TUZLARIJE - VIJESTI

13.12.2015. u 16:05 Broj citanja: 6064
Pismo čitaoca
Da li to Tuzlaci ne trebaju da osjete novogodišnje raspoloženje?
Kome da se kao građanin Tuzle obratim povodom novogodišnjeg kićenja grada, pitanjem započinje svoje javljanje čitalac koji je želio da ostane anoniman pa je svoj mail potpisao sa "Sasvim običan građanin Tuzle". Iako već nekoliko godina pišemo o ovoj temi smatrajući da bi bilo ljepše bogato ukrasiti pješačku zonu umjesto "pahuljica" na stubovima izgubljenim u svim dijelovima grada, ovaj put riječ dajemo čitaocu čiji mail u nastavku prenosimo u cijelosti.

Tuzlarije


Kome da se kao građanin Tuzle obratim povodom novogodišnjeg kićenja grada? Danas sam bio u Lukavcu, Gračanici, sve je okićeno ili se radi na postavljanju novogodišnje rasvjete, dok kod nas u Tuzli očigledno nikome nije stalo do novogodišnje atmosfere, još uvijek stoji rasvjeta od Selima Bešlagića.

Tuzlarije


Pola ulične rasvjete ne radi, znate i sami kad su krenuli postavljati nove bandere ali su izgleda na to zaboravili. Kao neko ko je rođen i odrastao kao građanin Tuzle ogorčen sam na sve ovo, sramota je da je Lukavac okićen, a ovoliki grad nije. Gdje idu sve te pare od parkinga, sta rade u Javnom komunalnom preduzecu... dokle vise ovako??

Jesu li to Tuzlaci nešto skrivili pa ne trebaju da osjete novogodišnje raspoloženje? Dosta nam je ovog sivila i magle, smoga koji nas uguši, pola grada nema uličnu rasvjetu, makar popravite rasvjetu oko škola, da djeca mogu sigurnije prelaziti ulice. Bez obzira na sve probleme koji prate naše drustvo, naša djeca trebaju da osjete čari Nove godine.

Sasvim običan građanin Tuzle


Tuzlarije


Riječi čitaoca potkrijepljujemo fotografijama snimljenim sinoć u Tuzli i videom snimljenim jutros u Lukavcu.Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Vjerujemo da će komunalne službe uskoro okititi pješačku zonu bar onako kako su to uradili prošle godine, a u nastavku slijede primjeri koji pokazuju da i ugostitelji mogu dati svoj doprinos ljepšem izgledu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Nadamo se da ovaj tekst neće podstaknuti jalove priče "čija je Nova godina, čiji je Djed Mraz". Vjerujemo da svi Tuzlaci žele da im grad izgleda lijepo i da nikome neće smetati da bude okićen i u vrijeme dva Božića i u vrijeme bajramskih dana, pa što da ne, i u vrijeme državnih praznika. Voli svoje, poštuj tuđe. Od toga nema štete.

A.M.

(tuzlarije.net)               

 Duga 51 kilometar
Japanci otkrili veliku pećinu na Mjesecu
Svako peto dijete među njima ˝akutno pothranjeno˝
Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima
Rastu tenzije s obje strane
Katalonija počinje put u nepoznato

20.10.2017. u 20:14 Broj citanja: 715
Bijenale otvorilo svoja vrata:
Grand Prix osvojio Tuzlak Mujo Grbić


TuzlarijeGrand Prix 9. Bijenala ˝Umjetnosti minijature Bosne i Hercegovine˝ dodijeljen je Muji Grbiću iz Tuzle na ceremoniji svečanog otvaranja koja je održana večeras u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Osim toga, Grbić je osvojio nagradu i za najbolji crtež ovogodišnjeg Bijenala.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 19:41
Nagradu „Mali princ“ osvojila autorica knjige „Pošalji mi poruku“


Manifestacija „Vezeni most“ koju već godinama tradicionalno organizuje Društvo prijatelja knjige Mali princ Tuzla i Izdavačka kuća „Bosanska riječ“ Tuzla uspješno je okončana jučer, 19.10.2017.g. u 18:00 h na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 18:19 Broj citanja: 7577
Na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla:
Uspješno izvedena replantacija šake


TuzlarijeNa Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla od 2011. godine rade se replantacije šake, i do sada ih je, prema riječima doc. dr. Mufida Burgića, spec.plastične hirurgije, urađeno dvadeset dvije, od čega je bilo dvadeset replantacija prstiju i dvije replantacije kompletne šake.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 17:30 Broj citanja: 563
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Jabuku pojela, hljeb jela, tako da sam danas sa "manifestaci jama" mirna, a inače volim sve pekarske proizvode. Od onih sam koji uz sve jedu hljeb. Stranci bi vjerovatno u mene prstom pokazivali. Jedino mi uz pitu ne treba. A bio bi fazon da malo s burekom i hljeb jedem. I drugi su slični jer da nisu ne bi bilo toliko pekara u gradu.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 16:15
Iz Biltena MUP-a
Tri osobe lišene slobode, zaplijenjeno 16 kilograma cannabisa i dva pištolja


Postupajući po Naredbama Kantonalnog suda Tuzla službenici Sektora kriminalističke policije MUP –a TK-a Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u saradnji sa policijskim službenicima Sektora krim. policije PU Bijeljina, danas u izvršili pretrese na četiri lokacije

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 16:11 Broj citanja: 1137
˝UG 15. Maj˝ - obavještenje:
Hitan sastanak kupaca stanova, poslovnih prostora i garaža u SPO ˝15. Maj˝ u TuzliTuzlarijePozivamo sve kupce stanova, poslovnih prostora i garaža u SPO ˝15. Maj˝ u Tuzli da se odazovu sastanku koji će se održati u centru "Dramar" u Tuzli 24.10.2017. godine (utorak) u 17 sati.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Međusobne optužbe Dodika i Mektića: Ko je dobijao novac i ko je s kim sarađivao?

Zvizdić, Džaferović, Osmanović i Softić kandidati SDA?: Izetbegović: Reakcije na moju izjavu o amanetu su cjepidlačenje

VIDEO: Kako spriječiti malverzacije i prevare?: Birački odbori najslabija karika u biračkom procesu

VIDEO: Očekuje se smanjenje redukcija u Sarajevu: Potpisan sporazum o isporuci vode KS-u sa izvorišta Tilava

VIDEO: Na pitanja istražitelja nije želio odgovarati: Ante Todorić tvrdi da nije kriv

Napadnute šiitske džamije u Kabulu i pokrajini Gor: U dva napada u Afganistanu ubijene najmanje 63 osobe

Kurdske Peshmerge povukle se nakon trosatne borbe: Iračke snage preuzele kontrolu nad pokrajinom Kirkuk

Situacija je najteža u Bangladešu i Somaliji: Globalno zagađenje dovodi se u vezu sa 9 miliona smrtnih slučajeva

Fotografije megapopularne serije snimljene iza scene: The Laughing Dead

Nakon pobjede nad Medvedevim : Bašić izborio polufinale protiv Džumhura u Moskvi