TUZLARIJE - VIJESTI

28.04.2020. u 13:59 Broj citanja: 4388
Ostale odluke Vlade TK donesene na današnjoj redovnoj sjednici

Tuzlarije


Vlada je danas prihvatila Izvještaj o radu JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla za 2019. godinu. Iz Izvještaja je vidljivo da je Dom u svom bejbi i školskom odjelu, kao i drugim uslugama, koje su nastale kao posljedica transformacije usloga Doma: prihvatilište za djecu, materinski dom, dnevni centar za djecu, mobilni tim i centar za savjetovanje i edukaciju tokom 2019.godine uspješno realizirao sve planirane aktivnosti. Također, analizom finansijskog izvještaja utvrđeno je da su sredstva namjenski utrošena za obavljanje osnovne djelatnosti Ustanove.

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila Informaciju Ministarstva finanasija o uštedama u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2020. godinu.

Vlada je dala saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka u Stručnoj službi Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Vlada je, na današnjoj sjednici prihvatila Mišljenje Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK-a na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu kojim se nacrt podržava, uz određene primjedbe i prijedloge nevedene u samom Mišljenju.

Vlada je danas odobrila sredstava sa budžetske pozicije „Sredstva za utrošak prihoda od koncesija“. Na ime OeKB marže, kreditora UniCredit Bank Austrija AG, u postupku realizacije Programa sufinansiranja Projekta izgradnje kanalizacije i vodosnabdijevanja općine Čelić odobreno je 5.827,61 KM.

Vlada je dala saglasnost na tekst Sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Javnog preduzeća „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj, a koji se odnosi na obavljanje poslova i finansiranje troškova čuvarske službe u državnim šumama, stručnih poslova gospodarenja privatnim šumama i poslova predviđenih Zakonom o šumama u iznosu do 1.363.923,39 KM.

S ciljem poštivanja odredaba sporazuma koje je Vlada potpisala sa sindikatima, a time i usklađivanja koeficijenata za obračun plaća službenika i namještenika zaposlenih kod korisnika Budžeta Tuzlanskog kantona sa koeficijentima koji su propisani Zakonom o plaćama i naknadama u organima vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine Vlada je danas donijela odluke o izmjenama odluka o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika u organima državne službe Tuzlanskog kantona, te dala saglasnost na Pravilnik o izmjenama Pravilnika o osnovama i mjerilima za utvrđivanje plaća i drugih ličnih primanja radnika sudova Tuzlanskog kantona i Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Također, Vlada je prihvatila tekstove aneksa sporazuma o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za obračun plaća radnika u osnovnoj i srednjoj školi, koji će se potpisati između Vlade Tuzlanskog kantona i Samostalnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja Tuzlanskog kantona, odnosno Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH – Kantonalni odbor Tuzlanskog kantona.

Vlada je danas odobrila usmjeravanje donacije u Budžet Tuzlanskog kantona za 2020. godinu. U svrhu realizacije projekta „Rekonstrukcija stolarije i centralnog grijanja na centralnom objektu JU OŠ „Višća“ Živinice“, ovoj osnovnoj školi Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini je donirala 85.125,54 KM.

Vlada je danas zadužila sva ministarstva u Vladi Tuzlanskog kantona da od menadžmenta kantonalnih agencija, direkcija, zavoda, vanbudžetskih fondova, preduzeća, javnih ustanova, izuzev osnovnih i srednjih škola, iz resorne nadležnosti nad kojima nadzor vrše Vlada i Skupština Tuzlanskog kantona i javnih zdravstvenih ustanova koje se ne finansiraju iz budžeta Tuzlanskog kantona, odnosno koje se finansiraju iz sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona ili na drugi način, pri čemu se misli i na JZU-e Domovi zdravlja na području Tuzlanskog kantona, prikupe i Vladi Tuzlanskog kantona u roku od 20. dana dostave podatke o mjesečnom iznosu osnovne plaće, iznose najniže i najviše plaće isplaćene u 2019. godini, iznos pojedinačnih dodataka na plaću, bonusa, položajnih dodataka, rada preko norme, prekovremenog rada i drugog rada van redovnog rada, kao i iznos ostalih nepomenutih naknada, bonusa i drugih davanja za direktore, članove uprave, druge rukovodioce i savjetnike u 2019. godini.

Vlada je današnjim izmjenama svog ranije donesenog Zaključka danas preciznije defnirala radno vrijeme i način organizacije rada u Vladi Tuzlanskog kantona, kantonalnim organima uprave, kantonalnim upravama i upravnim organizacijama, stručnim i drugim službama Vlade Tuzlanskog kantona, a s ciljem prevencije širenja zaraze virusom COVID-19.

Vlada je danas izmijenila Odluku o imenovanju članova Radne grupe za izradu Strategije razvoja zdravstvenog sistema na Tuzlanskom kantonu za period 2020-2030.godine. Izmjena se odnosi na izmjenu preciziranog roka (30.04.2020.godine) novim rokom koji je 60 dana od dana proglašenja prestanka stanja nesreće uzokovane pojavom koronavirusa na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Vlada je danas donijela odluke o raspisivanju i utvrđivanju teksta Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona.

Vlada je danas usvojila prijedlog Ministarstva za kulturu, sport i mlade, te zadužila Ministarstvo finansija da prilikom izrade planiranih izmjena i dopuna Budžeta Tuzlanskog kantona za 2020. godinu planiraju uvećanje sredstava na poziciji Radio televizija Tuzlanskog kantona u iznosu od 200.000,00 KM, a koja bi bila usmjerena isključivo za opremanje studija uništenog u požaru i nabavku studijsko-režijske televizijske opreme.

Na današnjoj sjednici Vlada je imenovala komisije za izbor i provođenje postupka po javnom konkursu za izbor kandidata za nominiranje i imenovanje direktora Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, te provođenje postupka po javnom oglasu za izbor kandidata za nominiranje i imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzlanskog kantona.

(tuzlarije.net - Odjeljenje za informisanje Vlade TK)               













29.03.2024. Broj citanja: 60
Golem raketni napad Rusije na ukrajinske elektrane, šteta je velika




29.03.2024. Broj citanja: 364
FOTO Ovako jutros izgleda potraga za Dankom, stigli specijalistički timovi




29.03.2024. Broj citanja: 67
Izrael rano jutros napao sirijski grad, 38 mrtvih




29.03.2024.
Poslanici iz RS-a rano jutros usvojili svoj Nacrt izbornog zakona




28.03.2024. Broj citanja: 227
Rusi pripremaju veliku ofenzivu, Ukrajina se ukopava. ˝Prekasno je, neće izdržati˝




28.03.2024. Broj citanja: 8768
Objavljene fotografije uhapšenih u BiH. Tvrdili da znaju gdje je Danka, tražili novac




28.03.2024. Broj citanja: 238
Teška autobusna nesreća u JAR-u. Poginulo 45 ljudi




28.03.2024. Broj citanja: 319
VIDEO Golema rupa u Rimu progutala dva auta, pogledajte




28.03.2024. Broj citanja: 606
Dodik najavio ˝novu fazu borbe˝ i raspad BiH




28.03.2024. Broj citanja: 224
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu nakon Ukrajine su potpuna besmislica
















OSTALE VIJESTI
Filipinci se danas razapinju i bičuju do krvi
Golem raketni napad Rusije na ukrajinske elektrane
U minutu razmaka Grčku zatresla dva jaka potresa magnitude iznad 5
Uskoro ćemo golim okom moći vidjeti kozmičku eksploziju. To se vidi jednom u životu
Bijesni građani u Meksiku na ulici nasmrt pretukli osumnjičenu za ubojstvo curice
Velik ruski napad na Ukrajinu, Poljska digla borbene avione
Na Wall Streetu novi rekordi, trgovanje mirno
Sirijska vojska: Izrael i militanti napali Alep, više je poginulih
Izrael rano jutros napao sirijski grad, 38 mrtvih
SAD poduzeo nove korake da američka tehnologija za oružje ne završi u Rusiji
Ukrajina pokušava uvjeriti Indiju da stane na stranu Kijeva, a ne Moskve
Rusija: Ukrajinski plan uključuje povlačenja naše vojske iz osvojenih područja
Američki general: Izrael nije dobio sve oružje koje je tražio
Autobus s hodočasnicima pao s litice u JAR-u, poginulo 45 ljudi. Preživjela curica
Zelenski zatražio pomoć SAD-a u obrani od ruskog "zračnog terora"
Obogatio se brže od bilo koga u povijesti, sad će u zatvor na 25 godina. Tko je SBF?
Svjetski sud: Izrael mora zaustaviti glad u Gazi
Rusi pripremaju veliku ofenzivu, Ukrajina se ukopava. "Prekasno je, neće izdržati"
Papa oprao noge zatvorenicama
VIDEO Golema rupa u Rimu progutala dva auta, pogledajte







SVASTARIJE

Golem raketni napad Rusije na ukrajinske elektrane, šteta je velika

FOTO Ovako jutros izgleda potraga za Dankom, stigli specijalistički timovi

Izrael rano jutros napao sirijski grad, 38 mrtvih

Poslanici iz RS-a rano jutros usvojili svoj Nacrt izbornog zakona

Rusi pripremaju veliku ofenzivu, Ukrajina se ukopava. ˝Prekasno je, neće izdržati˝

Objavljene fotografije uhapšenih u BiH. Tvrdili da znaju gdje je Danka, tražili novac

Teška autobusna nesreća u JAR-u. Poginulo 45 ljudi

VIDEO Golema rupa u Rimu progutala dva auta, pogledajte

Dodik najavio ˝novu fazu borbe˝ i raspad BiH

Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu nakon Ukrajine su potpuna besmislica





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi