TUZLARIJE - VIJESTI

15.12.2015. u 12:34 Broj citanja: 855
1,6 miliona KM za ˝utopljavanje˝ objekta ˝Gradina˝
Uskoro će početi radovi na utopljavanju najstarijeg objekta "Gradina" u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Tuzlarije


Rezultat je to danas potpisanog Sporazuma o razumijevanju, kojim se reguliraju međusobni odnosi Vlade Tuzlanskog kantona, Federalnog ministarstva prostornog uređenja i JU UKC Tuzla, a s ciljem implementacije mjera enerijske efikasnosti u tuzlanskom kliničkom centru.

Realizacija ovog projekta vrijednog oko 1,6 miliona KM rezultirat će značajnom uštedom u potrošnji energije u budućnosti, a pored toga, objekat "Gradina", u kojem su smještene uglavnom hirurških grane Kliničkog centra, će dobiti potpuno novi i ljepši izgled.

U okviru projekta na objektu će biti zamjenjeno preko 600 vrata i prozora, urađen krov sa termoizolacijom i unapređen sistem regulacije unutrašnje temperature u objektu, te izvedena nova termoizolaciona fasada.

Radovi se finansiraju iz kreditnih sredstava za koji je Bosna i Hercegovina aplicirala kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj za troškove projekta "Energetska efikasnost u Bosni i Hercegovini".

"Ovim se okončava dugotrajna procedura i konkretizuje rekonstrukcija objekta. Međutim, ovo je tek naša prva faza. U narednom periodu nastojat ćemo da u skorijoj budućnosti putem projekata obezijedimo i sredstva za zamjenu svih rasvjetnih tijela u objektu, savremenom i energijski učinkovitijom LED rasvjetom, kao i da izvršimo zamjenu radijatora na kliničkom centru" rekao je direktor UKC-a Nešad Hotić.

Realizacijom ovog projekta Vlada daje dodatnu podršku za stvaranje što boljih uslova za boravak pacijenata na našem kliničkom centru, ali i za rad medicinskog osoblja.

"Vlada je svjesna značaja, uloge i potencijala našeg kliničkog centra i s tim u vezi smo njegovom radu i osavremenjavanju do sada više puta i na različite načine davali podršku. Iz sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja smo za narednu godinu poseban akcenat dali boljem pozicioniranju UKC-a, realizaciji projekta Urgentnog centra, kao i planiranom upošljavanju mladih doktora medicine" rekao je premijer Gutić. Današnji Sporazum potpisali su premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Nešad Hotić.

"Donedavna deklarativna podrška Vlade UKC-u postala je konkretna i današnja aktivnost je pokazatelj koliko se može kad se vizije poklope" rekla je predsjednica Upravnog odbora UKC-a Tuzla Munevera Bećarević.

Rok izvođenja radova je 4 mjeseca od dana uvođenja izvođača radova u posao, a značajno je istaći i da će cjelokupan posao izvršiti kompanije sa područja našeg kantona.

Današnjem potpisivanju prisustvovali su i ministar zdravstva TK Bahrudin Hadžiefendić i pomoćnik direktora UKC-a za pravne poslove Ervin Mujkić.

(tuzlarije.net)               









 



Prva godina Trumpovog mandata
Od istupanja iz Pariškog sporazuma do izazivanja Kim Jong-una
Žive duže, otpornije u ekstremnim uslovima
Potvrđeno: Ženski spol jači je od muškog
Palestinski predsjednik:
Trumpova mirovna ponuda je šamar stoljeća

19.01.2018. u 10:01
Najava 15. redovne sjednice Gradskog vijeća Tuzla

U tematskom dijelu raspravljat će se o problematici aerozagađenja


TuzlarijeDr.med.sci. Aleksandar Vujadinović, predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla, sazvao je petnaestu redovnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Tuzle. Sjednica će se održati u utorak 23.01.2018. godine sa početkom u 10:00 sati, u Sali Bosanskog kulturnog centra.

OPŠIRNIJE


19.01.2018. u 08:23 Broj citanja: 731
U prethodna 24 sata:
Vatrogasci na području TK gasili požar na Kicelju i u Husićima


Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasen jedinice su pored nekoliko tehničkih imale i dvije intervencije na gašenju požara i to na području Grada Tuzle u naselju Kicelj, i području Lukavca, u naselju Husići.

OPŠIRNIJE


19.01.2018. u 07:55 Broj citanja: 432
Poziv na treći epski maraton DJ-a Gorana Emkića



TuzlarijeMipii Rec-Events vas poziva na treći epski maraton, tuzlanskog producenta i DJ-a elektronske muzike Gorana Emkića. Posjetioci ovog, sada već tradicionalnog, muzičkog specijala u Tuzli i ovog puta imaju priliku uživati u 5 sati savršene techno magije te isplesati svaki atom svoje energije.

OPŠIRNIJE


19.01.2018. u 06:10 Broj citanja: 1286
Udruženje kupaca ˝15. Maj˝ - obavještenje:
Najava protesta UG ˝SPO 15. maj˝ Tuzla u petak, 19. januara u 12 sati



TuzlarijeUdruženje kupaca ˝15. Maj˝ obavještava javnost da ponovo organizuje javni protest u petak 19.01.2018. godine. Okupljanje je ispred zgrade SPO "15. maj" (B. Malta) od 12 sati.

OPŠIRNIJE


19.01.2018. u 00:20 Broj citanja: 10048
Dešavanja u Tuzli na današnji dan


TuzlarijeTuzlarije su dugo na netu, gotovo sve što je objavljivano sačuvano je u nekom obliku, stvorene su bogate arhive i tekstova i slika. Podaci iz rubrike "Vijesti iz Tuzle" prikupljaju se u bazi podataka od 2003. godine. Vjerujemo da će mnogim čitaocima biti zanimljivo da pogledaju šta se to u Tuzli dešavalo na današnji dan prethodnih godina.

OPŠIRNIJE


19.01.2018. u 00:07 Broj citanja: 16316
Najnovije vijesti iz svijeta


Tuzlarije

OPŠIRNIJE












OSTALE VIJESTI
Budžet je u srijedu odobrio Predstavnički dom: Dom naroda danas se izjašnjava o budžetu FBiH za 2018.

Zadobio teške tjelesne povrede: Pješaka udario voz na Željezničkoj stanici Podlugovi

Identifikovan posljednji vlasnik "opel astre": Kosovska policija ispitala šest svjedoka

Korak do ispunjenja jednog od najvećih ciljeva u medicini: BBC: Naučnici bliži univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka

Fluktuacije u opskrbi strujom: Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja

Pokušao se ubiti prije nego što je uhapšen: Tinejdžer sjekirom ranio pet školskih drugova i nastavnicu

Osuđena zbog curenja povjerljivih dokumenata: Chelsea Manning ulazi u trku za Senat

Nedaleko od plaže Copacabana: Automobil uletio među pješake, usmrtio bebu

Rekordnih ovosezonskih 17 skokova: Nurkić predvodio Portland do pobjede nad Indianom
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 20 minuta
Znanstvenici rade na mutiranom virusu gripe: "Ovo bi mogao biti korak prema univerzalnom cjepivu"
Objavljeno prije 25 minuta
Istraživanje: 55 posto automobila u prometu do 2030. bit će električno
Objavljeno prije 30 minuta
Bivši agent NSA-e o atentatu na Ivanovića: "Ovo je Balkan, nitko ne očekuje pravdu i istinu"
Objavljeno prije 35 minuta
VIDEO Oluja Friederike u Njemačkoj i Nizozemskoj ostavila kaos, mrtve i milijunsku štetu
Objavljeno prije 2 sata
Papa šokirao Čile: Optužio žrtve pedofilije u crkvi za klevetu
Objavljeno prije 2 sata
UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Autom se zabio u ljude na Copacabani, poginula beba