TUZLARIJE - VIJESTI

29.09.2017. u 10:39 Broj citanja: 494
Održana press konferencija u povodu 3. BH Festivala vina i hrane

Tuzlarije


Povodom održavanja 3. BH Festivala vina i hrane jučer je održana press konferencija u Bingo City Centru u Tuzli. Na press konferenciji izjave o ovom velikom projektu dali su ministar za turizam, trgovinu i saobraćaj u Vladi TK Mirsad Gluhić, pomoćnik gradonačelnika i šef Službe za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzle Vedran Lakić, organizator festivala i predsjednik Udruženja BH Festival Aliefendić Adnan, rukovodilac marketing službe kompanije "BINGO" Paunoski Tatjana, PR 3. BH Festivala vina i hrane Dervišagić Sabina.

Ministar za turizam, trgovinu i saobraćaj Mirsad Gluhić rekao je:
"Ja bih ovdje pohvalio 3. Festival bosanskohercegovačkih vina i hrane te istakao da je to važan projekat za Bosnu i Hercegovinu, Federaciju, Tuzlanski kanton i grad Tuzlu. Ne treba posebno pojašnjavati da kada kupujemo domaće da nam se šire firme a kada se šire firme, otvaraju se nova radna mjesta. Samo još da kažem da će Vlada TK, Ministarstvo i turistička zajednica i u buduće podržavati ovaj Festival i ostale festivale ovog tipa."

Pomoćnik gradonačelnika Tuzle Vedran Lakić je iskazao iskrene čestitke organizatoru u ime gradske uprave Grada Tuzla te dodao da Grad Tuzla vidi potencijal u ovom projektu i da je upravo ovo što nedostaje gradu Tuzla.

Partner projekta 3. BH Festival vina i hrane je i ove, kao i prošle godine kompanija "BINGO". Rukovodilac marketing službe kompanije "BINGO" Paunoski Tatjana, na press konferenciji je rekla:

"Kao i protekle dvije godine, naša kompanija se odazvala pozivu Organizatora i pružila podršku ovom, za domaću privredu veoma značajnom projektu. Drago nam je i da je sada mnogo veći sajamski prostor nego prethodnih godina kako bi što više naših sugrađana imalo priliku posjetiti sajam. Zahvaljujemo svim našim poslovnim partnerima - proizvođačima vina i delicija, koji su uzeli učešće na Festivalu. Festival je programski još bolji i sadržajniji nego prethodnih godina i sigurni smo da ćemo zajedno sa svim učesnicima stvoriti prepoznatlji vbrend kada su Festivali u pitanju. Ovo je ujedno još jedna prilika da se istakne značaj upovine domaćih proizvoda, te da se konzumentima ukaže na kvalitet domaćih vina i hrane. Drago nam je a je i ove goidine naša kompanija pružila podršku ovom projektu. Ovaj projekat pruža podršku domaćoj proizvodnji što je također i primarna misija domaće kompanije Bingo."

Tuzlarije


Organizator Festivala Aliefendić Adnan istakao je kako je ovo jedini projekat u Bosni i Hercegovini koji, kao takav, promoviše isključivo bosanskohercegovačke proizvođače vina i delikatesa. Zbog te činjenice ovakav događaj ima veliki, kako državni, tako i kantonalni i lokalni značaj. Značaj Festivala nesebično su prepoznale i kantonalne i gradske strukture, te je tako ovaj događaj pod pokroviteljstvom Vlade TK, Grada Tuzle, Turističke zajednice TK.
Prošle godine 2. Festival BH vina i hrane protekao je sa više nego očekivanom posjetom od preko 1500 posjetilaca koji su imali priliku degustirati proizvode od čak 30 različitih bosanskohercegovačkih proizvođača. Ove godine broji zlagača će nadmašiti prethodnu godinu, što pokazuje da je ovaj Festival zaista izazvao veliki interes, a ibrojposjetilaca se očekuje u većembrojunegoprošlegodine. Ovakavprojekatjejedanodpozitivnihpoduhvata u BosniiHercegovini, koji ima primarni cilj unapređenje domaće proizvodnje i prodaje.

Press konferenciju otvorila je i zatvorila oficijelni PR 3. Festivala vina i hrane Dervišagić Sabina, koja je istakla da je cilj ovog projekta promocija isključivo bosanskohercegovačkih proizvođača i proizvoda, jer posjedujemo kvalitetne proizvode koji su ne samo vodeći po kvalitetu u našoj državi, nego i konkurentni i van naših granica. Krajnji cilj ovog festivala je dovesti naše domaće proizvode na vodeće mjesto kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.

3. Festival bosanskohercegovačkih vina i hrane održaće se 05. i 06. oktobra 2017. godine na Trgu Slobode Tuzla, sa početkom u 18 sati.


Press služba Festivala vina i hrane Tuzla 2017

(tuzlarije.net)               

 Poljska se guši u smogu
Godišnje preko 40.000 ljudi umire od posljedica zagađenja zraka
Kažu da je u Siriji građanski rat. Da li je?
Evo tko se sve bori protiv koga u Siriji
Broj oboljelih za 400 posto veći u odnosu na 2016.
Male boginje haraju Evropom

21.02.2018. u 20:20 Broj citanja: 364
Foto reportaža
Zimski uspon na Žagar


Dana 21. februara ove godine grupa od devet planinara, članova PD "Konjuh" iz Tuzle, odlučila je da bar za kratko pobjegne iz grada u kojem je stepen zagađenja bio 129 (Nezdrav za osjetljive grupe). Sastali smo se u 09:30 iza semafora na putu za Bećarevac i odvezli do OŠ "Grabovica", odakle smo pješice stazom koju nam je predložio Goran vođa puta, krenuli ka vrhu Žagar.

OPŠIRNIJE


21.02.2018. u 15:40 Broj citanja: 1328
Redovna 16. sjednica Gradskog vijeća Tuzle:
Ponašanje vijećnika, glavna tema današnje sjednice


Razmatranje i usvajanje Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika gradskog vijeća Tuzle i Odluke o izmjenama i dopunama Kodeksa ponašanja vijećnika u Gradskom vijeću Tuzle, teme su o kojima vijećnici raspravljaju od početka redovne 16. sjednice Vijeća, koja se danas po prvi put održava u zgradi "Grafičar".

OPŠIRNIJE


21.02.2018. u 15:35 Broj citanja: 313
Festival queer filma i umjetnosti:
Merlinka u Tuzli - Zaljubi se zatvorenih očiju


Po četvrti put, Grad Tuzla će održati Festival queer filma i umjetnosti Merlinka, a po drugi put uz podršku samog našeg Grada! Očekuju vas nagrađivani i kvalitetni filmovi, kokteli, razgovori i naravno, veliki party. Nemojte propustiti! 2. mart - u 19 sati u Ateljeu "Ismet Mujezinović" čeka vas veliko otvorenje nakon čega možete pogledati film "Zemlje izgubljenog sadržaja" rediteljice Elene Horn.

OPŠIRNIJE


21.02.2018. u 15:29 Broj citanja: 814
Sastanak u Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja TK
Rješavanje nelegalnog prijevoza putnika na području Tuzlanskog kantona


Sa namjerom da se dinamiziraju aktivnosti na rješavanju problema u funkcionisanju prijevoza putnika i suzbijanju nelegalnog rada u oblasti prijevoza na području Tuzlanskog kantona, danas je održan sastanak sa svim relevantnim subjektima u ovoj oblasti.

OPŠIRNIJE


21.02.2018. u 15:10 Broj citanja: 1533
Udruženje kupaca ˝SPO 15. Maj˝:
Poziv na masovni protest za hitan završetak zgrade ˝SPO 15. maj˝


TuzlarijeU nastavku prenosimo poziv Udruženja kupaca SPO 15. maj: "Poštovani, prevareni, opljačkani i obespravljeni kupci! Naše komšije i sugrađani! Pozivamo vas da nam se pridružite u masovnim protestima, koje organizuje "UK SPO 15. maj" Tuzla."

OPŠIRNIJE


21.02.2018. u 15:05
Borba protiv vršnjačkog nasilja:
Udruženje ˝Zemlja djece u BiH˝ obilježava Dan ružičastih majicaUdruženje "Zemlja djece u BiH" Tuzla ovaj značajni datum obilježit će realizacijom preventivnih radionica na temu vršnjačkog nasilja za učenike predmetne nastave u OŠ "Mramor" na dan 22.02.2018. godine u 10h. Učenicima će biti podijeljene sveske i majice sa porukom.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Prezentacija izvještaja Misije OSCE-a: Borba protiv korupcije zahtijeva predan angažman institucija u BiH

Poruka Thomasa Gremingera, generalnog sekretara OSCE-a: \'Retorika političara u BiH onemogućava značajne iskorake\'

Liječnici upozoravaju: Procijepljenost djece u HNK-u pala ispod 70 posto

Svađe SNSD-a i opozicije u RS-u prenose se i na državni nivo: Crnadak apelovao da Cvijanović prestane s gnjevom i uvredama

Š ef ruske dipomatije sa Vučićem u Beogradu: Lavrov: Zapad ili Rusija - lažan izbor

Premijer RH o situaciji u Agrokoru: Plenković: Ramljak ostaje do izbora nove izvanredne uprave

Merkel sa Zaevom u Berlinu: Makedonija i Grčka nikad dosad nisu bile tako blizu rješenju spora

Nakon velike borbe, najbolji bh. teniser bolji od Fabbiana: Džumhur u četvrtfinalu ATP turnira u Marseilleu

Novi lični, ali i rekord Bosne i Hercegovine: Tuka prvi u trci od 400 metara na Atletskom mitingu u Beogradu

Susreti osmine finala Lige prvaka: Pobjeda Š ahtara, bez golova u Sevilli
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 2 sata
Čovjek koji istražuje zlostavljanje djece u crkvi u Čileu završio na operaciji
Objavljeno prije 3 sata
VIDEO, FOTO Ogromna pješčana oluja poharala Australiju
Objavljeno prije 4 sata
Hoće li djeca s Floride promijeniti bolesni američki odnos prema oružju?
Objavljeno prije 4 sata
Izrael postavlja montažne kuće u novom naselju prvi put nakon 1991.
Objavljeno prije 6 sati
Još jedan optuženik priznao krivnju u američkoj istrazi o Rusima
Objavljeno prije 7 sati
Stručnjaci upozoravaju na najstrašnije prijetnje umjetne inteligencije za čovječanstvo