TUZLARIJE - VIJESTI

25.09.2017. u 18:09 Broj citanja: 4169
JP RTV7 Tuzla - Saopštenje:
Radio Vesta nije Radio Tuzla
Povodom objave da Radio Vesta ubuduće emituje program pod nazivom Radio Tuzla, saopštenjem za javnost oglasilo se JP RTV7 Tuzla. "Radio Vesta nije Radio Tuzla!"

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Tuzlarije


Neprijatno smo iznenadjeni objavom, koju je Radio Vesta, jutros u 6 sati i 11 minuta, sve do tada u apsolutnoj medijskoj tišini, postavila na svoj portal tip.ba kako bi saopštila da su počeli emitovati program pod nazivom Radio Tuzla.

Izvršni direktor Radio Veste, inače lokalnog komercijalnog medija, Edin Atlić je,pored ostalog, u ovom saopštenju naveo: "Nova Radio Tuzla s ponosom nosi tradicionalno ime i time naglašava svoju geografsku pripadnost i programsku posvećenost. Istovremeno, moderan zvuk novog radija, najpopularnija muzika i aktuelne informacije povezuju ovaj poznati tuzlanski brend s novim generacijama, što je oslikano u sloganu "Staro ime – novi zvuk".

Ponavljamo još jednom - Radio Vesta nije Radio Tuzla!

JP RTV 7 d.o.o. Tuzla nastala je Zaključkom Općinskog vijeća Tuzla, koje je, na sjednici od 31. maja 2011. godine usvojilo Elaborat o daljem razvoju i proširenju djelatnosti JP Radio Tuzla i donijelo Odluku o promjeni naziva preduzeća u JP RTV 7 d.o.o. Tuzla, koje je pravni sljednik i baštinik tradicije i brenda Radio Tuzle, ali i nasljednik svih finansijskih i drugih poteškoća koje su tih godina ugrožavale opstanak Radio Tuzle.

Radio Tuzla je proširila svoju djelatnost televizijskom i zbog toga je uslijedila i promjena naziva preduzeća, koje se te godine nije moglo zvati Radio-televizija Tuzla budući da je još uvijek postojala sramno privatizirana Tuzlanska televizija.

U Elaboratu o proširenju djelatnosti, izmedju ostalog je navedeno: "Otuda je neophodno reanimirati ideju o potrebi proširenja djelatnosti Radio-Tuzle na televizijsku djelatnost. Značaj tog poteza je višestruk:Radio-Tuzla, proširenjem aktivnosti dobiva novu razvojnu šansu, grad Tuzla dobija javni servis u službi svih gradjana, općina Tuzla dobiva medij u stopostotnom vlasništvu u kojem nije moguće sprovesti bilo koji pogrešan oblik privatizacije, a gradjani Tuzle konačno dobijaju svoju radio-televiziju koja će isključivo služiti njihovom informisanju."

Radio Vesta nije Radio Tuzla!

Jedini pravni sljednik i baštinik tradicionalnog imena Radio Tuzle je JP RTV 7 Tuzla. Mnogo je argumenata koji su poznati javnosti:

1. Radio Vesta je komercijalni medij. Radio Tuzla, odnosno RTV 7 je oduvijek bio i ostao općinski, odnosno gradski medij.

2. Radio Vesta na svojoj frekvenciji od 91.2 MHz, od svog postojanja, emituje program Radio Veste. Radio Tuzla svoj program već više od tri decenije emituje na frekvenciji od 94 MHz.Tako je i danas.

3. Radio Vesta ne može i nema pravo baštiniti tradiciju spikerskih i voditeljskih glasova naše Nure Ahmetbegović i Bore Slepčevića, muzičkog autoriteta, našeg Branislava Pere Štumfa, novinarskih autoriteta, poput Bore Begečkog, Nedima Hrustambegovića, Vere Bakalović- Brlas, Mladena Bićanića, Ibrahima Selimovića...Hajrudin Selesković i Indira Mehić, koji su započeli svoj radni vijek na Radio Tuzli, još uvijek su aktivni i angažovani novinari u redakciji. Radio Vesta nema pravo baštiniti i ogrtati se zaslugama naših ton majstora Sulejmana Imamovića, Esada Prcića, Mehe Memića...

4. Radio Vesta nema pravo sebi prigrabiti ratne zasluge redakcije Radio Tuzle, koja je tih godina živjela i patila zajedno sa građanima Tuzle, a čiji novinari i tehničari još uvijek rade u ovom preduzeću. Svoju ratnu arhivu kao najveću dragocjenost čuvamo na magnetofonskim trakama.

Drsko je to i bezobrazno, pa još i nevidjeno sramno iskazano u sloganu sa kojim su zasuli današnje portale – staro ime - novi zvuk.

Vi ste, kolege iz Radio Veste, na žalost, prekoračili sve granice poslovnosti, ali i kolegijalnosti. Tuzlanska javnost mora znati da ste vi, za sada, samo novo ime, a stari zvuk...

Radio Vesta nije Radio Tuzla!

Svoje tvrdnje lako ćemo dokazati!


JP RTV7 Tuzla
Vezani tekst:

25.09.2017.
Vesta Radio nakon 16 godina mijenja ime u Radio Tuzla
Radio Tuzla počeo s emitiranjem

(tuzlarije.net)               

 Prije isteka roka u četvrtak:
Katalonija odbacila zahtjev španske vlade da odustane od nezavisnosti
Tuzlarije u Njemačkoj:
Bosanska tradicija, ponos, suze i gostoprimstvo
Samoubistva na Novom Zelandu su tiha epidemija:
606 pari cipela

18.10.2017. u 14:51
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Tuzlarije
Kad trebam negdje gdje do sada nisam bila obavezno tražim upute od mog dobrog prijatelja (neću mu reći ime jer bi bila navala na njega) koji se dobro orjentiše, poznaje mnoge puteve, a naravno da i gugla kad zatreba, pa sam tako skupila finu kolekciju uputa do raznih gradova, ulica u nekom gradu, aerodoroma i slično. Kontam da se to objavi moglo bi fino koristiti i drugima.

OPŠIRNIJE


18.10.2017. u 14:50
Ambasador Irana u posjeti Komori:
Razgovarano o saradnji iz oblasti privrede


Nj.E. Mahmoud Heidari ambasador Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini boravio je u posjeti Tuzlanskom kantonu. U okviru posjete, organizovan je susret sa Nedretom Kikanovićem predsjednikom Kantonalne privredne komore Tuzla. Ambasador Heidari i predsjednik Kikanović su sa saradnicima otvorili niz tema.

OPŠIRNIJE


18.10.2017. u 14:43
Najava:
Javna tribina sa vijećnicima/ama Gradskog vijeća Tuzla


Omladinski pokret "Revolt“ u ponedjeljak 23. oktobra 2017.godine organizuje javnu tribinu s vijećnicima i vijećnicama Gradskog vijeća Tuzle, koja se implementira u sklopu projekta „Jačanje uloge građanki i građana u odlučivanju u lokalnoj zajednici“.

OPŠIRNIJE


18.10.2017. u 14:40
Derbi u futsalu:
Sastaju se ekipe FC Salines Tuzla i MNK Zrinjski Mostar


U subotu 21. oktobra u Tuzli nas čeka veliki derbi u futsalu. Stoga ne propustite ovu važnu utakmicu između FC Salines Tuzla i MNK Zrinjski Mostar koja će biti održana u dvorani Mejdan u 17. 00 sati.

OPŠIRNIJE


18.10.2017. u 14:13 Broj citanja: 342
Izvučeni parovi Kupa BiH u fudbalu:
Sloboda i Sloga (SH) gostuju u komšiluku!


Žrijeb parova osmine finala Kup-a Bosne i Hercegovine održan je danas u hotelu „Park“ u Vogošći. Dvije tuzlanske ekipe su dobile relativno lagane protivnike. Tako će Sloboda gostovati ekipi Bratstva iz Gračanice, a Sloga Simin Han kao gost igrati protiv Svatovca iz Poljica.

OPŠIRNIJE


18.10.2017. u 13:54
Ambasador Islamske Republike Iran posjetio premijera TK:
Nadgraditi postojeću saradnju sa Iranom


Tuzlarije
U okviru posjete TK-u ambasador Islamske Republike Iran u BiH Mahmoud Heidari posjetio je danas premijera TK Bego Gutića. Susret je bio prilika da se razgovara o mogućnostima jačanja postojeće i uspostavi novih oblika saradnje.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Reakcije na usvajanje Rezolucije o vojnoj neutralnosti RS-a: Vanjska politika u isključivoj nadležnosti državnih institucija

Odluka zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e: Bariša Čolak privremeni predsjedavajući Komisije za nadzor

VIDEO: Jutros nije održana sjednica Vlade: Kriza vlasti u Brčkom nakon smjene Dedeića

Sastao se s ministrom sigurnosti BiH: Generalni sekretar INTERPOL-a: BiH u samom vrhu zemalja članica

Danas sastanak zdravstvenih radnika sa Konakovićem i Ademaj: Da li će tokom sastanka doći do rješenja?

Optužen za genocid, progon, terorisanje...: Presuda Ratku Mladiću 22. novembra

Ročište na Zagrebačkom županijskom sudu danas u podne: DORH traži istražni zatvor za svih 15 osumnjičenih

Otvoren kongres Komunističke partije Kine: Xi obećao izgraditi modernu socijalističku državu

Grupu švercera vodio Meksikanac, a finansirao Brazilac: U Peruu zaplijenjeno 1,3 tone kokaina i uhapšeno 17 osoba

Gdje je sada Colin Kaepernick?: Od jednog čovjeka koji kleči do pokreta koji je podijelio naciju
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 55 minuta
VIDEO Manijak u Kini usred dana pokušao oteti djevojčicu od oca, sve zabilježile nadzorne kamere
Objavljeno prije sat vremena
Studija pokazala: Imigranti u Italiji proizvode gotovo trostruko veći BDP od hrvatskog
Objavljeno prije sat vremena
Haaški sud će presudu Ratku Mladiću izreći 22. studenoga
Objavljeno prije 3 sata
Trumpov najžešći kritičar dolazi iz njegove stranke, pogledajte što je sve rekao o predsjedniku
Objavljeno prije 4 sata
Španjolska prijeti ukidanjem autonomije Kataloniji
Objavljeno prije 4 sata
Epidemija ospica na Kosovu, umrlo jedno dijete