TUZLARIJE - VIJESTI

31.12.2007.
Servisne informacije
... i malo tuzlarija


Evo ga zadnji dan 2007. godine, šta ću, opet moram da kažem da ne mogu da vjerujem. Večeras se slavi Nova godina, dočekuje se 2008. a ja ništa što sam trebala nisam uradila. Pa stvarno sam ... nemam za sebe riječi. Nikad od mene ženska neće biti. Planirala sam da u nedjelju tj. juče, završim sve što se u frižideru čuva, kao legendarnu rusku salatu, kolače ... ali ništa ja od toga nisam uradila.


Baš mi je drago da zbog djece ima snijega, toliko uživaju u sankanju


A i kako bih stigla kad se ukrašavala dječija soba, nije šala, zove društvo, prvi put u životu. Uzbuđeno dijete, a i ja s njim, sve mora biti po planu. Kupio sprejeva raznih boja da šara po prozorima, a prozori nisu bili najčišći pa morala mama prati. Napolju zima, minus, pa ja uzmem njegov ski prsluk, na majicu bez rukava, i super mi je bila ta HTZ oprema. Oprali se prozori brzinom munje, pa dobro ima tu i tamo koja muzga, ali po onoj hladnoći ruke su mi radile kao brisači, da ih se ja kutarišem.

E onda sam ja dobila zadatak da šaram po prozorima, a on će ostalo. Toliko sam se divila svom djelu, slovo S je ko cijeli prozor, zadnje je jedva stalo ali zadovoljna ja, idem sad da pravim kakve hrane za goste koje sam zvala, kad eto ti mog sina i kaže .... "mamaaaaaaaaaa, pa šta si ono napisala", ja pogledam, a ono piše Sretna Nova 2088. godina! Kažem ja njemu da je to bio moj umjetnički izražaj i da to niko neće primjetiti, kad zove kona koja je kao slučajno bila na prozoru, i kao slučajno baš u moje ČISTE prozore gledala, i moju grešku primjetila. Šta ću, strugala san tu osmicu viška i izgubila dragocjeno vrijeme.

I kako da sad mislim kako ću ja sve stići, toliko važnih stvari me još čeka. A na sve to valja mi bar pola sata isprobavati šta ću obući, da vidim gdje su mi se primile baklave i pite, pa valja kosu srediti, jer ne može se ući u 2008. a da sve nije sređeno, to bi značilo da će nam takva biti cijela godina.

Tradicija naših naroda i narodnosti je da se pred Novu godinu mijenja posteljina, ja sam sigurna da sad pola Tuzle mijenja posteljinu, radi kuću, kuha, pa će da se kupa i sređuje, i onda još da bude radosno, veselo, opušteno i dovoljno snažno da se i kolo poigra. Druga polovina je u radnjama, svijet navalio ko mamen, da je sve džaba bilo bi manje ljudi, kontali bi da to valja ne bi ni bilo džaba. Sve radnje su pune, na ovim klizavim ulicama idu po dvojica i nose gajbe između sebe, bilo bi dobro da se ostavi koje pile i tele u životu, da se mogu razmnožavati, vrste su im ugroženija od bijelog lava, bijelog tigra i surih orlova. Kakvi kitovi i njihova ugroženost u odnosu na telad u Bosni za praznike. Cijeli grad uz miris smoga ima i miris sarme, ne znam ko izmisli da se to jede za Novu godinu, samo mi fali da je jedem cijelu godinu, ne dolazi u obzir.

I tako dragi moji, da ja idem i šta pametno raditi, valja mi, ali da ne zaboravim da vam poželim od srca sve najbolje u 2008. godini. Neka vas sreća prati na svakom koraku, zdravlje služi, a ostalo će se sve složiti, samo treba biti srtpljiv nekad. Puno vas pozdravljam i na svoj način volim, eto, vezala se za čitaoce Tuzlarija iako ne znam ko ovo baš sad čita. Dobar provod večeras i sutra da smo na broju.

Sretno Vam u 2008. bilo!

Da ne čujem ni jednu primjedbu na pjesmu, imam ja svoju posebnu vezu sa Splitom, a Tereza bogami kao da je ovdje na nekim bobama, ali da je poslušamo .... zapjevajmo prijatelji..... pjevajte, ja ću da vas slušam jer moj glas je za najintimniji krug i pjevanje ispod tuša. Tu ja dam sebi oduška, a vi pjevajte i veselite se..... zapjevajte drage pjesme!S.M.

(tuzlarije.net)               

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Međusobne optužbe Dodika i Mektića: Ko je dobijao novac i ko je s kim sarađivao?

Zvizdić, Džaferović, Osmanović i Softić kandidati SDA?: Izetbegović: Reakcije na moju izjavu o amanetu su cjepidlačenje

VIDEO: Kako spriječiti malverzacije i prevare?: Birački odbori najslabija karika u biračkom procesu

VIDEO: Očekuje se smanjenje redukcija u Sarajevu: Potpisan sporazum o isporuci vode KS-u sa izvorišta Tilava

VIDEO: Na pitanja istražitelja nije želio odgovarati: Ante Todorić tvrdi da nije kriv

Napadnute šiitske džamije u Kabulu i pokrajini Gor: U dva napada u Afganistanu ubijene najmanje 63 osobe

Kurdske Peshmerge povukle se nakon trosatne borbe: Iračke snage preuzele kontrolu nad pokrajinom Kirkuk

Situacija je najteža u Bangladešu i Somaliji: Globalno zagađenje dovodi se u vezu sa 9 miliona smrtnih slučajeva

Fotografije megapopularne serije snimljene iza scene: The Laughing Dead

Nakon pobjede nad Medvedevim : Bašić izborio polufinale protiv Džumhura u Moskvi
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 8 sati
Španjolski kralj u emotivnom govoru prozvao katalonske separatiste
Objavljeno prije 8 sati
Oluja Ofelija otkrila kostur iz željeznog doba na irskoj obali
Objavljeno prije 9 sati
Trump pohvalio glavnog tajnika UN-a: "Obavili ste izniman posao"
Objavljeno prije 9 sati
Glavni grad Islamske države je oslobođen, ali rat nije gotov
Objavljeno prije 9 sati
VIDEO Egzodus Rohindža iz Mjanmara: "Vojska još uvijek siluje i ubija muslimane"
petak, 20.10.2017. 20:48
Ministrica vanjskih poslova: Do kraja 2019. želimo ući u Schengen