TUZLARIJE - VIJESTI

11.12.2015. u 08:27 Broj citanja: 439
BK ˝Zmaj od Bosne˝
Uspješna sezona će biti zaokružena obilježavanjem 22 godine rada
Tuzlarije


Iza BK Zmaj od Bosne je uspješna godina koja će biti okončana obilježavanjem godišnjice, čime će ovaj najtrofejniji biciklistički bh.klub zaokružiti 22 godine uspješnog rada i nebrojenih odličnih rezultata.

Nakon što je takmičarski dio sezone gotov, u kojoj su tuzlanski "Zmajevi" ostvarili odlične rezultate, kako u Premijer ligi BiH, tako i u okviru Dunavskog kupa, vrijeme je za aktivnosti koje prevashodno imaju zadatak promociju i unapređenje biciklizma kao sporta, a naročito kod najmlađih.

Kao i ranijih godina, članovi BK Zmaj od Bosne Tuzla posvetili su dio svog vremena osnovcima kojima ovaj sport približavaju kroz edukacije i praktične vježbe u osnovnim školama. Ovo je prilika za najmlađe da se oslobode eventualnog straha od vožnje biciklom te da usvoje, a i unaprijede svoje vještine. Pored ovih aktivnosti, "Zmajevi" kontinuirano rade na animiranju mladih osoba kako bi ulicu zamijenili sportom i sebe izgradili u duhovno zdrave i društveno korisne osobe.

Takođe, Klub se u skorijoj budućnosti namjerava osnažiti biciklističkim trenerima i sudijama, a na čemu rade već određeno vrijeme. Ta nastojanja su zaokružena i nedavno u Novom Sadu, gdje su na seminaru posvećenom trenerima i sudijama uzeli učešće i obogatili klub za vrijedna saznanja ali i priznanja i diplome. Lejla Trle, inače diplomirani biolog, ove godine ozvaničena je za biciklističkog sudiju, a sada joj je zaslužno pripala i diploma biciklističkog trenera. Pored nje, u Novom Sadu Mirza Zonić, diplomirani trener specijalnih namjena, sada zvanično i biciklistički trener, dok su drugi članovi Zmaja od Bosne Trle Hajrudin i Mensur Ćorić takođe primili priznanja kao biciklistički treneri.

Tuzlarije


Treba istaći kako je ekipa BK Zmaj od Bosne Tuzla u Novom Sadu bila počasni gost kod BK Elite, gdje ih je na najvišem nivou ugostio Tibor Tarjan, predsjednik Dunavskog kupa, i tako odao priznanje Zmajevima za njihove zasluge, kako u razvoju Dunavskog kupa, tako i biciklizma uopšte.

- Zahvaljujem Tarjan Tiboru i BK Elite za gostoprimstvo, kao i za organizaciju ovog izuzetnog seminara koji će nama biciklistima uveliko značiti. Takođe mi je drago da su u Novom Sadu, pored našeg kluba bila i još dva kluba iz BiH – BK Živinice i BK Vlasenica, sa svojim predstavnicima Selić Salkanom te Lukić Željkom. Značaj ovakvih seminara je izuzetan jer je edukacija od neizmjernog značaja, to je budućnost i može samo dobroga donijeti u svijet biciklizma, a time se vodimo i mi, BK Zmaj od Bosne, pružajući edukaciju mladima, kako u osnovnim školama tako i mladim polaznicima u biciklizmu.

Iako je takmičarska sezona gotova, mi ćemo biti preokupirani obavezama vezanih za edukativne aktivnosti, raditi ćemo u pravcu podmlađivanja kluba i usavršavanja dosadašnjih članova, i naravno pripremati se i za narednu takmičarsku sezonu. Ovog mjeseca obilježiti ćemo i 22. godišnjicu Kluba, a kontinuirani rezultati koje smo do sada ostvarivali jasan su pokazatelj našeg truda, volje i stalnog zalaganja. Naravno, bez podrške Uprave kluba na čelu sa Nedžadom Ašćerićem, te sponzora Umel Dalekovodmontaža, BH Telecoma, Ministarstva nauke, kulture i sporta TK, te Grada Tuzle, ne bi mogli ostvariti ovo što jesmo, zbog toga im veliko hvala i nadam se da će našu vrijednost valorizovati i u budućnosti
, zaključio je Hajrudin Trle, trener BK Zmaj od Bosne Tuzla

PRESS BK Zmaj od Bosne

(tuzlarije.net)               

 Trump pod pritiskom zbog optužbi za seksualno uznemiravanje
Oko 60 senatorica zahtijeva istragu
Istanbul:
Počeo vanredni samit zemalja OIC-a o Jerusalemu
VIDEO:
Poznati kineski penjač pao sa zgrade i poginuo

13.12.2017. u 13:48 Broj citanja: 378
Crnogorski raj Fahrudina Radončića

Piše: CINIako novac od prodaje firme „Avaz-roto press“ nije stizao na račune Fahrudina Radončića ni približno ugovorenom otplatnom planu, bilo ga je dovoljno za njegove milionske investicije u luksuzne nekretnine crnogorskog „Porta Montenegra“, kao i dionice Crnogorskog Telekoma.

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 13:11 Broj citanja: 2170
Press konferencija o Javnom dočeku Nove godine:
Tuzlaci Novu godinu dočekuju uz ˝Frajle˝


TuzlarijeU povodu održavanja javnog dočeka Nove 2018. godine, koji će biti upriličen na Trgu Slobode, u prostorijama Doma mladih danas je održana press konferencija. Već od 16. decembra počinje novogodišnja "Zimska čarolija" sa još bogatijim sadržajima.

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 10:25
Više od 340.000 KM za projekte zaštite okolice


Ovom odlukom dodijeljeno je ukupno 79.567,00 KM za 25 udruženja registrovanih na području Tuzlanskog kantona, kao i udruženja koja su registrovana u skladu sa zakonom na entitetskom ili državnom nivou čija je djelatnost usmjerena na zaštitu i unapređenje okolice, a koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice radi dodjele sredstava.

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 09:40
Balkanski šampionat u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore
Nova Balkanska medalja za Karate klub ˝DO˝ Tuzla


Od 08. do 10.12.2017. godine u Herceg Novom je održan Balkanski šampionat u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore U 21. Na prvenstvu je učestvovalo 785 takmičara iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Kosova, Rumunije, Srbije i Slovenije, Turske.

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 09:40
Povodom jevrejskog praznika svjetlosti - Hanuke:
Čestitka predsjednika Skupštine TK Senada Alića


Tuzlarije>Svim Jevrejima Tuzlanskog kantona upućujemo čestitke povodom jevrejskog praznika svjetlosti - Hanuke.Iskreno želimo da dane ovog velikog praznika provedu u krugu najmilijih, te da im on donese svako dobro

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 09:31
U povodu praznika Hanuke:
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje javnu čestitku


U povodu praznika Hanuke, Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje javnu čestitku:„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim Jevrejima čestitam praznik svjetlosti i posvećenja. Ovi dani prilika su da svjetlo Hanuke svima donese dobro, radost, zajedništvo i mir".

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Potraga još traje: Dva muškarca upala u Miljacku kod Dolac Malte

Aleksandar Vulin u posjeti Sarajevu: Srbija je okrenuta miru i ne određuje politiku druge zemlje

Vojislav Š ešelj nije odgovorio na poziv da preispita svoj stav: Žalbeno vijeće MMKS-a saslušalo usmenu argumentaciju

Nakon 26 godina : Podignuta prijava za napad na Banske dvore

Mnogi su dovedeni do prosjačkog štapa: Pola svjetske populacije nema osnovnu zdravstvenu zaštitu

Roy Moore optužen za seksualno napastovanje tinejdžerica: Trumpov kandidat izgubio izbore u Alabami

Pokušaj u pokretanju koalicionih pregovora: Prvi sastanak Merkel i Schulza

VIDEO: Š ta su ljudi najviše pretraživali tokom ove godine: Kako Google vidi 2017. godinu

Džumhur nakon proglašenja za najboljeg sportistu BiH: "Želim doći do 20 najboljih na svijetu i na megdan Đokoviću"
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 30 minuta
Muslimanske države proglasile Istočni Jeruzalem glavnim gradom Palestine
Objavljeno prije sat vremena
Uber dobiva ozbiljnu konkurenciju: Lyft širi uslugu izvan SAD-a
Objavljeno prije 3 sata
Dio američkog vojnog helikoptera pao na školu u Japanu, ozlijeđen dječak
Objavljeno prije 4 sata
Tillerson protiv Trumpa: Ponudio Sjevernoj Koreji izravne pregovore bez preduvjeta
Objavljeno prije 4 sata
Turska poziva svijet da prizna Jeruzalem kao palestinsku prijestolnicu
Objavljeno prije 4 sata
Izrael odgovorio na rakete iz Gaze zračnim udarima, ubijena dva militanta