TUZLARIJE - VIJESTI

12.09.2017. u 01:05 Broj citanja: 1809
Slavko Petrović:
Sloboda zaslužuje visoko mjesto na tabeli!

Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora FK Sloboda, koja je održana u ponedjeljak navečer u Tuzli, za novog šefa stručnog štaba klubasa Tušnja imenovan je Slavko Petrović.
Tuzlarije


Riječ je o sportskom stručnjaku koji dobro poznaje prilike u BHT Premijer ligi BiH i koji će nakon predstavljanja u utorak, već u toku ove sedmice preuzeti ”Crveno – crne”.

Gospodine Petroviću, koliko vjerujete u uspjeh sa FK Sloboda, uzimajući u obzir saašnju situaciju i mjesto na tabeli?

– Pa da nisam siguran da ću uspjeti, ne bih ni prihvatio zadatke koji su predamnom i koji su još jedan od izazova u mojoj karijeri. Smatram dalje, da disciplinovanim radom moramo ostvariti uspjeh. Ovaj klub zaslužuje visoko mjesto na tabeli.

Sloboda je loše startovala, to je evidentno, klub zauzima deseto mjesto na tabeli sa pet bodova. Čeka Vas težak zadatak?

– Pa sigurno je da preuzimam jedan težak zadatak, jer sa pet bodova koliko ima Sloboda poslije sedam kola može se reći da je start jako loš. Tu nedostaju bodovi da bi sve bilo mirnije.

Koliko poznajete igrački kadar Slobode?

– Igrački kadar Slobode mi je u potpunosti poznat, jer ja ipak tri godine radim u Bosni i upoznat sam sa kvalitetom tih igrača i očekujem da se što prije osvoji određeni broj bodova koji bi donio više mira u klubu.

Šta je po Vama uzrok ovakvih rezultata i lošeg starta Slobode?

– U ovom momentu, ja ne mogu sa sigurnošću reći šta su razlozi katastrofalnog starta i sadašnje situacije u Slobodi, ali prije svega moram obaviti razgovor sa svim igračima i detaljno otkriti uzrok ovako loših razultata. Čim otklonimo osnovni problem, odnosno taj uzrok, kasnije će biti sve lakše.

U dosadašnjim intervjuima, dok ste vodili Radnik i Željezničar, isticali ste da imate želju, između ostalih fudbalera u našoj ligi, raditi sa Amerom Ordagićem, kapitenom Slobode.

– Vidite, Amer Ordagić je bio moja želja u svakom prelaznom roku i dok sam bio u Radniku i dok je on igrao u Zvijezdi iz Gradačca. Moja prva utakmica u Bosni je bila protiv Slobode u Bijeljini gdje je Radnik slavio sa 2:0. Druga je bila protiv Zvijezde iz Gradačca u Gradačcu. Ja sam njega tu zapazio, tako da je u svakom prelaznom roku moja velika želja bila da imam tog igrača u svom timu. Čak sam sa njim razgovarao, ali njegova odluka dok sam vodio druge klubove je bila samo Sloboda. U oba prelazna roka u Želji sam imao želju da on dođe jer ja smatram Ordagića na toj poziciji najboljim igračem u Bosni i Hercegovini. No, i od njega se očekuje puno u ovom dijelu sezone.

Ima tu još kvalitetnih igrača…

– U Slobodi ima dovoljno igrača, koji zasigurno imaju kvalitet i Sloboda zaslužuje puno bolje mjesto na tabeli od onog na kome se sada nalazi.

Vaše zvanično predstavljanje je u utorak, 11. septembra. Hoćete li odmah nakon toga odraditi prvi trening?

-Ja ću u utorak biti predstavljen na press konferenciji, jer sam na odmoru na Tari, tako da moram otići u Beograd radi sređivanja papirologije. Moram donijeti sve papire, da bi radna dozvola bila gotova na vrijeme i da bi mogao preuzeti klub. Čim sve to završim eto me nazad u Tuzlu.

D.D.

(tuzlarije.net - RTV Slon)               

 Prva godina Trumpovog mandata
Od istupanja iz Pariškog sporazuma do izazivanja Kim Jong-una
Žive duže, otpornije u ekstremnim uslovima
Potvrđeno: Ženski spol jači je od muškog
Palestinski predsjednik:
Trumpova mirovna ponuda je šamar stoljeća

18.01.2018. u 19:14
Saša Maksimović u Slobodi naredne dvije godine


Junior Slobode, Saša Maksimović potpisao je danas ugovor sa FK “Sloboda” Tuzla koji će ovog mladog talentovanog fudbalera na Tušnju zadržati do 2020. godine. Maksimović, koji je rođen u decembru 1999. godine, u proteklom periodu nastupao je za U-19 kategoriju FK “Sloboda” Tuza koja se takmiči u Premijer omladinskoj ligi BiH.

OPŠIRNIJE


18.01.2018. u 18:08 Broj citanja: 481
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Tuzlarije
Taj njen ulizivački stav Munire Subašić prema predsjednici susjedne države možda je nekome i simpatičan, nekome nije, a nije ni toliko važan, važnije je nešto drugo. Na novinarsko pitanje da li je predsjednica Hrvatske spominjala da će posjetiti Ahmiće, Munira Subašić je rekla "ne znam ja šta je bilo u Ahmićima, mene samo zanima Srebrenica, ja samo o Srebrenici pričam".

OPŠIRNIJE


18.01.2018. u 17:08 Broj citanja: 1699
Važnost ginekoloških pregleda:
Rak grlića materice se može spriječiti


Klinika za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla, Udruženje ginekologa i parinatologa TK, Udruženje ljekara porodične medicine u saradnji sa Zavodom za javno zdravstvo TK i Uduženjem studenata Medicinskog fakulteta "Medicus", organizuju akciju "Stop grliću materice" koja se u sklopu Sedmice prevencije raka grlića materice obilježava u zemljama Evrope.

OPŠIRNIJE


18.01.2018. u 16:05
Najava seminara na temu ˝Meditacija u pokretu“


Centar za osobni razvoj i meditaciju "Brahma Kumaris“ iz Sarajeva u saradnji sa JU "Centar za kulturu“ Tuzla nastavljaju dugogodišnju saradnju, te na Kamernoj sceni Doma mladih (organizacionoj jedinici Centra za kulturu Tuzla) u petak, 26.01.2018. godine u 19:00 sati, organiziraju seminar na temu "Meditacija u pokretu“.

OPŠIRNIJE


18.01.2018. u 15:58
Izbor sportiste Tuzlanskog kantona 15. februara, prijave kandidata do 25. januara


U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokrovitelj stvom Vlade Tuzlanskog kantona, u četvrtak, 15. februara 2018. godine u BKC TK Tuzla bit će održana tradicionalna manifestacija „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona 2017.“. Klubovima i savezima smo već poslali materijale sa informacijama vezanim za prijavu kandidata.

OPŠIRNIJE


18.01.2018. u 15:47
Izbor sportiste godine grada Tuzla 2017
Održan radni sastanak Organizacionog odbora i radnih tijela manifestacije


Tuzlarije
U zgradi Gradske uprave danas je održan radni sastanak Organizacionog odbora i radnih tijela manifestacije „Izbor sportiste godine grada Tuzla 2017. Organizator je Sportski savez grada Tuzla, generalni pokrovitelj Grad Tuzla, a izvršni organizatori JU Centar za kulturu i Narodno pozorište Tuzla.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
VIDEO: U Žepču upozorila na problem odlaska mladih: Grabar-Kitarović nenajavljeno u Ahmićima i Križančevom Selu

Za stečajnog upravitelja imenovan Mirza Jarić: Sud odobrio pokretanje stečaja za \'Željezaru Zenica\'

Nadležnima uputili protestno pismo: Izuzetno težak status građana oštećenog vida u Brčkom

VIDEO: Žrtve podijeljene, osude i pravdanja - nije bila spremna: Burne reakcije na izjavu Munire Subašić o Ahmićima

VIDEO: Strukovni sindikat najavio štrajk za 23. siječnja: Sindikat doktora dao rok Vladi HNK-a za početak pregovora

VIDEO: Mjesto za druženje osoba treće životne dobi: Centar za zdravo starenje obilježio drugu godišnjicu postojanja

U prisustvu nekoliko hiljada ljudi: Na beogradskom Novom groblju sahranjen Oliver Ivanović

Generalni sekretar Alijanse u posjeti Makedoniji: Stoltenberg: Vrata NATO-a otvorena za nove zemlje članice

Nevrijeme u Evropi: Tri žrtve u Holandiji, jedna u Belgiji
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Dramatično upozorenje UN-a: "Zadnje tri godine bile su najtoplije u povijesti, ali to je tek početak"
Objavljeno prije sat vremena
Majka i dijete u Nizozemskoj za dlaku izbjegli smrt u strašnoj oluji, sve je snimljeno kamerom
Objavljeno prije sat vremena
Britanska premijerka ponudila Francuskoj 44,5 milijuna funti za sigurnost granice
Objavljeno prije 2 sata
VIDEO Ronioci u Meksiku otkrili najveću podvodnu spilju na svijetu
Objavljeno prije 2 sata
Rusija optužuje Ukrajinu: "Pripremaju se za novi rat"
Objavljeno prije 3 sata
Iz Južne Amerike švercali 745 kila kokaina - u ananasu