TUZLARIJE - VIJESTI

29.08.2017. u 12:16 Broj citanja: 1682
Centar zdravog življenja: Su Jok Terapija
Napisala: Sandra Zaimović – Su Jok terapeut

Tokom hiljada godina, čovjek, jedna od najsavršenijih tvorevina prirode, nije primjećivao da posjeduje sjajan instrument za zaštitu svog života i za liječenje svih mogućih bolesti. Tek u XX vijeku je došlo do otkrića čiji je značaj neprocjenjiv.
Tuzlarije

1986. poznati naučnik iz Seula, profesor Park Jae Woo otkrio je potpunu sličnost šake i stopala sa ljudskim tijelom. Stvorio je jedinstven metod liječenja koji je nazvao Su Đok terapija.

Tuzlarije


"Su" u prevodu sa koejskog znači šaka, a "Jok"(Đok) – stopalo. Tako da, ovo je metod liječenja gdje se koriste šake ili stopala pacijenta. Na šakama i stopalima se nalaze posebni terapjski sistemi koji su organizovani po principu sličnosti; šaka i stopalo po obliku liče na čovječije tijelo. Ovi terapijski sistemi su dobili naziv "sistemi korespondencije na šakama i stopalima".


U osnovi svakog oboljenja ili bolesti je poremećaj energetskog balansa u organizmu ili njegovim pojedinim dijelovima. Šake i stopala ne samo da prestavljaju minijaturnu kopiju fizičkog tijela, već i nose u sebi korepondenciju energetskim sistemima, svim sastavnim dijelovima tog sistema: meridijanima i čakrama.
Djelovanjem na šake ili stopala pacijenta, dolazi do znatnog poboljšanja ili ozdravljenja. Pored toga, Su Đok terapijom moguće je uticati na uslove pod kojima je bolest nastala, samom promjenom uslova nestaje i bolest. Na uslove se utiče po principu 5 prirodnih elemenata (drvo, vatra, zemlja, metal, voda), odnosno 6 energija (vjetar, toplota, vrelina, vlaga, suhoća, hladnoća).
U ljudskom tijelu postoji mnogo sistema korespondencije, koji imaju sposobnost da sa daljine regulišu njegovo stanje. Efikasni sistemi korespondencije su formirani u oblastima tijela (šake i stopala) koje se načešće dodiruju sa okolinom. Čovjek nesvjesno prima preventivno i terapijsko djelovanje pri stimulaciji ovih oblasti tokom svakodnevnih aktivnosti.
Su Đok terapija u praksi se odvija na sledeći način:


Poslije inicijalnog razgovora, pacijent iznese svoje zdravstvene ili emotivne probleme. Su Đok terapeut se koristi dijagnostičkim štapićem, i pomoću njega pronalazi bolne tačke na šaci/stopalu. Najčešće se radi na šaci, jer je pristupačnije mjesto.

Tuzlarije


Nakon nalaženja i utvrđivanja bolne tačke na šaci, koja predstavlja odgovarajuću tačku na tijelu ili dijelu tijela, postavljaju se magneti, sjemenke ili se koristi moksa (zapaljeni štapić) za dodatno zagrijavanje bolne tačke, ili se postavljaju Su Đok igle. Ako se koriste stimulatori pacijent nastavlja dalje masiranje kod kuće.

Tuzlarije


Ako se postavljaju igle, pacijent ostaje sa terapeutom 30 – 60 minuta. U oba slučaja pacijent najčešće osjeća znatno poboljšanje.

60% svakodnevnih uobičajenih bolesti, zbog kojih idemo ljekaru i koristimo antibiotike, analgetike i sl., Su Đok uspješno rješava prirodnim putem.
Su Đok pomaže u liječenju oboljenja kao što su: artritis, bronhitis, astma, problemi sa kičmom, bolovi u zglobovima, migrena, zubobolja, problemi sa sinusima, upale uha, grla, problemi sa vidom (strabizam kod djece), konstipacija, hemeroidi, problemi sa mokraćnim putevima, debljina, menstrualni i razni problemi reproduktivnih organa i mnoge druge akutne i hronične bolesti vezane za različite organe našeg tijela.

Naravno, jako je bitno trajanje postojeće bolesti. Ukoliko je bolest dužeg tranjanja potrebno je duže vrijeme liječenja od bolesti koja je tek nestala ili kraćeg trajanja.

Pored navedenog, Su Đok posjeduje jednostavan metod za rješavanje odvikavanja od pušenja na prirodan način.
Kod iscrpljenosti organizma usjled prekomjernog rada, ili psihičkog iscpljivanja, stanja bezvoljnosti, dobra metoda Su Đok terapije je imunizacija ili energizacija tačaka. Imunizacijom se blago zagrijavaju određene tačke na obje šake i dolazi do podizanja imunološkog sistema, nestaju gore pomenuti simptomi. Takođe, imunizacija je dobra prevencija protiv gripe.

Tuzlarije


Pribori, koji se koriste u Su Đok terapiji, pored već pomenutog dijagnostičkog štapića, su:
Magneti
Moksa (pomoću koje zagrijavamo tačke, njom se koristimo i u metodi imunizacije)
Sjemenke raznih vrsta biljaka (biber, jabuka, grožđe, bundeva itd)
Flomasteri (kolor terapija)
Akupunkturne Su Đok igle
Laseri (meki i neinvazivni laseri)
Drvene olovke i mnogi drugi prirodni materijali


U Su Đok terapiji postoje pribori koji se koriste za samopomoć, koji služe, kako za liječenje tako i za prevenciju bolesti. Neki od Takvih pribora su kuglice i prstenovi za masiranje.

Koji će se pribor kostistiti uveliko određuje klijent ili pacijent, koristi se pribor sa kojim se pacijent najugodnije osjeća.
Npr. ako pacijent ima otpor (strah) prema iglama, koristiće se pribor se koji pacijentu najbolje odgovara. Otpor ili strah često mogu biti prepreka u samom liječenja, da terapija ne daje pozitivne rezultate.

Jedna od vječnih želja čovjeka je da život proživi u stanju potpunog zdravlja. Čovjekova bolest nije samo posljedica nesreće koju mu je sudbina priredila, nego je određena načinom života, uslovima za rad, društvenom sredinom, ekonomijom ... Iz toga slijedi da je širenje ove jednostavne metode liječenja u interesu ciijelog čovječanstva.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili ste zainteresovani za tretman Su Đok terapijom možete me kontaktirati putem poruke na FB ili putem telefona 061/739-276. Sandra Zaimović – Su Đok terapeut.

(tuzlarije.net)               

 Moto festa ˝Teatarske različitosti - vrijednosno dostignuće˝
Raznovrstan repertoar na ovogodišnjem TKT festu
Saudijska Arabija
Žene neće morati da nose crnu abaju?
Irak 15 godina nakon američke invazije
Daleko od obećane zemlje

21.03.2018. u 10:51
Iz Biltena MUP-a
Vozačica pod dejstvom alkohola udarila pješaka i udaljila se s mjesta nesreće


Tuzlarije Sinoć u ulici Bosne Srebrene se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali NN vozač koji je upravljao sa pmv. „Alfa Romeo“ i pješak H.M., rođen 1970. godine iz Tuzle, kom prilikom se NN vozač sa vozilom udaljio sa lica mjesta. O navedenoj saobraćajnoj nesreći je obavješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere su poduzeli službenici OKP PU Tuzla.

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 10:29 Broj citanja: 334
Odluke donesene na 5. redovnoj sjednici Vlade TK


U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona Tuzla na period najduže 90 dana u sastavu Emina Ramić, predsjednik i članovi Samir Cipurković i Mirela Ibrahimović - Mehanović.

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 10:14
Vlada TK:
Uspješna koordinacija poslova zaštite i spašavanja u 2017. godini


Prema Izvještaju, na osnovu detaljne analize aktivnosti u oblasti zaštite i spašavanja na području Tuzlanskog kantona u 2017. godini može se zaključiti da je to bila uspješna godina. Izmedju brojnih aktivnosti potrebno je istaknuti da je pružena pomoć općinama Doboj Istok i Kladanj

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 10:03
Najava:
Veče feminističke poezije


Tuzlarije U petak 23. marta, povodom Svjetskog dana poezije i Mjeseca ženske istorije, Tuzlanski otvoreni centar u suradnji sa Američkim kutkom Tuzla, upriličit će veče feminističke poezije. Uz intimnoj atmosferi Američkog kutka, uz toplu kafu i kekse, posjetitelji/ice će imati priliku da uživaju u poeziju različitih feminističkih autora i autorica.

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 09:53
Hladno sa povremenim snijegom i naredna dva dana


TuzlarijeU Tuzli će biti oblačno vrijeme sa snijegom. Temperatura zraka do 1 stepen. I naredna dva dana očekuje se slično vrijeme, hladno, oblačno sa povremenim snijegom. Djelimično razvedravanje, prestanak padavina i minimalan porast temperature (do 6 stepeni) očekuje se u subotu kao uvod u topliju i stabilniju narednu sedmicu.

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 09:21
Narodno pozorište Tuzla:
Najava predstave ˝Zrno soli˝


TuzlarijeU srijedu, 21. marta 2018. godine u 19:30 sati na reportoaru Narodno pozorišta Tuzla je koprodukcijska predstava Narodnog pozorišta Tuzla i Prešernovog gledališča Kranj "Zrno soli" za koji je tekst i režiju potpisuje Neda Rusjan Bric. Igraju: Remira Osmanović, Midhat Kušljugić, Edis Žilić, Peter Musevski, Aljoša Ternovšek i Damir Avdić.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Za rješavanje stambenih pitanja mladih: Union banci kredit od 10 miliona KM

Na zahtjev Predstavničkog doma : Dom naroda o prijedlogu izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH

Počela sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Poslanici danas o izbjegličkoj krizi i odlagalištu nuklearnog...

Premašena kota vanredne obrane od poplava: Sava u Gradišci i Srpcu i dalje raste

Uoči praznika perzijske nove godine: U napadu bombaša samoubice 26 mrtvih u Kabulu

Opsežna policijska akcija: Raznio se osumnjičeni za niz eksplozija u Austinu

Postoje indicije da je pet djevojčica umrlo: Nigerijske srednjoškolke koje je oteo Boko Haram vratile se kućama

U vazdušnim napadima 2007.: Izrael priznao da je uništio nuklearni reaktor u Siriji

Privedeno je sedam članova bande Nindžas: U Peruu zaplijenjeno 1,5 tona kokaina

Niz aktivnosti na području cijele BiH: Svjetski je dan osoba sa Down sindromom
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 15 minuta
Facebook o velikom skandalu: Mi smo žrtva, cijela tvrtka je prevarena
Objavljeno prije 20 minuta
Pogledajte prilog Channela 4 koji je do temelja uzdrmao Facebook

Bivši Zuckerbergov mentor: Ova kriza mogla bi uništiti Facebook
Objavljeno prije sat vremena
Serijski bombaš iz Teksasa je mrtav, ubio se sam
Objavljeno prije sat vremena
Šef firme koja je ukrala podatke 50 milijuna Facebook profila: Trump je pobijedio zbog nas
Objavljeno prije sat vremena
Sarkozy i danas na ispitivanju o Gadafijevu novcu za kampanju