TUZLARIJE - VIJESTI

13.12.2015. u 23:29 Broj citanja: 1283
Saopštenje za javnost
Naša stranka : Vratiti Tuzlu njenim građanima

Gradski odbor Naše stranke u Tuzli komponiran je od osoba različite nacionalne, polne i dobne strukture, kao i profesionalne orijentacije. Trenutno, jednu trećinu sastava Gradskog odbora čine žene, a nastojimo da se u što skorije vrijeme taj broj približi polovini njegovog ukupnog sastava. Veliku podršku radu Gradskog odbora daje i populacija umirovljenika.

Tuzlarije


Također, nastojimo da u rad Gradskog odbora uključimo i što više mladih ljudi. Pored ciljane rekonstrukcije Gradskog odbora, koja je u završnoj fazi, intenzivno se bavimo animiranjem naših sugrađanki i sugrađana u cilju povećanja broja simpatizera, kao i članova naše stranke. Značajno nam je olakšan rad prelaskom u nove prostorije, koje su zadovoljavajuće veličine i tehničke opremljenosti.

Tuzlarije


Ključne teme kojima se bavi Gradski odbor su svi aspekti poboljšanja gradske komunalne infrastrukture, u cilju obezbejđenja kvalitetnijih uslova života građanki i građana Tuzle. Tu su svakako i slijedeće teme lokalnog nivoa, ali šireg značaja:poduzetništvo, planiranje i uređenje prostora, zaštita okoliša, zdravstvo i obrazovanje.

Trenutni sastav Gradskog odbora omogućava da dajemo prijedloge kvalitetnih rješenja u vezi sa navedenim temama, naravno na gradskom nivou. Identificiramo i ostale lokalne probleme, a o njima ćemo se očitovati samo kada možemo ponuditi konkretna i bolja rješenja od postojećih.

Trenutno je u fokusu rada Gradskog odbora Tuzla Gradski budžet, jer smo stranka koja na slijedećim lokalnim izborima ima ozbiljne namjere i potencijal da ponudi kompetentne kandidate za sastav Gradskog vijeće, a svjesni smo da je donošenje i upravljanje budžetom generalno ključno političko pitanje svake sredine.

Veliku pažnju poklonićemo planu razvoja, te uređenju prostora i zaštiti okoliša, kao i zahtjevu za stavljanjem moratorija na neodgovornu komercijalnu prodaju i pustošenje neizgrađenog gradskog zemljišta.

Intenzivno predlažemo mjere kojima se može popraviti kvaliteta zraka u Tuzli, a uskoro ćemo izaći i sa idejama usmjerenim ka rješavanju problema kvaliteta vode u rijeci Jali i njenim pritokama. Nastavit ćemo sa aktivnostima vezanim za prijedloge u cilju poboljšanja gradske komunalne infrastrukture, te javnog gradskog prijevoza i drugih javnih usluga. Posebnu pažnju ćemo posvetiti svim vrstama poticaja razvoja poduzetništva na lokalnom nivou i dokidanju stečajne politike uništavanja proizvodnih firmi iz realnog sektora.

Interakciju sa građanima uspostavljamo preko medija, uz korištenje društvenih mreža, a planiramo posjetiti i mjesne zajednice u kojima ćemo prezentirati program rada i politiku stranke i od građana tražiti mišljenja i prijedloge za rješavanje konkretnih problema lokalnog karaktera.

Dakle, naše politike gradimo u potpuno bliskoj i ravnopravnoj saradnji sa našim sugrađanima. Cilj nam je da Forum mladih u narednom periodu, što aktivnije i kreativnije djeluje, a najviše kroz prezentiranje naših aktivnosti u Gradu, te da direktno učestvuje u kandidiranju tema kojima ćemo se baviti. Učestvujemo aktivno i u kreiranju politika i sa viših nivoa političkog odlučivanja, ali samo onih, koja se direktno tiču Grada Tuzle i rada Gradskog odbora.

Naš politički način rada nije bavljenje kritizerskom ispraznošću spram konkurentskih stranaka, nego nuđenje ideja i pragmatičnih rješenja za dobrobit svih građana. Politički ćemo se oglašavati samo onda kada se pojavi potreba i kada imamo jasnu i provjerenu tematiziranu argumentaciju. Opredijelili smo se za model rada u kojem ne želimo izlaziti sa zvučnim, ali praznim demagoškim političkim sloganima. Umjesto njih, mi ćemo građanima nuditi konkretna rješenja i istovremeno preuzimati i odgovarajuću političku odgovornost za njihovo sprovođenje.

Također, uskoro izlazimo sa prijedlogom liste kandidata za lokalne izbore koja će biti predočena javnosti na provjeru i potporu.
Podrazumijeva se da jedan od važnijih i bezuvjetnih prioriteta rada Gradskog odbora Naše stranke Tuzla, vraćanje političkog ugleda i autoriteta Grada Tuzle u Tuzlanskom kantonu, Federaciji Bosne i Hercegovine i Bosni i Hercegovini, koji su gotovo potpuno uništeni politikantstvom većine lokalnih političara.
Tuzla mora biti vraćena građanima Tuzle.

Naša stranka
Gradski odbor Tuzla

(tuzlarije.net)               

 PROGLASIT ĆE NEOVISNOST?
Katalonski predsjednik: ˝Ne prihvaćamo mjere Madrida˝
Španjolska aktivirala ključni članak Ustava
Katalonijom će vladati Madrid
Dosta im je rastrošnog Rima
Referendumi o većoj autonomiji u dvije talijanske regije

23.10.2017. u 11:09
Vrhunski uspjeh karatista KK ˝DO˝ na tri turnira


Karatisti Karate kluba "DO" Tuzla nastupili su čak na tri turnira u regionu u subotu 21.10.2017. godine, na kojima su ostvarili vrhunske rezultate. Jedna ekipa nastupila je u Kozarskoj Dubici gdje je održan II Grand Prix turnir u organizaciji KK Tigar Kostajnica, na kojem je nastupilo 400 takmičara iz 4 države, dok je naš klub predstavljalo 5 takmičara.

OPŠIRNIJE


23.10.2017. u 10:56 Broj citanja: 405
Jednomjesečni pritvor za Amira Šiljkovića, Jovana Mirosavljevića i Emira Turkušića


Općinski sud Lukavac prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Amira Šiljkovića (45) iz Lukavca, Jovana Mirosavljevića (53) iz Pelagićeva, Emira Turkušića (39) iz Gračanice, te za još jednu osobu koja je trenutno u bjekstvu.

OPŠIRNIJE


23.10.2017. u 10:42
Plan dobrovoljnog darivanja krvi od 24. do 26. oktobra
Ako niste dobrovoljni davalac, razmislite, možda je vrijeme da to postanete


Ako niste do sada dobrovoljno darivali krv, razmislite, možda je vrijeme da to uradite. Ne čekajte da Vama ili Vašem bližnjem zatreba krv! Darivanjem pomažete u ostvarenju cilja da krv čeka bolesnika, a ne obrnuto!

OPŠIRNIJE


23.10.2017. u 09:44
Jedinstvo protutnjalo kroz Mostar, Tuzlanke upisale novu pobjeduU posljednjoj utakmici 5.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice u Mostaru su se sastale domaća ekipa Katarine i gošće iz Tuzle ekipa Jedinstvo AtlasRelaxa. Gošće su u jednoj veoma laganoj utakmici upisale nove bodove rezultatom 18:34(8:17).

OPŠIRNIJE


23.10.2017. u 09:19
Takmičarke AK „Sloboda-Tehnograd” – viceprvakinje BiH za 2017Prema Kalendaru takmičenja AS BiH za 2017, godinu, jucer je u Velikoj Kladuši održano „Državno prvenstvo u krosu” u muškoj i ženskoj konkurenciji, na kome je AK „Sloboda-Tehnograd” osvojila titulu viceprvakinja BiH u ženskoj konkurenciji, dok je muška ekipa osvojila III mjesto

OPŠIRNIJE


23.10.2017. u 08:00
Najava:
Okrugli sto ˝Dodir za zdravlje #OpipajSe˝Okrugli sto "Dodir za zdravlje #OpipajSe" biće održan 25. oktobra u Kongresnoj sali Hotela Tuzla sa početkom u 18 časova. "Nova ženska inicijativa" i ove godine daje svoj doprinos u vidljivosti ovog problema. Kampanjom pod nazivom "Dodir za zdravlje #OpipajSe" akcenat će se staviti na prevenciju.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Konačan broj žrtava koje krije ova grobnica još nije poznat: Počela ekshumacija u rudniku Sase kod Srebrenice

Inicijativu je pokrenula Fondacija Tijane Jurić: Počelo skupljanje potpisa za doživotnu robiju za ubice djece

Portparol za vanjske poslove Katalonije poručuje: Katalonci neće prihvatiti odluke Madrida

Izdate naredbe za evakuaciju : Tajfun Lan pogodio Japan, tri osobe poginule

Referendum u Italiji: Građani Lombardije i Veneta glasali za veću autonomiju

U Nigeriji tri žene izvele napade: U tri samoubilačka napada poginulo 13 osoba

Trump o trgovini EU s Iranom: \'To su moji prijatelji\'

\'Gdje ima volje, ima i načina\': Einsteinova bilješka o tajni sreće na aukcijskoj prodaji

I zvanično na 31. mjestu: Džumhuru novi ranking karijere
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 45 minuta
Optužbe protiv Europskog parlamenta: "To je leglo seksualnog zlostavljanja"
Objavljeno prije sat vremena
Novozelandska premijerka: Kapitalizam je očiti neuspjeh koji je iznevjerio naš narod
Objavljeno prije 2 sata
VIDEO Muškarac u Hong Kongu gurnuo ženu na prugu podzemne željeznice
Objavljeno prije 2 sata
KATALONCI PRED ODLUKOM Što će odgovoriti Madridu?
Objavljeno prije 2 sata
Gotova borba protiv ISIS-a u Filipinima: "Odrubljivali su glave, uništavali kuće i crkve"
Objavljeno prije 3 sata
Trump o trgovini EU-a s Iranom: "To su moji prijatelji, rekao sam im da nastave zarađivati"