TUZLARIJE - VIJESTI

18.12.2015. u 21:21 Broj citanja: 2620
Zimski sajam u OŠ ˝Novi Grad˝:
Vrijedno radili i za svoju školu zaradili
U JU OŠ Novi Grad danas je bilo jako živo. Sve je bilo u znaku trgovine. Svi razredi imali su u fiskulturnoj sali svoje prodajni štand. Tačnije organizovan je Zimski prodajni sajam.Svi učenici ove škole su vrijedno radili na prodaji svojeručno izrađenih zanimljivih proizvoda. Našlo se tu kolačića, čestitki, kutijica, slika, igračaka, nakita, zdravih napitaka, pita, ukrasa, skluptura od žice.... ma svega i svačega. Sve to za bazar i pazar srcem pripremili su učenici, nastavnici i roditelji.

Tuzlarije


Aktivnost je bila zamišljena kao jedan od načina da se riješi nabavka klima uređaja u učionicama, a kao jedan od identifikovanih prioriteta u škol. 2015/2016. god. Inicijativa je potekla od nastavnika predmetne nastave, a podržana je na Nastavničkom vijeću i Vijeću roditelja naše škole. Nosilac aktivnosti bili su Razvojni tim škole i Vijeće roditelja. Realizatori su svi vrijedni učenici i nastavnici razredne i predmetne nastave.

- Cilj aktivnosti je unapređenje uslova rada u školi te jačanje partnerstva škole i roditelja. I zato mnogo hvala roditeljima i ostalim najmilijim koji su od srca podržali ovu aktivnost i dali svoj doprinos posjetom i pazarom od srca na dječijem Zimskom sajmu - navode uposlenici JU OŠ "Novi Grad".

- Dragi roditelji, dokazali ste nebrojeno puta do sada da poštujete i podržavate rad vaše djece i njihovih nastavnika, te dobrim dijelom olakšali naš put ka znanju i pomogli da izrastamo u dobre i uspješne ljude. Na tom putu, uprkos silnoj želji učenika i nastavnika, često nailazimo na poteškoće i sretni smo jer znamo da ste tada vi uz nas, ovim riječima svim prisutnim obratio se Eldar, član Vijeća učenika.

Ukupna sredstva koja su učenici prikupili do kraja dana iznose 6.076,45 KM. Sredstva su položena na račun Vijeća roditelja škole.

- Bravo djeco, bravo roditelji i nastavnici. Vrijedno radili i za svoju školu zaradili. Zajedno svi i samo naprijed - poručili su iz JU OŠ "Novi Grad" Tuzla.

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije


S.P.

(tuzlarije.net)               

 Vanredni samit zemalja OIC-a u Istanbulu:
Istočni Jerusalem proglašen glavnim gradom Palestine
Trump pod pritiskom zbog optužbi za seksualno uznemiravanje
Oko 60 senatorica zahtijeva istragu
Istanbul:
Počeo vanredni samit zemalja OIC-a o Jerusalemu

13.12.2017. u 13:48 Broj citanja: 522
Crnogorski raj Fahrudina Radončića

Piše: CIN


Iako novac od prodaje firme „Avaz-roto press“ nije stizao na račune Fahrudina Radončića ni približno ugovorenom otplatnom planu, bilo ga je dovoljno za njegove milionske investicije u luksuzne nekretnine crnogorskog „Porta Montenegra“, kao i dionice Crnogorskog Telekoma.

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 13:11 Broj citanja: 2801
Press konferencija o Javnom dočeku Nove godine:
Tuzlaci Novu godinu dočekuju uz ˝Frajle˝


Tuzlarije
U povodu održavanja javnog dočeka Nove 2018. godine, koji će biti upriličen na Trgu Slobode, u prostorijama Doma mladih danas je održana press konferencija. Već od 16. decembra počinje novogodišnja "Zimska čarolija" sa još bogatijim sadržajima.

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 10:25
Više od 340.000 KM za projekte zaštite okolice


Ovom odlukom dodijeljeno je ukupno 79.567,00 KM za 25 udruženja registrovanih na području Tuzlanskog kantona, kao i udruženja koja su registrovana u skladu sa zakonom na entitetskom ili državnom nivou čija je djelatnost usmjerena na zaštitu i unapređenje okolice, a koja su kandidovala projekte iz oblasti zaštite okolice radi dodjele sredstava.

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 09:40
Balkanski šampionat u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore
Nova Balkanska medalja za Karate klub ˝DO˝ Tuzla


Od 08. do 10.12.2017. godine u Herceg Novom je održan Balkanski šampionat u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore U 21. Na prvenstvu je učestvovalo 785 takmičara iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Kosova, Rumunije, Srbije i Slovenije, Turske.

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 09:40
Povodom jevrejskog praznika svjetlosti - Hanuke:
Čestitka predsjednika Skupštine TK Senada Alića


Tuzlarije
>Svim Jevrejima Tuzlanskog kantona upućujemo čestitke povodom jevrejskog praznika svjetlosti - Hanuke.Iskreno želimo da dane ovog velikog praznika provedu u krugu najmilijih, te da im on donese svako dobro

OPŠIRNIJE


13.12.2017. u 09:31
U povodu praznika Hanuke:
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje javnu čestitku


U povodu praznika Hanuke, Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje javnu čestitku:„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim Jevrejima čestitam praznik svjetlosti i posvećenja. Ovi dani prilika su da svjetlo Hanuke svima donese dobro, radost, zajedništvo i mir".

OPŠIRNIJE

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Potraga još traje: Dva muškarca upala u Miljacku kod Dolac Malte

Aleksandar Vulin u posjeti Sarajevu: Srbija je okrenuta miru i ne određuje politiku druge zemlje

Vojislav Š ešelj nije odgovorio na poziv da preispita svoj stav: Žalbeno vijeće MMKS-a saslušalo usmenu argumentaciju

Nakon 26 godina : Podignuta prijava za napad na Banske dvore

Mnogi su dovedeni do prosjačkog štapa: Pola svjetske populacije nema osnovnu zdravstvenu zaštitu

Roy Moore optužen za seksualno napastovanje tinejdžerica: Trumpov kandidat izgubio izbore u Alabami

Pokušaj u pokretanju koalicionih pregovora: Prvi sastanak Merkel i Schulza

VIDEO: Š ta su ljudi najviše pretraživali tokom ove godine: Kako Google vidi 2017. godinu

Džumhur nakon proglašenja za najboljeg sportistu BiH: "Želim doći do 20 najboljih na svijetu i na megdan Đokoviću"