, koju mogu dostaviti školi putem preporučene pošiljke, faxa, e-maila ili neposredno na protokol škole, u roku za dostavu prijava utvđenom ovim konkursom.

Kandidati koji su se prijavili na Konkurs za prijemu radni odnos zaposlenika u osnovnimi srednjim školama Tuzlanskog kantona, objavljen u dnevnomlistu "Oslobođenje" 08.08.2017. godine, sa ispravkama i dopunama objavljenim u dnevnom listu "Oslobođenje" 15.08.2017. godine, a koji je poništen 16.08.2017. godine objavom u dnevnom listu "Oslobođenje" mogu vršiti dopunu prijava dostavljenih na navedeni konkurs dostavljanjem školi dodatne dokumentacije putem preporučene pošiljke ili neposredno na protokol škole, u roku za dostavu prijava utvđenom ovim konkursom.

Liste kandidata iz člana 14. Pravilnika o uslovima, kriterijima i postupku zapošljavanja u javnim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona (u daljem tekstu: Pravilnik) škole su dužne istaći na oglasnoj ploči škole najkasnije do 26. augusta 2017. godine.

Intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa obavit će se dana 04. i 05. septembra 2017.godine, u periodu od 8 do 15 sati, u prostorijama škole u koju se kandidat prijavljuje. Prije provođenja postupka intervjua, s ciljem utvrđivanja identiteta, kandidat je dužan Komisiji za provođenje intervjua predočiti važeću ličnu kartu, potpisati izjavu da je pristupio intervjuu, a pored potpisa upisati broj lične karte. Kandidat koji ne pristupi intervjuu gubi pravo učešća u daljnjoj konkursnoj proceduri i isti neće biti uvršten na listu uspješnih kandidata.

Odluke o prijemu kandidata i rang-liste u skladu sa članom 20. stav 3. Pravilnika škola je dužna istaći dana 08. septembra 2017. godine - najkasnije do 12 sati, na vidnom mjestu na ulazu u školu i objaviti na internet stranici škole.

Kandidat koji je nezadovoljan rang-listom ili odlukom o prijemu kandidata, ima pravo u roku od tri dana od dana isticanja odluke o prijemu kandidata i rang-liste, izjaviti prigovor školskom odboru.

Po izjavljenom prigovoru Školski odbor je dužan odlučiti u roku od dva dana od dana isteka roka za prigovor. Odluka školskog odbora je konačna, a po konačnosti odluke o prijemu kandidata škola je dužna sa izabranim kandidatom zaključiti ugovor o radu.

Konačnu odluku o prijemu kandidata i konačnu rang listu škole su dužne istaći dana 15. septembra 2017.godine na vidnom mjestu na ulazu u školu i objaviti na internet stranici škole.

Kandidat je dužan u roku od dva radna dana od dana isticanja konačne odluke o prijemu kandidata, u pisanoj formi sa navođenjem broja lične karte, prihvatiti ili odustati od zasnivanja radnog odnosa za radno mjesto na koje se prijavio. U slučaju prihvatanja zasnivanja radnog odnosa, izabrani kandidat je dužan u roku od jednog dana od dana prihvatanja zasnivanja radnog odnosa zaključiti ugovor o radu. Ukoliko se izabrani kandidat ne izjasni o prihvatanju ili odustajanju od zasnivanja radnog odnosa u naprijed naznačenom roku, direktor škole poziva sljedeće rangiranog kandidata sa konačne rang-liste.

Ukoliko je prilikom prijavljivanja na Konkurs dokumentaciju kojom dokazuje ispunjavanje uslova ili kriterija dostavio u neovjerenoj kopiji, kandidat je dužan školi prije zaključivanja ugovora o radu istu dokumentaciju dostaviti u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Pored navedene dokumentacije, kandidat je dužan, u originalu ili ovjerenoj kopiji, dostaviti i ljekarsko uvjerenje, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu. Pod ovjerenom kopijom podrazumjeva se dokumentacija ovjerena od strane nadležnog organa (općinska služba ili notar).

Konkurs ostaje otvoren zaključno sa 24. augustom 2017. godine.

Nepotpune ili neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Tekst javnog konkursa

(tuzlarije.net)               

 Samoubistva na Novom Zelandu su tiha epidemija:
606 pari cipela
Tako nastaju platina i zlato:
Zabilježen ogroman kosmički sudar neutronskih zvijezda
Časopis nacrtao metu na Kurzu:
˝Napokon je postalo moguće ubiti bebu-Hitlera˝

17.10.2017. u 18:12 Broj citanja: 1379
Tuzlarije u Njemačkoj:
Bosanska tradicija, ponos, suze i gostoprimstvo


TuzlarijeU Keln stižemo nakon jednoiposatnog leta iz Tuzle. I ne pomišljamo kakvo bi nam putovanje bilo i koliko bi putovali da smo morali koristiti autobus. Jednostavno, radujemo se činjenici da postoji tuzlanski aerodrom. I uživamo. Radosti zbog našeg dolaska ne manjka, "Selam alejkum", "Dobro nam došli"...

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 17:49 Broj citanja: 496
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeU novije vrijeme često se spominje istraživačko novinarstvo. To se smatra vrhom novinarske profesije, a novinari koji se tim bave najboljim u struci. O tome svi imaju nešto reći. Zanimljivo je da i ne postoji definicija istraživačkog novinarstva. Nekada, prije pojave inerneta i mnogih savremenijih uređaja za snimanje, što audio što video zapisa, posao novinara se znao. Blok, olovka i put pod noge, pa nazad u redakciju da se prekuca i sredi materijal.

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 17:46
Najava
Iranski ambasador u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla


Nj.E. Mahmoud Heidari ambasador Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini posjetit će Nedreta Kikanovića predsjednika Kantonalne privredne komore Tuzla. U okviru posjete Tuzli, biće upriličen i satanak u Komori na kom će se razgovarati o bilateralnim odnosima, u srijedu 18. oktobra u 11,3o sati

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 15:38
Sastanak sa ombudsmenom za ljudska prava


TuzlarijeSaradnja sa institucijom Ombudsmena u Bosni i Hercegovini, te nivo poštivanja ljudskih prava bile su teme današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa Jasminkom Džumhur, ombudsmenom za ljudska prava u BiH i predstavnicima OSCE-a. Tokom današnjeg sastanka bilo je govora i o zdravstvenoj zaštiti djece koja ne pohađaju školu.

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 14:39 Broj citanja: 313
Vlada TK:
Pomoć studentima iz PalestineVlada Tuzlanskog kantona danas je donijela i Odluku o upisu, oslobađanju troškova školarine i troškova participacije, kao i odobravanju sredstava za troškove smještaja, ishrane i zdravstvenog osiguranja studenata iz Palestine. Radi se o šest studenata iz Palestine koji studiraju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2017/2018. godini.

OPŠIRNIJE


17.10.2017. u 12:17 Broj citanja: 1330
Iz Biltena MUP-a
Pokušaj ubistva 31-godišnjaka iz Živinica


PS Živinice je zaprimila prijavu da je u Živinicama došlo do tuče između dva lica. Izlaskom službenika policije na lice mjesta i izvršenim uviđajem konstatovano je da je 23-godišnjak iz Živinica oštrim predmetom nanio ubodnu ranu 31-godišnjaku iz Živinica, kojem je ukazana ljekarska pomoć u UKC-u Tuzla, gdje se ljekar nije izjasnio o težini povreda

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Cijeli dan trajala rasprava o povredi poslovnika: Opozicija blokirala rad NSRS-a, pozicija prešla u malu salu

VIDEO: Nakon odluke o zapljeni dionica Sarajevskog kiseljaka: Agrokorove kompanije u BiH pod monitoringom institucija FBiH

VIDEO: Strah za 250 radnih mjesta: Nepravosnažna sudska presuda unijela nemir u Kiseljak

VIDEO: Sjednica Kantonalne skupštine nije održana: Konstitutivnost Srba u HNK-u i dalje na čekanju

U srijedu odluka o istražnom zatvoru: Ispitano svih 12 uhapšenih u slučaju Agrokor

170 osoba povrijeđeno: U dva talibanska napada u Afganistanu 71 žrtva

VIDEO: Bitka za Raku je završila: Raka je pala, ruši se kalifat Islamske države

Sin ubijene istraživačke novinarke na Malti optužuje: \'Moja majka je mrtva zbog vaše nesposobnosti\'

Samoubistvo na Novom Zelandu je tiha epidemija: 606 pari cipela

Liverpool deklasirao ekipu Maribora, Spartak bolji od Seville: Neriješeno u derbiju Lige prvaka, favoriti uglavnom pobijedili
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Sudac u zadnji tren blokirao novu Trumpovu zabranu za muslimane
Objavljeno prije sat vremena
U požarima u Portugalu najmanje 45 mrtvih
Objavljeno prije 2 sata
Bivši službenik: "Sjeverna Koreja očajnički želi uspostaviti odnos s SAD-om"
Objavljeno prije 2 sata
Obavezno razdoblje čekanja na kupnju oružja u SAD-u smanjuje broj mrtvih, pokazala studija
Objavljeno prije 2 sata
Dok Arapski Emirati uvode umjetnu inteligenciju u rad vlade, Hrvatska radi katalog bivših ministara
Objavljeno prije 3 sata
VIDEO Najgori teroristički napad u povijesti Somalije: "Ovo je naš 11. rujan"