TUZLARIJE - VIJESTI

03.09.2017. u 08:32 Broj citanja: 1563
Obavještenje Gimnastičkog kluba Tuzla
Upis u Školu gimnastike i početak treninga

TuzlarijePoštovani roditelji, draga djeco, po već uhodanom rasporedu sa početkom školske godine vršimo upis novih polaznika u "ŠKOLU GIMNASTIKE". Škola gimnastike počinje sa radom od ponedjeljak, 04.09.2017. godine. Najniža dobna granica za upis je od 3 godine starosti.

Ako odlučite dijete upisati u školu gimnastike, budite sigurno da ste izabrali jednu od najprimjerenijih aktivnosti njegovoj dobi, te ujedno jedan od najboljih sportova za djetetov svestrani rast i razvoj.

Voditelji aktivnosti su stručni voditelji/ce sa višegodišnjim iskustvom u radu sa djecom.

U sklopu rada polaznicima su na raspolaganju slijedeći programi:

Tuzlarije


Roditelji zainteresirani za upis svoje djece mogu se javiti u prostorije kluba DTV Partizan Tuzla ili sadašnji Fakultet za tjelesni odgoj i sport. Treninzi se odvijaju u popodnevnim satima o čemu ćete detaljnije informacije dobiti prilikom dolaska u klub ili na kontakt telefone 061 830 730 ili 062 646 493.

Interes za ovaj bazični sport dosta velik, kako kod djevojčica tako i kod dječaka. Ističemo da je zbog malog kapaciteta dvorane ograničen broj djece koja se mogu upisati pa Vas molimo da nam se što prije obratite radi popunjenosti termina.

Didaktička sredstava koja se koriste u trenažnom procesu prilagođena su dobi djece. U načelu to su: polivalentne strunjače, različite penjalice, stalci, palice, švedske klupe, švedski sanduci, posebni sanduci i tuneli za puzanje i provlačenje, obruči, mini i velike trampoline, itd.

Tuzlarije


Uvažavajući ulogu porodice organizujemo i realizujemo različite vidove saradnje s roditeljima, a sve za dobrobit naših najmlađih. Saradnju s roditeljima ostvarujemo kroz: roditeljske sastanke, takmičenja, druženja sa roditeljima, izlete, javne i interne priredbe, upoznavanje sa vrhunskim sportistima grada Tuzle i Bosne i Hercegovine.

Kretanje je jedna od osnovnih potreba koje dijete mora zadovoljiti da bi se pravilno razvijalo. U predškolskoj i mlađojškolskoj dobi vrlo je važno uključiti složenije i zahtjevnije vježbe poput SPORTSKE GIMNASTIKE koje pomažu djetetu pri jačanju cijele muskulature, razvoju spretnosti i koordinacije (oko – ruka).

Tuzlarije


Budući da nakon ove faze djetetova razvoja dolazi polazak u školu, vrlo je važan djetetov kondicijski status jer on pomaže i pri održavanju koncentracije prilikom mirnog sjedenja u školi kao i kod nošenja teške školske torbe. Redovitim vježbanjem posebno SPORTSKE GIMNASTIKE utječemo na razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, a usporedo s tim razvijaju se i zapažanje, percipiranje, predočavanje, mišljenje, mašta, pamćenjei dr. Time je motorički razvoj u velikoj korelaciji s intelektualnim razvojem djeteta.

Slabo razvijene motoričke i funkcionalne sposobnosti povlače za sobom sporost, nespretnost i nesigurnost, što koči radoznalost i usporava intelektualni razvoj djeteta. Redovito vježbanje u školi gimnastike pruža brojne mogućnosti za obogaćivanje emocionalnog života djeteta. Odgovarajuće gimnastičke vježbe, igra i druženje bude ugodna raspoloženja, osjećajna stanja (vedrinu, zadovoljstvo, veselje, radost, oduševljenje, samopouzdanje, osjećaj životne radosti, optimizam). Pravilnim organiziranjem i usmjeravanjem tjelesne aktivnosti potiskuju se pojave društveno neprihvatljivog ponašanja (mržnja, zavist, umišljenost…).

Tuzlarije


Tjelesna aktivnost poput SPORTSKE GIMNASTIKE uveliko pruža mogućnost za razvoj moralnih kvaliteta, pozitivnih crta osobnosti i formiranja snažne volje i karaktera. Redovitim vježbanjem razvija se inicijativa, samostalnost, pouzdanost, upornost, odlučnost, točnost, preciznost, hrabrost, discipliniranost, savjesnost, prijateljstvo, solidarnost, potpomaganje, osjećaj dužnosti i odgovornosti, poštenje.

Dijete s drugom djecom komunicira kroz igru koja se odvija u niz motoričkih aktivnosti. Ako se ne zna penjati, puzati, provlačiti, skakati i sl., dijete se povremeno povlači iz skupine vršnjaka i prestaje se družiti. Ako pak ima dobro razvijenu motoriku brzo će se uključiti u igru s drugom djecom i zadovoljiti potrebu za druženjem.

Odgojna funkcija naših sati je iznimno značajna, jer se njime razvijaju i njeguju oblici društvenog ponašanja, ljudske osobine koje omogućavaju punu integraciju pojedinca u društveni život.

Budući da rad s djecom predškolskog uzrasta iziskuje posebnu pozornost, uvjete i pripremljenost trenera, upravo je kombinacija trenera i diplomiranih kineziologa jako važna.

Treneri, kineziolozi ili profesori tjelesnog odgoja i sporta, u ovom razdoblju odrastanja djece imaju možda i najvažniju uloguupravo ranom i pravilnom primjenom različitih organizacijskih oblika rada. Primjenom rano organizirane tjelesne aktivnosti tipa SPORTSKE GIMNASTIKE djeca se izvrsno pripremaju za sve sportove. Osim toga, primjena rano organizirane tjelesne aktivnosti vrlo je važna za pravilanrast i razvoj djece te za sprečavanje ozljeđivanja i deformiteta u sportu kao i u svakodnevnom životu.

Tuzlarije


Probni trening je besplatan stoga Vas pozivamo da pokušate...

Tuzlarije
(tuzlarije.net - Gimnastički klub Tuzla)               

 Dosta im je rastrošnog Rima
Referendumi o većoj autonomiji u dvije talijanske regije
Duga 51 kilometar
Japanci otkrili veliku pećinu na Mjesecu
Svako peto dijete među njima ˝akutno pothranjeno˝
Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima

21.10.2017. u 12:57
Doktori medicine i stomatologije u FBiH od ponedjeljka u štrajku


TuzlarijeDoktori medicine i stomatologije Federacije donijeli su odluku o početku stupanja u štrajk. Kako su nam rekli iz Sindikata, štrajk zvanično počinje od ponedjeljka, a usluge će pružati samo hitnim pacijentima. U štrajku će biti sindikati doktora u devet kantona Federacije.

OPŠIRNIJE


21.10.2017. u 12:34
Druženje osnovaca iz škole Pasci i škole Tušanj se nastavlja


TuzlarijeUčenici 8b razreda OŠ Tušanj jučer su zajedno sa razrednicom Almom Hadžiselimović i pedagogicom Zinaidom Čolić Ćatić, edukativnim predavanjem i kreativnom radionicom obilježili Svjetski dan jabuka. Ujedno su bili i domaćini gostima iz OŠ Pasci, s kojima su nedavno proslavili Uskrs, a jučer na prigodan način i Dan jabuka.

OPŠIRNIJE


21.10.2017. u 12:07 Broj citanja: 314
Derbi u futsalu:
Sastaju se ekipe FC Salines Tuzla i MNK Zrinjski Mostar


U subotu 21. oktobra u Tuzli nas čeka veliki derbi u futsalu. Stoga ne propustite ovu važnu utakmicu između FC Salines Tuzla i MNK Zrinjski Mostar koja će biti održana u dvorani Mejdan u 17. 00 sati. Iz FC Salinesa najavljuju veliku utakmicu s jakim protivnikom. Međutim, igrači Salinesa ulaze u igru s velikom motivacijom kako bi zabilježili pozitivan rezultat.

OPŠIRNIJE


21.10.2017. u 12:04 Broj citanja: 343
Najava:
Solistički koncert Emila Hadžiefendića 25. oktobraJavna ustanova Srednja muzička Čestmir Mirko Dušek i Omladinski art centar/Grad Tuzla 25. 10. 2017. godine organiziraju solistički koncert Emila Hadžiefendića na gitari, u klasi profesora Elvisa Sivčevića.
Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu Tuzla sa početkom u 19:30h.

OPŠIRNIJE


21.10.2017. u 12:02 Broj citanja: 325
Najava:
Javna tribina sa vijećnicima/ama Gradskog vijeća TuzlaOmladinski pokret "Revolt“ u ponedjeljak 23. oktobra 2017.godine organizuje javnu tribinu s vijećnicima i vijećnicama Gradskog vijeća Tuzle, koja se implementira u sklopu projekta „Jačanje uloge građanki i građana u odlučivanju u lokalnoj zajednici“. Javna tribina će se održati u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović s početkom u 18h.

OPŠIRNIJE


21.10.2017. u 09:12
Zajednički korak u rješavanju problema zagađenja zraka
Zaključci sa Okruglog stolaCentar za ekologiju i energiju Iz Tuzle u kooperaciji sa Fondacijim Heinrich Böll i u saradnji sa Općinom Lukavac, Eko Forumom iz Zenice i Eko akcijom iz Sarajeva su u u Tuzli organizirali Okrugli sto o kvalitetu zraka u Tuzli, Lukavcu, Zenici i Sarajevu.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Misno slavlje predvodio kardinal Puljić: Molitveni pohod Bobovcu \'Molitva za Domovinu\'

Glavni zahtjev potpisivanje kolektivnog ugovora: Doktori medicine i stomatologije u FBiH od ponedjeljka u štrajku

Obilježavanje 25. godišnjice od osnivanja: Zastava 5. Korpusa ARBiH podignuta na ulazu u Bihać

Britanska ambasada o vojnoj neutralnosti RS-a: \'NSRS ne može donositi odluke o pridruživanju NATO-u\'

Kontramjere centralne vlade prema Kataloniji: Vanredni sastanak ministara u Madridu

Četiri osobe lakše povrijeđene: Hapšenje poslije napada nožem u Minhenu

Najveća operacija protiv pedofila u Latinskoj Americi: Uhapšeno 108 osoba u Brazilu

Zaključak skupine od 16 međunarodnih stručnjaka: Pablo Neruda nije umro od raka

Thor: Ragnarok - šta kaže kritika: Prve recenzije za najiščekivaniji Marvelov film ove godine

Historijski meč bh. tenisera: Džumhur danas protiv Bašića za finale \'Kremlin kupa\' u Moskvi
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
U Austriji otkrivena nova tamnica monstruma Fritzla?
Objavljeno prije 3 sata
Iračka vojska istjerala Kurde i iz zadnjeg dijela Kirkuka
Objavljeno prije 3 sata
Muškarac u središtu Muenchena izbo ljude nožem, policija nakon velike potjere uhvatila sumnjivca
Objavljeno prije 4 sata
Referendumi o većoj autonomiji u dvije talijanske regije, dosta im je rastrošnog Rima
Objavljeno prije 5 sati
OSVETA ZA REFERENDUM Španjolska danas nameće svoju vlast Kataloniji
petak, 20.10.2017. 23:03
Pucali i vikali "Heil Hitler" nakon govora ekstremnog desničara u Americi