TUZLARIJE - VIJESTI

06.09.2017. u 19:29 Broj citanja: 834
Udruženje ˝PIPOL˝
Realizovan projekat "Za ljepšu budućnost”
Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona "PIPOL”, pod generelanim pokroviteljstvom Grada Tuzla realizovalo je početkom mjeseca septembra projekat "Za ljepšu budućnost”.

Tuzlarije


U okviru ovog projekta organizovano je okupljanje i druženje djece i mladih oboljelih i izliječenih od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona na Pannonici, te je izvršena podjela školskih torba i dijela školskog pribora za štićenike Udruženja "PIPOL” koji se nalaze na redovnom školovanju.


Udruženje "PIPOL” već četvrtu godinu zaredom obezbjeđuje školsku opremu za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, a raduje nas činjenica da smo i ove godine, uz velike napore i zalaganje, uz pomoć dobrih ljudi, uspjeli obezbijediti školsku opremu i za braću i sestre oboljelih i izliječenih mališana, čime smo pružili značajnu pomoć i podršku njihovim roditeljima.

Tuzlarije


Mjesec septembar međunarodno je priznat kao mjesec podizanja svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu. Udruženje "PIPOL”, po uzoru na humanitarne organizacije iz svijeta i regiona, će prigodnim edukativnim i drugim aktivnostima podržati ovu kampanju.

TuzlarijeTim povodom predstavnici Udruženja "PIPOL" posjetili su mališane hospitalizirane na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječje bolesti UKC-a Tuzla i uručili im prigodne poklone: igračke, pidžamice i torbe, s ciljem da im bar na kratko uljepšamo dane provedene u bolnici.

S obzirom da su jedna od najosjetljivijih kategorija društva, ovi mališani, kao i njihovi roditelji, zaslužuju kontinuiranu podršku svih segmenata društva, ne samo jedan dan, ne samo jedan mjesec, a to se može postići jedino ukazivanjem na njihove potrebe i probleme.


Po zvaničnoj statistici, Tuzlanski kanton je vodeći kanton u FBiH po broju oboljele djece i mladih od malignih oboljenja, zbog čega je veoma važno razviti svijest kod stanovništva Tuzlanskog kantona o pojavi malignih oboljenja u dječjoj dobi, s ciljem prevencije, prepoznavanja ranih simptoma, uspostavljanja rane dijegnostike koja u konačnici vodi ka boljoj prognostici i uspješnijem procesu liječenja.

U ime djece oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, njihovih roditelja kao i u ime Udruženja "PIPOL” zahvaljujemo svim donatorima koji su nam pomogli da obradujemo naše mališane: GRAD TUZLA - GRADONACELNIK JASMIN IMAMOVIĆ, ACIBADEM - URED TUZLA, ELVIR RAHIMIC - NOGOMETNI REPREZENTATIVAC BIH, GOSPOĐA ALISA I GOSPODIN ADEL ZAHIROVIC IZ SREBRENIKA, GOSPOĐA MERJEM I GOSPODIN MUHAMED RAKOVIC, PETRA LEHMANN I HEIMATSTERN e.V, JP "PANNONICA” TUZLA I JKP "SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE” TUZLA.

(tuzlarije.net)               

 Jumbo Jet se oprašta od američkih putnika:
˝Boeing 747 dao je svijetu krila. Smanjio je svijet˝
Vanredni samit zemalja OIC-a u Istanbulu:
Istočni Jerusalem proglašen glavnim gradom Palestine
Trump pod pritiskom zbog optužbi za seksualno uznemiravanje
Oko 60 senatorica zahtijeva istragu

15.12.2017. u 10:25
Saobraćajka u Đurđeviku
Vozač motocikla zadobio teške tjelesne povrede


Na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo, u mjestu Đurđevik, općina Živinice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali M.I., rođen 1963.godine iz Živinica koji je upravljao tmv. „Man“ sa priključnim vozilom - cisternom i S.G., rođen 1950.godine iz Đurđevika, općina Živinice koji je upravljao motociklom „Tomos“.

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 08:42 Broj citanja: 1676
Statistika avio saobraćaja za novembar:
Da li se 500-hiljaditi putnik Aerodroma ˝Tuzla˝ izgubio u magli?


TuzlarijeObjavljeni su statistički podaci o avio saobraćaju u novembru. Aerodrom Tuzla ubilježio je još 37.432 putnika i zaključno sa novembrom uslužio ukupno 495.275* putnika. U tekstu o statistici za oktobar mjesec procijenili smo da bi se 500-hiljaditi putnik trebao očekivati početkom decembra.

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 08:31 Broj citanja: 308
Centralna banka BiH:
Upozorenje na e-mail u kojem je zloupotrijebljeno ime banke


TuzlarijeCentralna banka BiH oglasila se saopštenjem u kojem obavještava javnost da je tokom posljednjih nekoliko dana zabilježeno kruženje maliciozne e-mail poruke koja najčešće dolazi na adrese privrednih subjekata, a u kojoj je zloupotrijebljeno ime ove finansijske institucije.

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 08:25
Info dani projekta ˝EU for You - E4U˝


Info dani u okviru projekta “EU for You – E4U” bit će održani danas u 10.15 sati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, gdje će pored studenata ovog fakulteta, učestvovati studenti Pravnog fakulteta u Tuzli, saopćio je EU info centar. Na ovom događaju obratiće se specijalni predstavnik Delegacije EU u BiH, ambasador Lars Gunar Vigemark (Lars-Gunnar Wigemark) u 9.50 sati.

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 08:00
˝Preveniraj , ne promoviraj˝:
Radionica o problemu ovisnosti održana u Gračanici


TuzlarijeDruga po redu radionica na temu "Preveniraj, ne promoviraj" održana je jučer u Gračanici. Radionica je imala za cilj da poticanjem kreativnog i kritičkog razmišljanja edukuje mlade da djeluju proaktivno u cilju prevencije problema, te utiču na osvještavanje trenutnih situacija i potencijalnih načina rješavanja

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 07:00
Božićni koncert u Tuzli:
Nastupa tamburaški sastav ˝Gazde˝ i Zbor ˝Iuventus Salinarum˝


I ove godine, Hrvatsko kulturno društvo Napredak i Franjevački samostan Tuzla organiziraju Božićni koncert koji će se ovoga puta održati 18. decembra. U Bosanskom kulturnom centru Tuzla nastupit će tamburaški sastav "Gazde" i Zbor "Iuventus Salinarum".

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
22 glasa \'za\' i 20 glasova \'protiv\',: Poslanici PSBiH usvojili set zakona o akcizama, prekinuta sjednica

Analiza zajedničkih aktivnosti i saradnje u regionu: Crnadak danas s ambasadorima zemalja zapadnog Balkana

U javnim i privatnim institucijama: Okončana istraga o seksualnom nasilju nad djecom u Australiji

Napadači su prije ubistava odvojili djecu od roditelja: Tokom fudbalskog treninga u Brazilu ubijeno šest osoba

Žestoki navijački obračun: U obračunu navijača sudjelovali Hrvati, Bugari, Rusi i Grci

Na jugu Holandije: Dvije osobe ubijene nožem, nekoliko ranjenih

Nesreća na pruzi između Perpignana i Villefranche-de-Conflenta: Sudar voza i autobusa na jugu Francuske, poginulo četvero djece

Gotovo 50 godina nakon prvog leta: Posljednji američki let Boeinga 747, prvog diva neba

Nastavljamo potragu za vanzemaljskim životom: Osam planeta i u udaljenom sistemu
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 3 sata
EU zabranjuje Europljanima financijska ulaganja u Rusiji
Objavljeno prije 3 sata
Putin i Trump razgovarali o situaciji na Korejskom poluotoku
Objavljeno prije 3 sata
Japan uvodi dodatne sankcije Sjevernoj Koreji
četvrtak, 14.12.2017. 22:37
John McAfee: Pojest ću svoj penis na televiziji ako bitcoin ne dosegne milijun dolara do 2020.
četvrtak, 14.12.2017. 22:22
U SAD-u je ukinuta neutralnost interneta, stručnjak je za Index objasnio što to znači
četvrtak, 14.12.2017. 22:06
Napad nožem u Nizozemskoj, dvije osobe mrtve, više ozlijeđenih