TUZLARIJE - VIJESTI

25.09.2017. u 18:09 Broj citanja: 4422
JP RTV7 Tuzla - Saopštenje:
Radio Vesta nije Radio Tuzla
Povodom objave da Radio Vesta ubuduće emituje program pod nazivom Radio Tuzla, saopštenjem za javnost oglasilo se JP RTV7 Tuzla. "Radio Vesta nije Radio Tuzla!"

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Tuzlarije


Neprijatno smo iznenadjeni objavom, koju je Radio Vesta, jutros u 6 sati i 11 minuta, sve do tada u apsolutnoj medijskoj tišini, postavila na svoj portal tip.ba kako bi saopštila da su počeli emitovati program pod nazivom Radio Tuzla.

Izvršni direktor Radio Veste, inače lokalnog komercijalnog medija, Edin Atlić je,pored ostalog, u ovom saopštenju naveo: "Nova Radio Tuzla s ponosom nosi tradicionalno ime i time naglašava svoju geografsku pripadnost i programsku posvećenost. Istovremeno, moderan zvuk novog radija, najpopularnija muzika i aktuelne informacije povezuju ovaj poznati tuzlanski brend s novim generacijama, što je oslikano u sloganu "Staro ime – novi zvuk".

Ponavljamo još jednom - Radio Vesta nije Radio Tuzla!

JP RTV 7 d.o.o. Tuzla nastala je Zaključkom Općinskog vijeća Tuzla, koje je, na sjednici od 31. maja 2011. godine usvojilo Elaborat o daljem razvoju i proširenju djelatnosti JP Radio Tuzla i donijelo Odluku o promjeni naziva preduzeća u JP RTV 7 d.o.o. Tuzla, koje je pravni sljednik i baštinik tradicije i brenda Radio Tuzle, ali i nasljednik svih finansijskih i drugih poteškoća koje su tih godina ugrožavale opstanak Radio Tuzle.

Radio Tuzla je proširila svoju djelatnost televizijskom i zbog toga je uslijedila i promjena naziva preduzeća, koje se te godine nije moglo zvati Radio-televizija Tuzla budući da je još uvijek postojala sramno privatizirana Tuzlanska televizija.

U Elaboratu o proširenju djelatnosti, izmedju ostalog je navedeno: "Otuda je neophodno reanimirati ideju o potrebi proširenja djelatnosti Radio-Tuzle na televizijsku djelatnost. Značaj tog poteza je višestruk:Radio-Tuzla, proširenjem aktivnosti dobiva novu razvojnu šansu, grad Tuzla dobija javni servis u službi svih gradjana, općina Tuzla dobiva medij u stopostotnom vlasništvu u kojem nije moguće sprovesti bilo koji pogrešan oblik privatizacije, a gradjani Tuzle konačno dobijaju svoju radio-televiziju koja će isključivo služiti njihovom informisanju."

Radio Vesta nije Radio Tuzla!

Jedini pravni sljednik i baštinik tradicionalnog imena Radio Tuzle je JP RTV 7 Tuzla. Mnogo je argumenata koji su poznati javnosti:

1. Radio Vesta je komercijalni medij. Radio Tuzla, odnosno RTV 7 je oduvijek bio i ostao općinski, odnosno gradski medij.

2. Radio Vesta na svojoj frekvenciji od 91.2 MHz, od svog postojanja, emituje program Radio Veste. Radio Tuzla svoj program već više od tri decenije emituje na frekvenciji od 94 MHz.Tako je i danas.

3. Radio Vesta ne može i nema pravo baštiniti tradiciju spikerskih i voditeljskih glasova naše Nure Ahmetbegović i Bore Slepčevića, muzičkog autoriteta, našeg Branislava Pere Štumfa, novinarskih autoriteta, poput Bore Begečkog, Nedima Hrustambegovića, Vere Bakalović- Brlas, Mladena Bićanića, Ibrahima Selimovića...Hajrudin Selesković i Indira Mehić, koji su započeli svoj radni vijek na Radio Tuzli, još uvijek su aktivni i angažovani novinari u redakciji. Radio Vesta nema pravo baštiniti i ogrtati se zaslugama naših ton majstora Sulejmana Imamovića, Esada Prcića, Mehe Memića...

4. Radio Vesta nema pravo sebi prigrabiti ratne zasluge redakcije Radio Tuzle, koja je tih godina živjela i patila zajedno sa građanima Tuzle, a čiji novinari i tehničari još uvijek rade u ovom preduzeću. Svoju ratnu arhivu kao najveću dragocjenost čuvamo na magnetofonskim trakama.

Drsko je to i bezobrazno, pa još i nevidjeno sramno iskazano u sloganu sa kojim su zasuli današnje portale – staro ime - novi zvuk.

Vi ste, kolege iz Radio Veste, na žalost, prekoračili sve granice poslovnosti, ali i kolegijalnosti. Tuzlanska javnost mora znati da ste vi, za sada, samo novo ime, a stari zvuk...

Radio Vesta nije Radio Tuzla!

Svoje tvrdnje lako ćemo dokazati!


JP RTV7 Tuzla
Vezani tekst:

25.09.2017.
Vesta Radio nakon 16 godina mijenja ime u Radio Tuzla
Radio Tuzla počeo s emitiranjem

(tuzlarije.net)               

 Kad čuju da se približava njegov kamion:
Sve životinje u džungli se skupe da ga dočekaju
Najveći misterij u povijesti zrakoplovstva:
Malezija najavila izvještaj o letu MH370
VIDEO:
Tajlandski dječaci pušteni iz bolnice, obratili su se javnosti

20.07.2018. u 21:43
Jučer na Kaleidoskopu:
Otvorena izložba fotografija ˝Strašni Kaleidoskop˝


Tuzlarije
U okviru sinoć otvorene izložbe, u galeriji Doma mladih, u Tuzli, izložene su fotografije koje je autor, Milomir Kovačević Strašni, snimao tokom njegovih dosadašnjih boravaka u Tuzli, u vrijeme festivala. Radi se o fotografijama muzičkih grupa koje su učestvovale u programu ranijih izdanja festivala.

OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 20:47
Razmjena ideja i uvid u polja buduće saradnje


O mogućnostima buduće saradnje razgovarali su danas predstavnici Vlade TK i čelnici humanitarne organizacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Sharjah Charity InternationalFokus aktivnosti koje ova humanitarna organizacija već nekoliko godina provodi na području Tuzlanskog kantona u saradnji sa Međunarodnim forumom solidarnosti Emmaus (MFS Emmaus) usmjeren je ka povratnicima i socijalno ugroženima.

OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 20:32
Federalni ministar rada i socijalne politike posjetio Vladu TK


Federalni ministar rada i socijalne politike posjetio Vladu Tuzlanskog kantona. U okviru posjete Tuzlanskom kantonu, federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, posjetio je danas premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića.


OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 20:28
U Tuzli promoviran Projekt podrške zapošljavanja u Federaciji BiH


U organizaciji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, u Tuzli je danas promovisan Projekt podrške zapošljavanja. S ovim u vezi u Tržnom centru „Dramar“ u Tuzli najprije je prikazan promotivni film Svjetske banke, nakon čega je uvodne riječi o Projektu izložio ministar rada i socijalne politike Vlade FBiH Vesko Drljača.

OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 17:12 Broj citanja: 452
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Tuzlarije
Kaleidoskop je u punom jeku, mladi za koje i jeste festival, zadovoljni su programom. Jučer je u Kući plamena mira održana muzička radionica sa Rambom Amadeusom i članovima njegovog benda. Rambo je inače ovdje dosta popularan, ne samo kao muzičar, nego onako čovjek koji kroz stihove i zezu prepozna problem u društvu i na svoj način reaguje.

OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 14:48 Broj citanja: 398
Gradska uprava:
Stvoreni preduslovi za otvaranje ureda Udruženja poslodavaca FBiH


Grad Tuzla i Udruženje poslodavaca FBiH, u petak 20. jula 2018. godine, potpisali su Ugovor o najmu prostorija, čime su se stvorili preduslovi za otvaranje ureda ovog Udruženja u Tuzli.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
Direktan udarac na bh. proizvođače i prerađivače mlijeka: Kosovo uvelo carine od 17 posto na uvoz mlijeka iz BiH

Nastavak agonije o Zakonu o izbornim jedinicama u FBiH: Hoće li biti smijenjen Drago Puzigaća?

VIDEO: Očekuje se reakcija državnih organa: Osude antisemitskih grafita i Dodikove izjave o ezanu

VIDEO: Nova većina i vlada, a stara praksa: Nastavljena stranačka zapošljavanja u TK-u

Višak uposlenih u obrazovanju SBK i dalje centralna tema: Ugroženo više od 200 radnih mjesta, Ministarstvo tvrdi suprotno

Avionima, tenkovima i artiljerijom: Izrael nastavio s napadima na Gazu, poginulo četvero Palestinaca

Ukoliko Bijela kuća uvede nove carine na uvoz automobila: EU, Meksiko i Kanada najavile protumjere

Walk Free objavili izvještaj Indeksa globalnog ropstva: U svijetu 40,3 miliona modernih robova

VIDEO: Projekt ‘Kultura pripada i meni‘: U Sarajevu uskoro prvi inkluzivni teatar u regiji

Njemačka novinarka o navijanju za Hrvate: ''Ludo se zaljubiš, a onda otkriješ da tip ima tetovažu svastike''
Napad nožem u autobusu u Njemačkoj, najmanje 9 ozlijeđenih
Njemačka policija: "U napadu je ozlijeđeno devet osoba, napadač je na ispitivanju"
Bivši Trumpov odvjetnik snimio njihov razgovor o plaćanju ženi koja tvrdi da je Trumpu bila ljubavnica
Britanac otrovan novičokom pušten iz bolnice
Broj mrtvih u prevrtanju turističkog broda u SAD-u porastao na 17
U izraelskom bombardiranju Gaze ubijena četvorica Palestinaca
Rusija poslala prijedlog SAD-u oko povratka sirijskih izbjeglica
Visoke temperature zahvatile Švedsku, zemljom hara više od 40 požara
Macron ipak otpustio svog zaštitara koji je pretukao prosvjednika
EU, Meksiko i Kanada najavili odmazdu: "Ako Trump uvede carine na aute, žestoko ćemo odgovoriti"

SVAŠTARIJE

Burberry spalio torbe, odjeću i parfeme vrijedne 236 milijuna kuna

Dvije djevojke Stradunom prošetale s dekolteima do pupka i privukle sve poglede

Djeci dali mobitele s početka 2000-ih. Kad vidite reakcije, osjećat ćete se jako staro

Perete ruke tekućim sapunom? Ovo bi vas moglo zabrinuti

Komičar na udaru zbog šale da je Afrika osvojila Svjetsko prvenstvo

Čini se da je europski udarac Googleu tek početak. Što će se dalje događati?

Ruska vojska objavila snimku, predstavili moćno i tajno oružje budućnosti

Morski psi napali dvoje djece u New Yorku

Spasilačke ekipe pronašle devet tijela nakon rušenja dvije zgrade u Indiji

Policija vjeruje da je identifikovala počinioce napada na Skripale