TUZLARIJE - VIJESTI

31.12.2007.
Servisne informacije
... i malo tuzlarija


Evo ga zadnji dan 2007. godine, šta ću, opet moram da kažem da ne mogu da vjerujem. Večeras se slavi Nova godina, dočekuje se 2008. a ja ništa što sam trebala nisam uradila. Pa stvarno sam ... nemam za sebe riječi. Nikad od mene ženska neće biti. Planirala sam da u nedjelju tj. juče, završim sve što se u frižideru čuva, kao legendarnu rusku salatu, kolače ... ali ništa ja od toga nisam uradila.


Baš mi je drago da zbog djece ima snijega, toliko uživaju u sankanju


A i kako bih stigla kad se ukrašavala dječija soba, nije šala, zove društvo, prvi put u životu. Uzbuđeno dijete, a i ja s njim, sve mora biti po planu. Kupio sprejeva raznih boja da šara po prozorima, a prozori nisu bili najčišći pa morala mama prati. Napolju zima, minus, pa ja uzmem njegov ski prsluk, na majicu bez rukava, i super mi je bila ta HTZ oprema. Oprali se prozori brzinom munje, pa dobro ima tu i tamo koja muzga, ali po onoj hladnoći ruke su mi radile kao brisači, da ih se ja kutarišem.

E onda sam ja dobila zadatak da šaram po prozorima, a on će ostalo. Toliko sam se divila svom djelu, slovo S je ko cijeli prozor, zadnje je jedva stalo ali zadovoljna ja, idem sad da pravim kakve hrane za goste koje sam zvala, kad eto ti mog sina i kaže .... "mamaaaaaaaaaa, pa šta si ono napisala", ja pogledam, a ono piše Sretna Nova 2088. godina! Kažem ja njemu da je to bio moj umjetnički izražaj i da to niko neće primjetiti, kad zove kona koja je kao slučajno bila na prozoru, i kao slučajno baš u moje ČISTE prozore gledala, i moju grešku primjetila. Šta ću, strugala san tu osmicu viška i izgubila dragocjeno vrijeme.

I kako da sad mislim kako ću ja sve stići, toliko važnih stvari me još čeka. A na sve to valja mi bar pola sata isprobavati šta ću obući, da vidim gdje su mi se primile baklave i pite, pa valja kosu srediti, jer ne može se ući u 2008. a da sve nije sređeno, to bi značilo da će nam takva biti cijela godina.

Tradicija naših naroda i narodnosti je da se pred Novu godinu mijenja posteljina, ja sam sigurna da sad pola Tuzle mijenja posteljinu, radi kuću, kuha, pa će da se kupa i sređuje, i onda još da bude radosno, veselo, opušteno i dovoljno snažno da se i kolo poigra. Druga polovina je u radnjama, svijet navalio ko mamen, da je sve džaba bilo bi manje ljudi, kontali bi da to valja ne bi ni bilo džaba. Sve radnje su pune, na ovim klizavim ulicama idu po dvojica i nose gajbe između sebe, bilo bi dobro da se ostavi koje pile i tele u životu, da se mogu razmnožavati, vrste su im ugroženija od bijelog lava, bijelog tigra i surih orlova. Kakvi kitovi i njihova ugroženost u odnosu na telad u Bosni za praznike. Cijeli grad uz miris smoga ima i miris sarme, ne znam ko izmisli da se to jede za Novu godinu, samo mi fali da je jedem cijelu godinu, ne dolazi u obzir.

I tako dragi moji, da ja idem i šta pametno raditi, valja mi, ali da ne zaboravim da vam poželim od srca sve najbolje u 2008. godini. Neka vas sreća prati na svakom koraku, zdravlje služi, a ostalo će se sve složiti, samo treba biti srtpljiv nekad. Puno vas pozdravljam i na svoj način volim, eto, vezala se za čitaoce Tuzlarija iako ne znam ko ovo baš sad čita. Dobar provod večeras i sutra da smo na broju.

Sretno Vam u 2008. bilo!

Da ne čujem ni jednu primjedbu na pjesmu, imam ja svoju posebnu vezu sa Splitom, a Tereza bogami kao da je ovdje na nekim bobama, ali da je poslušamo .... zapjevajmo prijatelji..... pjevajte, ja ću da vas slušam jer moj glas je za najintimniji krug i pjevanje ispod tuša. Tu ja dam sebi oduška, a vi pjevajte i veselite se..... zapjevajte drage pjesme!S.M.

(tuzlarije.net)               
OSTALE VIJESTI
Na zahtjev Predstavničkog doma : Dom naroda o prijedlogu izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH

Određivanje novih koeficijenata : Poslanici razmatraju nove koeficijente plata vojnika i podoficira

Premašena kota vanredne obrane od poplava: Sava u Gradišci i Srpcu i dalje raste

Zaštita državnog pravosuđa ili interesa pojedinih stranaka: Koja je sudbina prijedloga Zakona o krivičnom postupku?

Eksplozija bombe u trgovačkom centru u Austinu: Ranjena jedna osoba

Privedeno je sedam članova bande Nindžas: U Peruu zaplijenjena 1,5 tona kokaina

Niz aktivnosti na području cijele BiH: Svjetski je dan osoba sa Down sindromom

Moto festa \'Teatarske različitosti - vrijednosno dostignuće\': Raznovrstan repertoar na ovogodišnjem TKT festu
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 35 minuta
Nakon povijesnog sastanka Kima i Trumpa, na sljedećem bi sudjelovala i Južna Koreja
Objavljeno prije 55 minuta
Neki milenijalci ne štede za mirovinu jer misle da će kapitalizam do tada propasti
Objavljeno prije 2 sata
Hawkingov pepeo čuvat će se uz grobove Newtona i Darwina
utorak, 20.3.2018. 22:23
Trump hvali svoje prijateljstvo s novim prvim čovjekom Saudijske Arabije, sporne teme izbjegavao
utorak, 20.3.2018. 21:41
Američki Senat poziva na hitno djelovanje kako bi se spriječilo hakiranje nadolazećih izbora
utorak, 20.3.2018. 20:03
Europski parlament traži od članica i Komisije da aktivnije promiču cijepljenje