TUZLARIJE - VIJESTI

28.09.2017. u 17:16 Broj citanja: 1131
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

Dva sata je kasnila sjednica Vijeća, lijepo sam se nasjedila i napričala. Hajde nije ni to nekad loše, da se porazgovara s kolegama. Kasnili su jer se raspravljalo u vezi priključenja na sistem grijanja kuća u MZ Šićki Brod. Oni su svakako najbliže Termoelektrani, najviše se truju, red je da bar imaju grijanje, a za sve bi bilo bolje da se ne loži svašta.

Tuzlarije


Jučer, kad je Novalić posjetio Fabriku cementa Lukavac, pričalo se o "zelenoj oazi", sve nešto eko pa se nadam da je tako jer Lukavac decenijama ima problema sa zagađivačima. Što se tiče Tuzle kažu da su najveći zagađivači oni koji najmanje daju Tuzli, sve su to neke fabrike od koje koristi imaju negdje tamo. Struja ide u cijelu zemlju, kao i so, ugalj, pa nije ni čudo što naši traže dodatna sredstva kad se ovdje toliko zagađuje.

Tuzlarije


Kod aktuelnog saziva Vijeća zanimljivo je da su se mnoge vjećnice i vijećnici udali/oženili, djecu dobili. Simpatične su bile trudnice u Vijeću. Bilo je i do sada mladih ali ovi su na putu da poboljšaju natalitet, što je dobro, i onako postajemo jedna od zemalja staraca.

Osim onih redovnih tačaka bilo je i puno urgencija i inicijativa, mislim da su došli do slova "t". Pa su tako usvojili inicijativu za izgradnju montažnih garaža na Slatini, kod Doma zdravlja, i to sa više spratova, izgradnju dječijeg igrališta na Ircu, pa vraćanje igrališta djeci u Krečanskoj, prijedlog da se jedna od ulica u gradu nazove 22. maj i niz drugih prijedloga. Biće dobro ako stignu sve završiti ali sve su prilike da će sjednica biti prekinuta. Inače, čini se nemoguće da se može cijeli dan sjediti i raditi. Može se i sjediti i okolo hodati, piti kafu, jesti, pričati ali zaista raditi, s punom pažnjom učestvovati u svemu, to je već druga priča.

Tuzlarije


Od važnijih vijesti u gradu da spomenem da UKC Sarajevo i UKC Tuzla proširuju obike saradnje. Dogovorena je razmjena ljekara, a i pacijenata po potrebi. Situacija u zdravstvu je inače dosta loša. Ne odvaja se dovoljno novca, negdje nedostaju osnovna sredstava za rad pa svaki pomak treba pozdraviti.

Roditelji mladića koji su poginuli na kopu Dubrave prije gotovo tri godine, danas su izrazili svoje nezadovoljstvo. Niko nije odgovarao niti se o tom predmetu i govori.

Tuzlarije


Predsjednik Skupštine TK Senad Alić čestitao je Dan 2. Korpusa Armije RBiH. Pošto je i sam bio borac od prvog dana, mislim i dva puta ranjen, onda i čestitka ima neku težinu. Najgore je kad počnu da se busaju u prsa oni koji ne da nisu vidjeli ratišta, nego nisu ovdje u ratu ni bili. Mislim, ok, ne može svako ratovati i da hoće ali neki baš pričaju toliko da se stekne utisak kao da su nas baš lično oslobodili.

Jutro je bilo tmurno, bilo je i nešto kiše pa sunca. Svega pomalo, kako zna i biti u jesen.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 12 beba, 5 djevojčica i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 177 intervencija

Vatrogasci - imali su 5 intervencija

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljeno je 7 krivičnih djela, zabilježeno je 5 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 28.09.2017. godine krv je darovalo 19 davalaca.

(tuzlarije.net)               
 Duga 51 kilometar
Japanci otkrili veliku pećinu na Mjesecu
Svako peto dijete među njima ˝akutno pothranjeno˝
Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima
Rastu tenzije s obje strane
Katalonija počinje put u nepoznato

21.10.2017. u 12:07
Derbi u futsalu:
Sastaju se ekipe FC Salines Tuzla i MNK Zrinjski Mostar


U subotu 21. oktobra u Tuzli nas čeka veliki derbi u futsalu. Stoga ne propustite ovu važnu utakmicu između FC Salines Tuzla i MNK Zrinjski Mostar koja će biti održana u dvorani Mejdan u 17. 00 sati.

OPŠIRNIJE


21.10.2017. u 12:04 Broj citanja: 321
Najava:
Solistički koncert Emila Hadžiefendića 25. oktobraJavna ustanova Srednja muzička Čestmir Mirko Dušek i Omladinski art centar/Grad Tuzla 25. 10. 2017. godine organiziraju solistički koncert Emila Hadžiefendića na gitari, u klasi profesora Elvisa Sivčevića.
Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu Tuzla sa početkom u 19:30h.

OPŠIRNIJE


21.10.2017. u 12:02 Broj citanja: 307
Najava:
Javna tribina sa vijećnicima/ama Gradskog vijeća Tuzla


Omladinski pokret "Revolt“ u ponedjeljak 23. oktobra 2017.godine organizuje javnu tribinu s vijećnicima i vijećnicama Gradskog vijeća Tuzle, koja se implementira u sklopu projekta „Jačanje uloge građanki i građana u odlučivanju u lokalnoj zajednici“.

OPŠIRNIJE


21.10.2017. u 09:12
Zajednički korak u rješavanju problema zagađenja zraka
Zaključci sa Okruglog stolaCentar za ekologiju i energiju Iz Tuzle u kooperaciji sa Fondacijim Heinrich Böll i u saradnji sa Općinom Lukavac, Eko Forumom iz Zenice i Eko akcijom iz Sarajeva su u u Tuzli organizirali Okrugli sto o kvalitetu zraka u Tuzli, Lukavcu, Zenici i Sarajevu.

OPŠIRNIJE


21.10.2017. u 06:30 Broj citanja: 3553
Dešavanja u Tuzli na današnji dan


TuzlarijeTuzlarije su dugo na netu, gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Podaci iz rubrike "Vijesti iz Tuzle" prikupljaju se u bazi podataka od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta se to u Tuzli dešavalo na današnji dan prethodnih godina.

OPŠIRNIJE


21.10.2017. u 00:07 Broj citanja: 5948
Najnovije vijesti iz svijeta


Tuzlarije

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Glavni zahtjev potpisivanje kolektivnog ugovora: Doktori medicine i stomatologije u FBiH od ponedjeljka u štrajku

\'Na sceni pokušaj podjele HNS-a\': Čović: Strategija je da se smanji utjecaj hrvatskog naroda u FBiH

Britanska ambasada o vojnoj neutralnosti RS-a: \'NSRS ne može donositi odluke o pridruživanju NATO-u\'

Kontramjere centralne vlade prema Kataloniji: Vanredni sastanak ministara u Madridu

\'Sve policijske snage u potjeri\': Napadač nožem ranio nekoliko osoba u Minhenu

Najveća operacija protiv pedofila u Latinskoj Americi: Uhapšeno 108 osoba u Brazilu

Zaključak skupine od 16 međunarodnih stručnjaka: Pablo Neruda nije umro od raka

Thor: Ragnarok - šta kaže kritika: Prve recenzije za najiščekivaniji Marvelov film ove godine

Historijski meč bh. tenisera: Džumhur danas protiv Bašića za finale \'Kremlin kupa\' u Moskvi

Na rasporedu pet susreta 12. kola PLBiH: Derbi u Mostaru, Š iroki kod Slobode, duel starih rivala u Zenici