TUZLARIJE - VIJESTI

06.09.2017. u 19:29 Broj citanja: 796
Udruženje ˝PIPOL˝
Realizovan projekat "Za ljepšu budućnost”
Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona "PIPOL”, pod generelanim pokroviteljstvom Grada Tuzla realizovalo je početkom mjeseca septembra projekat "Za ljepšu budućnost”.

Tuzlarije


U okviru ovog projekta organizovano je okupljanje i druženje djece i mladih oboljelih i izliječenih od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona na Pannonici, te je izvršena podjela školskih torba i dijela školskog pribora za štićenike Udruženja "PIPOL” koji se nalaze na redovnom školovanju.


Udruženje "PIPOL” već četvrtu godinu zaredom obezbjeđuje školsku opremu za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, a raduje nas činjenica da smo i ove godine, uz velike napore i zalaganje, uz pomoć dobrih ljudi, uspjeli obezbijediti školsku opremu i za braću i sestre oboljelih i izliječenih mališana, čime smo pružili značajnu pomoć i podršku njihovim roditeljima.

Tuzlarije


Mjesec septembar međunarodno je priznat kao mjesec podizanja svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu. Udruženje "PIPOL”, po uzoru na humanitarne organizacije iz svijeta i regiona, će prigodnim edukativnim i drugim aktivnostima podržati ovu kampanju.

TuzlarijeTim povodom predstavnici Udruženja "PIPOL" posjetili su mališane hospitalizirane na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječje bolesti UKC-a Tuzla i uručili im prigodne poklone: igračke, pidžamice i torbe, s ciljem da im bar na kratko uljepšamo dane provedene u bolnici.

S obzirom da su jedna od najosjetljivijih kategorija društva, ovi mališani, kao i njihovi roditelji, zaslužuju kontinuiranu podršku svih segmenata društva, ne samo jedan dan, ne samo jedan mjesec, a to se može postići jedino ukazivanjem na njihove potrebe i probleme.


Po zvaničnoj statistici, Tuzlanski kanton je vodeći kanton u FBiH po broju oboljele djece i mladih od malignih oboljenja, zbog čega je veoma važno razviti svijest kod stanovništva Tuzlanskog kantona o pojavi malignih oboljenja u dječjoj dobi, s ciljem prevencije, prepoznavanja ranih simptoma, uspostavljanja rane dijegnostike koja u konačnici vodi ka boljoj prognostici i uspješnijem procesu liječenja.

U ime djece oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, njihovih roditelja kao i u ime Udruženja "PIPOL” zahvaljujemo svim donatorima koji su nam pomogli da obradujemo naše mališane: GRAD TUZLA - GRADONACELNIK JASMIN IMAMOVIĆ, ACIBADEM - URED TUZLA, ELVIR RAHIMIC - NOGOMETNI REPREZENTATIVAC BIH, GOSPOĐA ALISA I GOSPODIN ADEL ZAHIROVIC IZ SREBRENIKA, GOSPOĐA MERJEM I GOSPODIN MUHAMED RAKOVIC, PETRA LEHMANN I HEIMATSTERN e.V, JP "PANNONICA” TUZLA I JKP "SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE” TUZLA.

(tuzlarije.net)               

 Duga 51 kilometar
Japanci otkrili veliku pećinu na Mjesecu
Svako peto dijete među njima ˝akutno pothranjeno˝
Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima
Rastu tenzije s obje strane
Katalonija počinje put u nepoznato

20.10.2017. u 17:30
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Jabuku pojela, hljeb jela, tako da sam danas sa "manifestaci jama" mirna, a inače volim sve pekarske proizvode. Od onih sam koji uz sve jedu hljeb. Stranci bi vjerovatno u mene prstom pokazivali. Jedino mi uz pitu ne treba. A bio bi fazon da malo s burekom i hljeb jedem. I drugi su slični jer da nisu ne bi bilo toliko pekara u gradu.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 16:15
Iz Biltena MUP-a
Tri osobe lišene slobode, zaplijenjeno 16 kilograma cannabisa i dva pištolja


Postupajući po Naredbama Kantonalnog suda Tuzla službenici Sektora kriminalističke policije MUP –a TK-a Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u saradnji sa policijskim službenicima Sektora krim. policije PU Bijeljina, danas u izvršili pretrese na četiri lokacije

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 16:11 Broj citanja: 418
˝UG 15. Maj˝ - obavještenje:
Hitan sastanak kupaca stanova, poslovnih prostora i garaža u SPO ˝15. Maj˝ u Tuzli


TuzlarijePozivamo sve kupce stanova, poslovnih prostora i garaža u SPO ˝15. Maj˝ u Tuzli da se odazovu sastanku koji će se održati u centru "Dramar" u Tuzli 24.10.2017. godine (utorak) u 17 sati.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 15:40
Čekajući zakonodavce:
Dijalizirani pacijenti u znak protesta najavili mirno okupljanje


Zbog neusvajanja izmjena Zakona o transplantaciji organa/tkiva u FBiH, dijalizirani i transplantirani bolesnici u Federaciji, krajem mjeseca izlaze na proteste. Za 25. oktobar najavljena su okupljanja u Kantonu Sarajevo (KS), Zeničko-dobojskom (ZDK), Hercegovačko-neretvanskom (HNK), te u Tuzlanskom kantonu (TK).

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 14:11 Broj citanja: 617
Svjetski dan jabuke sa prvačićima OŠ “Pazar” Tuzla


TuzlarijeUčenici Osnovne škole“ Pazar“ su danas na prigodan način obilježili Svjetski dan jabuke s ciljem promovisanja njenih zdravstvenih kvaliteta. U obilježavanju ovog dana učešće su uzeli i mali prvaci I2 razreda zajedno sa svojom učiteljicom Amirom Ćosić.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 13:51
U subotu promocija razglednice ˝Tuzla u prošlosti˝


Nova ženska inicijativa Vas poziva u subotu 21.10.2017. godine na promociju razglednice "Tuzla u prošlosti". Promocija će se održati ispred Turističkog informativnog centra na Sonom trgu od 11 sati.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Opoziciji ne trebaju ničiji milioni, već samo narod RS: Mektić: Imamo dokaze o saradnji Dodika i Soroševih organizacija

VIDEO: Konaković - \'Sredstva uložiti u kapitalne projekte\': Budžet KS-a za 2017. godinu povećan za 37 miliona KM

Očekuje se smanjenje redukcija u Sarajevu: Potpisan sporazum o isporuci vode KS-u sa izvorišta Tilava

Na pitanja istražitelja nije želio odgovarati: Ante Todorić tvrdi da nije kriv

Favorit za budućeg premijera je Andrej Babiš: Česi odlučuju na izborima koliko su podlegli populizmu

Situacija je najteža u Bangladešu i Somaliji: Globalno zagađenje dovodi se u vezu sa 9 miliona smrtnih slučajeva

Obama napao Trumpa: \'Vraćamo se 50 godina unazad\'

Svako peto dijete među njima "akutno pothranjeno": Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima

Fotografije megapopularne serije snimljene iza scene: The Laughing Dead

Savladao 88. igrača svijeta Italijana Andreasa Seppija sa 2:1: Džumhur u polufinalu ATP turnira u Moskvi
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 45 minuta
Najmanje 30 mrtvih u bombaškom napadu u Kabulu, ISIS preuzeo odgovornost
Objavljeno prije 50 minuta
Njemačka sljedeće godine smanjuje uplate mirovinskih doprinosa za više od milijardu eura
Objavljeno prije 55 minuta
EU bi zbog Brexita mogla izgubiti više od milijun radnih mjesta
Objavljeno prije 60 minuta
Brat umirovljenog pape tvrdi da Benedikt nije teško bolestan

Saudijski svećenik: "Žene su uzrok silovanju i seksualnom zlostavljanju"
Objavljeno prije sat vremena
Divlje svinje napadaju ljude u Njemačkoj, najmanje 4 osobe ozlijeđene