TUZLARIJE - VIJESTI

07.02.2021. u 12:20 Broj citanja: 1575
Vijesti koje smo objavili na današnji dan 2014. godine

Ako već niste sami pogledali našu rubriku "Dogodilo se na današnji dan", pripremili smo pregled vijesti koje smo objavili 7. februara 2014. godine. Tog dana zapaljene su zgrade Vlade TK i Općine Tuzla.

Tuzlarije


- 2014 -

07.02.2014.
Saopštenje MUP-a Tuzlanskog kantona
Zabrinjavajuće učešće djece i maloljetnika u protestima

TuzlarijePovodom jučerašnjih i današnjih, nemilih događaja Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona ovim putem želi još jednom pozvati sve građane da svojim ponašanjem doprinesu normalizaciji odnosa, smirivanju i poboljšanju nastale situacije, a naročito u pogledu zabrinjavajućeg učešća djece i maloljetnika


07.02.2014.
U četvrtak u večernjim satima
Aldin Širanović pušten na slobodu

TuzlarijeJedan od zahtjeva demonstrana ta da se A pusti na slobodu u večernjim satima je ispunjen. Jedan od inicijatra potesta koji u Tuzli traju već dva dana, a prošireni su i na ostale gradove Federacije BiH pušten je u četvrtak u večernjim satima. Salušan je u Tužilaštvu i ne postoji pravni osnov za njegovo dalje zadržavanje.


07.02.2014.
Saopštenje za javnost
Sindikat obrazovanja: Ne primjenjujte silu na učenicima

TuzlarijeNakon informacija koje smo dobili od sindikalnih povjerenika iz srednjih škola u Tuzli da ima učenika povrijeđenih od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova TK, a koji su redovno išli u školu, pozivamo Vladu TK i MUP-a TK da ne primjenjuju prekomjerno i neselektivno silu.


07.02.2014.
Saopštenja za javnost u povodu tuzlanskih protesta
Protesti opravdani - sila nepotrebna


TuzlarijeU nastavku prenosimo saopštenja i reagovanja političkih stranaka i organizacija na dešavanja pred zgradom Vlade, protest i sukob policije sa demonstrantima. Saopštenja prenosimo u redosljedu kako pristižu na naš redakcijsku mail.



07.02.2014.
Protesti najavljeni i za danas

TuzlarijeProtesti građana Tuzle koji od srijede protestuju pred zgradom Kantonalne vlade, bit će nastavljeni i danas, najavljeno je sinoć preko društvenih mreža. U osnovnim i srednjim školama na području Tuzle danas neće biti nastave, do daljnjeg su odgođeni svi zakazani ispiti na fakultetima. Nadamo se da će razum nadvladati, da će danas protesti biti zaista mirni protesti. Političari su na sigurnom, stradaju policajci i građani.


07.02.2014.
Delegacija Evropske unije u BiH
Pozivamo sve da izbjegnu akte nasilja
Građani imaju pravo na mirne proteste i proteste u skladu sa zakonom



Tuzlarije"Građani imaju pravo na mirne proteste i proteste u skladu sa zakonom", izjavio je agenciji Fena portparol Delegacije Evropske unije u BiH Endi Mekgafi komentirajući proteste građana koji su počeli u Tuzli, nakon čega su se proširili i na druge gradove.


07.02.2014.
Goran Marković, marketing Omege
Nikakva pljačka se nije desila u okviru Omega centra
TC Omega danas radi do 11 sati


TuzlarijeGoran Marković iz Odjeljenja za marketing centra Omega, poslao nam je mail u kojem kaže: Ovom prilikom bismo htjeli demantovati informaciju o pljački TC Omega Tuzla koju su plasirali pojedini mediji. Naime, nikakva pljačka se nije desila u okviru našeg centra. Pored toga, dodali bismo da TC Omega Tuzla iz sigurnosnih razloga danas radi sa skraćenim radnim vremenom do 11:00 sati.


07.02.2014.
Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević
Poziv radnicima firmi ˝Dita˝, ˝Konjuh˝, ˝Resod guming˝, ˝Polihem˝ i ˝Poliolchem˝ da danas u 13:00 sati dođu na sastanak

TuzlarijePremijer TK Sead Čaušević poziva predstavnike firmi „Dita“, „Konjuh“, „Resod guming“, „Polihem“ i „Poliolchem“ da danas u 13:00 sati dođu na sastanak sa predstavnicima Vlade TK kako bi se razgovaralo o rješavanju zahtjeva koje su uputili Vladi TK.


07.02.2014.
Saopštenje Kantonalnog tužilaštva TK
Tri protestanta lišena slobode 5. februara, puštena su na slobodu


TuzlarijeTri osobe koje su 5. februara 2014. godine lišene slobode tokom demonstracija pred zgradom Vlade Tuzlanskog kantona su ispitane sinoć u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, nakon čega su puštene na slobodu. Jedna osoba, koja je osumnjičena za krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, je u bjekstvu i za njim se traga.


07.02.2014.
Dva policajca povrijeđena
Aldin Širanović u pratnji Mirnesa Ajanovića traži neopozivu ostavku Vlade TK

TuzlarijeDanašnji protest pred Vladom TK je počeo mirno, neki od demonstranata su pred policajce stavljali lutke i slatkiše ali "idila" nije trajala dugo. Pred oko 6000 okupljenih u pratnji Mirnesa Ajanovića izašao je vođa protesta prvog dana, Aldin Širanović, koji je objavio samo jedan zahtjev, da Vlada TK podnese neopozivu ostavku uz najavu da se građani neće razilaziti dok zahtjev ne bude ispunjen.


07.02.2014.
Protesti izmakli kontroli


TuzlarijeNepuna dva sata nakon okupljanja demonstrana ta protesti su totalno izmakli kontroli. Pojedini demonstranti su bacali petarde i kamenje još dok je govorio vođa neformalne gurupe UDARR Aldin Širanović. Nakon što je sa megafonom izašla ženska osoba, koja je također bila u pratnji Širanovića i rekla "ne bacajte kamenje" nastala je opšta pometnja.



07.02.2014.
VIDEO: Demonstranti zapalili zgradu Vlade TK

TuzlarijeNakon ulaska u zgradu Vlade demonstranti su prvo počeli sa izbacivanjem namještaja, opreme i papira kroz prozor da bi ubrzo nakon toga bio zapaljen prvi sprat. Treba reći da nisu svi demonstranti rušilački raspoloženi. Neki od njih pridružili su se vatrogascima u gašenju požara ali drugi ometaju i njih i vatrogasce u gašenju.


07.02.2014.
FOTO: Stanje u Tuzli dramatično
Policija položila štitove, neće da se tuče sa narodom

TuzlarijeIako je u Tuzli dramatična situacija za sada se se ne oglašava niko od zvaničnika. Ometani pojedinim protestantima uz povike "pustite je da izgori do kraja" vatrogasci još uvijek gase zgradu Vlade TK. Oko cijele zgrade su pobacani razni spisi i materijali kao i kancelarijski namještaj. Policija je danas položila štitove i napustila plato ispred zgrade Vlade TK, odlaze i neki od demonstranata ali je i dalje više hiljada ljudi na ulicama.


07.02.2014.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija

TuzlarijeU Tuzli je divan sunčan dan ali je situacija veoma loša, protesti su izmakli kontroli, više se ne zna ni ko pije ni plaća. Policija danas nije nikako intervenisala, a demonstranti su krenuli prema zgradi Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Protesti radnika koji su mogli rezultirati nečim dobrim krenuli su tokom koji je teško zaustaviti. Pitanje je i šta bi bilo pametno sada uraditi.


07.02.2014.
Demonstranti ušli u zgradu Općine Tuzla


TuzlarijeVeća grupa demonstranata trenutno je na prilazu zgradi Općine Tuzla. Većina je maskirana, u rukama nose kamenje i motke. Pred zgradom je nekoliko policajaca u običnim uniformama, bez dodatne opreme. Nadamo se da će se i oni povući, sada je najvažnije sačuvati živote, sve drugo se može nadoknaditi. Zadnja vijest: Demonstranti su u zgradi, ponavlja se scenario sa zgradom Vlade.


07.02.2014.
Premijer Sead Čaušević podnio ostavku!

TuzlarijeZvanične potvrde još nema ali izvori bliski SDP-u tvrde da je premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević podnio ostavku.
Na žalost, ako je informacija i tačna, ostavka je stigla prekasno jer demonstrantima više nikakva ostavka nije važna. Nakon zgrade Vlade TK zapaljena je i zgrada Općine Tuzla.


07.02.2014.
Gori zgrada Općine Tuzla

TuzlarijeViše od hiljadu demonstrana ta nalazi se u blizini zgrade Općine Tuzla. Razbijaju prozore i odvaljuju vrata, neki su ušli i zapalili zgradu Općine Tuzla. Trenutno zgrada gori, a vatrogasci su još uvijek kod platoa ispred Vlade TK. Specijalci tjeraju demonstrante bacanjem suzavaca tako da se oko zgrade Općine Tuzla jedva diše, a slučajni prolaznici bježe u ulaze zgrada u blizini.


07.02.2014.
Načelnik Imamović ogorčen dešavanjima


TuzlarijeNačelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović kaže da je ovo vrlo tužan zgrad za Tuzlu. Smatra da postoji razlog za revolt građana ali ne i da se uništava državna imovina i sigurnost građana. Na novinarsko pitanje da li je premijer Čaušević kriv ovu sutuaciju, Imamović kaže da gore zgrade u cijeloj Federaciji, i u Sarajevu, Mostaru, Zenici, gore zgrade u koje su uloženi milioni, a to nema veze sa Čauševićem.



07.02.2014.
Lokalizovan požar u zgradi Općine Tuzla

TuzlarijePrema najnovijim inforacijama požar u zgradi Općine Tuzla je lokalizovan, požar u zgradi Vlade TK je saniran, za sada je rečeno da je potpuno uništeno šest spratova zgrade. Jedan vatrogasac je povrijeđen i prevezen je u UKC Tuzla. Što se tiče stanja u Federaciji, zapaljene su mnoge zgrade, a u zgradi Predsjedništva u BiH zarobljeni su vatrogasci, njima demonstranti ne dozvoljavaju da izađu.


07.02.2014.
Suzavac bačen kod zgrade Tužilaštva


TuzlarijeU Tuzli je trenutno mirno, veći broj građana, posmatrača, demonstrana ta, službenih osoba nalazi se oko zgrade Tužilaštva i MUP-a TK. Policajci osiguravaju zgradu MUP-a TK. U zgradi Općine Tuzla pričinjena je velika materijalna šteta, a oko zgrade su uništeni rodni listovi i drugi dokumenti građana.



07.02.2014.
Saopštenja za javnost
˝Uništene su zgrade koje smo u ratu životima čuvali˝

Tuzlarije Udruženje građana demobilisanih policajaca 92-95 ”Manevarac” izražava žaljenje zbog današnjeg paljenja i uništavanja naše imovine koju smo u ratu čuvali svojim životima i sačuvali. Molimo demonstrante da se uzdrže od daljnjeg uništavanja naše krvlju sačuvane imovine i države BiH, imajući u vidu da se naši neprijatelji raduju i likuju našoj propasti.


07.02.2014.
VIDEO
Općina i Kanton noćas


TuzlarijeObišli smo noćas sve objekte koji su bili meta napada demonstrana ta. I kod zgrade Općine i Vlade zatekli smo vozila vatrogasaca koji su radili svoj posao dok su zgrade bile u potpunom mraku. Tu demonstrante nismo vidjeli ali jesmo imali susret s njima kod zgrade Tužilaštva TK. Motkama smo natjerani da okrenemo vozilo i vratimo se nazad prema Zvijezdi.


07.02.2014.
Uništena zgrada Općine Tuzla
Ovo je vandalizam bez opravdanja!


TuzlarijeTužan epilog onoga sto su trebali biti nemiri za bolji položaj svih nas. Najbolje to oslikava demolirana zgrada Općine Tuzla ispred koje vatrogasci još uvijek dežuraju, a iz čijih zidova dim i dalje izbija. Šok i nevjerica na licima svih koji se pitaju šta je trebalo demonstrantima da unište ono što nikome nije nanosilo zlo.

(tuzlarije.net)               













27.03.2024. Broj citanja: 158
Klimatske promjene su usporile rotaciju Zemlje: ˝Živimo u neobična vremena˝




27.03.2024. Broj citanja: 179
U par mjeseci, tri broda udarila u most: ˝Vremena se mijenjaju, brodovi su sada veći˝




27.03.2024. Broj citanja: 507
Kreće nova potraga u Baltimoreu. ˝Ne vjerujem da ćemo ikoga naći živog˝




27.03.2024. Broj citanja: 2010
Još uvijek se traga za curicom (2) u Srbiji. Nenad Periš: Dani iščekivanja su najteži




27.03.2024. Broj citanja: 182
Iz Europola nestali tajni dokumenti: ˝Ovo je ozbiljan incident˝




27.03.2024. Broj citanja: 129
Izrael u noći snažno bombardirao Gazu. ˝Ljudi umiru od želje za konzervom tune˝




27.03.2024. Broj citanja: 125
Demografska katastrofa: Japanska firma s pelena za bebe prelazi na pelene za odrasle




26.03.2024. Broj citanja: 3962
Umrla je Slađana Milošević




25.03.2024. Broj citanja: 1066
Izrael upozorio četiri europske zemlje da ne priznaju Palestinu




25.03.2024. Broj citanja: 128
Ukrajinci masovno bježe od regrutacije. ˝To je karta u jednom smjeru˝
















OSTALE VIJESTI
Pronađena tijela dvojice radnika s mosta u Baltimoreu, bili su u kamionu
VIDEO Španjolska vojska iz aviona ispustila 26 tona hrane u Pojas Gaze, pogledajte
Izrael traži sastanak s SAD-om zbog planiranog napada na Rafah
AUDIO Objavljen razgovor prometne policije: "Ima li na mostu radnika? Neka se maknu"
Rusi brutalno uništavaju pogranična sela. To je Putinova "sanitarna zona" u Ukrajini
Otapanje ledenjaka usporilo Zemljinu rotaciju. Utječe na mjerenje vremena
Aktivistica Pussy Riota u Rusiji dobila šest godina zatvora zbog objava Ukrajini
Macron s brazilskim predsjednikom porinuo podmornicu vrijednu 10 milijardi dolara
Analiza CNN-a: U par mjeseci, tri broda udarila u most. Trebamo li se brinuti?
Kanada premašila 40 milijuna stanovnika. Gotovo četvrtina nisu Kanađani
VIDEO Divovska anakonda pronađena mrtva. Biolog koji je plivao s njom: Ubili su je
Europska komisija želi uvesti europsku diplomu
Cijene nafte iznad 86 dolara
Kako mala europska država spašava Ukrajinu u ključnom trenutku
Visa i Mastercard pristali na nagodbu, neznatno snižavaju naknade trgovcima u SAD-u
Ukrajinci su u jednom žestokom napadu pogodili četiri ruska broda
19-godišnjak u Njemačkoj zaklao roditelje i brata, teško ozlijedio sestru
UN: U svijetu se svakog dana baci milijardu obroka hrane
Pao broj TV reklama, vlasniku njemačke RTL grupe prihodi stagnirali
Zaharova: ISIL nije mogao izvesti masakr. Zna se tko je, izvukli su asa iz rukava







SVASTARIJE

Klimatske promjene su usporile rotaciju Zemlje: ˝Živimo u neobična vremena˝

U par mjeseci, tri broda udarila u most: ˝Vremena se mijenjaju, brodovi su sada veći˝

Kreće nova potraga u Baltimoreu. ˝Ne vjerujem da ćemo ikoga naći živog˝

Još uvijek se traga za curicom (2) u Srbiji. Nenad Periš: Dani iščekivanja su najteži

Iz Europola nestali tajni dokumenti: ˝Ovo je ozbiljan incident˝

Izrael u noći snažno bombardirao Gazu. ˝Ljudi umiru od želje za konzervom tune˝

Demografska katastrofa: Japanska firma s pelena za bebe prelazi na pelene za odrasle

Umrla je Slađana Milošević

Izrael upozorio četiri europske zemlje da ne priznaju Palestinu

Ukrajinci masovno bježe od regrutacije. ˝To je karta u jednom smjeru˝





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi