TUZLARIJE - VIJESTI

29.08.2017. u 12:16 Broj citanja: 1120
Centar zdravog življenja: Su Jok Terapija
Napisala: Sandra Zaimović – Su Jok terapeut

Tokom hiljada godina, čovjek, jedna od najsavršenijih tvorevina prirode, nije primjećivao da posjeduje sjajan instrument za zaštitu svog života i za liječenje svih mogućih bolesti. Tek u XX vijeku je došlo do otkrića čiji je značaj neprocjenjiv.
Tuzlarije

1986. poznati naučnik iz Seula, profesor Park Jae Woo otkrio je potpunu sličnost šake i stopala sa ljudskim tijelom. Stvorio je jedinstven metod liječenja koji je nazvao Su Đok terapija.

Tuzlarije


"Su" u prevodu sa koejskog znači šaka, a "Jok"(Đok) – stopalo. Tako da, ovo je metod liječenja gdje se koriste šake ili stopala pacijenta. Na šakama i stopalima se nalaze posebni terapjski sistemi koji su organizovani po principu sličnosti; šaka i stopalo po obliku liče na čovječije tijelo. Ovi terapijski sistemi su dobili naziv "sistemi korespondencije na šakama i stopalima".


U osnovi svakog oboljenja ili bolesti je poremećaj energetskog balansa u organizmu ili njegovim pojedinim dijelovima. Šake i stopala ne samo da prestavljaju minijaturnu kopiju fizičkog tijela, već i nose u sebi korepondenciju energetskim sistemima, svim sastavnim dijelovima tog sistema: meridijanima i čakrama.
Djelovanjem na šake ili stopala pacijenta, dolazi do znatnog poboljšanja ili ozdravljenja. Pored toga, Su Đok terapijom moguće je uticati na uslove pod kojima je bolest nastala, samom promjenom uslova nestaje i bolest. Na uslove se utiče po principu 5 prirodnih elemenata (drvo, vatra, zemlja, metal, voda), odnosno 6 energija (vjetar, toplota, vrelina, vlaga, suhoća, hladnoća).
U ljudskom tijelu postoji mnogo sistema korespondencije, koji imaju sposobnost da sa daljine regulišu njegovo stanje. Efikasni sistemi korespondencije su formirani u oblastima tijela (šake i stopala) koje se načešće dodiruju sa okolinom. Čovjek nesvjesno prima preventivno i terapijsko djelovanje pri stimulaciji ovih oblasti tokom svakodnevnih aktivnosti.
Su Đok terapija u praksi se odvija na sledeći način:


Poslije inicijalnog razgovora, pacijent iznese svoje zdravstvene ili emotivne probleme. Su Đok terapeut se koristi dijagnostičkim štapićem, i pomoću njega pronalazi bolne tačke na šaci/stopalu. Najčešće se radi na šaci, jer je pristupačnije mjesto.

Tuzlarije


Nakon nalaženja i utvrđivanja bolne tačke na šaci, koja predstavlja odgovarajuću tačku na tijelu ili dijelu tijela, postavljaju se magneti, sjemenke ili se koristi moksa (zapaljeni štapić) za dodatno zagrijavanje bolne tačke, ili se postavljaju Su Đok igle. Ako se koriste stimulatori pacijent nastavlja dalje masiranje kod kuće.

Tuzlarije


Ako se postavljaju igle, pacijent ostaje sa terapeutom 30 – 60 minuta. U oba slučaja pacijent najčešće osjeća znatno poboljšanje.

60% svakodnevnih uobičajenih bolesti, zbog kojih idemo ljekaru i koristimo antibiotike, analgetike i sl., Su Đok uspješno rješava prirodnim putem.
Su Đok pomaže u liječenju oboljenja kao što su: artritis, bronhitis, astma, problemi sa kičmom, bolovi u zglobovima, migrena, zubobolja, problemi sa sinusima, upale uha, grla, problemi sa vidom (strabizam kod djece), konstipacija, hemeroidi, problemi sa mokraćnim putevima, debljina, menstrualni i razni problemi reproduktivnih organa i mnoge druge akutne i hronične bolesti vezane za različite organe našeg tijela.

Naravno, jako je bitno trajanje postojeće bolesti. Ukoliko je bolest dužeg tranjanja potrebno je duže vrijeme liječenja od bolesti koja je tek nestala ili kraćeg trajanja.

Pored navedenog, Su Đok posjeduje jednostavan metod za rješavanje odvikavanja od pušenja na prirodan način.
Kod iscrpljenosti organizma usjled prekomjernog rada, ili psihičkog iscpljivanja, stanja bezvoljnosti, dobra metoda Su Đok terapije je imunizacija ili energizacija tačaka. Imunizacijom se blago zagrijavaju određene tačke na obje šake i dolazi do podizanja imunološkog sistema, nestaju gore pomenuti simptomi. Takođe, imunizacija je dobra prevencija protiv gripe.

Tuzlarije


Pribori, koji se koriste u Su Đok terapiji, pored već pomenutog dijagnostičkog štapića, su:
Magneti
Moksa (pomoću koje zagrijavamo tačke, njom se koristimo i u metodi imunizacije)
Sjemenke raznih vrsta biljaka (biber, jabuka, grožđe, bundeva itd)
Flomasteri (kolor terapija)
Akupunkturne Su Đok igle
Laseri (meki i neinvazivni laseri)
Drvene olovke i mnogi drugi prirodni materijali


U Su Đok terapiji postoje pribori koji se koriste za samopomoć, koji služe, kako za liječenje tako i za prevenciju bolesti. Neki od Takvih pribora su kuglice i prstenovi za masiranje.

Koji će se pribor kostistiti uveliko određuje klijent ili pacijent, koristi se pribor sa kojim se pacijent najugodnije osjeća.
Npr. ako pacijent ima otpor (strah) prema iglama, koristiće se pribor se koji pacijentu najbolje odgovara. Otpor ili strah često mogu biti prepreka u samom liječenja, da terapija ne daje pozitivne rezultate.

Jedna od vječnih želja čovjeka je da život proživi u stanju potpunog zdravlja. Čovjekova bolest nije samo posljedica nesreće koju mu je sudbina priredila, nego je određena načinom života, uslovima za rad, društvenom sredinom, ekonomijom ... Iz toga slijedi da je širenje ove jednostavne metode liječenja u interesu ciijelog čovječanstva.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili ste zainteresovani za tretman Su Đok terapijom možete me kontaktirati putem poruke na FB ili putem telefona 061/739-276. Sandra Zaimović – Su Đok terapeut.

(tuzlarije.net)               

 Duga 51 kilometar
Japanci otkrili veliku pećinu na Mjesecu
Svako peto dijete među njima ˝akutno pothranjeno˝
Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima
Rastu tenzije s obje strane
Katalonija počinje put u nepoznato

20.10.2017. u 10:46
TFF:
Kafa sa...Robertom Kurbašom i Asimom Ugljenom


Tuzlarije
Prvu Kafu sa poznatima na ovogodišnem TFF-u popili smo sa Robertom Kurbašom i Asimom Ugljenom. Moramo priznati da ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas zanimljiv blok Kafa sa poznatima.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 09:39
˝Socijalni dan˝, prilika za srednjoškolce za makar jedan dan prakse


Preko 800 bh. srednjoškolaca danas 20.10.2017. godine napušta svoje školske klupe i po prvi put odlaze na svoja "radna mjesta" gdje će dobiti svoje prvo realno radno iskustvo.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 09:11 Broj citanja: 311
Učešće ljekara Klinike za hirurgiju na 1. Kongresu udruženja endoskopskih hirurga Srbije


Tuzlarije
U Beogradu je od 12-14.10.2017. godine održan 1. Kongres udruženja endoskopskih hirurga Srbije (UEHS), a koji je bio pod pokroviteljstvom Evropskog udruženja endoskopskih hirurga (EAES).

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 08:40
Odigrano I kolo 4. sezone Malonogometne univerzitetske lige uposlenika


Tuzlarije
Dana 18.10.2017. godine u Univerzitetskoj dvorani odigrano je prvo kolo Malonogometne lige uposlenika Univerziteta u Tuzli. Tako je započela već četvrta sezona takmičenja, čiji je organizator Centar za sport Univerziteta u Tuzli ...

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 06:30 Broj citanja: 3496
Dešavanja u Tuzli na današnji dan


Tuzlarije
Tuzlarije su dugo na netu, gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Podaci iz rubrike "Vijesti iz Tuzle" prikupljaju se u bazi podataka od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta se to u Tuzli dešavalo na današnji dan prethodnih godina.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 00:07 Broj citanja: 5890
Najnovije vijesti iz svijeta


Tuzlarije

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
VIK Sarajevo i VIK Istočno Sarajevo: Potpisivanje ugovora o isporuci vode Kantonu Sarajevo

Borut Pahor na putu ka osvajanju drugog mandata: Fenomen slovenske politike i favorit za novi predsjednički mandat

Odbačen apel Therese May: Njemačka i Holandija protiv brzih trgovinskih pregovora o Brexitu

Favorit za budućeg premijera je Andrej Babiš: Česi odlučuju na izborima koliko su podlegli populizmu

Situacija je najteža u Bangladešu i Somaliji: Globalno zagađenje dovodi se u vezu sa 9 miliona smrtnih slučajeva

Obama napao Trumpa: \'Vraćamo se 50 godina unazad\'

Rastu tenzije s obje strane: Katalonija počinje put u nepoznato

Ovakve nesreće su česta pojava u Indiji: U rušenju zgrade u Indiji poginulo osam osoba

Parlament je u junu usvojio zakon koji bi omogućio abdikaciju: Mediji: Japanski car abdicirat će u martu 2019.

Svako peto dijete među njima "akutno pothranjeno": Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Obama napao Trumpa: Vraćamo se 50 godina unazad
Objavljeno prije 3 sata
Japanski premijer očekuje sigurnu pobjedu na izborima, oporba je u rasulu
Objavljeno prije 3 sata
Bush napao Trumpa: U javnom životu imamo nasilje i predrasude
Objavljeno prije 3 sata
Španjolska sutra ukida autonomiju Kataloniji, slijede novi masovni prosvjedi
Objavljeno prije 3 sata
Njemačka zabrinuta zbog mogućnosti stvaranja nove generacije džihadista
četvrtak, 19.10.2017. 22:45
Oporba podupire Aleksićev zakon o zaštiti potrošača