TUZLARIJE - VIJESTI

15.09.2017. u 16:17 Broj citanja: 2683
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Tuzlarije


Kažu kad vidite da neko započinje rečenice sa "ja” sve vam je rečno, a to nešto nije baš pohvalo. Šta me briga, JA mislim da se ne treba naplaćivati parking kod Doma zdravlja. Neka uđe u zapisnik. Tu svakako dolaze samo pacijenti, ima i rampa, tako da ko ne ide u Dom zdravlja neće ni skrenuti. Kad vidim one sa malom bebom kako traže siću, ili starije, nebitno, takav je sistem naplate da se mora imati sića koju obično baš kad treba nemamo. Pa ljudi hodaju sa kovanicom od 5 KM ili novačnicom i traže ima li iko, kupuju što im ne treba, gube vrijeme. Uđete u prodavnicu s 20 KM, kaže nema sitna, kupite žvake ima za kusur. Ima dovoljno parkinga za punjenje budžeta, da se može bez ovoga.

Tuzlarije


Da vam ispričam moje iskustvo, odmah sam se sjetila Mostarca iz Audicije, sa onim "da sam normalan poludio bih". Idem do Doma zdravlja, na semaforu prosjak, iako sam odlučila da im ne dajem više, pošto se ide u Dom zdravlja, kažem sebi da šta dam. Naravno da sam dala zbog sebe a ne zbog njega, kao ono daj da ti se vrati, praznovjerje na kub. Stižem do famoznog parkinga, ima i mjesto, sve super, nemam siće, jer sam bila "humana”. Mislim da je prisjela moja marka i prosjaku i meni. Na automatu piše da ne vraća kusur, ne vraća ali hoće ukrast, šta ću idem dalje.

Tuzlarije


Tamo na Slatini ono skretanje prema maloj pošti vidim izlazi jedan koji je bio parkiran bočno, još mi maše. Zahvaljujem se, osmijeh od uha do uha, on meni klima glavom, ja njemu naklon do zemlje, parkiram se, obavim šta sam trebala, vraćam se, zakačili mi kaznu ispod brisača. Pa stvarno, neki policajci kao da sjede gdje u kafiću i gledaju kome će kazne kačiti, a mene neće preskočiti nikad. Počinila sam neki prekršaj iz člana 130 stav 4, tako da ako gdje tu vozite i vidite jedno sto kola uz trotoar, da znate da ne parkirate.

Tuzlarije


Šta sam mogla nakon toga nego otići da se tješim u nekom od butika. E ta se priča zove "nije žvaka za seljaka". Razgledam i vidim da je jedna haljina snižena 30% ali ne znam je li obračunavaju na kasi ili su već napisali novu cijenu. Obraćam se nekoj ženi koja mi je izgledala kao da tu radi "izvinite, samo da pitam.." nisam ni završila, kaže ne radi tu i ona "samo gleda". Kad nisam umrla od smijeha, smije se i žena, vidi da sam neki opičitis.

Tuzlarije


Odem do kabine, sad ide cura koja stvarno tu radi, kaže da provučem torbu kroz senzor!?! Sva sreća taj dan ostavila pištolj kod kuće. Prođem tu, taman krenem dalje, pita me kako se zovem!?! Vidim, pripada nekoj novoj generaciji, meni su govorili da s nepoznatima ne pričam, čuj još da joj se tu predstavljam? Vidi ona da sam ja tvrd orah pa mi objasni da je ona tu da mi pomaže, ona je ta i ta, ima tu zvonce da je zovem za sve što treba i tako to. Gleda ona poslije kako onako bez cipela hodam po radnji da uzmem drugi broj, konta dijete džaba nekima govoriti, a pored kabine napisano moje i njeno ime, to mi ko neki par, kupac - prodavač. Što je najgore, priča nema sretan kraj, ništa nisam kupila.

Ehet, tako je to kod mene, što kažu ludo pa živi.

Idem plaćati kaznu, a vi dan provedite bolje.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 10 beba, 7 djevojčica i 3 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 213 intervencija

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 1 puta, prijavljeno je 10 krivičnih djela, zabilježeno je 16 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 15.09.2017. godine krv je darovalo 18 davalaca.

(tuzlarije.net)               
 Duga 51 kilometar
Japanci otkrili veliku pećinu na Mjesecu
Svako peto dijete među njima ˝akutno pothranjeno˝
Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima
Rastu tenzije s obje strane
Katalonija počinje put u nepoznato

20.10.2017. u 20:14 Broj citanja: 660
Bijenale otvorilo svoja vrata:
Grand Prix osvojio Tuzlak Mujo Grbić


TuzlarijeGrand Prix 9. Bijenala ˝Umjetnosti minijature Bosne i Hercegovine˝ dodijeljen je Muji Grbiću iz Tuzle na ceremoniji svečanog otvaranja koja je održana večeras u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Osim toga, Grbić je osvojio nagradu i za najbolji crtež ovogodišnjeg Bijenala.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 19:41
Nagradu „Mali princ“ osvojila autorica knjige „Pošalji mi poruku“


Manifestacija „Vezeni most“ koju već godinama tradicionalno organizuje Društvo prijatelja knjige Mali princ Tuzla i Izdavačka kuća „Bosanska riječ“ Tuzla uspješno je okončana jučer, 19.10.2017.g. u 18:00 h na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 18:19 Broj citanja: 7141
Na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla:
Uspješno izvedena replantacija šake


TuzlarijeNa Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla od 2011. godine rade se replantacije šake, i do sada ih je, prema riječima doc. dr. Mufida Burgića, spec.plastične hirurgije, urađeno dvadeset dvije, od čega je bilo dvadeset replantacija prstiju i dvije replantacije kompletne šake.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 17:30 Broj citanja: 523
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Jabuku pojela, hljeb jela, tako da sam danas sa "manifestaci jama" mirna, a inače volim sve pekarske proizvode. Od onih sam koji uz sve jedu hljeb. Stranci bi vjerovatno u mene prstom pokazivali. Jedino mi uz pitu ne treba. A bio bi fazon da malo s burekom i hljeb jedem. I drugi su slični jer da nisu ne bi bilo toliko pekara u gradu.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 16:15
Iz Biltena MUP-a
Tri osobe lišene slobode, zaplijenjeno 16 kilograma cannabisa i dva pištolja


Postupajući po Naredbama Kantonalnog suda Tuzla službenici Sektora kriminalističke policije MUP –a TK-a Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u saradnji sa policijskim službenicima Sektora krim. policije PU Bijeljina, danas u izvršili pretrese na četiri lokacije

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 16:11 Broj citanja: 1096
˝UG 15. Maj˝ - obavještenje:
Hitan sastanak kupaca stanova, poslovnih prostora i garaža u SPO ˝15. Maj˝ u TuzliTuzlarijePozivamo sve kupce stanova, poslovnih prostora i garaža u SPO ˝15. Maj˝ u Tuzli da se odazovu sastanku koji će se održati u centru "Dramar" u Tuzli 24.10.2017. godine (utorak) u 17 sati.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Međusobne optužbe Dodika i Mektića: Ko je dobijao novac i ko je s kim sarađivao?

Zvizdić, Džaferović, Osmanović i Softić kandidati SDA?: Izetbegović: Reakcije na moju izjavu o amanetu su cjepidlačenje

VIDEO: Kako spriječiti malverzacije i prevare?: Birački odbori najslabija karika u biračkom procesu

VIDEO: Očekuje se smanjenje redukcija u Sarajevu: Potpisan sporazum o isporuci vode KS-u sa izvorišta Tilava

VIDEO: Na pitanja istražitelja nije želio odgovarati: Ante Todorić tvrdi da nije kriv

Napadnute šiitske džamije u Kabulu i pokrajini Gor: U dva napada u Afganistanu ubijene najmanje 63 osobe

Kurdske Peshmerge povukle se nakon trosatne borbe: Iračke snage preuzele kontrolu nad pokrajinom Kirkuk

Situacija je najteža u Bangladešu i Somaliji: Globalno zagađenje dovodi se u vezu sa 9 miliona smrtnih slučajeva

Fotografije megapopularne serije snimljene iza scene: The Laughing Dead

Nakon pobjede nad Medvedevim : Bašić izborio polufinale protiv Džumhura u Moskvi
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 2 sata
Španjolski kralj u emotivnom govoru prozvao katalonske separatiste
Objavljeno prije 2 sata
Oluja Ofelija otkrila kostur iz željeznog doba na irskoj obali
Objavljeno prije 3 sata
Trump pohvalio glavnog tajnika UN-a: "Obavili ste izniman posao"
Objavljeno prije 3 sata
Glavni grad Islamske države je oslobođen, ali rat nije gotov
Objavljeno prije 3 sata
VIDEO Egzodus Rohindža iz Mjanmara: "Vojska još uvijek siluje i ubija muslimane"
Objavljeno prije 4 sata
Ministrica vanjskih poslova: Do kraja 2019. želimo ući u Schengen