TUZLARIJE - VIJESTI

13.12.2015. u 23:29 Broj citanja: 1331
Saopštenje za javnost
Naša stranka : Vratiti Tuzlu njenim građanima

Gradski odbor Naše stranke u Tuzli komponiran je od osoba različite nacionalne, polne i dobne strukture, kao i profesionalne orijentacije. Trenutno, jednu trećinu sastava Gradskog odbora čine žene, a nastojimo da se u što skorije vrijeme taj broj približi polovini njegovog ukupnog sastava. Veliku podršku radu Gradskog odbora daje i populacija umirovljenika.

Tuzlarije


Također, nastojimo da u rad Gradskog odbora uključimo i što više mladih ljudi. Pored ciljane rekonstrukcije Gradskog odbora, koja je u završnoj fazi, intenzivno se bavimo animiranjem naših sugrađanki i sugrađana u cilju povećanja broja simpatizera, kao i članova naše stranke. Značajno nam je olakšan rad prelaskom u nove prostorije, koje su zadovoljavajuće veličine i tehničke opremljenosti.

Tuzlarije


Ključne teme kojima se bavi Gradski odbor su svi aspekti poboljšanja gradske komunalne infrastrukture, u cilju obezbejđenja kvalitetnijih uslova života građanki i građana Tuzle. Tu su svakako i slijedeće teme lokalnog nivoa, ali šireg značaja:poduzetništvo, planiranje i uređenje prostora, zaštita okoliša, zdravstvo i obrazovanje.

Trenutni sastav Gradskog odbora omogućava da dajemo prijedloge kvalitetnih rješenja u vezi sa navedenim temama, naravno na gradskom nivou. Identificiramo i ostale lokalne probleme, a o njima ćemo se očitovati samo kada možemo ponuditi konkretna i bolja rješenja od postojećih.

Trenutno je u fokusu rada Gradskog odbora Tuzla Gradski budžet, jer smo stranka koja na slijedećim lokalnim izborima ima ozbiljne namjere i potencijal da ponudi kompetentne kandidate za sastav Gradskog vijeće, a svjesni smo da je donošenje i upravljanje budžetom generalno ključno političko pitanje svake sredine.

Veliku pažnju poklonićemo planu razvoja, te uređenju prostora i zaštiti okoliša, kao i zahtjevu za stavljanjem moratorija na neodgovornu komercijalnu prodaju i pustošenje neizgrađenog gradskog zemljišta.

Intenzivno predlažemo mjere kojima se može popraviti kvaliteta zraka u Tuzli, a uskoro ćemo izaći i sa idejama usmjerenim ka rješavanju problema kvaliteta vode u rijeci Jali i njenim pritokama. Nastavit ćemo sa aktivnostima vezanim za prijedloge u cilju poboljšanja gradske komunalne infrastrukture, te javnog gradskog prijevoza i drugih javnih usluga. Posebnu pažnju ćemo posvetiti svim vrstama poticaja razvoja poduzetništva na lokalnom nivou i dokidanju stečajne politike uništavanja proizvodnih firmi iz realnog sektora.

Interakciju sa građanima uspostavljamo preko medija, uz korištenje društvenih mreža, a planiramo posjetiti i mjesne zajednice u kojima ćemo prezentirati program rada i politiku stranke i od građana tražiti mišljenja i prijedloge za rješavanje konkretnih problema lokalnog karaktera.

Dakle, naše politike gradimo u potpuno bliskoj i ravnopravnoj saradnji sa našim sugrađanima. Cilj nam je da Forum mladih u narednom periodu, što aktivnije i kreativnije djeluje, a najviše kroz prezentiranje naših aktivnosti u Gradu, te da direktno učestvuje u kandidiranju tema kojima ćemo se baviti. Učestvujemo aktivno i u kreiranju politika i sa viših nivoa političkog odlučivanja, ali samo onih, koja se direktno tiču Grada Tuzle i rada Gradskog odbora.

Naš politički način rada nije bavljenje kritizerskom ispraznošću spram konkurentskih stranaka, nego nuđenje ideja i pragmatičnih rješenja za dobrobit svih građana. Politički ćemo se oglašavati samo onda kada se pojavi potreba i kada imamo jasnu i provjerenu tematiziranu argumentaciju. Opredijelili smo se za model rada u kojem ne želimo izlaziti sa zvučnim, ali praznim demagoškim političkim sloganima. Umjesto njih, mi ćemo građanima nuditi konkretna rješenja i istovremeno preuzimati i odgovarajuću političku odgovornost za njihovo sprovođenje.

Također, uskoro izlazimo sa prijedlogom liste kandidata za lokalne izbore koja će biti predočena javnosti na provjeru i potporu.
Podrazumijeva se da jedan od važnijih i bezuvjetnih prioriteta rada Gradskog odbora Naše stranke Tuzla, vraćanje političkog ugleda i autoriteta Grada Tuzle u Tuzlanskom kantonu, Federaciji Bosne i Hercegovine i Bosni i Hercegovini, koji su gotovo potpuno uništeni politikantstvom većine lokalnih političara.
Tuzla mora biti vraćena građanima Tuzle.

Naša stranka
Gradski odbor Tuzla

(tuzlarije.net)               

 Kad čuju da se približava njegov kamion:
Sve životinje u džungli se skupe da ga dočekaju
Najveći misterij u povijesti zrakoplovstva:
Malezija najavila izvještaj o letu MH370
VIDEO:
Tajlandski dječaci pušteni iz bolnice, obratili su se javnosti

20.07.2018. u 22:24 Broj citanja: 415
Posjetite ˝Kaleidoskop art˝ u centralnom gradskom parku


TuzlarijeU centralnom gradskom parku otvoren je jučer "Kaleidoskop art", mali sajam umjetničkog i poduzetničkog stvaralaštva. Izloženi su razni predmeti, od umjetničkih slika, sukulenata, terarijuma, modnih predmeta i rekvizita, suvenira, pa do raznorazne bižuterije, igračaka, magneti .... "Kaleidoskop art" je otvoren od 10 do 22 sata, a trajat će do 22. jula.

OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 21:43 Broj citanja: 402
Jučer na Kaleidoskopu:
Otvorena izložba fotografija ˝Strašni Kaleidoskop˝


TuzlarijeU okviru sinoć otvorene izložbe, u galeriji Doma mladih, u Tuzli, izložene su fotografije koje je autor, Milomir Kovačević Strašni, snimao tokom njegovih dosadašnjih boravaka u Tuzli, u vrijeme festivala. Radi se o fotografijama muzičkih grupa koje su učestvovale u programu ranijih izdanja festivala.

OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 20:47
Razmjena ideja i uvid u polja buduće saradnje


O mogućnostima buduće saradnje razgovarali su danas predstavnici Vlade TK i čelnici humanitarne organizacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Sharjah Charity InternationalFokus aktivnosti koje ova humanitarna organizacija već nekoliko godina provodi na području Tuzlanskog kantona u saradnji sa Međunarodnim forumom solidarnosti Emmaus (MFS Emmaus) usmjeren je ka povratnicima i socijalno ugroženima.

OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 20:32
Federalni ministar rada i socijalne politike posjetio Vladu TK


Federalni ministar rada i socijalne politike posjetio Vladu Tuzlanskog kantona. U okviru posjete Tuzlanskom kantonu, federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, posjetio je danas premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića.


OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 20:28
U Tuzli promoviran Projekt podrške zapošljavanja u Federaciji BiH


U organizaciji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, u Tuzli je danas promovisan Projekt podrške zapošljavanja. S ovim u vezi u Tržnom centru „Dramar“ u Tuzli najprije je prikazan promotivni film Svjetske banke, nakon čega je uvodne riječi o Projektu izložio ministar rada i socijalne politike Vlade FBiH Vesko Drljača.

OPŠIRNIJE


20.07.2018. u 17:12 Broj citanja: 661
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeKaleidoskop je u punom jeku, mladi za koje i jeste festival, zadovoljni su programom. Jučer je u Kući plamena mira održana muzička radionica sa Rambom Amadeusom i članovima njegovog benda. Rambo je inače ovdje dosta popularan, ne samo kao muzičar, nego onako čovjek koji kroz stihove i zezu prepozna problem u društvu i na svoj način reaguje.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
Direktan udarac na bh. proizvođače i prerađivače mlijeka: Kosovo uvelo carine od 17 posto na uvoz mlijeka iz BiH

VIDEO: Zbog nepostojanja zakona o zabrani negiranja genocida: Izvještaj Vlade RS-a o Srebrenici postao predmet politiziranja

Nastavak agonije o Zakonu o izbornim jedinicama u FBiH: Hoće li biti smijenjen Drago Puzigaća?

VIDEO: Očekuje se reakcija državnih organa: Osude antisemitskih grafita i Dodikove izjave o ezanu

VIDEO: Nova većina i vlada, a stara praksa: Nastavljena stranačka zapošljavanja u TK-u

Višak uposlenih u obrazovanju SBK i dalje centralna tema: Ugroženo više od 200 radnih mjesta, Ministarstvo tvrdi suprotno

U napadu iz Gaze ubijen izraelski vojnik: Izrael nastavio s napadima na Gazu, poginulo četvero Palestinaca

Ukoliko Bijela kuća uvede nove carine na uvoz automobila: EU, Meksiko i Kanada najavile protumjere

Walk Free objavili izvještaj Indeksa globalnog ropstva: U svijetu 40,3 miliona modernih robova

VIDEO: Projekt ‘Kultura pripada i meni‘: U Sarajevu uskoro prvi inkluzivni teatar u regiji

Njemačka novinarka o navijanju za Hrvate: ''Ludo se zaljubiš, a onda otkriješ da tip ima tetovažu svastike''
Napad nožem u autobusu u Njemačkoj, najmanje 9 ozlijeđenih
Njemačka policija: "U napadu je ozlijeđeno devet osoba, napadač je na ispitivanju"
Bivši Trumpov odvjetnik snimio njihov razgovor o plaćanju ženi koja tvrdi da je Trumpu bila ljubavnica
Macron ipak otpustio svog zaštitara koji je pretukao prosvjednika
EU, Meksiko i Kanada najavili odmazdu: "Ako Trump uvede carine na aute, žestoko ćemo odgovoriti"
Visoke temperature zahvatile Švedsku, zemljom hara više od 40 požara
Broj mrtvih u prevrtanju turističkog broda u SAD-u porastao na 17
Rusija poslala prijedlog SAD-u oko povratka sirijskih izbjeglica
Najveći misterij u povijesti zrakoplovstva: Malezija najavila izvješće o letu MH370
Britanac otrovan novičokom pušten iz bolnice

SVAŠTARIJE

Burberry spalio torbe, odjeću i parfeme vrijedne 236 milijuna kuna

Dvije djevojke Stradunom prošetale s dekolteima do pupka i privukle sve poglede

Djeci dali mobitele s početka 2000-ih. Kad vidite reakcije, osjećat ćete se jako staro

Perete ruke tekućim sapunom? Ovo bi vas moglo zabrinuti

Komičar na udaru zbog šale da je Afrika osvojila Svjetsko prvenstvo

Čini se da je europski udarac Googleu tek početak. Što će se dalje događati?

Ruska vojska objavila snimku, predstavili moćno i tajno oružje budućnosti

Morski psi napali dvoje djece u New Yorku

Spasilačke ekipe pronašle devet tijela nakon rušenja dvije zgrade u Indiji

Policija vjeruje da je identifikovala počinioce napada na Skripale