TUZLARIJE - VIJESTI

15.09.2017. u 16:17 Broj citanja: 2727
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Tuzlarije


Kažu kad vidite da neko započinje rečenice sa "ja” sve vam je rečno, a to nešto nije baš pohvalo. Šta me briga, JA mislim da se ne treba naplaćivati parking kod Doma zdravlja. Neka uđe u zapisnik. Tu svakako dolaze samo pacijenti, ima i rampa, tako da ko ne ide u Dom zdravlja neće ni skrenuti. Kad vidim one sa malom bebom kako traže siću, ili starije, nebitno, takav je sistem naplate da se mora imati sića koju obično baš kad treba nemamo. Pa ljudi hodaju sa kovanicom od 5 KM ili novačnicom i traže ima li iko, kupuju što im ne treba, gube vrijeme. Uđete u prodavnicu s 20 KM, kaže nema sitna, kupite žvake ima za kusur. Ima dovoljno parkinga za punjenje budžeta, da se može bez ovoga.

Tuzlarije


Da vam ispričam moje iskustvo, odmah sam se sjetila Mostarca iz Audicije, sa onim "da sam normalan poludio bih". Idem do Doma zdravlja, na semaforu prosjak, iako sam odlučila da im ne dajem više, pošto se ide u Dom zdravlja, kažem sebi da šta dam. Naravno da sam dala zbog sebe a ne zbog njega, kao ono daj da ti se vrati, praznovjerje na kub. Stižem do famoznog parkinga, ima i mjesto, sve super, nemam siće, jer sam bila "humana”. Mislim da je prisjela moja marka i prosjaku i meni. Na automatu piše da ne vraća kusur, ne vraća ali hoće ukrast, šta ću idem dalje.

Tuzlarije


Tamo na Slatini ono skretanje prema maloj pošti vidim izlazi jedan koji je bio parkiran bočno, još mi maše. Zahvaljujem se, osmijeh od uha do uha, on meni klima glavom, ja njemu naklon do zemlje, parkiram se, obavim šta sam trebala, vraćam se, zakačili mi kaznu ispod brisača. Pa stvarno, neki policajci kao da sjede gdje u kafiću i gledaju kome će kazne kačiti, a mene neće preskočiti nikad. Počinila sam neki prekršaj iz člana 130 stav 4, tako da ako gdje tu vozite i vidite jedno sto kola uz trotoar, da znate da ne parkirate.

Tuzlarije


Šta sam mogla nakon toga nego otići da se tješim u nekom od butika. E ta se priča zove "nije žvaka za seljaka". Razgledam i vidim da je jedna haljina snižena 30% ali ne znam je li obračunavaju na kasi ili su već napisali novu cijenu. Obraćam se nekoj ženi koja mi je izgledala kao da tu radi "izvinite, samo da pitam.." nisam ni završila, kaže ne radi tu i ona "samo gleda". Kad nisam umrla od smijeha, smije se i žena, vidi da sam neki opičitis.

Tuzlarije


Odem do kabine, sad ide cura koja stvarno tu radi, kaže da provučem torbu kroz senzor!?! Sva sreća taj dan ostavila pištolj kod kuće. Prođem tu, taman krenem dalje, pita me kako se zovem!?! Vidim, pripada nekoj novoj generaciji, meni su govorili da s nepoznatima ne pričam, čuj još da joj se tu predstavljam? Vidi ona da sam ja tvrd orah pa mi objasni da je ona tu da mi pomaže, ona je ta i ta, ima tu zvonce da je zovem za sve što treba i tako to. Gleda ona poslije kako onako bez cipela hodam po radnji da uzmem drugi broj, konta dijete džaba nekima govoriti, a pored kabine napisano moje i njeno ime, to mi ko neki par, kupac - prodavač. Što je najgore, priča nema sretan kraj, ništa nisam kupila.

Ehet, tako je to kod mene, što kažu ludo pa živi.

Idem plaćati kaznu, a vi dan provedite bolje.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 10 beba, 7 djevojčica i 3 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 213 intervencija

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 1 puta, prijavljeno je 10 krivičnih djela, zabilježeno je 16 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 15.09.2017. godine krv je darovalo 18 davalaca.

(tuzlarije.net)               
 Jumbo Jet se oprašta od američkih putnika:
˝Boeing 747 dao je svijetu krila. Smanjio je svijet˝
Vanredni samit zemalja OIC-a u Istanbulu:
Istočni Jerusalem proglašen glavnim gradom Palestine
Trump pod pritiskom zbog optužbi za seksualno uznemiravanje
Oko 60 senatorica zahtijeva istragu

16.12.2017. u 08:00
Najava akcije:
˝Djevojčice i dječaci glasno protiv nasilja˝


"Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja“ naziv je akcije koja će biti održana u Bingo City Centru, u nedjelju 17. decembra u vremenu od 12:00 do 13:00 sati. Događaj se organizira u okviru projekta "Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja“ kojeg implementira Udruženje građana „Vive Žene“ Tuzla u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle.

OPŠIRNIJE


16.12.2017. u 03:07
Lino obradovao mališane tuzlanske bolnice


U sklopu pretprazničkih posjeta bolnicama širom Bosne i Hercegovine, medvjedić Lino i predstavnici kompanije Podravka, jučer su posjetili i odjel Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, gdje su najmlađe obradovali poklonima i zagrljaljima, uz nezaobilazno fotografiranje sa medvjedićem Linom za privatne fotoalbume.

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 19:24 Broj citanja: 475
Članovi Organizacionog odbora Festivala sevdalinke posjetili gradonačelnika TuzleČlanovi Organizacionog odbora Festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Tuzle, Jasminom Imamovićem i saradnicima, najavili su da će deseto izdanje ove muzičke manifestacije biti održano u martu 2018. godine.

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 19:16 Broj citanja: 382
Održan treći završni ciklus trodnevne obuke :
„Upravljanje projektnim ciklusom - Project Cycle Management (PCM)“


Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u saradnji sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla danas je održalo svečanu dodjelu certifikata učesnicima trećeg završnog ciklusa trodnevne obuke na temu „Upravljanje projektnim ciklusom".

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 19:10 Broj citanja: 323
Gradska uprava :
Razgovor o 4. Biznis forumu bh dijaspore – BHdiaFor 2017.


Gradonačelnik Tuzle, Jasmim Imamović i predsjednik Grupacije Naša Perspektiva, Armin Alijagić, sa saradnicima, razgovarali su danas u Gradskoj upravi o ciljevima i aktivnostima koje se provode povodom organizacije 4. Biznis foruma bh dijaspore – BHdiaFor 2017

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 17:45 Broj citanja: 1295
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeMožda samo malo više analiziram. Tako sam nedavno dobila recept za čokoladnu tortu na kojem piše "kako su pravile naše nane" pa mislim, ne sjećam se da je moja nena, koja je fantastično kuhala, ikad napravila tortu. Pravila je baklavu, hurmašice, pitu s jabukama, tako neke kolače ali nije tortu. Neno li neno. Hajde, drago mi je da sam se kroz naslov koji mi je privukao pažnju sjetila jedne od najdražih osoba u mom životu.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
Kraj višemjesečne priče o promjeni zakona o akcizama: Š ta će se desiti nakon povećanja cestarina?

VIDEO: U Banjoj Luci o poboljšanju regionalne saradnje: Crnadak s Vukićevićem, Lakićem, Melom i Krstevskim

VIDEO: Mirko Š arović u posjeti Beogradu: Potpisan protokol o uklanjanju barijera u trgovini Srbije i BiH

Tudor Pantiru, Margarita Caca Nikolovska i Giovanni Grasso: Trn su u oku Dodiku, odnedavno mu je podrška Čović

VIDEO: Zajednička sjednica vlada Makedonije i Albanije: Rama: Tirana podržava Skoplje na putu ka NATO-u

Izdato upozorenje na cunami: Indoneziju pogodio zemljotres magnitude 6,9 stepeni

Morales Franji uručio neobičan poklon: Papa se sastao s bolivijskim predsjednikom u Vatikanu

Napad u kojem su ubijene dvije osobe, te ranjene još dvije: Uhapšen osumnjičeni za napade nožem u Maastrichtu

VIDEO: Senny je putujući fotograf : U Mostaru snima ljude aparatom iz 19. stoljeća

C-47 koji nosi natpis \'To je sve, brate\': Pronađen i restauriran avion koji je predvodio invaziju Normandije
Preuzeto sa portala INDEX.HR

petak, 15.12.2017. 22:00
U Španjolskoj uhapšen Srbin tražen zbog dva ubojstva u Italiji, tijekom hapšenja ubio još troje
petak, 15.12.2017. 21:51
Sjevernokorejski veleposlanik u UN-u: "SAD se boji nevjerojatne moći naše zemlje"
petak, 15.12.2017. 21:40
UKINUTA NEUTRALNOST Je li ovo kraj interneta kakvog poznajemo?
petak, 15.12.2017. 21:33
Indoneziju pogodio snažan potres, izdano upozorenje za tsunami, najmanje jedna osoba poginula
petak, 15.12.2017. 21:21
U kalifornijskom požaru poginuo mladi vatrogasac, iza sebe ostavio trudnu ženu i dijete
petak, 15.12.2017. 19:55
Povijesna odluka: Norveška izglasala dekriminalizaciju droge