TUZLARIJE - VIJESTI

06.09.2017. u 19:29 Broj citanja: 886
Udruženje ˝PIPOL˝
Realizovan projekat "Za ljepšu budućnost”
Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona "PIPOL”, pod generelanim pokroviteljstvom Grada Tuzla realizovalo je početkom mjeseca septembra projekat "Za ljepšu budućnost”.

Tuzlarije


U okviru ovog projekta organizovano je okupljanje i druženje djece i mladih oboljelih i izliječenih od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona na Pannonici, te je izvršena podjela školskih torba i dijela školskog pribora za štićenike Udruženja "PIPOL” koji se nalaze na redovnom školovanju.


Udruženje "PIPOL” već četvrtu godinu zaredom obezbjeđuje školsku opremu za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, a raduje nas činjenica da smo i ove godine, uz velike napore i zalaganje, uz pomoć dobrih ljudi, uspjeli obezbijediti školsku opremu i za braću i sestre oboljelih i izliječenih mališana, čime smo pružili značajnu pomoć i podršku njihovim roditeljima.

Tuzlarije


Mjesec septembar međunarodno je priznat kao mjesec podizanja svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu. Udruženje "PIPOL”, po uzoru na humanitarne organizacije iz svijeta i regiona, će prigodnim edukativnim i drugim aktivnostima podržati ovu kampanju.

TuzlarijeTim povodom predstavnici Udruženja "PIPOL" posjetili su mališane hospitalizirane na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječje bolesti UKC-a Tuzla i uručili im prigodne poklone: igračke, pidžamice i torbe, s ciljem da im bar na kratko uljepšamo dane provedene u bolnici.

S obzirom da su jedna od najosjetljivijih kategorija društva, ovi mališani, kao i njihovi roditelji, zaslužuju kontinuiranu podršku svih segmenata društva, ne samo jedan dan, ne samo jedan mjesec, a to se može postići jedino ukazivanjem na njihove potrebe i probleme.


Po zvaničnoj statistici, Tuzlanski kanton je vodeći kanton u FBiH po broju oboljele djece i mladih od malignih oboljenja, zbog čega je veoma važno razviti svijest kod stanovništva Tuzlanskog kantona o pojavi malignih oboljenja u dječjoj dobi, s ciljem prevencije, prepoznavanja ranih simptoma, uspostavljanja rane dijegnostike koja u konačnici vodi ka boljoj prognostici i uspješnijem procesu liječenja.

U ime djece oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, njihovih roditelja kao i u ime Udruženja "PIPOL” zahvaljujemo svim donatorima koji su nam pomogli da obradujemo naše mališane: GRAD TUZLA - GRADONACELNIK JASMIN IMAMOVIĆ, ACIBADEM - URED TUZLA, ELVIR RAHIMIC - NOGOMETNI REPREZENTATIVAC BIH, GOSPOĐA ALISA I GOSPODIN ADEL ZAHIROVIC IZ SREBRENIKA, GOSPOĐA MERJEM I GOSPODIN MUHAMED RAKOVIC, PETRA LEHMANN I HEIMATSTERN e.V, JP "PANNONICA” TUZLA I JKP "SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE” TUZLA.

(tuzlarije.net)               

 Saudijska Arabija
Žene neće morati da nose crnu abaju?
Irak 15 godina nakon američke invazije
Daleko od obećane zemlje
Sjećate se legendarne Nokijine melodije?
Iza nje se krije veoma zanimljiva priča

19.03.2018. u 18:25
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaTuzlarijeDošlo je do toga da se boje da će neki muškarac koji se osjeća kao žena ulaziti u ženski WC. Iako o tome nema govora u Konvenciji, evo ja sam žena pa mogu reći i da neko uđe u ženski javni toalet šta me briga. Pa svugdje su odvojene kabine, a zajednički prostor gdje se peru ruke. Eto poješće me neko ako do mene opere ruke.

OPŠIRNIJE


19.03.2018. u 17:46 Broj citanja: 1364
Na području TK hiljade objekata izgrađeno bez dokumentacije i dozvola


TuzlarijeNa području TK hiljade objekata izgrađeno je bez dozvola. Moguće je legalizovati objekte zgrađene prije 19. jula 2007. godine, kada je napravljen namjenski satelitski snimak. Problem je šta sa objektima i građevinama izgrađenim nakon ovog datuma?

OPŠIRNIJE


19.03.2018. u 17:06
Najava izložbe slika Senaida Buljubašića iz SrebrenikaIzložbe slika akademskog grafičara Senaida Buljubašića iz Srebrenika biće otvorena u Galeriji "Kristian Kreković" (Franjevački samostan Tuzla) 20. ožujka (utorak) sa početkom u 19,00 sati. Senaid Buljubašić sudjelovao je na 59 kolektivnih, 11 samostalnih izložbi te 16 likovnih kolonija.

OPŠIRNIJE


19.03.2018. u 16:29
9. Karate kup Srebrenik
Članovi Karate kluba ˝Storm˝ Tuzla osvojili šest medaljaTuzlarijeNa proteklom takmičenju koje je održano za vikend u Srebreniku, i na kojem je učešće uzelo oko 600 takmičara iz 40 klubova, takmičari iz tuzlanskog kluba "Storm" ostvarili su sljedeće rezultate: Zlatne medalje: Mujic Lamija – kate djevojcice 2007., Hrbat Elmedina – borbe kadetkinje -47 kg

OPŠIRNIJE


19.03.2018. u 15:57 Broj citanja: 1632
Prvi u BiH:
Počeo proces akreditacije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla


TuzlarijeVanjski ocjenjivači Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) počeli su u ponedjeljak vanjsku ocjenu za akreditaciju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla koji je prvi u BiH ušao u ovaj zahtjevan proces uvođenja sistema kvaliteta. Prvi pregled na pet klinika UKC Tuzla obavlja šest ocjenjivača AKAZ-a

OPŠIRNIJE


19.03.2018. u 15:28 Broj citanja: 353
Dogovor o operacionalizaciji kreditnih sredstava za putnu mrežu


Premijer TK Jakub Suljkanović i ministri MUP-a Husein Topčagić i trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić razgovarali su danas sa direktorom Direkcije regionalnih cesta TK Aganom Delibajrićem o kreditnom zaduženju od 20 miliona KM kojim će biti finansirana najveća investicija u ceste unazad gotovo tri decenije.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
VIDEO: Sa 20 glasova \'za\': Smijenjena Vlada Kantona Sarajevo

Vodostaji danima u porastu: Sava i Una premašile kote redovne i vanredne odbrane od poplava

VIDEO: Datuma se prisjetili bivši zatvorenici HVO-a i ARBiH: U Mostaru odvojeni programi na godišnjicu raspuštanja logora

Snažna podrška SAD-a evroatlantskom procesu BiH: Izetbegović s ambasadorima SAD-a u Hrvatskoj i BiH

Hrvatskoj i dalje prijete poplave: Rekordan vodostaj Save kod Jasenovca, mještani u pripravnosti

Na sastanku u Helsinkiju o sigurnosnim pitanjima: Predstavnici Sjeverne i Južne Koreje na razgovorima u Finskoj

Ruski predsjednik odbacio optužbe: Macron razgovarao s Putinom o Siriji i trovanju Skripala

Saglasnost oko najvećeg dijela sporazuma: Velika Britanija i EU postigli dogovor o tranzicijskom periodu

Irak 15 godina nakon američke invazije: Daleko od obećane zemlje
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 20 minuta
EU upozorila Rusiju na nepravilnosti u izborima
Objavljeno prije 55 minuta
Džihadista u Tunisu okružila policija pa se raznio
Objavljeno prije sat vremena
Putin poručio Zapadu: Ne želim utrku u naoružanju
Objavljeno prije sat vremena
Asad čestitao Putinu na "logičnoj" pobjedi
Objavljeno prije 2 sata
Kolinda među prvima čestitala Putinu, a švedska ministrica kaže da su ruski izbori namješteni
Objavljeno prije 2 sata
Turska traži od EU-a ostatak od tri milijarde eura za sirijske izbjeglice