TUZLARIJE - VIJESTI

11.09.2017. u 18:11 Broj citanja: 1830
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Tuzlarije


Dok su svi pratili dešavanja zbog uragana, u Italiji je u oluji poginulo do sada 17 ljudi. Poslije se ta oluja proširila na Sloveniji i Hrvatsku, te i kod njih napravila dosta problema. U Zadru je vanredna situacija, zatvorene su i škole, bolnica polavljena, tek će vidjeti koliki je obim štete.

U Americi je stradalo manje ljudi, onakva sila a već se sada može reći da su dobro prošli, posebno kada su ljudski životi u pitanju. Sve to govori u prilog činjenici šta znači piprema i prevencija. Oni su navikli na takve situacije, znaju šta treba raditi, u Evropi kao da meteorolozi spavaju. Mnoge oluje nisu ćiri bu ćiri ba, postoji toliko instrumenata i načina kojima se može puno toga predvidjeti, pripremom ublažiti udar pa se ne bi trebalo dešavati da se u svakoj oluji broje ljudske žrtve. Ta, valjda ista oluja, iz Hrvatske je stigla i u našu zemlju i već ima štete u Mostaru, a nevrijeme je počelo i Sarajevu.

Tuzlarije


Imali smo sušu a sad će početi kiše i eto poplava i klizišta. Ne mogu 100% tvrditi ali vjerovatno se u toku ljeta nije ništa uradilo da se smanji eventualna šteta, a o zagađenju ne treba ni pričati, ima da se gušimo kao svake godine.

Tuzlarije


Da je kojim slučajem onaj uragan bio kod nas, od mene kolege ne bi žive ostale od nagovaranja da idemo da slikamo i snimamo. Jedan od kolega išao je do Kušlata, nije mu to prvi put, koliko se sjećam jedva se popeo jednom. Pošto mi je taj dio Bosne dosta nepoznat, trebala bih i ja otići, kažu da je vrlo zanimljivo i lijepo. Džamija je napravljena na samoj špicastoj stijeni. Ustvari, riječ je o obnovljenoj džamiji jer je prva u toku agresije na BiH srušena. Naša zemlja je puna takvih mjesta koja vrijedi pogledati pa je dobro da bar imamo slike i snimke da vidimo ono što ne možemo posjetiti.

Tuzlarije


Evo čitam vijest da je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, u vezi najavljenih izmjena Zakona o PDV-u, rekao da će biti prihvaćen i ugrađen zahtjev velikog broja privrednika u BiH da se rok za plaćanje PDV-a pomjeri na zadnji dan u mjesecu, kao i da se smanji dnevna zatezna kamatna stopa.

Tuzlarije


Zvizdić ne spominje i zahtjev da se PDV plaća kad se nešto naplati a ne unaprijed, što mnoge dovodi do propasti. Evo prilike za one one koji zaista žele nešto uraditi za privrednike da urade to kad već spominju izmjene Zakona o PDV-u.

Tuzlarije


Na današnji dan 2001. desio se teroristički napad u Americi koji je šokirao svijet. Širom svijeta pratilo se na TV-u šta se dešava, snimljeno je poslije dosta emisija, filmova, serija, nedužni ljudi su poginuli, a nakon toga je mnogo šta postalo još gore. Trenutno niko nije siguran i nikad se ne zna ko će biti sljedeća meta. Kao u uvijek kada se politika otme kontroli ispaštaju civili.

Pozdrav

S.M.
SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 9 beba, 3 djevojčice i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena je 231 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 4 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježeno je 15 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 11.09.2017. godine krv je darovalo 35 davalaca.

(tuzlarije.net)               
 Jumbo Jet se oprašta od američkih putnika:
˝Boeing 747 dao je svijetu krila. Smanjio je svijet˝
Vanredni samit zemalja OIC-a u Istanbulu:
Istočni Jerusalem proglašen glavnim gradom Palestine
Trump pod pritiskom zbog optužbi za seksualno uznemiravanje
Oko 60 senatorica zahtijeva istragu

16.12.2017. u 03:07
Lino obradovao mališane tuzlanske bolnice


U sklopu pretprazničkih posjeta bolnicama širom Bosne i Hercegovine, medvjedić Lino i predstavnici kompanije Podravka, jučer su posjetili i odjel Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, gdje su najmlađe obradovali poklonima i zagrljaljima, uz nezaobilazno fotografiranje sa medvjedićem Linom za privatne fotoalbume.

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 19:24 Broj citanja: 438
Članovi Organizacionog odbora Festivala sevdalinke posjetili gradonačelnika TuzleČlanovi Organizacionog odbora Festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Tuzle, Jasminom Imamovićem i saradnicima, najavili su da će deseto izdanje ove muzičke manifestacije biti održano u martu 2018. godine.

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 19:16 Broj citanja: 366
Održan treći završni ciklus trodnevne obuke :
„Upravljanje projektnim ciklusom - Project Cycle Management (PCM)“


Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u saradnji sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla danas je održalo svečanu dodjelu certifikata učesnicima trećeg završnog ciklusa trodnevne obuke na temu „Upravljanje projektnim ciklusom".

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 19:10 Broj citanja: 305
Gradska uprava :
Razgovor o 4. Biznis forumu bh dijaspore – BHdiaFor 2017.


Gradonačelnik Tuzle, Jasmim Imamović i predsjednik Grupacije Naša Perspektiva, Armin Alijagić, sa saradnicima, razgovarali su danas u Gradskoj upravi o ciljevima i aktivnostima koje se provode povodom organizacije 4. Biznis foruma bh dijaspore – BHdiaFor 2017

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 17:45 Broj citanja: 1219
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeMožda samo malo više analiziram. Tako sam nedavno dobila recept za čokoladnu tortu na kojem piše "kako su pravile naše nane" pa mislim, ne sjećam se da je moja nena, koja je fantastično kuhala, ikad napravila tortu. Pravila je baklavu, hurmašice, pitu s jabukama, tako neke kolače ali nije tortu. Neno li neno. Hajde, drago mi je da sam se kroz naslov koji mi je privukao pažnju sjetila jedne od najdražih osoba u mom životu.

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 15:52 Broj citanja: 5627
Univerzitet u Tuzli:
Spisak promoviranih doktora naukaU okviru obilježavanja 41 godine rada i postojanja Univerziteta u Tuzli jučer je održana promocija doktora nauka, redovnih profesora i dodjela Zlatne plakete studentima generacije Univerziteta u Tuzli. U nastavku donosimo spisak promoviranih doktora nauka.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Kraj višemjesečne priče o promjeni zakona o akcizama: Š ta će se desiti nakon povećanja cestarina?

VIDEO: U Banjoj Luci o poboljšanju regionalne saradnje: Crnadak s Vukićevićem, Lakićem, Melom i Krstevskim

VIDEO: Mirko Š arović u posjeti Beogradu: Potpisan protokol o uklanjanju barijera u trgovini Srbije i BiH

Tudor Pantiru, Margarita Caca Nikolovska i Giovanni Grasso: Trn su u oku Dodiku, odnedavno mu je podrška Čović

VIDEO: Zajednička sjednica vlada Makedonije i Albanije: Rama: Tirana podržava Skoplje na putu ka NATO-u

Izdato upozorenje na cunami: Indoneziju pogodio zemljotres magnitude 6,9 stepeni

Morales Franji uručio neobičan poklon: Papa se sastao s bolivijskim predsjednikom u Vatikanu

Napad u kojem su ubijene dvije osobe, te ranjene još dvije: Uhapšen osumnjičeni za napade nožem u Maastrichtu

VIDEO: Senny je putujući fotograf : U Mostaru snima ljude aparatom iz 19. stoljeća

C-47 koji nosi natpis \'To je sve, brate\': Pronađen i restauriran avion koji je predvodio invaziju Normandije