TUZLARIJE - VIJESTI

03.09.2017. u 08:32 Broj citanja: 1945
Obavještenje Gimnastičkog kluba Tuzla
Upis u Školu gimnastike i početak treninga

TuzlarijePoštovani roditelji, draga djeco, po već uhodanom rasporedu sa početkom školske godine vršimo upis novih polaznika u "ŠKOLU GIMNASTIKE". Škola gimnastike počinje sa radom od ponedjeljak, 04.09.2017. godine. Najniža dobna granica za upis je od 3 godine starosti.

Ako odlučite dijete upisati u školu gimnastike, budite sigurno da ste izabrali jednu od najprimjerenijih aktivnosti njegovoj dobi, te ujedno jedan od najboljih sportova za djetetov svestrani rast i razvoj.

Voditelji aktivnosti su stručni voditelji/ce sa višegodišnjim iskustvom u radu sa djecom.

U sklopu rada polaznicima su na raspolaganju slijedeći programi:

Tuzlarije


Roditelji zainteresirani za upis svoje djece mogu se javiti u prostorije kluba DTV Partizan Tuzla ili sadašnji Fakultet za tjelesni odgoj i sport. Treninzi se odvijaju u popodnevnim satima o čemu ćete detaljnije informacije dobiti prilikom dolaska u klub ili na kontakt telefone 061 830 730 ili 062 646 493.

Interes za ovaj bazični sport dosta velik, kako kod djevojčica tako i kod dječaka. Ističemo da je zbog malog kapaciteta dvorane ograničen broj djece koja se mogu upisati pa Vas molimo da nam se što prije obratite radi popunjenosti termina.

Didaktička sredstava koja se koriste u trenažnom procesu prilagođena su dobi djece. U načelu to su: polivalentne strunjače, različite penjalice, stalci, palice, švedske klupe, švedski sanduci, posebni sanduci i tuneli za puzanje i provlačenje, obruči, mini i velike trampoline, itd.

Tuzlarije


Uvažavajući ulogu porodice organizujemo i realizujemo različite vidove saradnje s roditeljima, a sve za dobrobit naših najmlađih. Saradnju s roditeljima ostvarujemo kroz: roditeljske sastanke, takmičenja, druženja sa roditeljima, izlete, javne i interne priredbe, upoznavanje sa vrhunskim sportistima grada Tuzle i Bosne i Hercegovine.

Kretanje je jedna od osnovnih potreba koje dijete mora zadovoljiti da bi se pravilno razvijalo. U predškolskoj i mlađojškolskoj dobi vrlo je važno uključiti složenije i zahtjevnije vježbe poput SPORTSKE GIMNASTIKE koje pomažu djetetu pri jačanju cijele muskulature, razvoju spretnosti i koordinacije (oko – ruka).

Tuzlarije


Budući da nakon ove faze djetetova razvoja dolazi polazak u školu, vrlo je važan djetetov kondicijski status jer on pomaže i pri održavanju koncentracije prilikom mirnog sjedenja u školi kao i kod nošenja teške školske torbe. Redovitim vježbanjem posebno SPORTSKE GIMNASTIKE utječemo na razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, a usporedo s tim razvijaju se i zapažanje, percipiranje, predočavanje, mišljenje, mašta, pamćenjei dr. Time je motorički razvoj u velikoj korelaciji s intelektualnim razvojem djeteta.

Slabo razvijene motoričke i funkcionalne sposobnosti povlače za sobom sporost, nespretnost i nesigurnost, što koči radoznalost i usporava intelektualni razvoj djeteta. Redovito vježbanje u školi gimnastike pruža brojne mogućnosti za obogaćivanje emocionalnog života djeteta. Odgovarajuće gimnastičke vježbe, igra i druženje bude ugodna raspoloženja, osjećajna stanja (vedrinu, zadovoljstvo, veselje, radost, oduševljenje, samopouzdanje, osjećaj životne radosti, optimizam). Pravilnim organiziranjem i usmjeravanjem tjelesne aktivnosti potiskuju se pojave društveno neprihvatljivog ponašanja (mržnja, zavist, umišljenost…).

Tuzlarije


Tjelesna aktivnost poput SPORTSKE GIMNASTIKE uveliko pruža mogućnost za razvoj moralnih kvaliteta, pozitivnih crta osobnosti i formiranja snažne volje i karaktera. Redovitim vježbanjem razvija se inicijativa, samostalnost, pouzdanost, upornost, odlučnost, točnost, preciznost, hrabrost, discipliniranost, savjesnost, prijateljstvo, solidarnost, potpomaganje, osjećaj dužnosti i odgovornosti, poštenje.

Dijete s drugom djecom komunicira kroz igru koja se odvija u niz motoričkih aktivnosti. Ako se ne zna penjati, puzati, provlačiti, skakati i sl., dijete se povremeno povlači iz skupine vršnjaka i prestaje se družiti. Ako pak ima dobro razvijenu motoriku brzo će se uključiti u igru s drugom djecom i zadovoljiti potrebu za druženjem.

Odgojna funkcija naših sati je iznimno značajna, jer se njime razvijaju i njeguju oblici društvenog ponašanja, ljudske osobine koje omogućavaju punu integraciju pojedinca u društveni život.

Budući da rad s djecom predškolskog uzrasta iziskuje posebnu pozornost, uvjete i pripremljenost trenera, upravo je kombinacija trenera i diplomiranih kineziologa jako važna.

Treneri, kineziolozi ili profesori tjelesnog odgoja i sporta, u ovom razdoblju odrastanja djece imaju možda i najvažniju uloguupravo ranom i pravilnom primjenom različitih organizacijskih oblika rada. Primjenom rano organizirane tjelesne aktivnosti tipa SPORTSKE GIMNASTIKE djeca se izvrsno pripremaju za sve sportove. Osim toga, primjena rano organizirane tjelesne aktivnosti vrlo je važna za pravilanrast i razvoj djece te za sprečavanje ozljeđivanja i deformiteta u sportu kao i u svakodnevnom životu.

Tuzlarije


Probni trening je besplatan stoga Vas pozivamo da pokušate...

Tuzlarije
(tuzlarije.net - Gimnastički klub Tuzla)               

 VIDEO:
Tajlandski dječaci pušteni iz bolnice, obratili su se javnosti
Europska komisija izrekla najveć kazn u povijesti EU
Google kažnjen s 4,3 milijarde eura
VIDEO Trump:
Crnogorci bi mogli postati agresivni, i onda smo u Trećem svjetskom ratu

18.07.2018. u 18:09
Podrška projektima održivog povratka


Predstavnici Ekonomsko – privredne inicijative iz Bratunca danas su premijeru Kantona Jakubu Suljkanoviću i ministrici za rad, socijalnu politiku i povratak Sandri Memić prezentirali projekat – inicijativu koja za cilj ima otvaranje novih radnih mjesta prvenstveno za povratnike u Bratuncu.

OPŠIRNIJE


18.07.2018. u 18:05 Broj citanja: 1444
U Domu zdravlja u Tuzli od danas primjena e-legitimacije


Od danas je počela primjena programa e-zdravstvene legitimacije za osigurana lica Grada Tuzle koji zdravstenu zaštitu ostvaruju u JZU Dom zdravlja Tuzla. Aplikacija je zvanično puštena u rad, tako da osigurana lica u Domu zdravlja Tuzla od danas mogu koristiti usluge e-zdravstene legitimacije

OPŠIRNIJE


18.07.2018. u 17:58
Potpisani ugovori o zapošljavanju 37 boraca


Ugovore o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu osiguravanja povoljnijih uslova za samozapošljavanje/zapošljavanje branilaca i članova njihove porodice potpisali su danas ministar za boračka pitanja Enes Gegić i kandidati i kompanije koje su nakon javnog poziva ostvarili pravo na ovaj vid podrške Kantonalne vlade.

OPŠIRNIJE


18.07.2018. u 14:40 Broj citanja: 531
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeNekada su se redovno čitale dnevne novine. Kupovale se najmanje jedne, čitale se obično uz jutarnju kafu. Način čitanja je zavisio od ličnog zanimanja. Neki bi krenuli od zadnje strane, neki pratili samo sport, a neki čitali vijesti iz zemlje i inostranstva. Bilo je onih koji bi pročitali sve pa još i ukršetnicu ispunili, i tako do novog dana i novog broja omiljenin dnevnih novina.

OPŠIRNIJE


18.07.2018. u 14:26 Broj citanja: 633
Još jedna uspješna akcija pomoći svojim saborcima u režiji Koordinacije boraca Tuzle


Tuzlarije"Borac ne ostavlja borca“ – ovako nam je počeo svoju vrlo kratku priču vidno potreseni demobilisani borac Armije RBiH Mustafa Kurtić iz Fočanske ulice u Tuzli, kome su danas iz Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzle donirali građevinski materijal za sanaciju i dogradnju stambenog objekta.

OPŠIRNIJE


18.07.2018. u 14:04 Broj citanja: 569
Održana 22. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona
Srednje škole upisalo 4.049 učenika


TuzlarijeVlada je danas prihvatila Informaciju o upisu učenika u prvi razred srednjih škola, poslije drugog upisnog roka, za školsku 2018/2019. godinu. U odnosu na Plan upisa učenika u prvi razred srednje škole, može se reći da je on realizovan u procentu od 67,91.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Moguće lokacije mjesta za smještaj migranata u USK-u: Rošić i predstavnici EK obišli Medeno polje i Jasenicu

U prvih 7 mjeseci prijavljen 8.081 nezakonit migrant: Na Vijeću ministara razmatran izvještaj o stanju migracija

Bila namijenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Evrope: SIPA u Neumu zaplijenila više od 660 kilograma opojne droge

Priština čeka da to potvrde EP i članice Unije: Kosovo ispunilo uslove za ukidanje viza

Izašli iz bolnice i održali konferenciju za medije: Tajlandski dječaci i trener nasmijani i veseli pred novinarima

Uoči Olimpijskih igara 2020. godine: Japan usvojio prvi zakon protiv pušenja

U okviru programa zapošljavanja 150+: Zaposleno 87 novih asistenata na Univerzitetu u Sarajevu

Plemići remizirali sa Spartakom, idu u 2. pretkolo EL: Zrinjski ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka

Željezničar se plasirao u drugo pretkolo Evropske lige: \'Plavi\' na Grbavici savladali estonsku Narvu Trans sa 3:1

Treća pobjeda na SP-u u Holandiji: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci savladala Poljsku sa 3:0

11-godišnjakinju iz Indije od siječnja silovala 17-orica muškaraca
Nova znanstvena studija pokazala: Torinsko platno je najvjerojatnije krivotvorina
Google upozorio: Zbog kazne, Android možda više neće biti besplatan
Bavarska policija započinje patrole na austrijskoj granici
Trump: Nijedan američki predsjednik nije bio toliko tvrd prema Rusiji kao ja
Minhenski kardinal Marx: Ne može se biti i nacionalist i katolik
Štrajk u Ryanairu, otkazuju 600 letova
VIDEO Tajlandski dječaci pušteni iz bolnice, obratili su se javnosti
Spašeni tajlandski dječaci otkrili: Gledali smo finale, većina nas je navijala za Hrvatsku
VIDEO Trump: Crnogorci bi mogli postati agresivni, i onda smo u Trećem svjetskom ratu
Pompeo objavio kako će u SAD uskoro stići posmrtni ostaci iz Korejskog rataSVAŠTARIJE

VIDEO Policajac u jurnjavi za ubojicama u Las Vegasu puca kroz staklo automobila

Štrajk u Ryanairu, otkazuju 600 letova

Google upozorio: Zbog kazne, Android možda više neće biti besplatan

Nova znanstvena studija pokazala: Torinsko platno je najvjerojatnije krivotvorina

Poznata pjevačica završila na psihijatriji, bori se s depresijom

Bolna snimka: Biciklistica pokušala prijeći most koji se dizao pa upala u procijep

Snimka curice beskućnice koja na kiši piše zadaću slama srce

Navala srušila Amazon: Svi su se htjeli dočepati užasnog odjevnog komada koji košta samo 5 KM

Svećenik je pitao je li drolja, njen odgovor oduševio je milijune ljudi

Novinari pitali dječake iz spilje što će prvo napraviti kad dođu kući, njihov odgovor je presladak