TUZLARIJE - VIJESTI

29.09.2017. u 10:39 Broj citanja: 473
Održana press konferencija u povodu 3. BH Festivala vina i hrane

Tuzlarije


Povodom održavanja 3. BH Festivala vina i hrane jučer je održana press konferencija u Bingo City Centru u Tuzli. Na press konferenciji izjave o ovom velikom projektu dali su ministar za turizam, trgovinu i saobraćaj u Vladi TK Mirsad Gluhić, pomoćnik gradonačelnika i šef Službe za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzle Vedran Lakić, organizator festivala i predsjednik Udruženja BH Festival Aliefendić Adnan, rukovodilac marketing službe kompanije "BINGO" Paunoski Tatjana, PR 3. BH Festivala vina i hrane Dervišagić Sabina.

Ministar za turizam, trgovinu i saobraćaj Mirsad Gluhić rekao je:
"Ja bih ovdje pohvalio 3. Festival bosanskohercegovačkih vina i hrane te istakao da je to važan projekat za Bosnu i Hercegovinu, Federaciju, Tuzlanski kanton i grad Tuzlu. Ne treba posebno pojašnjavati da kada kupujemo domaće da nam se šire firme a kada se šire firme, otvaraju se nova radna mjesta. Samo još da kažem da će Vlada TK, Ministarstvo i turistička zajednica i u buduće podržavati ovaj Festival i ostale festivale ovog tipa."

Pomoćnik gradonačelnika Tuzle Vedran Lakić je iskazao iskrene čestitke organizatoru u ime gradske uprave Grada Tuzla te dodao da Grad Tuzla vidi potencijal u ovom projektu i da je upravo ovo što nedostaje gradu Tuzla.

Partner projekta 3. BH Festival vina i hrane je i ove, kao i prošle godine kompanija "BINGO". Rukovodilac marketing službe kompanije "BINGO" Paunoski Tatjana, na press konferenciji je rekla:

"Kao i protekle dvije godine, naša kompanija se odazvala pozivu Organizatora i pružila podršku ovom, za domaću privredu veoma značajnom projektu. Drago nam je i da je sada mnogo veći sajamski prostor nego prethodnih godina kako bi što više naših sugrađana imalo priliku posjetiti sajam. Zahvaljujemo svim našim poslovnim partnerima - proizvođačima vina i delicija, koji su uzeli učešće na Festivalu. Festival je programski još bolji i sadržajniji nego prethodnih godina i sigurni smo da ćemo zajedno sa svim učesnicima stvoriti prepoznatlji vbrend kada su Festivali u pitanju. Ovo je ujedno još jedna prilika da se istakne značaj upovine domaćih proizvoda, te da se konzumentima ukaže na kvalitet domaćih vina i hrane. Drago nam je a je i ove goidine naša kompanija pružila podršku ovom projektu. Ovaj projekat pruža podršku domaćoj proizvodnji što je također i primarna misija domaće kompanije Bingo."

Tuzlarije


Organizator Festivala Aliefendić Adnan istakao je kako je ovo jedini projekat u Bosni i Hercegovini koji, kao takav, promoviše isključivo bosanskohercegovačke proizvođače vina i delikatesa. Zbog te činjenice ovakav događaj ima veliki, kako državni, tako i kantonalni i lokalni značaj. Značaj Festivala nesebično su prepoznale i kantonalne i gradske strukture, te je tako ovaj događaj pod pokroviteljstvom Vlade TK, Grada Tuzle, Turističke zajednice TK.
Prošle godine 2. Festival BH vina i hrane protekao je sa više nego očekivanom posjetom od preko 1500 posjetilaca koji su imali priliku degustirati proizvode od čak 30 različitih bosanskohercegovačkih proizvođača. Ove godine broji zlagača će nadmašiti prethodnu godinu, što pokazuje da je ovaj Festival zaista izazvao veliki interes, a ibrojposjetilaca se očekuje u većembrojunegoprošlegodine. Ovakavprojekatjejedanodpozitivnihpoduhvata u BosniiHercegovini, koji ima primarni cilj unapređenje domaće proizvodnje i prodaje.

Press konferenciju otvorila je i zatvorila oficijelni PR 3. Festivala vina i hrane Dervišagić Sabina, koja je istakla da je cilj ovog projekta promocija isključivo bosanskohercegovačkih proizvođača i proizvoda, jer posjedujemo kvalitetne proizvode koji su ne samo vodeći po kvalitetu u našoj državi, nego i konkurentni i van naših granica. Krajnji cilj ovog festivala je dovesti naše domaće proizvode na vodeće mjesto kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.

3. Festival bosanskohercegovačkih vina i hrane održaće se 05. i 06. oktobra 2017. godine na Trgu Slobode Tuzla, sa početkom u 18 sati.


Press služba Festivala vina i hrane Tuzla 2017

(tuzlarije.net)               

 Vanredni samit zemalja OIC-a u Istanbulu:
Istočni Jerusalem proglašen glavnim gradom Palestine
Trump pod pritiskom zbog optužbi za seksualno uznemiravanje
Oko 60 senatorica zahtijeva istragu
Istanbul:
Počeo vanredni samit zemalja OIC-a o Jerusalemu

14.12.2017. u 00:09 Broj citanja: 330
18. decembra na Trgu slobode:
Protest podrške palestinskom narodu


Odluka predsjednika SAD Donalda Trampa da zvanično prizna Jerusalem kao glavni grad Izraela izazvala je talas osuda u međunarodnoj zajednici, a širom svijeta organizirani su protesti. Upravo zbog toga Mirovna aktivistička grupa u saradnji sa palestinskom dijasporom iz Tuzle, 18. decembra na Trgu slobode, sa početkom u 14 časova, organizuje protest.

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 22:54 Broj citanja: 1384
16. decembra u BKC-u:
Svečani koncert UKUD ˝Zvonko Cerić˝


TuzlarijeUniverzitetsko kulturno-umjetničko društvo "Zvonko Ceric" 16. 12. 2017. godine obilježava 41 godinu rada Univerziteta u Tuzli i 38 godina postojanja i kontinuiranog rada Društva. Kažimo i to da će koncert biti održan u Bosanskom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 18 časova.

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 20:38 Broj citanja: 1244
Nova stolarija, peći, rasvjeta, internet, video nadzor ...
˝Centar za kulturu˝ rad započeo sa adaptacijom prostora koje koristi


U svim prostorima Centra za kulturu sa podružnicama u Gornjoj Tuzli, Husinu i Lipnici, radi se na uređenju, mijenjanju dotrajalih dijelova, kao i uvođenju novina, o čemu je danas govorio direktor JU "Centar za kulturu" Tuzla Dženan Jusufović.

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 19:47
„Day of India at University of Tuzla“ krajem februara u Tuzli


Direktor Kulturnog centra Amrita Sher Gil pri Ambasadi Republike Indije g. T.P.S. Rawata i projekt menadžer centra gđica Eszter Berki posjetili su danas Univerzitet u Tuzli i održali sastanak s rektoricom prof.dr. Nerminom Hadžigrahić.

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 18:15 Broj citanja: 636
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Danas su više puta spominjali kuhano vino koje se prošle godine najviše pilo, a kako je bilo hladno nije ni čudo. I meni je to vino lijepo ali više od gutljaja ništa ne pijem. Od onih sam koji ne podnose alkohol, nije da mi je ružan ali mi se nakon gutljaja manta, gorim sva, nije mi najbolje, isto sam Kim Besindžer u onom jednom filmu kad se nakon gutljaja alkohola pretvara u drugu osobu.

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 17:35 Broj citanja: 321
Nexus Gaming Festival ponovo u Tuzli:
Turniri, prezentacije gaming brandova, nastup youtubera...


Pažnja za sve gamere! U organizaciji Magic Factory, a pod pokrovitelj stvom Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Federalnog ministarstva kulture i sporta u Hotelu Tuzla 21. 22. i 23. decembra 2017. godine održat će se jedinstveni gamerski događaj.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
VIDEO: FUCZ vizuelno pretražuje korito: Nastavljena potraga za mladićima koji su upali u Miljacku

Š ef Delegacije EU-a u Sarajevu: Wigemark: Mladi u BiH trebaju napraviti društvo kakvo oni žele

VIDEO: Brojne teme na dnevnom redu ovoga četvrtka: PSBiH o trasi puta Sarajevo-Beograd, akcizama, Izbornom zakonu

Tematska rasprava na plenarnoj sjednici u Strasbourgu: Europski parlament podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu

Izvještavali o egzodusu Rohingya: U Mijanmaru uhapšeni novinari Reutersa

Lideri više od 50 islamskih zemalja: OIC: Istočni Jerusalem je glavni grad države Palestine

Roy Moore optužen za seksualno napastovanje tinejdžerica: Trumpov kandidat izgubio izbore u Alabami

Bolji zvuk, više kanala, niža cijena difuzije: Norveška isključila FM radio i prešla na digitalni

VIDEO: Š ta su ljudi najviše pretraživali tokom ove godine: Kako Google vidi 2017. godinu

VIDEO: Džumhur nakon proglašenja za najboljeg sportistu BiH: "Želim doći do 20 najboljih na svijetu i na megdan Đokoviću"