TUZLARIJE - VIJESTI

13.12.2015. u 23:29 Broj citanja: 1307
Saopštenje za javnost
Naša stranka : Vratiti Tuzlu njenim građanima

Gradski odbor Naše stranke u Tuzli komponiran je od osoba različite nacionalne, polne i dobne strukture, kao i profesionalne orijentacije. Trenutno, jednu trećinu sastava Gradskog odbora čine žene, a nastojimo da se u što skorije vrijeme taj broj približi polovini njegovog ukupnog sastava. Veliku podršku radu Gradskog odbora daje i populacija umirovljenika.

Tuzlarije


Također, nastojimo da u rad Gradskog odbora uključimo i što više mladih ljudi. Pored ciljane rekonstrukcije Gradskog odbora, koja je u završnoj fazi, intenzivno se bavimo animiranjem naših sugrađanki i sugrađana u cilju povećanja broja simpatizera, kao i članova naše stranke. Značajno nam je olakšan rad prelaskom u nove prostorije, koje su zadovoljavajuće veličine i tehničke opremljenosti.

Tuzlarije


Ključne teme kojima se bavi Gradski odbor su svi aspekti poboljšanja gradske komunalne infrastrukture, u cilju obezbejđenja kvalitetnijih uslova života građanki i građana Tuzle. Tu su svakako i slijedeće teme lokalnog nivoa, ali šireg značaja:poduzetništvo, planiranje i uređenje prostora, zaštita okoliša, zdravstvo i obrazovanje.

Trenutni sastav Gradskog odbora omogućava da dajemo prijedloge kvalitetnih rješenja u vezi sa navedenim temama, naravno na gradskom nivou. Identificiramo i ostale lokalne probleme, a o njima ćemo se očitovati samo kada možemo ponuditi konkretna i bolja rješenja od postojećih.

Trenutno je u fokusu rada Gradskog odbora Tuzla Gradski budžet, jer smo stranka koja na slijedećim lokalnim izborima ima ozbiljne namjere i potencijal da ponudi kompetentne kandidate za sastav Gradskog vijeće, a svjesni smo da je donošenje i upravljanje budžetom generalno ključno političko pitanje svake sredine.

Veliku pažnju poklonićemo planu razvoja, te uređenju prostora i zaštiti okoliša, kao i zahtjevu za stavljanjem moratorija na neodgovornu komercijalnu prodaju i pustošenje neizgrađenog gradskog zemljišta.

Intenzivno predlažemo mjere kojima se može popraviti kvaliteta zraka u Tuzli, a uskoro ćemo izaći i sa idejama usmjerenim ka rješavanju problema kvaliteta vode u rijeci Jali i njenim pritokama. Nastavit ćemo sa aktivnostima vezanim za prijedloge u cilju poboljšanja gradske komunalne infrastrukture, te javnog gradskog prijevoza i drugih javnih usluga. Posebnu pažnju ćemo posvetiti svim vrstama poticaja razvoja poduzetništva na lokalnom nivou i dokidanju stečajne politike uništavanja proizvodnih firmi iz realnog sektora.

Interakciju sa građanima uspostavljamo preko medija, uz korištenje društvenih mreža, a planiramo posjetiti i mjesne zajednice u kojima ćemo prezentirati program rada i politiku stranke i od građana tražiti mišljenja i prijedloge za rješavanje konkretnih problema lokalnog karaktera.

Dakle, naše politike gradimo u potpuno bliskoj i ravnopravnoj saradnji sa našim sugrađanima. Cilj nam je da Forum mladih u narednom periodu, što aktivnije i kreativnije djeluje, a najviše kroz prezentiranje naših aktivnosti u Gradu, te da direktno učestvuje u kandidiranju tema kojima ćemo se baviti. Učestvujemo aktivno i u kreiranju politika i sa viših nivoa političkog odlučivanja, ali samo onih, koja se direktno tiču Grada Tuzle i rada Gradskog odbora.

Naš politički način rada nije bavljenje kritizerskom ispraznošću spram konkurentskih stranaka, nego nuđenje ideja i pragmatičnih rješenja za dobrobit svih građana. Politički ćemo se oglašavati samo onda kada se pojavi potreba i kada imamo jasnu i provjerenu tematiziranu argumentaciju. Opredijelili smo se za model rada u kojem ne želimo izlaziti sa zvučnim, ali praznim demagoškim političkim sloganima. Umjesto njih, mi ćemo građanima nuditi konkretna rješenja i istovremeno preuzimati i odgovarajuću političku odgovornost za njihovo sprovođenje.

Također, uskoro izlazimo sa prijedlogom liste kandidata za lokalne izbore koja će biti predočena javnosti na provjeru i potporu.
Podrazumijeva se da jedan od važnijih i bezuvjetnih prioriteta rada Gradskog odbora Naše stranke Tuzla, vraćanje političkog ugleda i autoriteta Grada Tuzle u Tuzlanskom kantonu, Federaciji Bosne i Hercegovine i Bosni i Hercegovini, koji su gotovo potpuno uništeni politikantstvom većine lokalnih političara.
Tuzla mora biti vraćena građanima Tuzle.

Naša stranka
Gradski odbor Tuzla

(tuzlarije.net)               

 Visoki prihodi, harmoničan život i povjerenje u vlast
Finci su najsretnije osobe, a opet se ubijaju, piju alkohol
U skladu sa politikom polne korektnosti u Kanadi:
Termini otac i majka zamijenjeni sa terminom roditelji
Obećao da će Facebook uvesti velike promjene
Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima

23.03.2018. u 14:12 Broj citanja: 383
26. marta u Tuzli:
Dan podrške oboljelim od epilepsije


Dan podrške oboljelima od epilepsije obilježava se 26. marta, a kako je internacionalna boja za epilepsiju ljubičasta, ovaj dan je nazvan Purple Day ili Ljubičasti dan. Klinika za neurologiju UKC Tuzla se sa različitim aktivnostima i ove godine pridružila svjetskoj zajednici u pružanju podrške oboljelim od epilepsije. Tim povodom danas je na ovoj klinici održana konferencija za novinare.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 12:59
Smanjen broj krivičnih djela koja su počinili maloljetnici u TK


Trend krivičnih djela koja su počinili maloljetnici na području Tuzlanskog kantona, smanjen je u 2017. godini u poređenju sa godinama ranije. U prilog tome idu i podaci Odgojnog centra TK prema kojima je na tretmanu u ovoj ustanovi boravilo 46 maloljetnika. Najčešća krivična djela koja čine maloljetnici na području Tuzlanskog kantona su krađe.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 11:53
Najava:
Dan otvorenih vrata Udruženja ˝Nova ženska inicijativa˝


Dan otvorenih vrata Udruženja “Nova ženska inicijativa” biće održan u subotu 24.03.2018. godine na galeriji Hotela Tuzla u vremenu od 11-15 sati. Biće ovo prilika da Vam prezentiramo naš dosadašnji rad ali i najavimo aktivnosti koje slijede, te da naša vrata otvorimo za nove članice, počastimo Vas i družimo se - saopšteno je iz ovog Udruženja.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 11:43 Broj citanja: 613
Ansambl ˝Zefir˝:
Koncert sevdaha u povodu 10. godišnjice postojanja i rada


Tuzlarije
Deset godina postojanja i rada Ansambla "Zefir" iz Srebrenika bit će obilježeno koncertom sevdaha, koji će biti održan 26. marta u Domu kulture u Srebreniku. Kao gosti nastupit će Mirza Selimović, Nedžmija i Admir Suljić. Članove ovog ansambla vodi posebna želja, volja i ljubav. Radi se zapravo o jednoj velikoj porodici gdje vlada neopisiva ljubav.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 11:33 Broj citanja: 1275
24. i 25. marta u Tuzli:
Humanitarni bazar za Iris Ključić


Poštovani, sugrađani Fondacija “Proljeće” i neformalna grupa “Trudnice i mlade mame Tuzla”, vas poziva na humanitarni BAZAR, za nasu malu sugrađanku, petogodišnju Iris Ključić. Bazar ce biti upriličen, u prostorijama Fondacije, Rudarska 72 (Irac, pored Rudarskog instituta), 24. i 25. mart 2018.god.

OPŠIRNIJE


23.03.2018. u 11:32
24. i 25. marta u Tuzli:
Interaktivna edukacija o alternativnoj urbanizaciji gradova


Omladinski pokret "Revolt" poziva sve zainteresovane da se prijave na interaktivnu radionicu koju organizuje u subotu 24.03.2018. i nedjelju 25.03.2018. pod nazivom "Alternativna urbanizacija." Učesnice i učesnici će imati priliku da se upoznaju sa aspektima alternativnog, urbanog razvoja grada.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Kvalifikacije za U-21 Evropsko prvenstvo: BiH protiv Velsa stigla do vrijednih bodova

Ocjena rada vlasti na državnom nivou: CCI: Najlošiji rezultat u proteklih 11 godina

Čović nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a: \'Osnova svega je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda\'

U Odgojnom centru TK boravilo 46 maloljetnika: Smanjen broj krivičnih djela koja su počinili maloljetnici u TK

Lista od 128 američkih proizvoda: Kina najavila recipročne mjere Washingtonu

Napadač je ranije usmrtio dvije osobe: Okončana talačka kriza u Francuskoj, napadač ubijen

Sudac Pablo Llarena u petak izdao portjernicu: Š panski Vrhovni sud optužio 13 katalonskih čelnika za pobunu

Bolton će biti treći savjetnik za nacionalnu sigurnost: Trump smijenio savjetnika za nacionalnu sigurnost McMastera

Naučnici izvršili potpunu genetsku analizu: Riješen misterij kostura iz čileanske pustinje

Prosinečki odredio sastav: Ofenzivno, sa tri napadača danas protiv Bugara
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 35 minuta
SAD optužuje Irance za jedan od najvećih globalnih hakerskih napada
Objavljeno prije sat vremena
Rusija i Kina pripremaju žestoki odgovor na američke carine
Objavljeno prije sat vremena
Air France zbog štrajka otkazao 25 posto letova
Objavljeno prije sat vremena
Umrla učenica koja je ranjena u pucnjavi u Marylandu: "Napad nije bio nasumičan"
Objavljeno prije 2 sata
Trump prijeti vetom na zakon o proračunu zbog imigranata i graničnog zida
Objavljeno prije 2 sata
Makedonija i Grčka korak bliže rješenju spora oko imena