TUZLARIJE - VIJESTI

13.12.2015. u 23:29 Broj citanja: 1298
Saopštenje za javnost
Naša stranka : Vratiti Tuzlu njenim građanima

Gradski odbor Naše stranke u Tuzli komponiran je od osoba različite nacionalne, polne i dobne strukture, kao i profesionalne orijentacije. Trenutno, jednu trećinu sastava Gradskog odbora čine žene, a nastojimo da se u što skorije vrijeme taj broj približi polovini njegovog ukupnog sastava. Veliku podršku radu Gradskog odbora daje i populacija umirovljenika.

Tuzlarije


Također, nastojimo da u rad Gradskog odbora uključimo i što više mladih ljudi. Pored ciljane rekonstrukcije Gradskog odbora, koja je u završnoj fazi, intenzivno se bavimo animiranjem naših sugrađanki i sugrađana u cilju povećanja broja simpatizera, kao i članova naše stranke. Značajno nam je olakšan rad prelaskom u nove prostorije, koje su zadovoljavajuće veličine i tehničke opremljenosti.

Tuzlarije


Ključne teme kojima se bavi Gradski odbor su svi aspekti poboljšanja gradske komunalne infrastrukture, u cilju obezbejđenja kvalitetnijih uslova života građanki i građana Tuzle. Tu su svakako i slijedeće teme lokalnog nivoa, ali šireg značaja:poduzetništvo, planiranje i uređenje prostora, zaštita okoliša, zdravstvo i obrazovanje.

Trenutni sastav Gradskog odbora omogućava da dajemo prijedloge kvalitetnih rješenja u vezi sa navedenim temama, naravno na gradskom nivou. Identificiramo i ostale lokalne probleme, a o njima ćemo se očitovati samo kada možemo ponuditi konkretna i bolja rješenja od postojećih.

Trenutno je u fokusu rada Gradskog odbora Tuzla Gradski budžet, jer smo stranka koja na slijedećim lokalnim izborima ima ozbiljne namjere i potencijal da ponudi kompetentne kandidate za sastav Gradskog vijeće, a svjesni smo da je donošenje i upravljanje budžetom generalno ključno političko pitanje svake sredine.

Veliku pažnju poklonićemo planu razvoja, te uređenju prostora i zaštiti okoliša, kao i zahtjevu za stavljanjem moratorija na neodgovornu komercijalnu prodaju i pustošenje neizgrađenog gradskog zemljišta.

Intenzivno predlažemo mjere kojima se može popraviti kvaliteta zraka u Tuzli, a uskoro ćemo izaći i sa idejama usmjerenim ka rješavanju problema kvaliteta vode u rijeci Jali i njenim pritokama. Nastavit ćemo sa aktivnostima vezanim za prijedloge u cilju poboljšanja gradske komunalne infrastrukture, te javnog gradskog prijevoza i drugih javnih usluga. Posebnu pažnju ćemo posvetiti svim vrstama poticaja razvoja poduzetništva na lokalnom nivou i dokidanju stečajne politike uništavanja proizvodnih firmi iz realnog sektora.

Interakciju sa građanima uspostavljamo preko medija, uz korištenje društvenih mreža, a planiramo posjetiti i mjesne zajednice u kojima ćemo prezentirati program rada i politiku stranke i od građana tražiti mišljenja i prijedloge za rješavanje konkretnih problema lokalnog karaktera.

Dakle, naše politike gradimo u potpuno bliskoj i ravnopravnoj saradnji sa našim sugrađanima. Cilj nam je da Forum mladih u narednom periodu, što aktivnije i kreativnije djeluje, a najviše kroz prezentiranje naših aktivnosti u Gradu, te da direktno učestvuje u kandidiranju tema kojima ćemo se baviti. Učestvujemo aktivno i u kreiranju politika i sa viših nivoa političkog odlučivanja, ali samo onih, koja se direktno tiču Grada Tuzle i rada Gradskog odbora.

Naš politički način rada nije bavljenje kritizerskom ispraznošću spram konkurentskih stranaka, nego nuđenje ideja i pragmatičnih rješenja za dobrobit svih građana. Politički ćemo se oglašavati samo onda kada se pojavi potreba i kada imamo jasnu i provjerenu tematiziranu argumentaciju. Opredijelili smo se za model rada u kojem ne želimo izlaziti sa zvučnim, ali praznim demagoškim političkim sloganima. Umjesto njih, mi ćemo građanima nuditi konkretna rješenja i istovremeno preuzimati i odgovarajuću političku odgovornost za njihovo sprovođenje.

Također, uskoro izlazimo sa prijedlogom liste kandidata za lokalne izbore koja će biti predočena javnosti na provjeru i potporu.
Podrazumijeva se da jedan od važnijih i bezuvjetnih prioriteta rada Gradskog odbora Naše stranke Tuzla, vraćanje političkog ugleda i autoriteta Grada Tuzle u Tuzlanskom kantonu, Federaciji Bosne i Hercegovine i Bosni i Hercegovini, koji su gotovo potpuno uništeni politikantstvom većine lokalnih političara.
Tuzla mora biti vraćena građanima Tuzle.

Naša stranka
Gradski odbor Tuzla

(tuzlarije.net)               

 Prva godina Trumpovog mandata
Od istupanja iz Pariškog sporazuma do izazivanja Kim Jong-una
Žive duže, otpornije u ekstremnim uslovima
Potvrđeno: Ženski spol jači je od muškog
Palestinski predsjednik:
Trumpova mirovna ponuda je šamar stoljeća

18.01.2018. u 12:26 Broj citanja: 846
Nakon Tuzle:
Promocija knjige ˝Teško da sam bio dijete˝ u Sarajevu


Nakon uspješne promocije u Tuzli, knjiga "Teško da sam bio dijete", autora Amira Šečića, putuje i do čitatelja u Sarajevo. Na stranicama knjige je ispisan Amirov život, koji je uglavnom obilježen odrastanjem u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

OPŠIRNIJE


18.01.2018. u 11:03
Počinje realizacija projekta:
˝Razvijanje čitalačke kulture učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona“


Rotary Club Tuzla i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona Tuzla realizuju trogodišnji projekat "Razvijanje čitalačke kulture učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona“. Projekat se realizuje u okviru tri komponente: a) popunjavanje školskih biblioteka nedostajućim naslovima u vrijednosti: 190 000 KM;.

OPŠIRNIJE


18.01.2018. u 09:27 Broj citanja: 733
Javljanje čitaoca:
Parkirana vozila u Ulici Hendek ugrožavaju pješake


TuzlarijeČitalac F.G. nam je poslao fotografije i mail u kojem piše:
"Ovim putem želim da apelujem na nadležne službe u Tuzli da konačno riješe problem nepropisno ostavljenih vozila u ulici Hendek koja već godinama ugrožavaju sigurnost pješaka i ostalih učesnika u saobraćaju."

OPŠIRNIJE


18.01.2018. u 08:00
Tešanjska tvrđava:
Simbol kulturno-historijskog naslijeđa BiH


TuzlarijeStari grad Tešanj ili Gradina nalazi se na razmeđu srednje i sjeveroistočne Bosne. Izgrađen je na vrhu stjenovitog brijega uz rijeku Tešanjku, a sa ovog mjesta se pruža prelijep pogled na cijeli grad. Ako posjetu obavite zimi naša preporuka je najprije da se toplo obučete.

OPŠIRNIJE


18.01.2018. u 07:13 Broj citanja: 1142
Udruženje kupaca ˝15. Maj˝ - obavještenje:
Najava protesta UG ˝SPO 15. maj˝ Tuzla u petak, 19. januara u 12 satiTuzlarijeUdruženje kupaca ˝15. Maj˝ obavještava javnost da ponovo organizuje javni protest u petak 19.01.2018. godine. Okupljanje je ispred zgrade SPO "15. maj" (B. Malta) od 12 sati.

OPŠIRNIJE


18.01.2018. u 00:39 Broj citanja: 331
Najava promocije monografije ˝Muzej u Tuzli 1947-2017˝


U povodu 70 godina postojanja Muzeja istočne Bosne Tuzla, 19. januara, sa početkom u 14h, u prostorijama Muzeja biće održana promocija monografije pod nazivom "Muzej u Tuzli 1947-2017". Promotori monografije su Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, prof. dr. Salih Kulenović i Zdravko Novak, akademski slikar-grafičar.

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
Drugog dana posjete BiH: Grabar Kitarović u posjeti Ahmićima i Križančevom selu

Sjednica Vijeća ministara BiH: Ministri o Strategiji za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga

Dogovoreno povećanje satnice: Prekinut štrajk zdravstvenih radnika u Kantonu 10

Danas u Beogradu sahrana Olivera Ivanovića: I kontroverzan i poštovan političar

Agni-V koji se smatra njihovim najubojitijim oružjem: Indija testirala najjači interkontinentalni balistički projektil

Tillerson: Dugujemo objašnjenje Turskoj: \'Ne formiramo nikakve jedinice za zaštitu granice u Siriji\'

Prva godina Trumpovog mandata: Od istupanja iz Pariškog sporazuma do izazivanja Kim Jong-una

Zapalio se autobus: Najmanje 52 osobe poginule na sjeveru Kazahstana

Inspirisani Annom Frank: Rabini u Izraelu planiraju da kriju afričke migrante
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 2 sata
Tillerson: Imamo dokaze da sankcije doista počinju pogađati Sjevernu Koreju
Objavljeno prije 3 sata
U zapaljenom autobusu u Kazahstanu poginulo najmanje 52 ljudi
Objavljeno prije 3 sata
Trump: Ne trebam teretanu, kad šutnem loptu, ona daleko odleti
Objavljeno prije 4 sata
Osuđeni goli prosvjednici koji su zaklali janje ispred Auschwitza
Objavljeno prije 5 sati
Prva godina Trumpovog mandata: Od istupanja iz Pariškog sporazuma o klimi do izazivanja Kim Jong-una
Objavljeno prije 5 sati
Prva godina Trumpovog mandata: Podjela, nesloga i neispunjena predizborna obećanja