TUZLARIJE - VIJESTI

03.02.2020. u 12:15 Broj citanja: 764
PIPOL - Javni poziv učenicima za učešće u nagradnom konkursu:
˝Solidarnost i podršku pruži i nagradu zasluži˝

Tuzlarije


Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona „PIPOL“, uz saglasnost Ministarstva nauke i obrazovanja Tuzlanskog kantona, povodom obilježavanja 15. februara - Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka, r a s p i s u j e Edukativno-nagradni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona

PODRŠKU I LJUBAV PRUŽITE - NAGRADU ZASLUŽITE!

Opće odredbe konkursa
Javni poziv za učešće u konkursu biti će objavljen 03.01.2020.godine na službenoj Facebook stranici Udruženje „PIPOL“ Tuzla.

Konkurs „PODRŠKU I LJUBAV PRUŽITE - NAGRADU ZASLUŽITE“ ima za cilj prvenstveno pružiti podršku djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, te uticati na razvoj svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu, naročito kod djece školskog uzrasta. Sekundarni ciljevi konkursa su razvoj empatije prema djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, vršnjačke solidarnosti, edukacija građanstva i cjelokupne društvene zajednice.

Konkurs „PODRŠKU I LJUBAV PRUŽITE – NAGRADU ZASLUŽITE“ primarno je humanitarnog karaktera i njegov osnovi cilj je da priča o raku kod djece bude univerzalna, da se podjednako odnosi na svu djecu koja su se borila/izborila i koja se bore za ozdravljenje, pri tome ne ističući niti jedno dijete jer je svaka borba sa rakom jedinstvena a podjednako teška.

Sekundarni ciljevi ovog konkursa su pozitivan uticaj na vršnjake, razvoj timskog rada, kolektivnog zajedništva, društvene brige, društvene odgovornosti te natjecateljskog duha zasnovanog na principima fer i zdrave konkurencije.

Simboličnim nagradama, sa dva donatorska čeka u iznosu od po 150,00 KM, nagraditi će se jedna fotografija, sa prigodnim sloganom podrške, učenika osnovnih škola i jedna fotografija, sa prigodnim sloganom podrške, učenika srednjih škola koje prikupe najveći broj oznaka „Like/Sviđa mi se“.

Napomena: Druge oznake/reakcije neće se uzimati u obzir, i njihov broj neće odlučivati o pobjednicima konkursa.

Prispjele fotografije na konkurs ne smiju sadržavati logotipe autora fotografije ili druga slična, naknadno uvrštena, obilježja na fotografijama koja nisu predmet ovog konkursa.

U nagradnom konkursu pod jednakim uslovima imaju pravo sudjelovati učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona.

Nagradni konkurs će biti raspisan od 03.02.2020. a fotografije, kao i prigodne slogane podrške, mogu se dostavljati na e mail adresu: [email protected] do 11.02.2020.godine do 16.00.sati.

Prikupljanje oznaka „LIKE“ trajati će od 13.02. do 15.02.2020.godine do 20.00. sati kada će na službenoj Facebook stranici Udruženja „PIPOL“ biti proglašeni pobjednici nagradnog konkursa. Donatorski čekovi i plakete za društvenu odgovornost pobjednicima konkursa biti će uručeni najkasnije do kraja mjeseca februara 2020.godine.

Način učešća:
Na službenu e-mail adresu: [email protected] od 03.02.2020. do 11.02.2020.godine do 16.00.sati potrebno je dostaviti:
- JEDNU KOLEKTIVNU/ODJELJENSKU FOTOGRAFIJU I PRIGODAN SLOGAN PODRŠKE ili GRUPNU FOTOGRAFIJU ČLANOVA ODREĐENE SEKCIJE SA PRIGODNIM SLOGANOM PODRŠKE (u skladu sa tematikom konkursa).
Jedno odjeljenje/sekcija može dostaviti samo jednu fotografiju i slogan podrške, a broj fotografija i slogana podrške na nivou škole nije ograničen.
- PRILIKOM DOSTAVLJANJA FOTOGRAFIJE I SLOGANA PODRŠKE OBAVEZNO NAVESTI SLJEDEĆE PODATKE:
- NAZIV ŠKOLE
- RAZRED I BROJ/OZNAKA ODJELJENJA ILI NAZIV SEKCIJE
-KONTAKT TELEFON PUNOLJETNE OSOBE KOJA PREDSTAVLJA ODJELJENJE/SEKCIJU.

NAPOMENA: FOTOGRAFIJE MORAJU BITI U ADEKVATNOM FORMATU I NIJE DOZVOLJENO SLANJE FOTOGRAFIJA U WORD-u ILI NEKIM DRUGIM DOKUMENTIMA. FOTOGRAFIJE I PORUKE PODRŠKE PRISPJELE NAKON 11.02.2020.GODINE NEĆE MOĆI UČESTVOVATI U TAKMIČARSKOM DIJELU, TE STROGO MOLIMO SVE ZAINTERESOVANE UČESNIKE DA SE PRIDRŽAVAJU NAVEDENIH TERMINA.

Svim učesnicima biti će potvrđen prijem e mail-a, a ukoliko ne dobijete povratnu informaciju, znači da Vaš e mail nije stigao na našu adresu, te vas molimo da isti pošaljete ponovo ili nas kontaktirate na e mail adresu: [email protected] ili na telefon broj 061 200 636.

NAPOMENA: UKOLIKO JEDNA ŠKOLA DOSTAVLJA VIŠE ODJELJENSKIH/SEKCIJSKIH FOTOGRAFIJA I SLOGANA PODRŠKE NA NAGRADNI KONKURS, SVAKU FOTOGRAFIJU ZAJEDNO SA SLOGANOM PODRŠKE I DRUGIM TRAŽENIM PODACIMA, JE POTREBNO DOSTAVITI SAMOSTALNO ( JEDNA FOTOFRAFIJA I SLOGAN PODRŠKE, POTREBNI PODACI – JEDAN E-MAIL).




Pravila nagradnog konkursa :
Sve prispjele fotografije i slogani podrške biti će objavljeni na Facebook page - u Udruženja „PIPOL“ Tuzla, pod opcijom javno, u dva različita albuma: FOTOGRAFIJE UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA i FOTOGRAFIJE UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA.

Prilikom odabira pobjednika u obzir će se uzimati samo oznake „Like/Sviđa mi se“ koje se nalaze na fotografijama objavljenim na službenoj FB stranici Udruženja „PIPOL“.

NAČIN GLASANJA:
- Označite fotografiju i poruku podrške (ili više njih) sa oznakom „Like/Sviđa mi se“.

Završne odredbe:
Udruženje „PIPOL“ kao organizator konkursa poziva sve učesnike i cjelokupnu javnost da u provom planu bude humana strana ovog konkursa i da svi zajedno budemo podrška prvenstveno djeci oboljeloj i iziječenoj od raka, a potom i onima koji su na ovaj način odlučili iskazati solidarnost i podršku svojim vršnjacima.

Pozivamo sve učesnike i cjelokupnu javnost na fer i korektno natjecanje, zasnovano na pricipima „zdrave“ konkurencije, jer su nagrade i više nego simbolične.

Prije i tokom trajanja takmičarskog dijela – glasanja, strogo je zabranjeno isticanje (putem bilo kojeg savremenog načina komunikacije: na privatnim profilima učesnika i njihovih prijatelja, putem poruka na društvenim mrežama, SMS poruka, kao i putem svih drugih tradicionalnih i savremenih kanala komunikacije) da će se osvojena nagrada donirati u humanitarne svrhe, što podrazumijeva i strogu zabranu isticanja imena osoba kojima bi se ista donirala. Nakon osvajanja i preuzimanja nagrade, istu je strogo zabranjeno pokloniti/donirati trećim pravnim licima ( udruženjima, organizacijama, ustanovama i slično...).

Udruženje „PIPOL“ kao organizator neće ulaziti u načine i metode prikupljana oznaka „Like/Sviđa mi se“ ali ističemo da isti trebaju biti „organskog“ porijekla, sa profila koji dolaze sa B/H/S govornog (i/ili regionalnog) područja, te da je strogo zabranjena upotreba svih aplikacija ili bilo kojih drugih automatskih/savremenih načina/metoda za povećanje oznaka „Like/Sviđa mi se“. Strogo je zabranjeno i sponzorisanje fotografija od strane učesnika ili šire javnosti.
Svi učesnici koji budu koristili navedene aplikacije/metode biti će odmah diskvalifikovani iz daljnjeg natjecanja.

Tokom natjecanja dozvoljeno je dijeliti fotografije, pozivati prijatelje i širu javnost da vas podrže, ali u skladu sa principima „zdrave konkurencije“, poštenog i fer natjecanja.

Organizator ne snosi odgovornost za eventualne zloupotrebe te zadržava pravo da prilikom neželjenih i nekontrolisanih dešavanja i odstupanja o prvobitne svrhe konkursa, isti poništi bez obaveze raspisivanja novog konkursa.

03.02.2020.godine

Udruženje „PIPOL“

(tuzlarije.net)               













20.04.2024. Broj citanja: 69
Ovo je čovjek koji se zapalio pred sudnicom gdje traje suđenje Trumpu. Umro je




19.04.2024. Broj citanja: 3232
Srpski medij: Brat osumnjičenog za ubojstvo Danke nije umro prirodnom smrću




19.04.2024. Broj citanja: 256
Francuska naredila trgovcima označavanje proizvoda kojima su smanjili pakiranje




19.04.2024. Broj citanja: 151
Iranski mediji umanjuju značenje izraelskog napada. ˝Eksplozije su bile kao petarde˝




19.04.2024. Broj citanja: 539
Netanyahu njemačkoj ministrici pokazao fotografije punih tržnica u Gazi, naljutila se




19.04.2024. Broj citanja: 134
Tri Rusa padobranima skočila iz stratosfere na Sjeverni pol, pogledajte snimku




19.04.2024. Broj citanja: 222
Što se stvarno događa u sukobu Izraela i Irana? Predstava kojom se skriva ono važno




19.04.2024. Broj citanja: 65
Počeli izbori u Indiji. Trajat će više od mjesec dana




19.04.2024. Broj citanja: 344
Izrael napao Iran. Sastaju se čelnici G7, stižu reakcije Irana




18.04.2024. Broj citanja: 1852
Putnik (33) preminuo na letu Ryanaira iznad Italije, s njim bila i trudna supruga
















OSTALE VIJESTI
Veliki ukrajinski napad dronovima na Rusiju. Pogođeno skladište goriva i trafostanice
Ovo je Indijac koji je poginuo u Ukrajini boreći se za Putina. Priča je jeziva
Vođa Hamasa stigao u Istanbul, sastat će se s Erdoganom
Rusija će otvoriti centar za proizvodnju dronova
Bivša manekenka pokušala izliječiti rak sokovima. Umalo je umrla
Šire se snimke: "Ukrajinci sinoć napali Rusiju s 50 dronova"
Amerika blizu povijesne odluke o Ukrajini. Ovo bi moglo promijeniti tijek rata
Ukrajinci dronom napali Ruse, ubijen ruski ratni reporter
Sjeverna Koreja testirala "superveliku" bojevu glavu krstareće rakete
Njemački ratni brod štitio trgovačke brodove od napada Huta u Crvenom moru
Otkrivena golema crna rupa u našoj galaksiji, neočekivano je blizu Zemlje
Ovo je čovjek koji se zapalio pred sudnicom gdje traje suđenje Trumpu. Umro je
Eksplozija u bazi proiranske milicije u Iraku, spominje se zračni napad. Jedan mrtav
SAD povlači vojsku iz Nigera
SAD uveo sankcije suradniku izraelskog ministra
Sjeverna Koreja testirala bojeve glave krstarećeg projektila
Ruski projektil uništio skladište žitarica u regiji Odese u Ukrajini
Čovjek se zapalio pred sudnicom u New Yorku gdje traje suđenje Trumpu
Izrael: U Pojas Gaze je došlo 276 kamiona s pomoći
Scholz: Rat u Ukrajini mogao bi potrajati još nekoliko godina







SVASTARIJE

Ovo je čovjek koji se zapalio pred sudnicom gdje traje suđenje Trumpu. Umro je

Srpski medij: Brat osumnjičenog za ubojstvo Danke nije umro prirodnom smrću

Francuska naredila trgovcima označavanje proizvoda kojima su smanjili pakiranje

Iranski mediji umanjuju značenje izraelskog napada. ˝Eksplozije su bile kao petarde˝

Netanyahu njemačkoj ministrici pokazao fotografije punih tržnica u Gazi, naljutila se

Tri Rusa padobranima skočila iz stratosfere na Sjeverni pol, pogledajte snimku

Što se stvarno događa u sukobu Izraela i Irana? Predstava kojom se skriva ono važno

Počeli izbori u Indiji. Trajat će više od mjesec dana

Izrael napao Iran. Sastaju se čelnici G7, stižu reakcije Irana

Putnik (33) preminuo na letu Ryanaira iznad Italije, s njim bila i trudna supruga





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi