Tuzlarije
TUZLARIJE - VIJESTI

19.04.2018. u 16:57 Broj citanja: 1739
Gradska uprava
Održana 32. sjednica Kolegija gradonačelnika
U Gradskoj upravi Tuzla, u četvrtak 19. aprila, održana je 32. sjednica Kolegija gradonačelnika, tokom koje su, između ostalog, razmatrani prijedlozi Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Tuzla za period 01.01.-31.12.2018. godine, Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Budžeta Grada Tuzla za 2018. godinu, Izvještaja o izvršenju Budžeta Grada Tuzla za period 01.01.-31.12.2017. godine, Izvještaja korištenja sredstava Tekuće rezerve za period 01.01.-31.12.2017. godine i Izvještaja o izvršenju Budžeta Grada Tuzla za period 01.01.-31.03.2018. godine.

Tuzlarije


“Kada je u pitanju Budžet Grada Tuzla, u decembru 2017. godine Gradsko vijeće je usvojilo Budžet vrijednosti od 55.643.083,00 KM, a ovim izmjenama ni dopunama uvećava se za 23%, znači sa 55.643.083,00 KM na 68.170.521,00 KM. To je povećanje za oko 12,5 miliona konvertibilnih maraka. Novi prihodi su skoro dva miliona, imamo viška oko 10 miliona i nešto neutrošenih kreditnih sredstava iz prethodne godine, oko 300.000,00 KM. Radi se, u velikom dijelu, o započetim poslovima. Završena je procedura, sklopljeni ugovor, odabrani izvođači, ali to je bilo negdje u jesen, kada nije bilo moguće graditi pa se čekalo da prođe zima. Kada počnu prvi radovi, onda dolaze prvi računi i fakture, tada ide realizacija. Nama je važno da se radovi završe, sredstva imamo obezbjeđena. Najviše od ovih sredstava se raspoređuje u Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, 62%, a od toga najviše za toplifikaciju, 5,8 miliona konvertibilnih maraka. Imali smo zaključak Gradskog vijeća da za toplifikaciju trebamo planirati najmanje 4,5 miliona. Dakle, planirali smo više nego što je zaključeno i više nego što je obećano”, izjavio je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Tokom sjednice utvrđen je prijedlog imovinsko-pravnih odluka, Odluke o utvrđivanju javnog interesa za izvođenje radova u svrhu rekonstrukcije i izmještanja ceste za naselje Mandići, Odluke o dodjeli u zakup poslovne prostorije neposrednom pogodbom Turističkoj zajednici Grada Tuzla, Odluke o davanju saglasnosti na opterećenje prava građenja zasnovanog u poslovnoj zoni Kreka Sjever u Tuzli na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzla i Odluke o prosječnoj konačnoj građevinskoj cijeni stambenog prostora iz prethodne godine.

Razmatran je i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama odluke o kriterijima i uslovima utvrđivanja novčane naknade koju plaćaju novi korisnici toplotne energije za angažovanje kapaciteta sistema daljinskog grijanja ili za povećanje angažovanosti kapaciteta grijanja kao i prijedlog odluke o pristupanju izradi regulacionog plana ZBR “Irac-Jug”- I faza u Tuzli.

Tokom sjednice utvrđen je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama odluke o osnivanju Gradskog pravobranilaštva i Izvještaj o realizaciji programa razvoja zaštite i spašavanja, za programski period 2015.-2017. godina-Realizovani ciljevi i postignuti rezultati kroz projekte koji se provode u gradu Tuzla od strane međunarodnih organizacija-pilot projekti za grad. Usvojen je i prijedlog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji gradskih organa uprave i stručnih službi Grada Tuzla, a kolegij je primio k znanju i Informaciju o provedenim inspekcijskim nadzorima u 2017. godini.

Prijedlozi koji su utvrđeni za sve tačke dnevnog reda biti će proslijeđeni Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje i usvajanje.

(tuzlarije.net)               

Ovo je trenutak koji je Putin dugo čekao
Ne mora činiti ništa, a pobjeda se bliži
Ukrajina je u najtežoj situaciji od početka rata:
˝Ovo ne može čekati˝
GAZA 02.12.2023:
Novo snažno izraelsko bombardiranje Gaze

10.12.2023. u 21:57
Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije:
Energetska politika EU utiče na oblikovanje energetske strategije BiH


Lakić je podsjetio da je Evropsko vijeće u decembru 2020. godine odobrilo obavezujući cilj EU, smanjenje neto emisija stakleničkih plinova za najmanje 55 posto do 2030. u usporedbi sa emisijama iz 1990. godine.

OPŠIRNIJE


10.12.2023. u 17:55
Tuzlanski hardcore bend:
Urban Instinkt snimio video spot


Tuzlanski hardcore bend Urban Instinkt je izbacio video spot snimljen u DIY home made produkciji koji se sastoji od snimaka napravljenih mobilnim telefonom za vrijeme trajanja njihove "Rise up turneje 2023" tokom koje su svirali u nekoliko gradova. Sa tim je bend Urban Instinkt stavio tačku na ovu godinu i na video spotove za pjesme sa albuma Bijes.

OPŠIRNIJE


10.12.2023. u 17:23
17. kolo Premijer lige BiH:
Ekipa Tuzla Cityja poražena od direktnog konkurenta


U pretposljednjoj utakmici 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Igman je ugostio ekipu Tuzla Cityja i slavio je rezultatom 2:0.
Sušić s jedne, odnosno Denković i Janketić s druge strane su bezuspješno pokušavali u prvih 15-ak minuta, a u 18. minuti viđen je prvi gol.

OPŠIRNIJE


10.12.2023. u 17:03 Broj citanja: 430
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Često se navodi mobitel kao krivac za potiskivanje knjiga, a zaboravlja se na moć TV-a. Bez televizora nema kuće i teško se može zamisliti da se ne upali bar jednom u toku dana. U vrijeme kada je bilo malo kanala, gledali su se određeni programi, čekale emisije i po teminima planiralo šta će se raditi. Danas, kada je nebrojeno kanala, kada se može po cijeli dan gledati, televizori su još popularniji.

OPŠIRNIJE


10.12.2023. u 15:12 Broj citanja: 737
Moj pogled na međunarodni dan ljudskih prava

Piše: Elvir Bijedić


Jučer, uoči dana ljudskih prava imali smo priliku vidjeti pravo lice konzumerizma u promociji "nove kolekcije" španskog kvazibrenda uz foto sadržaje neopisive ljudskim slovima i jezikom. Upravo danas, 10.decembra, na dan ljudskih prava, Bidenova administracija HITNO prodaje 14.000 tenkovskih granata.

OPŠIRNIJE


10.12.2023. u 11:55
FMERI:
Novi Zakon o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti FBiH donosi nove mehanizme zaštite kupaca


Novi Zakon o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti Federacije BiH donosi brojne prednosti za sektor energije i građane, unapređuje strateško planiranje i regulatorni okvir

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Dodijeljene Nobelove nagrade
Blinken: Izrael bi trebao učiniti više da zaštiti civile u Pojasu Gaze
Eskalirao rat Hezbolaha i Izraela. Punili dronove eksplozivom pa napadali Izraelce
Prisegnuo Javier Milei, novi argentinski predsjednik
Svijetom se proširile slike golih zarobljenih Palestinaca. Oglasio se Izrael
Šef WHO-a: Nemoguće je popraviti katastrofalnu zdravstvenu situaciju u Gazi
Netanyahu se čuo s Putinom, kritizirao ga zbog glasanja u UN-u
Sanchez: Svačija je zadaća braniti ljudska prava u svijetu
Dobitnica Nobela za mir iz zatvora: Iranski narod će pobijediti autoritarnu vlast
Koga to pape nasljeđuju? Sveti Petar nije ni bio u Rimu
UN-ova agencija predstavila klimatski akcijski plan za hranu
Musk: Odlučila je anketa, ponovno ćemo aktivirati X račun Alexa Jonesa
IEA: Obećanja sa summita o klimi nisu dovoljna da se ograniči zagrijavanje
Katar zagovara trenutno primirje: Rat u Gazi može radikalizirati cijeli Bliski istok
Izraelska vojska: U zadnja 24 sata smo pogodili 250 terorističkih ciljeva u Gazi
Francuski ratni brod oborio dva drona iz Jemena
Opća deklaracija o ljudskim pravima slavi 75. godišnjicu
U tornadu u Americi najmanje 6 mrtvih i preko 30 ozlijeđenih
Egipćani izlaze na izbore
Je li za rusko gospodarstvo najgore prošlo?SVASTARIJE

Ukrajina se ne miri sa stvarnošću, a greške Zelenskog mogu biti fatalne

Rusi i SAD vode novu utrku u nuklearnom naoružanju. Gubitnik je Europa

Erdogan žestoko napao SAD zbog Gaze

VIDEO Putnički avion slijeće u Tel Avivu dok Iron Dome ruši Hamasove rakete

Arapske zemlje i Turska pozvali na hitan prekid rata u Gazi

SAD stavio veto na UN-ovu rezoluciju o trenutačnom prekidu vatre u Gazi

S neba će na kratko nestati jedna od najsjajnijih zvijezdi

Šire se fotografije Palestinaca kako kleče u donjem rublju s povezom na očima

Scholz nosio židovsku kapicu, zapalio svijeću za Hanuku: ˝Odmah oslobodite sve taoce˝

Predsjednik Irana tokom posjeta Rusiji optužio Zapad: ˝Podržava izraelski genocid˝


osmrtnicama basmrtovnice