TUZLARIJE - VIJESTI

29.08.2017. u 12:16 Broj citanja: 1369
Centar zdravog življenja: Su Jok Terapija
Napisala: Sandra Zaimović – Su Jok terapeut

Tokom hiljada godina, čovjek, jedna od najsavršenijih tvorevina prirode, nije primjećivao da posjeduje sjajan instrument za zaštitu svog života i za liječenje svih mogućih bolesti. Tek u XX vijeku je došlo do otkrića čiji je značaj neprocjenjiv.
Tuzlarije

1986. poznati naučnik iz Seula, profesor Park Jae Woo otkrio je potpunu sličnost šake i stopala sa ljudskim tijelom. Stvorio je jedinstven metod liječenja koji je nazvao Su Đok terapija.

Tuzlarije


"Su" u prevodu sa koejskog znači šaka, a "Jok"(Đok) – stopalo. Tako da, ovo je metod liječenja gdje se koriste šake ili stopala pacijenta. Na šakama i stopalima se nalaze posebni terapjski sistemi koji su organizovani po principu sličnosti; šaka i stopalo po obliku liče na čovječije tijelo. Ovi terapijski sistemi su dobili naziv "sistemi korespondencije na šakama i stopalima".


U osnovi svakog oboljenja ili bolesti je poremećaj energetskog balansa u organizmu ili njegovim pojedinim dijelovima. Šake i stopala ne samo da prestavljaju minijaturnu kopiju fizičkog tijela, već i nose u sebi korepondenciju energetskim sistemima, svim sastavnim dijelovima tog sistema: meridijanima i čakrama.
Djelovanjem na šake ili stopala pacijenta, dolazi do znatnog poboljšanja ili ozdravljenja. Pored toga, Su Đok terapijom moguće je uticati na uslove pod kojima je bolest nastala, samom promjenom uslova nestaje i bolest. Na uslove se utiče po principu 5 prirodnih elemenata (drvo, vatra, zemlja, metal, voda), odnosno 6 energija (vjetar, toplota, vrelina, vlaga, suhoća, hladnoća).
U ljudskom tijelu postoji mnogo sistema korespondencije, koji imaju sposobnost da sa daljine regulišu njegovo stanje. Efikasni sistemi korespondencije su formirani u oblastima tijela (šake i stopala) koje se načešće dodiruju sa okolinom. Čovjek nesvjesno prima preventivno i terapijsko djelovanje pri stimulaciji ovih oblasti tokom svakodnevnih aktivnosti.
Su Đok terapija u praksi se odvija na sledeći način:


Poslije inicijalnog razgovora, pacijent iznese svoje zdravstvene ili emotivne probleme. Su Đok terapeut se koristi dijagnostičkim štapićem, i pomoću njega pronalazi bolne tačke na šaci/stopalu. Najčešće se radi na šaci, jer je pristupačnije mjesto.

Tuzlarije


Nakon nalaženja i utvrđivanja bolne tačke na šaci, koja predstavlja odgovarajuću tačku na tijelu ili dijelu tijela, postavljaju se magneti, sjemenke ili se koristi moksa (zapaljeni štapić) za dodatno zagrijavanje bolne tačke, ili se postavljaju Su Đok igle. Ako se koriste stimulatori pacijent nastavlja dalje masiranje kod kuće.

Tuzlarije


Ako se postavljaju igle, pacijent ostaje sa terapeutom 30 – 60 minuta. U oba slučaja pacijent najčešće osjeća znatno poboljšanje.

60% svakodnevnih uobičajenih bolesti, zbog kojih idemo ljekaru i koristimo antibiotike, analgetike i sl., Su Đok uspješno rješava prirodnim putem.
Su Đok pomaže u liječenju oboljenja kao što su: artritis, bronhitis, astma, problemi sa kičmom, bolovi u zglobovima, migrena, zubobolja, problemi sa sinusima, upale uha, grla, problemi sa vidom (strabizam kod djece), konstipacija, hemeroidi, problemi sa mokraćnim putevima, debljina, menstrualni i razni problemi reproduktivnih organa i mnoge druge akutne i hronične bolesti vezane za različite organe našeg tijela.

Naravno, jako je bitno trajanje postojeće bolesti. Ukoliko je bolest dužeg tranjanja potrebno je duže vrijeme liječenja od bolesti koja je tek nestala ili kraćeg trajanja.

Pored navedenog, Su Đok posjeduje jednostavan metod za rješavanje odvikavanja od pušenja na prirodan način.
Kod iscrpljenosti organizma usjled prekomjernog rada, ili psihičkog iscpljivanja, stanja bezvoljnosti, dobra metoda Su Đok terapije je imunizacija ili energizacija tačaka. Imunizacijom se blago zagrijavaju određene tačke na obje šake i dolazi do podizanja imunološkog sistema, nestaju gore pomenuti simptomi. Takođe, imunizacija je dobra prevencija protiv gripe.

Tuzlarije


Pribori, koji se koriste u Su Đok terapiji, pored već pomenutog dijagnostičkog štapića, su:
Magneti
Moksa (pomoću koje zagrijavamo tačke, njom se koristimo i u metodi imunizacije)
Sjemenke raznih vrsta biljaka (biber, jabuka, grožđe, bundeva itd)
Flomasteri (kolor terapija)
Akupunkturne Su Đok igle
Laseri (meki i neinvazivni laseri)
Drvene olovke i mnogi drugi prirodni materijali


U Su Đok terapiji postoje pribori koji se koriste za samopomoć, koji služe, kako za liječenje tako i za prevenciju bolesti. Neki od Takvih pribora su kuglice i prstenovi za masiranje.

Koji će se pribor kostistiti uveliko određuje klijent ili pacijent, koristi se pribor sa kojim se pacijent najugodnije osjeća.
Npr. ako pacijent ima otpor (strah) prema iglama, koristiće se pribor se koji pacijentu najbolje odgovara. Otpor ili strah često mogu biti prepreka u samom liječenja, da terapija ne daje pozitivne rezultate.

Jedna od vječnih želja čovjeka je da život proživi u stanju potpunog zdravlja. Čovjekova bolest nije samo posljedica nesreće koju mu je sudbina priredila, nego je određena načinom života, uslovima za rad, društvenom sredinom, ekonomijom ... Iz toga slijedi da je širenje ove jednostavne metode liječenja u interesu ciijelog čovječanstva.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili ste zainteresovani za tretman Su Đok terapijom možete me kontaktirati putem poruke na FB ili putem telefona 061/739-276. Sandra Zaimović – Su Đok terapeut.

(tuzlarije.net)               

 FOTO: Predmeti prikupljani od kolekcionara i prijatelja
Muzej ˝Zagreb 80-ih˝ prikazuje život porodica u bivšoj Jugoslaviji
U svijetu se dnevno pošalje i primi 269 milijardi mailova
Čim otvorite mail netko o vama zna puno više nego mislite
Sarajevo:
Kako je oboren Ginis u najmnogoljudnijem sviranju klavira?

17.12.2017. u 22:59 Broj citanja: 638
Božićni koncert u Tuzli:
Nastupa tamburaški sastav ˝Gazde˝ i Zbor ˝Iuventus Salinarum˝


I ove godine, Hrvatsko kulturno društvo Napredak i Franjevački samostan Tuzla organiziraju Božićni koncert koji će se ovoga puta održati 18. decembra. U Bosanskom kulturnom centru Tuzla nastupit će tamburaški sastav "Gazde" i Zbor "Iuventus Salinarum".

OPŠIRNIJE


17.12.2017. u 16:37 Broj citanja: 1597
Stare slike pričaju:
Slika sa svadbe mlade Kanezarević i mladoženje Bosanca iz 1933. godinePuno je vrijednih umjetničkih djela, knjiga i fotografija koje je ostavio pokojni Dragiša Trifković. U znak sjećanja na Trifkovića član grupe "Tuzla povratak u prošlost", Samil Nedžibović, objavio je još jednu njegovu fotografiju.

OPŠIRNIJE


17.12.2017. u 16:09 Broj citanja: 1639
Na Trgu slobode svečano otvoren novogodišnji bazar Zimska čarolija


TuzlarijeDanas je na Trgu slobode svečano otvoren novogodišnji bazar Zimska čarolija. Riječ je o manifestaciji koju uspješno organizuju Opšte udruženje samostalnih obrtnika, Grad Tuzla, te gradska javna preduzeća i ustanove. U sklopu ove manifestacije će biti obilježani katolički i pravoslavni Božić, Dječija nova godina i Centralna manifestacija dočeka 2018. godine.

OPŠIRNIJE


17.12.2017. u 14:35 Broj citanja: 947
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeVikend je, a to je vrijeme kada se ide kod svekra i svekrve na ručak. Inače, svekrva zna da su naše posjete često interesne prirode pa čim nas vidi iznosi hranu, pita je li nam šta treba i slično, gdje će se doći onako. Zovem ja pa pitam šta ima, šta se radi, šta se KUHA, kaže svekrva "hajde djeco dolazite, pravili smo sarmu sa suhim mesom, odlična je". Mislim, e što mi je grah pao, očito da mi je sarma suđena.

OPŠIRNIJE


17.12.2017. u 14:24 Broj citanja: 4114
˝Panonica memento˝:
Neobične instalacije Harija Ejubovića na Korzou


TuzlarijeUmjetnička instalacija pod nazivom "Panonica memento", tuzlanskog umjetnika Harija Ejubovića ovih dana je postavljena u centru grada na šetalištu Korzo. Instalacija je dio Ejubovićevog ciklusa "Epitaf" o kojem je autor rekao: "Znači, ljudi svakodnevno ugrožavaju prirodu.
 Nema više mjere u onome što mislimo da je priroda bez granica, da bismo je mogli iscrpiti i maltretirati".

OPŠIRNIJE


17.12.2017. u 11:11 Broj citanja: 567
Plan dobrovoljnog darivanja krvi od 18. do 22. decembra:
Ako niste dobrovoljni davalac, razmislite, možda je vrijeme da to postanete


Ako niste do sada dobrovoljno darivali krv, razmislite, možda je vrijeme da to uradite. Ne čekajte da Vama ili Vašem bližnjem zatreba krv! Darivanjem pomažete u ostvarenju cilja da krv čeka bolesnika, a ne obrnuto!

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Porodice žrtava i struka nezadovoljni: DNK laboratorij ICMP-a iz Tuzle bit će premješten u Haag

VIDEO: Pozitivna priča iz Tuzle: Nakon 25 godina ponovo komšije zahvaljujući projektima EU-a

Potraga za mladićem koji je upao u Miljacku: Solak: Nismo našli ništa što bi nas navelo na neki trag

U Sarajevu skup protivljenja Trumpovoj odluci: \'Zemlja Palestinaca ne može se nikome poklanjati\'

VIDEO: Predsjedavajući Predsjedništva BiH za HRT: Čović: Treći entitet realna mogućnost

VIDEO: Desetine ranjenih: U samoubilačkom napadu na crkvu u Pakistanu najmanje osam žrtava

VIDEO: U F+ Adnan Hadžihalilović i Emir Arnautović: Edna Š unjić postignutim rezultatima ruši predrasude

VIDEO: U F+ glavni trener KK-a \'Pokoj\' Mujo Čehajić: Roditelji osnovali karate klub da im djeca ne budu na ulici

VIDEO: U F+ Selim Berisalić iz Zajednice tehničke kulture BiH: Inovatori u BiH donose medalje, ali se u njih ne ulaže

U konkurenciji 16 najboljih svjetske rang liste: Cerić osvojila bronzu, Samardžić peta na turniru u Rusiji