TUZLARIJE - VIJESTI

22.12.2015. u 14:18 Broj citanja: 487
Ambasador Moore:
Grad Tuzla je odličan primjer saradnje i razvoja
Šef Misije OSCE-a Ambasador Jonathan Moore, danas se, u prostorijama Gradske uprave, u okviru svoje posjete Tuzli, susreo sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem.

Tuzlarije


Nakon sastanka Amasador Moore naveo je da se nalazi u posjeti gradu koji služi kao odličan primjer saradnje, poštovanja ljudskih prava i razvoja.

"Danas sam imao priliku razgovarati sa gradonačelnikom Imamovićem o ekonomskim pitanjima, u Tuzli. Kao što znate, mi se ne bavimo ekonomijom, u našoj misiji, ali jasno je da svaki korak naprijed, u domeni investicija, znači i viši stepen stabilnosti i društvenog razvoja u BiH. Grad Tuzla je odličan primjer pozitivnih, praktičnih koraka u tom području. Tokom moje prethodne posjete Tuzli, posjetio sam mjesne zajednice u kojima je bilo mnogo žrtava usljed prošlogodišnjih poplava i klizišta, i nadam se da ću imati priliku posjetiti ih opet. Danas ću posjetiti i fabriku deterdženata Dita, jer sam ranije razgovarao sa radnicima. Želim saznati, neposredno od njih, o problemima nezaposlenosti. Čuo sam mnogo toga o uspjesima u toj fabrici i posebno mi je drago da ću imati priliku danas razgovarati sa njima. U ovoj regiji postoji dosta pozitivnih priča o poštovanju ljudskih prava i suživotu, a mi smo tu da pružimo podršku, na žalost situacija nije ista svuda u BiH"- izjavio je nakon sastanka, Šef Misije OSCE-a, Ambasador Jonathan Moore.

Gradonačelnik Tuzle je nakon današnjeg susreta izjavio da veliki prijatelj BiH i Tuzle Ambasador Jonathan Moore, dobro poznaje stanje u našoj domovini, te da se u najvećoj mjeri razgovaralo o ekonomiji i problemu nezaposlenosti.

"Razgovarali smo pretežno o ekonomiji, jer je nezaposlenost veliki problem, i jako mi je drago da je posjeta upriličena danas, kada se u tuzlanskoj fabrici Dita, pokreće proizvodnja praškastih deterdženata. Također smo razgovarali i o pravcima razvoja ekonomije u Tuzli, o malim i srednjim preduzećima, inkubatoru Lipnica i o stvaranju uslova za veliku poslovnu koju gradimo oko petlje Šićki brod, o firmama koje rade u domeni elektro industrije i svoje proizvode izvoze na strana tržišta. Amasadora sam upoznao sa uspjesima u proizvodnji hrane, trgovini i turizmu, o tehnološkom parku BIT centar i razvoju te oblasti, gdje je zbrinuto 300 mladih inžinjera IT, riječ je o četvrtoj fazi tog projekta. Najavio sam period komunalne gradnje, u iznosu od oko 15 miliona maraka, što će uposliti veliki broj radnika, malih i srednjih preduzeća" – naveo je u svojoj izjavi za medije gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, nakon sastanka.

(tuzlarije.net - Gradska uprava)               

 Moto festa ˝Teatarske različitosti - vrijednosno dostignuće˝
Raznovrstan repertoar na ovogodišnjem TKT festu
Saudijska Arabija
Žene neće morati da nose crnu abaju?
Irak 15 godina nakon američke invazije
Daleko od obećane zemlje

21.03.2018. u 19:05
˝Putnik vremena˝:
Izložba slika Alise Teletović 29. marta pred publikom u Tuzli


U Ateljeu "Ismet Mujezinović" u Tuzli 29.03. 2018. godine će biti otvorena izložba pod nazivom "Putnik vremena", autorice Alise Teletović. Alisa Teletović, sa svojih 11 godina počinje da slika apstrakne slike i postaje snažni i samonikli talenat, najmlađa umjetnica u tada nam zemlji - Jugoslaviji.

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 17:45 Broj citanja: 579
Servisne informacije
.... i malo tuzlarijaTuzlarijeOsim lažnih dojava imamo i poplavu lažnih vijesti, i to i kod nas i u svijetu. Google je odlučio uložiti preko 300 miliona dolara u borbu protiv te ružne pojave. E pošto su kod nas na Tuzlarijama provjerene vijesti mogli bi da nam prebace bar milion kao nagradu. Zar mi nije super ideja?

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 14:28 Broj citanja: 1200
Svjetski dan poezije u Intermezzu:
˝Bilo bi nam svima bolje, kad bi bilo više volje˝TuzlarijeVlasnici Caffetterije Intermezzo već četvrtu godinu za redom obilježili su Svjetski dan poezije tako što su svojim gostima naplaćivali kafu stihovima, umjesto novcem. Tema je bila "Bolje sutra", ali se i odstupalo od zadate teme pa se pisalo i o ljubavi, prijateljstvu, proljeću, revoluciji i odlasku u Njemačku.

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 13:50 Broj citanja: 1532
“I ja sam vjesnik proljeća” u Tuzli:
Izložbom obilježen Dan osoba s Downovim sindromom


TuzlarijePovodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom, u Bosanskom kulturnom centru Tuzla danas je otvorena izložba fotografija ˝I ja sam vjesnik proljeća˝, autora Mirze Mustafagića, javlja Anadolu Agency (AA). Mustafagić je fotografirao djecu i osobe s Downovim sindromom.

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 10:51 Broj citanja: 974
Iz Biltena MUP-a
Vozačica pod dejstvom alkohola udarila pješaka i udaljila se s mjesta nesreće


Tuzlarije Sinoć u ulici Bosne Srebrene se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali NN vozač koji je upravljao sa pmv. „Alfa Romeo“ i pješak H.M., rođen 1970. godine iz Tuzle, kom prilikom se NN vozač sa vozilom udaljio sa lica mjesta.

OPŠIRNIJE


21.03.2018. u 10:29 Broj citanja: 1140
Odluke donesene na 5. redovnoj sjednici Vlade TK


U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona Tuzla na period najduže 90 dana u sastavu Emina Ramić, predsjednik i članovi Samir Cipurković i Mirela Ibrahimović - Mehanović.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: \'Objektivni razlozi\': Odgođena sutrašnja sjednica Doma naroda, nastavak 17. aprila

Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Podržano povećanje plata za vojnike

Izvještaj EBRD-a prezentovan u Sarajevu: Stopa rasta u BiH tri posto

Ivanić za Tanjug: \'Izetbegović će biti još tvrđi po pitanju granice sa Srbijom\'

VIDEO: Posjetili pravoslavni hram: \'Noćni vukovi\' stigli u Banju Luku

Zbog bacanja suzavca policija privela sedam poslanika: Skupština Kosova usvojila demarkaciju granice s Crnom Gorom

Uhapšen u jugozapadnoj Njemačkoj: Trener plivanja osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčica

VIDEO: Organizatori očekuju da će oboriti \'Guinessov rekord\': U Zenici manifestacija \'Š arene čarape\' sa 1.589 učesnika

Obećao da će Facebook uvesti velike promjene: Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima

Uoči prijateljske utakmice s Bugarskom: Reprezentativci BiH trenirali u Razgradu