TUZLARIJE - VIJESTI

03.09.2017. u 08:32 Broj citanja: 1776
Obavještenje Gimnastičkog kluba Tuzla
Upis u Školu gimnastike i početak treninga

TuzlarijePoštovani roditelji, draga djeco, po već uhodanom rasporedu sa početkom školske godine vršimo upis novih polaznika u "ŠKOLU GIMNASTIKE". Škola gimnastike počinje sa radom od ponedjeljak, 04.09.2017. godine. Najniža dobna granica za upis je od 3 godine starosti.

Ako odlučite dijete upisati u školu gimnastike, budite sigurno da ste izabrali jednu od najprimjerenijih aktivnosti njegovoj dobi, te ujedno jedan od najboljih sportova za djetetov svestrani rast i razvoj.

Voditelji aktivnosti su stručni voditelji/ce sa višegodišnjim iskustvom u radu sa djecom.

U sklopu rada polaznicima su na raspolaganju slijedeći programi:

Tuzlarije


Roditelji zainteresirani za upis svoje djece mogu se javiti u prostorije kluba DTV Partizan Tuzla ili sadašnji Fakultet za tjelesni odgoj i sport. Treninzi se odvijaju u popodnevnim satima o čemu ćete detaljnije informacije dobiti prilikom dolaska u klub ili na kontakt telefone 061 830 730 ili 062 646 493.

Interes za ovaj bazični sport dosta velik, kako kod djevojčica tako i kod dječaka. Ističemo da je zbog malog kapaciteta dvorane ograničen broj djece koja se mogu upisati pa Vas molimo da nam se što prije obratite radi popunjenosti termina.

Didaktička sredstava koja se koriste u trenažnom procesu prilagođena su dobi djece. U načelu to su: polivalentne strunjače, različite penjalice, stalci, palice, švedske klupe, švedski sanduci, posebni sanduci i tuneli za puzanje i provlačenje, obruči, mini i velike trampoline, itd.

Tuzlarije


Uvažavajući ulogu porodice organizujemo i realizujemo različite vidove saradnje s roditeljima, a sve za dobrobit naših najmlađih. Saradnju s roditeljima ostvarujemo kroz: roditeljske sastanke, takmičenja, druženja sa roditeljima, izlete, javne i interne priredbe, upoznavanje sa vrhunskim sportistima grada Tuzle i Bosne i Hercegovine.

Kretanje je jedna od osnovnih potreba koje dijete mora zadovoljiti da bi se pravilno razvijalo. U predškolskoj i mlađojškolskoj dobi vrlo je važno uključiti složenije i zahtjevnije vježbe poput SPORTSKE GIMNASTIKE koje pomažu djetetu pri jačanju cijele muskulature, razvoju spretnosti i koordinacije (oko – ruka).

Tuzlarije


Budući da nakon ove faze djetetova razvoja dolazi polazak u školu, vrlo je važan djetetov kondicijski status jer on pomaže i pri održavanju koncentracije prilikom mirnog sjedenja u školi kao i kod nošenja teške školske torbe. Redovitim vježbanjem posebno SPORTSKE GIMNASTIKE utječemo na razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, a usporedo s tim razvijaju se i zapažanje, percipiranje, predočavanje, mišljenje, mašta, pamćenjei dr. Time je motorički razvoj u velikoj korelaciji s intelektualnim razvojem djeteta.

Slabo razvijene motoričke i funkcionalne sposobnosti povlače za sobom sporost, nespretnost i nesigurnost, što koči radoznalost i usporava intelektualni razvoj djeteta. Redovito vježbanje u školi gimnastike pruža brojne mogućnosti za obogaćivanje emocionalnog života djeteta. Odgovarajuće gimnastičke vježbe, igra i druženje bude ugodna raspoloženja, osjećajna stanja (vedrinu, zadovoljstvo, veselje, radost, oduševljenje, samopouzdanje, osjećaj životne radosti, optimizam). Pravilnim organiziranjem i usmjeravanjem tjelesne aktivnosti potiskuju se pojave društveno neprihvatljivog ponašanja (mržnja, zavist, umišljenost…).

Tuzlarije


Tjelesna aktivnost poput SPORTSKE GIMNASTIKE uveliko pruža mogućnost za razvoj moralnih kvaliteta, pozitivnih crta osobnosti i formiranja snažne volje i karaktera. Redovitim vježbanjem razvija se inicijativa, samostalnost, pouzdanost, upornost, odlučnost, točnost, preciznost, hrabrost, discipliniranost, savjesnost, prijateljstvo, solidarnost, potpomaganje, osjećaj dužnosti i odgovornosti, poštenje.

Dijete s drugom djecom komunicira kroz igru koja se odvija u niz motoričkih aktivnosti. Ako se ne zna penjati, puzati, provlačiti, skakati i sl., dijete se povremeno povlači iz skupine vršnjaka i prestaje se družiti. Ako pak ima dobro razvijenu motoriku brzo će se uključiti u igru s drugom djecom i zadovoljiti potrebu za druženjem.

Odgojna funkcija naših sati je iznimno značajna, jer se njime razvijaju i njeguju oblici društvenog ponašanja, ljudske osobine koje omogućavaju punu integraciju pojedinca u društveni život.

Budući da rad s djecom predškolskog uzrasta iziskuje posebnu pozornost, uvjete i pripremljenost trenera, upravo je kombinacija trenera i diplomiranih kineziologa jako važna.

Treneri, kineziolozi ili profesori tjelesnog odgoja i sporta, u ovom razdoblju odrastanja djece imaju možda i najvažniju uloguupravo ranom i pravilnom primjenom različitih organizacijskih oblika rada. Primjenom rano organizirane tjelesne aktivnosti tipa SPORTSKE GIMNASTIKE djeca se izvrsno pripremaju za sve sportove. Osim toga, primjena rano organizirane tjelesne aktivnosti vrlo je važna za pravilanrast i razvoj djece te za sprečavanje ozljeđivanja i deformiteta u sportu kao i u svakodnevnom životu.

Tuzlarije


Probni trening je besplatan stoga Vas pozivamo da pokušate...

Tuzlarije
(tuzlarije.net - Gimnastički klub Tuzla)               

 Moto festa ˝Teatarske različitosti - vrijednosno dostignuće˝
Raznovrstan repertoar na ovogodišnjem TKT festu
Saudijska Arabija
Žene neće morati da nose crnu abaju?
Irak 15 godina nakon američke invazije
Daleko od obećane zemlje

21.03.2018. u 19:05
˝Putnik vremena˝:
Izložba slika Alise Teletović 29. marta pred publikom u Tuzli


U Ateljeu "Ismet Mujezinović" u Tuzli 29.03. 2018. godine će biti otvorena izložba pod nazivom "Putnik vremena", autorice Alise Teletović. Alisa Teletović, sa svojih 11 godina počinje da slika apstrakne slike i postaje snažni i samonikli talenat, najmlađa umjetnica u tada nam zemlji - Jugoslaviji.

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 17:45 Broj citanja: 599
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaTuzlarijeOsim lažnih dojava imamo i poplavu lažnih vijesti, i to i kod nas i u svijetu. Google je odlučio uložiti preko 300 miliona dolara u borbu protiv te ružne pojave. E pošto su kod nas na Tuzlarijama provjerene vijesti mogli bi da nam prebace bar milion kao nagradu. Zar mi nije super ideja?

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 14:28 Broj citanja: 1227
Svjetski dan poezije u Intermezzu:
˝Bilo bi nam svima bolje, kad bi bilo više volje˝TuzlarijeVlasnici Caffetterije Intermezzo već četvrtu godinu za redom obilježili su Svjetski dan poezije tako što su svojim gostima naplaćivali kafu stihovima, umjesto novcem. Tema je bila "Bolje sutra", ali se i odstupalo od zadate teme pa se pisalo i o ljubavi, prijateljstvu, proljeću, revoluciji i odlasku u Njemačku.

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 13:50 Broj citanja: 1540
“I ja sam vjesnik proljeća” u Tuzli:
Izložbom obilježen Dan osoba s Downovim sindromom


TuzlarijePovodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom, u Bosanskom kulturnom centru Tuzla danas je otvorena izložba fotografija ˝I ja sam vjesnik proljeća˝, autora Mirze Mustafagića, javlja Anadolu Agency (AA). Mustafagić je fotografirao djecu i osobe s Downovim sindromom.

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 10:51 Broj citanja: 981
Iz Biltena MUP-a
Vozačica pod dejstvom alkohola udarila pješaka i udaljila se s mjesta nesreće


Tuzlarije Sinoć u ulici Bosne Srebrene se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali NN vozač koji je upravljao sa pmv. „Alfa Romeo“ i pješak H.M., rođen 1970. godine iz Tuzle, kom prilikom se NN vozač sa vozilom udaljio sa lica mjesta.

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 10:29 Broj citanja: 1141
Odluke donesene na 5. redovnoj sjednici Vlade TK


U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona Tuzla na period najduže 90 dana u sastavu Emina Ramić, predsjednik i članovi Samir Cipurković i Mirela Ibrahimović - Mehanović.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: \'Objektivni razlozi\': Odgođena sutrašnja sjednica Doma naroda, nastavak 17. aprila

Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Podržano povećanje plata za vojnike

Izvještaj EBRD-a prezentovan u Sarajevu: Stopa rasta u BiH tri posto

Ivanić za Tanjug: \'Izetbegović će biti još tvrđi po pitanju granice sa Srbijom\'

VIDEO: Posjetili pravoslavni hram: \'Noćni vukovi\' stigli u Banju Luku

Zbog bacanja suzavca policija privela sedam poslanika: Skupština Kosova usvojila demarkaciju granice s Crnom Gorom

Uhapšen u jugozapadnoj Njemačkoj: Trener plivanja osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčica

VIDEO: Organizatori očekuju da će oboriti \'Guinessov rekord\': U Zenici manifestacija \'Š arene čarape\' sa 1.589 učesnika

Obećao da će Facebook uvesti velike promjene: Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima

Uoči prijateljske utakmice s Bugarskom: Reprezentativci BiH trenirali u Razgradu