TUZLARIJE - VIJESTI

11.12.2015. u 08:27 Broj citanja: 456
BK ˝Zmaj od Bosne˝
Uspješna sezona će biti zaokružena obilježavanjem 22 godine rada
Tuzlarije


Iza BK Zmaj od Bosne je uspješna godina koja će biti okončana obilježavanjem godišnjice, čime će ovaj najtrofejniji biciklistički bh.klub zaokružiti 22 godine uspješnog rada i nebrojenih odličnih rezultata.

Nakon što je takmičarski dio sezone gotov, u kojoj su tuzlanski "Zmajevi" ostvarili odlične rezultate, kako u Premijer ligi BiH, tako i u okviru Dunavskog kupa, vrijeme je za aktivnosti koje prevashodno imaju zadatak promociju i unapređenje biciklizma kao sporta, a naročito kod najmlađih.

Kao i ranijih godina, članovi BK Zmaj od Bosne Tuzla posvetili su dio svog vremena osnovcima kojima ovaj sport približavaju kroz edukacije i praktične vježbe u osnovnim školama. Ovo je prilika za najmlađe da se oslobode eventualnog straha od vožnje biciklom te da usvoje, a i unaprijede svoje vještine. Pored ovih aktivnosti, "Zmajevi" kontinuirano rade na animiranju mladih osoba kako bi ulicu zamijenili sportom i sebe izgradili u duhovno zdrave i društveno korisne osobe.

Takođe, Klub se u skorijoj budućnosti namjerava osnažiti biciklističkim trenerima i sudijama, a na čemu rade već određeno vrijeme. Ta nastojanja su zaokružena i nedavno u Novom Sadu, gdje su na seminaru posvećenom trenerima i sudijama uzeli učešće i obogatili klub za vrijedna saznanja ali i priznanja i diplome. Lejla Trle, inače diplomirani biolog, ove godine ozvaničena je za biciklističkog sudiju, a sada joj je zaslužno pripala i diploma biciklističkog trenera. Pored nje, u Novom Sadu Mirza Zonić, diplomirani trener specijalnih namjena, sada zvanično i biciklistički trener, dok su drugi članovi Zmaja od Bosne Trle Hajrudin i Mensur Ćorić takođe primili priznanja kao biciklistički treneri.

Tuzlarije


Treba istaći kako je ekipa BK Zmaj od Bosne Tuzla u Novom Sadu bila počasni gost kod BK Elite, gdje ih je na najvišem nivou ugostio Tibor Tarjan, predsjednik Dunavskog kupa, i tako odao priznanje Zmajevima za njihove zasluge, kako u razvoju Dunavskog kupa, tako i biciklizma uopšte.

- Zahvaljujem Tarjan Tiboru i BK Elite za gostoprimstvo, kao i za organizaciju ovog izuzetnog seminara koji će nama biciklistima uveliko značiti. Takođe mi je drago da su u Novom Sadu, pored našeg kluba bila i još dva kluba iz BiH – BK Živinice i BK Vlasenica, sa svojim predstavnicima Selić Salkanom te Lukić Željkom. Značaj ovakvih seminara je izuzetan jer je edukacija od neizmjernog značaja, to je budućnost i može samo dobroga donijeti u svijet biciklizma, a time se vodimo i mi, BK Zmaj od Bosne, pružajući edukaciju mladima, kako u osnovnim školama tako i mladim polaznicima u biciklizmu.

Iako je takmičarska sezona gotova, mi ćemo biti preokupirani obavezama vezanih za edukativne aktivnosti, raditi ćemo u pravcu podmlađivanja kluba i usavršavanja dosadašnjih članova, i naravno pripremati se i za narednu takmičarsku sezonu. Ovog mjeseca obilježiti ćemo i 22. godišnjicu Kluba, a kontinuirani rezultati koje smo do sada ostvarivali jasan su pokazatelj našeg truda, volje i stalnog zalaganja. Naravno, bez podrške Uprave kluba na čelu sa Nedžadom Ašćerićem, te sponzora Umel Dalekovodmontaža, BH Telecoma, Ministarstva nauke, kulture i sporta TK, te Grada Tuzle, ne bi mogli ostvariti ovo što jesmo, zbog toga im veliko hvala i nadam se da će našu vrijednost valorizovati i u budućnosti
, zaključio je Hajrudin Trle, trener BK Zmaj od Bosne Tuzla

PRESS BK Zmaj od Bosne

(tuzlarije.net)               

 Naredne igre u Pekingu
Završene Zimske olimpijske igre u Pjongčangu
Kvalifikacije za SP 2019. u Kini
Košarkaši BiH u dramatičnoj završnici bolji od Belgije
Velika Britanija:
Godišnje 22.000 ljudi umre usljed pogrešnog lijeka

25.02.2018. u 16:48 Broj citanja: 401
Video:
U FBiH proglašeni zimski uslovi vožnje


Štab Zimske službe Federacije BiH proglasio je zimske uslove vožnje, pa se u skladu s tim zabranjuje saobraćaj priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

OPŠIRNIJE


25.02.2018. u 16:17 Broj citanja: 755
Tešanj:
Eminagića konak, mjesto u koje turisti rado svraćaju


TuzlarijeTešanjski kraj poznat je po kulturno-historijskom naslijeđu. Jedan od objekata koji privlači pažnju turista svakako je begovska kuća Eminagića konak, koja radi u okviru Muzeja "Tešanj". Eminagića konak je izgrađen polovinom 19. stoljeća i spada u red najstarijih i naljepših objekata grada Tešnja.

OPŠIRNIJE


25.02.2018. u 15:33 Broj citanja: 962
Projekat ˝Bosnoljublja“:
Budite dio đerđefa sevdalinke koja tka ljubav prema BiH


Radio televizija Tuzlanskog kantona i Bosanki kulturni centar Tuzla od februara 2018. godine realizuju novu ideju koja će sevdah i sevdalinku dovesti pred publiku, a program i publiku dovesti na male ekrane. Projekat "Bosnoljublja“ će u duhu najsavremenijih televizijskih zabavnih programa biti realizovan uživo, pred publikom u BKC Tuzla

OPŠIRNIJE


25.02.2018. u 15:20 Broj citanja: 629
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeU ratu smo se čudili kako iko, bilo gdje u svijetu, normalno živi. Kako se mogu nasmijati, kako se mogu zabavljati dok su ovdje padale granate i ubijale civile. Pa smo nekad mislili ne znaju, ne vide, a evo ovih dana, svaki dan imaju vijesti o bombardovanju civila koje slabo čitaju i oni koji dobro znaju kako je biti u okruženju, izložen na milost i nemilost i nadati se miru i boljim danima.

OPŠIRNIJE


25.02.2018. u 11:43 Broj citanja: 547
Prezentacija STEM projekta u OŠ ˝Kiseljak˝


U OŠ "Kiseljak" učenici osmog i devetog razreda su upriličili vrlo interesantnu prezentaciju STEM projekta „Sačuvajmo naše bogatstvo Jezero Modrac“ koji su uradili pod mentrostvom nastavnika matematike prof. Edima Hajdarbegovića. Sam projekat je poseban po tome što je urađen STEM pristupom i metodom projektne nastave

OPŠIRNIJE


25.02.2018. u 11:17
Humanitarna predstava ˝Krojcerova sonata˝ u petak na sceni Teatra kabare Tuzla


Višestruko nagrađivana monodrama ´´Krojcerova sonata´´, u izvedbi cijenjenog glumca Vlade Keroševića, će se humanitarno izvesti za dječaka Arslana u petak, 02.03.2018. godine, s početkom u 19 30 na sceni Teatra kabare Tuzla. Nastala je povodom obilježavanja 35 godina umjetničkog rada istaknutog glumca Vlade Keroševića.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
VIDEO: U F+ Snježana Kordić i Halid Bulić: Bogato jezičko naslijeđe okosnica bh. kulturne raznolikosti

Jednoglasna odluka: Skupština USK-a odustala od kreditnog zaduženja kantonalne bolnice

Zabrana za priključna vozila, obavezni lanci: U FBiH proglašeni zimski uslovi vožnje

Pozvali Ambasadu SAD-a u, OSCE-a i EK da se uključe: SDP, SBB i DF o Mostaru: Izbori se moraju održati

S Hahnom započeo balkansku turneju: Juncker u Skoplju: Primjetan ozbiljan napredak Makedonije

Kancelarka mu nudi da sam pokrene promjene koje želi : Merkel će svog najvećeg kritičara postaviti za ministra u vladi

Razgovori nakon UN-ove rezolucije o prekidu vatre: Putin, Macron i Merkel za pojačanu razmjenu vijesti o Siriji

Žrtve ekstremističke grupe Boko haram: Nigerijski roditelji saopštili spisak 105 nestalih djevojčica

Četvrto kolo kvalifikacija za SP u Kini: Košarkaši BiH poraženi od Rusije 70:53

Podijeljene 102 medalje, najuspješnija Norveška sa 39: Završene Zimske olimpijske igre u Pjongčangu
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Merkel i Macron poručili Putinu: Ubijanje u Siriji mora odmah stati
Objavljeno prije 2 sata
Tisuće Rusa prosvjeduju u Moskvi, traže odlazak Putina
Objavljeno prije 2 sata
Od početka godine spriječena dva planirana teroristička napada u Francuskoj
Objavljeno prije 4 sata
Bloomberg: Bivši Trumpov voditelj kampanje je tajno plaćao milijune za prorusku kampanju
Objavljeno prije 5 sati
Sjeverna Koreja kaže da će nove američke sankcije smatrati "činom rata"
Objavljeno prije 8 sati
Asadova vojska nastavlja napade iako je UN proglasio primirje