TUZLARIJE - VIJESTI

11.09.2017. u 23:15 Broj citanja: 1915
Baby party Plave poliklinike
Obilježena 1. godišnjica porodilišta

Tuzlarije


Sa našim privatnim porodilištem ispunili smo želju trudnicama koje žele da se porode u porodičnoj atmosferi uz pomoć stručnog i iskusnog medicinskog osoblja, koje im stoji na raspolaganju 24h. Cilj nam je bio da stvorimo ambijent u kojem će se porodilje osjećati kao kod kuće, odnosno što prijatnije u toku porođaja i iščekivanja prvog susreta sa novim članom porodice.

Riječ je o konceptu brige i njege za majke i bebe koji podrazumijeva smještaj u VIP apartmanu sa medicinskim nadzorom 24h, prilagođenim svim zahtjevima porodilje, što podrazumijeva prisustvo muža, kao i ispunjavanje drugih njenih individualnih želja. Želimo istaći da naši klijenti dolaze iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine ali i imamo i stranih državljana iz Amerike, Rusije, Sirije i Turske koji borave u BiH.

Izuzetno smo zadovoljni što su u prvoj godini rada porodilišta rođene 73 bebe. Iako je taj broj ohrabrujući, više smo fokusirani na kvalitet nego na kvantitet. Zadovoljne pacijentice koje smo sa osmijehom ispratili su nam najbolja nagrada za dosadašnji trud i zalaganje a ujedno podstrek da u budućnosti rad porodilišta podignemo na još veći nivo.

Prim.dr. Fatima Klempić spec. ginekologije i akušerstva:
"Žene kad znaju da će imati puni tretman prilikom poroda te da će one i njihova djeca biti dočekani s radošću i sa takvim načinom porođaja koji im neće ostati trauma, one se vrlo rado porađaju prirodno. S obzirom da pacijentice mogu birati način na koji će se poroditi, drago nam je da je broj carskih rezova zabilježen u jako malom postotku (19%)"

S obzirom da nisu svi u mogućnosti izdvojiti odmah novac a žele se poroditi u našoj klinici, potrudili smo se da omogućimo plaćanje na rate bez kamata za naše klijente.

Ponosni smo što stvaramo pozitivne promjene u zdravstvu i rušimo predrasude o porodu u privatnim ustanovama. Kroz razgovor sa budućim mamama nastojimo da ih oslobodimo iracionalnih strahova koji nisu prirodni pratioci trudnoće i porođaja.

Tuzlarije


Da trudnice nemaju razloga za brigu govori činjenica da su svi porodi protekli u najboljem redu bez ozbiljnih komplikacija tako da sve naše pacijentice veže lijepo iskustvo za naše porodilište, na šta smo itekako ponosni. Prosječan boravak porodilje je 24h nakon prirodnog porođaja a tri do pet dana nakon carskog reza. Beba se prije otpusta još jednom detaljno pregleda, a mami se daju uputstva za ishranu i njegu novorođene bebe. Cijena porođaja uključuje i kotrole mjesec dana prije porođaja i mjesec dana nakon porođaja.

Potrudili smo se da naše porodilište bude u skladu sa svjetskim standardima u pogledu kadra i opreme ali smo nastojali da obezbijedimo topao ambijent i porodičnu atmosferu u kojoj će majka imati njegu na zavidnom nivou.

Mr.sci.dr. Dženita Kurtćehajić, spec. ginekologije i akušerstva:
"Sretni smo što roditeljima možemo pružiti nezaboravno iskustvo rođenja djeteta koje će im ostati u najljepšem sjećanju jer u životu pamtimo samo dobra i loša iskustva a ne materijalne stvari. Na prvom mjestu nam je povjerenje, tako da iz tog razloga ženama koje ne vode trudnoću kod nas a žele da se porode u našem porodilištu, savjetujemo da dođu barem mjesec dana ranije kako bismo se upoznali i izgradili povjerenje a ujedno ih pripremili psihofizički za sam čin poroda."

Proteklog vikenda krunisali smo dosadašnji rad porodilišta organizacijom Baby party-a gdje smo uspjeh proslavili sa našim trudnicama i roditeljima beba rođenih u porodilištu. Proslavu su uveličali i naši sponzori koji su nam pružili podršku u nastojanjima da ovaj događaj učinimo što kvalitetnijim.

Tuzlarije


Sponzori događaja su bili: Hipp, Violeta, Alma Ras, Future Health, Nifty, Pharma Maac, Bella Vita Fashion, Apoteka Edal, Baby centar, Kozmetičko-frizerski studio Ogledalce, Simpson, Kozmetički salon 2A, Igraonica "Sretna porodica", Fitness klub Jimmy´s Gym.

I na kraju želimo da se zahvalimo svima koji su na bilo koji način doprinijeli "Baby party-u" bilo svojim radom, sudjelovanjem ili posjetom.

Plava Poliklinika. Medicina koja liječi. Srca koja brinu.

(tuzlarije.net)               

 U skladu sa politikom polne korektnosti u Kanadi:
Termini otac i majka zamijenjeni sa terminom roditelji
Obećao da će Facebook uvesti velike promjene
Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima
Moto festa ˝Teatarske različitosti - vrijednosno dostignuće˝
Raznovrstan repertoar na ovogodišnjem TKT festu

23.03.2018. u 09:08
Agencija za rad i zapošljavanje BiH:
Ne treba ići na rad u Slovačku preko firmi koje nisu registrovane u BiH


Nakon informacije o prevarama sa kojima su se susretali naši radnici, predstavnici navedenih slovačkih institucija su utvrdili da su naši radnici bili žrtve prevare od strane pojedinih privatnih agencija za posredovanje u zapošljavanju iz Republike Srbije.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 08:57
Premijer Suljkanović:
˝Podrška spomen-obilježju u Gradačcu neće izostati˝


Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar za boračka pitanja Enes Gegić primili su danas predstavnika Udruženja boraca Patriotske lige Gradačac Tasima Okića i predsjednika Saveza boraca Patriotske lige Tuzlanskog kantona prof.dr. Saliha Kulenovića.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 00:20 Broj citanja: 14813
Dešavanja u Tuzli na današnji dan


TuzlarijeTuzlarije su dugo na netu, gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Podaci iz rubrike "Vijesti iz Tuzle" prikupljaju se u bazi podataka od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta se to u Tuzli dešavalo na današnji dan prethodnih godina.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 00:17 Broj citanja: 417
JU MS Građevinsko-gedetska škola Tuzla:
Obilježen Svjetski dan voda


TuzlarijeUčenici i profesori JU Mješovite srednje građevinsko-geodetske škole Tuzla na prigodan su način obilježili 22. mart- Svjetski dan voda. Naime, učenici III at odjeljenja, pod mentorstvom arhitektice Evice Pranjić, nastavnice stručnih predmeta arhitektonske struke, u školi su organizirali Okrugli sto

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 00:07 Broj citanja: 23823
Najnovije vijesti iz svijeta


Tuzlarije

OPŠIRNIJE


22.03.2018. u 23:10 Broj citanja: 555
Prve proljetne dane obilježile niske temperature i snijeg


U Tuzli sipa snijeg. Već je dosta napadao, izgleda idilično, a za sada nema većih problema kada je odvijanje saobraćaja u pitanju. U visinskim dijelovima je stanje gore, temperatura je ispod nule, stvara se poledica, pa iz BIHAMK-a preporučuju da se ne koriste automobli bez velike potrebe.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
Sumnja se na ubistvo: Na ulici u Mostaru pronađen mrtav muškarac

Vijetnamsko ekonomsko središte: U požaru u stambenom bloku poginulo 13 osoba

Na uvoz čelika i aluminija: Europska unija i šest zemalja izuzete iz Trumpovih carina

Bolton će biti treći savjetnik za nacionalnu sigurnost: Trump smijenio savjetnika za nacionalnu sigurnost McMastera

Napad napalm bombom na Istočnu Gutu: Nasmrt izgorjelo najmanje 37 civila

Naučnici ne znaju zašto: Nasukano 150 kitova na obali Australije

Svjetski dan meteorologije: Za \'Vrijeme-spremni\', za \'Klimu-pametni\'

Snijeg i dalje pada u Razgradu: Upitno odigravanje utakmice Bugarska – BiH