TUZLARIJE - VIJESTI

29.08.2017. u 12:16 Broj citanja: 2107
Centar zdravog življenja: Su Jok Terapija
Napisala: Sandra Zaimović – Su Jok terapeut

Tokom hiljada godina, čovjek, jedna od najsavršenijih tvorevina prirode, nije primjećivao da posjeduje sjajan instrument za zaštitu svog života i za liječenje svih mogućih bolesti. Tek u XX vijeku je došlo do otkrića čiji je značaj neprocjenjiv.
Tuzlarije

1986. poznati naučnik iz Seula, profesor Park Jae Woo otkrio je potpunu sličnost šake i stopala sa ljudskim tijelom. Stvorio je jedinstven metod liječenja koji je nazvao Su Đok terapija.

Tuzlarije


"Su" u prevodu sa koejskog znači šaka, a "Jok"(Đok) – stopalo. Tako da, ovo je metod liječenja gdje se koriste šake ili stopala pacijenta. Na šakama i stopalima se nalaze posebni terapjski sistemi koji su organizovani po principu sličnosti; šaka i stopalo po obliku liče na čovječije tijelo. Ovi terapijski sistemi su dobili naziv "sistemi korespondencije na šakama i stopalima".


U osnovi svakog oboljenja ili bolesti je poremećaj energetskog balansa u organizmu ili njegovim pojedinim dijelovima. Šake i stopala ne samo da prestavljaju minijaturnu kopiju fizičkog tijela, već i nose u sebi korepondenciju energetskim sistemima, svim sastavnim dijelovima tog sistema: meridijanima i čakrama.
Djelovanjem na šake ili stopala pacijenta, dolazi do znatnog poboljšanja ili ozdravljenja. Pored toga, Su Đok terapijom moguće je uticati na uslove pod kojima je bolest nastala, samom promjenom uslova nestaje i bolest. Na uslove se utiče po principu 5 prirodnih elemenata (drvo, vatra, zemlja, metal, voda), odnosno 6 energija (vjetar, toplota, vrelina, vlaga, suhoća, hladnoća).
U ljudskom tijelu postoji mnogo sistema korespondencije, koji imaju sposobnost da sa daljine regulišu njegovo stanje. Efikasni sistemi korespondencije su formirani u oblastima tijela (šake i stopala) koje se načešće dodiruju sa okolinom. Čovjek nesvjesno prima preventivno i terapijsko djelovanje pri stimulaciji ovih oblasti tokom svakodnevnih aktivnosti.
Su Đok terapija u praksi se odvija na sledeći način:


Poslije inicijalnog razgovora, pacijent iznese svoje zdravstvene ili emotivne probleme. Su Đok terapeut se koristi dijagnostičkim štapićem, i pomoću njega pronalazi bolne tačke na šaci/stopalu. Najčešće se radi na šaci, jer je pristupačnije mjesto.

Tuzlarije


Nakon nalaženja i utvrđivanja bolne tačke na šaci, koja predstavlja odgovarajuću tačku na tijelu ili dijelu tijela, postavljaju se magneti, sjemenke ili se koristi moksa (zapaljeni štapić) za dodatno zagrijavanje bolne tačke, ili se postavljaju Su Đok igle. Ako se koriste stimulatori pacijent nastavlja dalje masiranje kod kuće.

Tuzlarije


Ako se postavljaju igle, pacijent ostaje sa terapeutom 30 – 60 minuta. U oba slučaja pacijent najčešće osjeća znatno poboljšanje.

60% svakodnevnih uobičajenih bolesti, zbog kojih idemo ljekaru i koristimo antibiotike, analgetike i sl., Su Đok uspješno rješava prirodnim putem.
Su Đok pomaže u liječenju oboljenja kao što su: artritis, bronhitis, astma, problemi sa kičmom, bolovi u zglobovima, migrena, zubobolja, problemi sa sinusima, upale uha, grla, problemi sa vidom (strabizam kod djece), konstipacija, hemeroidi, problemi sa mokraćnim putevima, debljina, menstrualni i razni problemi reproduktivnih organa i mnoge druge akutne i hronične bolesti vezane za različite organe našeg tijela.

Naravno, jako je bitno trajanje postojeće bolesti. Ukoliko je bolest dužeg tranjanja potrebno je duže vrijeme liječenja od bolesti koja je tek nestala ili kraćeg trajanja.

Pored navedenog, Su Đok posjeduje jednostavan metod za rješavanje odvikavanja od pušenja na prirodan način.
Kod iscrpljenosti organizma usjled prekomjernog rada, ili psihičkog iscpljivanja, stanja bezvoljnosti, dobra metoda Su Đok terapije je imunizacija ili energizacija tačaka. Imunizacijom se blago zagrijavaju određene tačke na obje šake i dolazi do podizanja imunološkog sistema, nestaju gore pomenuti simptomi. Takođe, imunizacija je dobra prevencija protiv gripe.

Tuzlarije


Pribori, koji se koriste u Su Đok terapiji, pored već pomenutog dijagnostičkog štapića, su:
Magneti
Moksa (pomoću koje zagrijavamo tačke, njom se koristimo i u metodi imunizacije)
Sjemenke raznih vrsta biljaka (biber, jabuka, grožđe, bundeva itd)
Flomasteri (kolor terapija)
Akupunkturne Su Đok igle
Laseri (meki i neinvazivni laseri)
Drvene olovke i mnogi drugi prirodni materijali


U Su Đok terapiji postoje pribori koji se koriste za samopomoć, koji služe, kako za liječenje tako i za prevenciju bolesti. Neki od Takvih pribora su kuglice i prstenovi za masiranje.

Koji će se pribor kostistiti uveliko određuje klijent ili pacijent, koristi se pribor sa kojim se pacijent najugodnije osjeća.
Npr. ako pacijent ima otpor (strah) prema iglama, koristiće se pribor se koji pacijentu najbolje odgovara. Otpor ili strah često mogu biti prepreka u samom liječenja, da terapija ne daje pozitivne rezultate.

Jedna od vječnih želja čovjeka je da život proživi u stanju potpunog zdravlja. Čovjekova bolest nije samo posljedica nesreće koju mu je sudbina priredila, nego je određena načinom života, uslovima za rad, društvenom sredinom, ekonomijom ... Iz toga slijedi da je širenje ove jednostavne metode liječenja u interesu ciijelog čovječanstva.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili ste zainteresovani za tretman Su Đok terapijom možete me kontaktirati putem poruke na FB ili putem telefona 061/739-276. Sandra Zaimović – Su Đok terapeut.

(tuzlarije.net)               

 VIDEO:
Tajlandski dječaci pušteni iz bolnice, obratili su se javnosti
Europska komisija izrekla najveć kazn u povijesti EU
Google kažnjen s 4,3 milijarde eura
VIDEO Trump:
Crnogorci bi mogli postati agresivni, i onda smo u Trećem svjetskom ratu

18.07.2018. u 20:09
Počeo 10. Međunarodni festival umjetnosti mladih ˝Kaleidoskop˝


U Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli sinoć je počelo deseto izdanje Festivala savremene umjetnosti mladih Kaleidoskop. Prve festivalske noći upriličeno je otvorenje izložbe "Peti prozor" u okviru koje se autorica Željka Mićanović-Miljković predstavila djelima koji reflektuju osnovna pitanja koje umjetnica postavlja u dosadašnjem stvaralaštvu.

OPŠIRNIJE


18.07.2018. u 18:09 Broj citanja: 484
Podrška projektima održivog povratkaPredstavnici Ekonomsko – privredne inicijative iz Bratunca danas su premijeru Kantona Jakubu Suljkanoviću i ministrici za rad, socijalnu politiku i povratak Sandri Memić prezentirali projekat – inicijativu koja za cilj ima otvaranje novih radnih mjesta prvenstveno za povratnike u Bratuncu.

OPŠIRNIJE


18.07.2018. u 18:05 Broj citanja: 2750
U Domu zdravlja u Tuzli od danas primjena e-legitimacije


Od danas je počela primjena programa e-zdravstvene legitimacije za osigurana lica Grada Tuzle koji zdravstenu zaštitu ostvaruju u JZU Dom zdravlja Tuzla. Aplikacija je zvanično puštena u rad, tako da osigurana lica u Domu zdravlja Tuzla od danas mogu koristiti usluge e-zdravstene legitimacije

OPŠIRNIJE


18.07.2018. u 17:58 Broj citanja: 398
Potpisani ugovori o zapošljavanju 37 boraca


Ugovore o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu osiguravanja povoljnijih uslova za samozapošljavanje/zapošljavanje branilaca i članova njihove porodice potpisali su danas ministar za boračka pitanja Enes Gegić i kandidati i kompanije koje su nakon javnog poziva ostvarili pravo na ovaj vid podrške Kantonalne vlade.

OPŠIRNIJE


18.07.2018. u 14:40 Broj citanja: 672
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeNekada su se redovno čitale dnevne novine. Kupovale se najmanje jedne, čitale se obično uz jutarnju kafu. Način čitanja je zavisio od ličnog zanimanja. Neki bi krenuli od zadnje strane, neki pratili samo sport, a neki čitali vijesti iz zemlje i inostranstva. Bilo je onih koji bi pročitali sve pa još i ukršetnicu ispunili, i tako do novog dana i novog broja omiljenin dnevnih novina.

OPŠIRNIJE


18.07.2018. u 14:26 Broj citanja: 775
Još jedna uspješna akcija pomoći svojim saborcima u režiji Koordinacije boraca Tuzle


Tuzlarije"Borac ne ostavlja borca“ – ovako nam je počeo svoju vrlo kratku priču vidno potreseni demobilisani borac Armije RBiH Mustafa Kurtić iz Fočanske ulice u Tuzli, kome su danas iz Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzle donirali građevinski materijal za sanaciju i dogradnju stambenog objekta.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Moguće lokacije mjesta za smještaj migranata u USK-u: Rošić i predstavnici EK obišli Medeno polje i Jasenicu

U prvih 7 mjeseci prijavljen 8.081 nezakonit migrant: Na Vijeću ministara razmatran izvještaj o stanju migracija

Bila namijenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Evrope: SIPA u Neumu zaplijenila više od 660 kilograma opojne droge

Priština čeka da to potvrde EP i članice Unije: Kosovo ispunilo uslove za ukidanje viza

Izašli iz bolnice i održali konferenciju za medije: Tajlandski dječaci i trener nasmijani i veseli pred novinarima

Uoči Olimpijskih igara 2020. godine: Japan usvojio prvi zakon protiv pušenja

U okviru programa zapošljavanja 150+: Zaposleno 87 novih asistenata na Univerzitetu u Sarajevu

Plemići remizirali sa Spartakom, idu u 2. pretkolo EL: Zrinjski ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka

Željezničar se plasirao u drugo pretkolo Evropske lige: \'Plavi\' na Grbavici savladali estonsku Narvu Trans sa 3:1

Treća pobjeda na SP-u u Holandiji: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci savladala Poljsku sa 3:0

Google upozorio: Zbog kazne, Android možda više neće biti besplatan
Brojni letovi u londonskoj zračnoj luci kasnili i bili otkazani
11-godišnjakinju iz Indije od siječnja silovala 17-orica muškaraca
Što smo sve doznali o spašenim dječacima iz Tajlanda, osim da su navijali za Hrvatsku
Nova znanstvena studija pokazala: Torinsko platno je najvjerojatnije krivotvorina
VIDEO Trump: Crnogorci bi mogli postati agresivni, i onda smo u Trećem svjetskom ratu
Minhenski kardinal Marx: Ne može se biti i nacionalist i katolik
VIDEO Tajlandski dječaci pušteni iz bolnice, obratili su se javnosti
Spašeni tajlandski dječaci otkrili: Gledali smo finale, većina nas je navijala za Hrvatsku
Velikoj Britaniji prijeti nestašica mliječnih proizvoda
Bavarska policija započinje patrole na austrijskoj graniciSVAŠTARIJE

VIDEO Policajac u jurnjavi za ubojicama u Las Vegasu puca kroz staklo automobila

Štrajk u Ryanairu, otkazuju 600 letova

Google upozorio: Zbog kazne, Android možda više neće biti besplatan

Nova znanstvena studija pokazala: Torinsko platno je najvjerojatnije krivotvorina

Poznata pjevačica završila na psihijatriji, bori se s depresijom

Bolna snimka: Biciklistica pokušala prijeći most koji se dizao pa upala u procijep

Snimka curice beskućnice koja na kiši piše zadaću slama srce

Navala srušila Amazon: Svi su se htjeli dočepati užasnog odjevnog komada koji košta samo 5 KM

Svećenik je pitao je li drolja, njen odgovor oduševio je milijune ljudi

Novinari pitali dječake iz spilje što će prvo napraviti kad dođu kući, njihov odgovor je presladak