TUZLARIJE - VIJESTI

28.07.2020. u 15:32 Broj citanja: 1184
Vlada TK:
Odluke o raspodjeli sredstava i druge odluke

Tuzlarije


Vlada je danas dala suglasnost na odluku Ministarstva za boračka pitanja o odobravanju 15.000,00 KM Medžlisu Islamske zajednice Bratunac na ime sufinansiranja izdataka na izradi i postavljanju šehidskih nišana na mezarju Veljaci u Bratuncu.

Također, Vlada je odobrila 8.000,00 KM „Gradačački sajam“ d.o.o. Gradačac, na ime troškova organizacije i realizacije manifestacije „Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive“ u Gradačcu, te 2.000,00 KM Savezu lovačkih društava Tuzlanskog kantona na ime sufinansiranja manifestacije „Dani Saveza lovačkih društava TK 2020. godine“.

Vlada je danas odobrila i prijenos 200.000,00 KM Javnom preduzeću „Radio – televizija Tuzlanskog kantona“ na ime opremanja studija uništenog u požaru i nabavku studijsko – režijske televizijske opreme.

Shodno današnjem zaključku Vlade prijem studenata na Medicinskom fakultetu JU Univerzitet u Tuzli u akademskoj 2020/21. godini, shodno Konačnoj rang listi kandidata koji su ostvarili pravo upisa u prvu godinu integriranog prvog i drugog ciklusa studija, potrebno je izvršiti zaključno sa rednim brojem 163. Ovim će se primiti 108 redovnih studenata koji se finansiraju iz Budžeta Tuzlanskog kantona i 55 redovnih studenata koji se sami finansiraju. Ovim zaključkom, i pored prvovremeno planiranih ukupno 160 studenata, od čega 80 redovnih, omogućeno je da se kao redovni studenti koji se finansiraju iz budžeta TK upiše svih 108 kandidata koji su tokom srednjoškolskog obrazovanja ostvarili prosječnu ocjenu 5,0, te su time ostvarili maksimalan broj od 100 bodova. Također, imajući u vidu da se od rednog broja 160 do 163 nalaze kandidati koji imaju isti broj bodova, ovim je omogućeno da se,kao studenti koji se sami finansiraju, izvrši prijem 55 kandidata.

Na današnjoj sjednici Vlada je dala pozitivno mišljenje na odobrena kreditna sredstva Bosna Bank International d.d. Sarajevo iz kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope profitne marže. Radi se o grupi od tri nova privrednih subjekata i plasmanu novih 1.330.000,00 KM kreditnih sredstava. U prethodnom periodu je Vlada Tuzlanskog kantona na prijedlog Ministarstva privrede dala pozitivno mišljenje za 29 korisnika ove kreditne linije sa ukupnim iznosom od 16.589.853,48 KM, te će uz današnje mišljenje ti okonča plasman sredstava za ukupno 32 korisnika kreditne linije sa ukupnim iznosom od 17.919.583,48 KM. Imajući u vidu ukupan kreditni portfolio od 27.150.000 KM i do sada plasirana sredstva, preostaje još 9.230.146,52 KM za plasman privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona.

Vlada je danas dala saglasnost na odobravanje sredstva rezerve Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2020. godini. Za realizaciju projekata od gradskog, odnosno općinskog značaja odobreno je ukupno 990.778,04 KM.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o poništavanju Javnog za nominiranje/imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora Javne ustanove Arhiv Tuzlanskog kantona oglasa i ponovnom raspisivanju i utvrđivanju teksta Javnog oglasa.

Vlada je danas donijela odluke o izmjeni Programa o rasporedu sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava, ovim izmjenama u Program su uvrštena sredstva za kapitalne investicije u JU OŠ „Šerići“ Živinice, JU OŠ „Podorašje“ Srebrenik, JU „Rapatnica“ Srebrenik, JU OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Kamberi Gradačac, JU MSŠ Kalesija i JU OŠ „Hasan Kikić“ Gračanica, kao i sredstva za nabavku opreme za potrebe Odsjeka za saobraćaj u Ministarstvu obrazovanja i nauke, a koja je potrebna u radu sa kandidatima koji polažu ispite iz oblasti saobraćaja.

Vlada se danas upoznala sa aktom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona oko podizanja optužnice protiv ministara unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, te o tome putem Zaključka upoznala Ministarstvo sigurnosti BiH u smislu odredbi Zakona o zaštiti tajnih podataka.

Vlada je danas dala saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o plaćama, naknadama i drugim primanjima radnika Javne ustanove Odgojni centar Tuzlanskog kantona.

Zbog odlaska trenutnog uposlenika u penziju, Vlada je danas dala saglasnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona za prijem državnog službenika, sekretara, u radni odnos na neodređeno vrijeme.

Vlada je danas prihvatila mišljenja Komisije po zahtjevima općina Sapna i Kladanj za preispitivanje Odluke Vlade o raspodjeli sredstava sa pozicije „Podrška nižim nivoima vlasti-grad i općine”. Kako se u mišljenjima navodi, a u vezi sa u zahtjevima navedenim nezadovoljstvom općina iznosom odobrenih sredstava, Komisija je odredila iznose sredstava jedinicama lokalne samouprave koje su ispunjavale ispunjavaju opće, eliminatorne kriterije ali i podatke o raspodjeli sa ove pozicije u proteklom periodu, što je zahtjev Komisiji dat Zaključkom Vlade TK od 10.12.2019.godine, što je također navedeno u samom Javnom pozivu i Odluci o utvrđivanju kriterija. Zbog navedenog, zahtjeve općina Sapna i Kladanj Komisija smatra neutemeljenim.

Vlada je danas prihvatila Informaciju Kantonalne uprave civilne zaštite o stanju zaštitne i druge opreme neophodne za borbu protiv epidemije korona virusa COVID 19.

Vlada je danas donijela odluke o izmjenama i dopunama Plana robnih rezervi Tuzlanskog kantona za 2020. godinu, kao i izmjenama i dopunama Plana robnih rezervi Tuzlanskog kantona za period 2020-2024. godina. Razlog za donošenje ovih odluka jeste stvaranje preduslova za nabavku određenih prehrambenih artikala koji bi eventualno mogli poslužiti kao obrok po stanovniku koji se nalaze u karantenu, izolaciji, kolektivnom smještaju, teško pristupačnim mjestima i slično.

Zbog ispravke tehničke greške u prethodno donesenoj odluci, Vlada je danas donijela Odluku o izmjeni Odluke o pristupanju dodjeli koncesije i određivanju koncesora.

Vlada je danas imenovala Pregovarački tim Vlade Tuzlanskog kantona za vođenje pregovora u vezi sa Kolektivnim ugovorom o pravima i obavezama poslodavaca i Sindikata policije MUP-a Tuzlanskog kantona, te utvrdila tekst Protokola o vođenju pregovora radi pregovaranja i zaključivanja Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i Sindikata policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas imenovala Upravni odbor JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i Upravni odbor Javne ustanove Zaštićeni pejzaž „Konjuh“ Banovići, te privremeno imenovala Upravni odbor JU Odgojni centar Tuzlanskog kantona i Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona. Također, imenovan je privremeni Školski odbor JU Mješovita srednja škola Doboj Istok.

(tuzlarije.net - Odjeljenje za informisanje Vlade TK)               













27.04.2024. Broj citanja: 63
Studenti u SAD-u i Berlinu protestuju za Palestinu, izbili sukobi s policijom




26.04.2024. Broj citanja: 101
Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona




26.04.2024. Broj citanja: 194
U SAD-u zabranjen TikTok, a u Kini zabranjeno sve




26.04.2024. Broj citanja: 85
VIDEO Izbio veliki požar u restoranu na povijesnom molu u Kaliforniji




26.04.2024. Broj citanja: 95
Crnac u Ohiju umro nakon što mu je policajac klečao na vratu: ˝Ne mogu disati˝




26.04.2024. Broj citanja: 192
Moćni tenkovi trebali donijeti prevagu Ukrajincima. Sad su povučeni s bojišta




26.04.2024. Broj citanja: 133
VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Pantheri. Lopov puže po podu




26.04.2024. Broj citanja: 134
SAD u blizini Gaze gradi privremenu luku za slanje humanitarne pomoći




26.04.2024. Broj citanja: 551
Masovni proboj Rusa, ukrajinska brigada se raspala. Prijeti kolaps cijele linije




25.04.2024. Broj citanja: 267
Macron: Naša Europa mogla bi umrijeti
















OSTALE VIJESTI
VIDEO Studenti u SAD-u i Berlinu prosvjeduju za Palestinu, izbili sukobi s policijom
Šestogodišnji dječak s autizmom nestao u Njemačkoj, traži ga 200 vojnika
Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona
SAD najavio novih 6 milijardi dolara za vojnu pomoć Ukrajini
Buckinghamska palača: Kralj Charles vraća se kraljevskim dužnostima
Kijev evakuira dvije bolnice zbog optužbi šefa bjeloruske sigurnosne službe
Crnac u Ohiju umro nakon što mu je policajac klečao na vratu: "Novi George Floyd"
UZNEMIRUJUĆE Prevrnuo se auto u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar
Ukrajina i Rusija tvrde da bi druga strana mogla izazvati novi Černobil
VIDEO Izbio veliki požar na povijesnom pristaništu u Kaliforniji
Veliki sukob SAD-a i Kine preko društvenih mreža. Zašto je zabranjen TikTok?
Rumunjski sud: Andrewu Tateu će se suditi za trgovinu ljudima i silovanje
Na današnji dan eksplodirala je elektrana u Černobilu, sve zbog jednog testa
Porasle cijene nafte, približile se 90 dolara
Aktivisti podignuli propalestinski kamp u Berlinu, policija ga danas srušila
Rusi napadaju ukrajinske željezničke pruge, žele spriječiti isporuku američkog oružja
Slovenska državna firma Ministarstvu: Zbog gužvi na cestama omogućite rad od kuće
Nova prijava za korupciju protiv supruge španjolskog premijera
Civilna obrana Gaze: U masovnoj grobnici u bolnici nađeno skoro 400 tijela
Dvojica tinejdžera optužena za ubojstvo Hrvata u Dublinu







SVASTARIJE

Studenti u SAD-u i Berlinu protestuju za Palestinu, izbili sukobi s policijom

Boeing u SAD-u prisilno sletio nakon što je otpao komad aviona

U SAD-u zabranjen TikTok, a u Kini zabranjeno sve

VIDEO Izbio veliki požar u restoranu na povijesnom molu u Kaliforniji

Crnac u Ohiju umro nakon što mu je policajac klečao na vratu: ˝Ne mogu disati˝

Moćni tenkovi trebali donijeti prevagu Ukrajincima. Sad su povučeni s bojišta

VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Pantheri. Lopov puže po podu

SAD u blizini Gaze gradi privremenu luku za slanje humanitarne pomoći

Masovni proboj Rusa, ukrajinska brigada se raspala. Prijeti kolaps cijele linije

Macron: Naša Europa mogla bi umrijeti





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi