TUZLARIJE - VIJESTI

17.05.2018. u 05:38 Broj citanja: 4463
Ostale odluke donesene na 13. redovnoj sjednici Vlade TK
Odobren prijem više uposlenika u radni odnos na Univerzitetu u Tuzli
Vlada je prihvatila tekst mišljenja na odobrena kreditna sredstva Sparkasse Bank d.d. Sarajevo iz kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope iz sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu, za novih osam privrednih subjekata koji su od posljednjeg mišljenja iz kreditnog portfelja povukli novih 3.260.000,00 KM. Do sada je Vlada dala saglasnost za 42 zahtjeva u ukupnom iznosu od 14.076.000,00 KM, za koje je Banka odobrila kreditna sredstva. Zaključno sa ovim, petim po redu, mišljenjem ukupno će biti odobreno 50 zahtjeva sa plasmanom u vrijednosti 17.336.000,00 KM.

Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona je prihvatila Informaciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o stanju u privrednim društvima iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje, prehrambene i drvne industrije, šumarstva i vodoprivrede na području Tuzlanskog kantona za 2017. godinu.


Realizirajući Program rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2018. godinu Vlada je donijela više odluka kojima se odobrava ukupno 79.200,00 KM Uredu za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona za potrebe nabavke računarske i druge opreme neophodne za rad računarskog sistema. Također, Vladi je odobreno 7.000,00 KM za potrebe nabavke rolo zavjesa za prozore na objektu na adresi Rudarska 65 na prostorijama koje koriste Ured premijera, Ured Vlade i Ured za zakonodavstvo.


Vlada je donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2018. godinu sa pozicije „Podrška nižim nivoima vlasti - grad i općine“. Radi se o jedan milion KM finansijske pomoći budžetima nerazvijenih jedinica lokalne samouprave na području Tuzlanskog kantona. Prema ovoj odluci Općini Kladanj dodijeljeno je 370.000,00 KM, Općini Sapna 330.000,00 KM, Općini Teočak 160.000,00 KM, Općini Čelić 40.000,00 KM, a 100.000,00 KM je ostalo neraspoređeno. Ova, neraspoređena sredstva, Vlada će naknadno rasporedi u skladu sa potrebama i utvrđenim kriterijima ili unutarnjom preraspodjelom u slučaju nedovoljno planiranih sredstava na drugim budžetskim pozicijama.


Vlada je dala i saglasnost JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, za organizovanje i realizaciju odgojno-obrazovnog i rehabilitacijskog tretmana prema Selektivnom programu za rad preko ljetnog raspusta sa učenicima osobama sa autizmom u period 2.7.2018-17.8.2018. godine.


Vlada je prihvatila tekst Protokola o načinu izmirenja obaveza po osnovu obračunatih a neuplaćenih koncesionih naknada između Vlade Tuzlanskog kantona i JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo ZD Rudnici „Kreka“ d.o.o. Tuzla. Povjerilac putem ovog Protokola vrši reprogram obaveza dužnika po osnovu obračunate, a neuplaćene koncesione naknade za ugalj lignit, sa stanjem na dan 31.03.2018. godine, u ukupnom iznosu od 11.745.601,85 KM na period od 68 rata. Rudnici „Kreka“ d.o.o. Tuzla, kao dužnik, će, po ovom protokolu, dug u iznosu od 11.745.601,85 KM, izmiriti u 68 mjesečnih rata.


Vlada je odobrila 8.000,00 KM „Nuhanović“ doo, podružnica „Lukavački sajam“ Lukavac na ime refundacije troškova organizacije i realizacije Međunarodnog sajma turizma i ekologije „LIST 2018“, koji je održan u Lukavcu u periodu 03. - 05. maja 2018. godine. Nevladinoj organizaciji „Radio Kameleon“ – otvorena mreža ljudskih prava i demokratije Tuzla je na ime refundacije troškova organizacije i realizovanja manifestacije Prvi međunarodni „Festival savremene žene“ Tuzla, koji je održan u Tuzli od 19- 22. april 2018. godine odobreno 5.000,00 KM. Također, 4.000,00 KM odobrene su Savezu dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona, za sufinansirmje programa manifestacije obilježavanja 12.juna - Dana dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona, a 2.000,00 KM Udruženju „Radničke sportske igre“ Tuzla kao podrška u organizaciji i omogućavanju uslova za realizaciju IV Memorijalnog turnira „Srđan Aleksić“ koji je održan 13. maja 2018. godine u JP SKPC „Mejdan“ Tuzla.


Vlada je utvrdila prijedlog kandidata za članove Komisije ispred osnivača Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla za provođenje postupka izbora najpovoljnijeg ponuđača u postupku davanja u zakup kapaciteta zdravstvenih ustanova, kao i vrsti kapaciteta zdravstvenih ustanova koje se mogu dati u zakup.


Vlada je donijela dvije odluke o pristupanju dodjeli koncesije i određivanju koncesora. Ovim odlukama pristupilo se dodjeli koncesije, u postupku po samoinicijativnoj ponudi privrednog društva „BIO POOL“ doo Starić, općina Kladanj, za zahvatanje vode sa izvorišta „Pod Bratilo“ u mjestu Starić, općina Kladanj, kao i dodjeli koncesije privrednom društvu „Kobens“ doo Priluk - Živinice, za zahvatanje i korištenje prirodne izvorske vode Kristal iz bunara B-2 za pakovanje pitke vode radi njenog flaširanja i distribuiranja na tržište.


Vlada je odobrila usmjeravanje više transfera, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2018. godinu. Radi se donacijama za realizaciju oređenih projekata u javnim ustanovama u Tuzlnaskom kantonu. Također, Vlada je odobrila i usmjeravane više donacija u Budžet Tuzlanskog kantona, namijenjenih realizaciji projekata u školama u Tuzlanskom kantonu.


Vlada je dala i saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva finansija Tuzlanskog kantona.


Vlada je prihvatila Zaključak Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice sa mjerama za poboljšanje kvaliteta zraka na području Tuzlanskog kantona, te ga uputila Skupštini Tuzlanskog kantona na razmatranje i dalje postupanje.


Na sjednici Vlada je imenovala radnu grupu Vlade TK-a za praćenje, usmjeravanje i izvještavanje o realizaciji aktivnosti Strategije za unapređenje prava i položaja osoba sa invaliditetom u Federaciji Bosne i Hercegovine (2016-2021). Zadatak Koordinacionog tijela Vlade TK je da prikuplja podatke o realizaciji planiranih aktivnosti, prati i usmjerava aktivnosti predviđene Strategijom, sarađuje sa Koordinacionim tijelom Vlade Federacije BiH za praćenje, usmjeravanje i izvještavanje o realizaciji aktivnosti Strategije za unapređenje prava i položaja osoba sa invaliditetom u Federaciji Bosne i Hercegovine (2016-2021), podnosi godišnji i završni izvještaj Vladi Tuzlanskog kantona i Koordinacionom tijelu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.


Vlada je dala saglasnost za prijem jednog zaposlenika u JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, u radni odnos na neodređeno vrijeme na poslove i radne zadatke noćnog dežurnog odgajatelja, zbog odlaska ranijeg zaposlenika u penziju. Također, Vlada je dala saglasnosti JU Univerzitet u Tuzli da na upražnjene pozicije izvrši za prijem više uposlenika u radni odnos.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je privremeno imenovala Upravni odbor Javne ustanove Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla, kao i člana Upravnog odbora Javne ustanove Specijalna biblioteka „Behram-beg“ u Tuzli.

(tuzlarije.net)               













25.04.2024. Broj citanja: 204
Macron: Naša Europa mogla bi umrijeti




25.04.2024. Broj citanja: 127
Revolucija iz Koreje. Imaju bateriju koja se napuni za nekoliko sekundi




25.04.2024. Broj citanja: 638
Ovo je nova Miss Buenos Airesa. Ima 60 godina




25.04.2024. Broj citanja: 258
Sud BiH odredio pritvor za samo tri od 23 uhapšene osobe. Policijski šefovi na slobodi




25.04.2024. Broj citanja: 387
Hamas objavio snimku taoca otetog prije više od 200 dana. Nedostaje mu dio ruke




25.04.2024. Broj citanja: 219
VIDEO Više od 100 kitova nasukalo se na australskoj obali, neki su već uginuli




25.04.2024. Broj citanja: 209
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima




24.04.2024. Broj citanja: 1128
FOTO Stigle nove ratne karte, proboj Rusa na istoku. ˝˝Pandorina kutija je otvorena˝




24.04.2024. Broj citanja: 897
Srušen svjetski rekord u skijaškim skokovima. Pogledajte let od 291 metra




24.04.2024. Broj citanja: 381
Ekstremne vrućine na Filipinima. ˝Ne može se disati˝
















OSTALE VIJESTI
U rezervatu kod Manchestera pronađen torzo, uhićena dvojica muškaraca
SAD u blizini Gaze gradi privremenu luku za slanje humanitarne pomoći
Masovni proboj Rusa, ukrajinska brigada se raspala. Prijeti kolaps cijele linije
VIDEO Velike poplave u Tanzaniji. Poginulo 155 ljudi
Ukrajinski ministar ponudio ostavku, optužen je za korupciju
Detalji brutalnog ubojstva Hrvata u Irskoj. Prijatelj opisao napad, uhićena trojica
Održana komemoracija za humanitarne radnike ubijene u Gazi
Danci: Švicarska firma iz optužnice protiv Mamića prebacivala milijune Bellabeatu
Britanska tvrtka tuži Pfizer i BioNTech: Ukrali su našu tehnologiju za covid cjepiva
Val nasilja na Haitiju, tisuće mrtvih. Premijer podnio ostavku
Dodik neće prihvatiti rezoluciju o Srebrenici. Tvrdi: Sve napisano je laž
Rusija: Premještamo sustave Iskander na granicu s Finskom. General NATO-a: Apsurdno
Djevojka (19) u Ukrajini pokušala prodati svog sina (2), tražila 23.500 eura
Europa, Afrika i Južna Amerika traže veće poreze za superbogate
Cijene nafte ostale iznad 88 dolara
Lukašenko: Oporba i NATO planiraju napad na Bjelorusiju, treba nam nuklearno oružje
SAD i 17 zemalja poručili Hamasu: Oslobodite taoce, to može riješiti krizu u Gazi
Državni odvjetnik traži prekid istrage protiv supruge španjolskog premijera
Ruski prihod od nafte i plina se gotovo udvostručio
Liječnici strahuju da je bolest "zombi jelena" prešla na ljude. U SAD-u umrli lovci







SVASTARIJE

Macron: Naša Europa mogla bi umrijeti

Revolucija iz Koreje. Imaju bateriju koja se napuni za nekoliko sekundi

Ovo je nova Miss Buenos Airesa. Ima 60 godina

Sud BiH odredio pritvor za samo tri od 23 uhapšene osobe. Policijski šefovi na slobodi

Hamas objavio snimku taoca otetog prije više od 200 dana. Nedostaje mu dio ruke

VIDEO Više od 100 kitova nasukalo se na australskoj obali, neki su već uginuli

Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima

FOTO Stigle nove ratne karte, proboj Rusa na istoku. ˝˝Pandorina kutija je otvorena˝

Srušen svjetski rekord u skijaškim skokovima. Pogledajte let od 291 metra

Ekstremne vrućine na Filipinima. ˝Ne može se disati˝





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi