TUZLARIJE - VIJESTI

25.09.2017. u 18:09 Broj citanja: 4250
JP RTV7 Tuzla - Saopštenje:
Radio Vesta nije Radio Tuzla
Povodom objave da Radio Vesta ubuduće emituje program pod nazivom Radio Tuzla, saopštenjem za javnost oglasilo se JP RTV7 Tuzla. "Radio Vesta nije Radio Tuzla!"

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Tuzlarije


Neprijatno smo iznenadjeni objavom, koju je Radio Vesta, jutros u 6 sati i 11 minuta, sve do tada u apsolutnoj medijskoj tišini, postavila na svoj portal tip.ba kako bi saopštila da su počeli emitovati program pod nazivom Radio Tuzla.

Izvršni direktor Radio Veste, inače lokalnog komercijalnog medija, Edin Atlić je,pored ostalog, u ovom saopštenju naveo: "Nova Radio Tuzla s ponosom nosi tradicionalno ime i time naglašava svoju geografsku pripadnost i programsku posvećenost. Istovremeno, moderan zvuk novog radija, najpopularnija muzika i aktuelne informacije povezuju ovaj poznati tuzlanski brend s novim generacijama, što je oslikano u sloganu "Staro ime – novi zvuk".

Ponavljamo još jednom - Radio Vesta nije Radio Tuzla!

JP RTV 7 d.o.o. Tuzla nastala je Zaključkom Općinskog vijeća Tuzla, koje je, na sjednici od 31. maja 2011. godine usvojilo Elaborat o daljem razvoju i proširenju djelatnosti JP Radio Tuzla i donijelo Odluku o promjeni naziva preduzeća u JP RTV 7 d.o.o. Tuzla, koje je pravni sljednik i baštinik tradicije i brenda Radio Tuzle, ali i nasljednik svih finansijskih i drugih poteškoća koje su tih godina ugrožavale opstanak Radio Tuzle.

Radio Tuzla je proširila svoju djelatnost televizijskom i zbog toga je uslijedila i promjena naziva preduzeća, koje se te godine nije moglo zvati Radio-televizija Tuzla budući da je još uvijek postojala sramno privatizirana Tuzlanska televizija.

U Elaboratu o proširenju djelatnosti, izmedju ostalog je navedeno: "Otuda je neophodno reanimirati ideju o potrebi proširenja djelatnosti Radio-Tuzle na televizijsku djelatnost. Značaj tog poteza je višestruk:Radio-Tuzla, proširenjem aktivnosti dobiva novu razvojnu šansu, grad Tuzla dobija javni servis u službi svih gradjana, općina Tuzla dobiva medij u stopostotnom vlasništvu u kojem nije moguće sprovesti bilo koji pogrešan oblik privatizacije, a gradjani Tuzle konačno dobijaju svoju radio-televiziju koja će isključivo služiti njihovom informisanju."

Radio Vesta nije Radio Tuzla!

Jedini pravni sljednik i baštinik tradicionalnog imena Radio Tuzle je JP RTV 7 Tuzla. Mnogo je argumenata koji su poznati javnosti:

1. Radio Vesta je komercijalni medij. Radio Tuzla, odnosno RTV 7 je oduvijek bio i ostao općinski, odnosno gradski medij.

2. Radio Vesta na svojoj frekvenciji od 91.2 MHz, od svog postojanja, emituje program Radio Veste. Radio Tuzla svoj program već više od tri decenije emituje na frekvenciji od 94 MHz.Tako je i danas.

3. Radio Vesta ne može i nema pravo baštiniti tradiciju spikerskih i voditeljskih glasova naše Nure Ahmetbegović i Bore Slepčevića, muzičkog autoriteta, našeg Branislava Pere Štumfa, novinarskih autoriteta, poput Bore Begečkog, Nedima Hrustambegovića, Vere Bakalović- Brlas, Mladena Bićanića, Ibrahima Selimovića...Hajrudin Selesković i Indira Mehić, koji su započeli svoj radni vijek na Radio Tuzli, još uvijek su aktivni i angažovani novinari u redakciji. Radio Vesta nema pravo baštiniti i ogrtati se zaslugama naših ton majstora Sulejmana Imamovića, Esada Prcića, Mehe Memića...

4. Radio Vesta nema pravo sebi prigrabiti ratne zasluge redakcije Radio Tuzle, koja je tih godina živjela i patila zajedno sa građanima Tuzle, a čiji novinari i tehničari još uvijek rade u ovom preduzeću. Svoju ratnu arhivu kao najveću dragocjenost čuvamo na magnetofonskim trakama.

Drsko je to i bezobrazno, pa još i nevidjeno sramno iskazano u sloganu sa kojim su zasuli današnje portale – staro ime - novi zvuk.

Vi ste, kolege iz Radio Veste, na žalost, prekoračili sve granice poslovnosti, ali i kolegijalnosti. Tuzlanska javnost mora znati da ste vi, za sada, samo novo ime, a stari zvuk...

Radio Vesta nije Radio Tuzla!

Svoje tvrdnje lako ćemo dokazati!


JP RTV7 Tuzla
Vezani tekst:

25.09.2017.
Vesta Radio nakon 16 godina mijenja ime u Radio Tuzla
Radio Tuzla počeo s emitiranjem

(tuzlarije.net)               

 Jumbo Jet se oprašta od američkih putnika:
˝Boeing 747 dao je svijetu krila. Smanjio je svijet˝
Vanredni samit zemalja OIC-a u Istanbulu:
Istočni Jerusalem proglašen glavnim gradom Palestine
Trump pod pritiskom zbog optužbi za seksualno uznemiravanje
Oko 60 senatorica zahtijeva istragu

15.12.2017. u 19:24 Broj citanja: 344
Članovi Organizacionog odbora Festivala sevdalinke posjetili gradonačelnika TuzleČlanovi Organizacionog odbora Festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Tuzle, Jasminom Imamovićem i saradnicima, najavili su da će deseto izdanje ove muzičke manifestacije biti održano u martu 2018. godine.

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 19:16
Održan treći završni ciklus trodnevne obuke :
„Upravljanje projektnim ciklusom - Project Cycle Management (PCM)“


Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u saradnji sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla danas je održalo svečanu dodjelu certifikata učesnicima trećeg završnog ciklusa trodnevne obuke na temu „Upravljanje projektnim ciklusom".

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 19:10
Gradska uprava :
Razgovor o 4. Biznis forumu bh dijaspore – BHdiaFor 2017.


Gradonačelnik Tuzle, Jasmim Imamović i predsjednik Grupacije Naša Perspektiva, Armin Alijagić, sa saradnicima, razgovarali su danas u Gradskoj upravi o ciljevima i aktivnostima koje se provode povodom organizacije 4. Biznis foruma bh dijaspore – BHdiaFor 2017

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 17:45 Broj citanja: 961
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeMožda samo malo više analiziram. Tako sam nedavno dobila recept za čokoladnu tortu na kojem piše "kako su pravile naše nane" pa mislim, ne sjećam se da je moja nena, koja je fantastično kuhala, ikad napravila tortu. Pravila je baklavu, hurmašice, pitu s jabukama, tako neke kolače ali nije tortu. Neno li neno. Hajde, drago mi je da sam se kroz naslov koji mi je privukao pažnju sjetila jedne od najdražih osoba u mom životu.

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 15:52 Broj citanja: 4693
Univerzitet u Tuzli:
Spisak promoviranih doktora naukaU okviru obilježavanja 41 godine rada i postojanja Univerziteta u Tuzli jučer je održana promocija doktora nauka, redovnih profesora i dodjela Zlatne plakete studentima generacije Univerziteta u Tuzli. U nastavku donosimo spisak promoviranih doktora nauka.

OPŠIRNIJE


15.12.2017. u 15:47
Svi u Mejdan:
Sloboda u subotu dočekuje MladostTuzlarijeOKK Sloboda će u subotu 16. decembra, u okviru desetog kola Lige 11 Prvenstva Bosne i Hercegovine, igrati domaću utakmicu sa ekipom Mladosti iz Mrkonjić Grada. Utakmica se igra u Velikoj Dvorani Mejdana sa početkom u 19:30h.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Kraj višemjesečne priče o promjeni zakona o akcizama: Š ta će se desiti nakon povećanja cestarina?

VIDEO: U Banjoj Luci o poboljšanju regionalne saradnje: Crnadak s Vukićevićem, Lakićem, Melom i Krstevskim

VIDEO: Mirko Š arović u posjeti Beogradu: Potpisan protokol o uklanjanju barijera u trgovini Srbije i BiH

Tudor Pantiru, Margarita Caca Nikolovska i Giovanni Grasso: Trn su u oku Dodiku, odnedavno mu je podrška Čović

VIDEO: Zajednička sjednica vlada Makedonije i Albanije: Rama: Tirana podržava Skoplje na putu ka NATO-u

Izdato upozorenje na cunami: Indoneziju pogodio zemljotres magnitude 6,9 stepeni

Morales Franji uručio neobičan poklon: Papa se sastao s bolivijskim predsjednikom u Vatikanu

Napad u kojem su ubijene dvije osobe, te ranjene još dvije: Uhapšen osumnjičeni za napade nožem u Maastrichtu

VIDEO: Senny je putujući fotograf : U Mostaru snima ljude aparatom iz 19. stoljeća

C-47 koji nosi natpis \'To je sve, brate\': Pronađen i restauriran avion koji je predvodio invaziju Normandije
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 50 minuta
U Španjolskoj uhapšen Srbin tražen zbog dva ubojstva u Italiji, tijekom hapšenja ubio još troje
Objavljeno prije 60 minuta
Sjevernokorejski veleposlanik u UN-u: "SAD se boji nevjerojatne moći naše zemlje"
Objavljeno prije sat vremena
UKINUTA NEUTRALNOST Je li ovo kraj interneta kakvog poznajemo?
Objavljeno prije sat vremena
U kalifornijskom požaru poginuo mladi vatrogasac, iza sebe ostavio trudnu ženu i dijete
Objavljeno prije 2 sata
Povijesna odluka: Norveška izglasala dekriminalizaciju droge
Objavljeno prije 3 sata
Sjeverna Koreja bogati se na račun bitcoin ludnice, napada burze i pljačka ovu vrijednu valutu