TUZLARIJE - VIJESTI

22.12.2015. u 17:38 Broj citanja: 701
U Diti ponovno fakat miriše bijelo
Tuzlarije


Tuzlanska fabrika deterdženata "Dita" danas je počela proizvodnju praškastih deterdženata. Tim povodom u prostorijama Fabrike upriličen je prijem kojem je osim predstavnika OSCE-a i svih vodećih trgovačkih lanaca prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić. Premijer Gutić je stečajnom upravniku Hajrudinu Kunaliću, i svim uposlenicima Dita-e čestitao na novom poslovnom poduhvatu koji su ostvarili.

Tuzlarije


Trgovački lanac "Bingo", koji je od prvih dana strateški partner u procesu "oživljavanja" ovog nekadašnjeg tuzlanskog giganta je finansirao prvih 140 tona sirovine za proizvodnju deterdženta Arix Tenzo, a prve kutije deterdženta na policama ovog trgovačkog lanca moći će se naći već u četvrtak.

"Posebnu zahvalnost upućujem Senadu Džambiću, vlasniku i Upravi najvećeg trgovinskog lanca u BiH "Bingo" bez čije podrške sigurno ne bi smo bili svjedoci ove priče o bosanskohercegovačkom privrednom "Feniksu".

Podsjećamo, Vlada je u saradnji sa Elektroprivredom Bosne i Hercegovine u proteklim mjesecima radila na ponovnoj izgradnji parovoda od Termoelektrane Tuzla do proizvodnog pogona Dita-e, i na taj način stvarala preduslove da se u ovoj fabrici ponovno započne proizvodnja praškastih deterdženata.

"Drago mi je vidjeti da fabrika deterdženata "Dita" danas ponovno pokreće svoj program praškastih deterdženata i time za samo 9 mjeseci rada nakon pokretanja stečaja zaokružuje svoju paletu proizvoda" rekao je premijer Gutić, istakao očekivanje da će građani Tuzlanskog kanton i Bosne i Hercegovine prepoznati i izabrati "Arix" sa polica u trgovinskim objektima. "Svojim tečnim deterdženatima Dita je potvrdila svoj kvalitet i ubijeđen sam u kvalitet njihovih praškastih proizvoda" dodao je premijer Gutić.

Tuzlarije


Podsjećamo, radi se o deterdžentu koji je svojedobno reklamirao Branko Đurić – Đuro, prepoznatljivim sloganom "Fakat miriše bijelo".

Danas je također podcrtano da je Dita najbolji dokaz da stečaj nije nužno i kraj.

"Ovo je dokaz da dobar izbor stečajnog upravnika i kvalitetno vođenje stečajnog postupka, za rezultat može imati i preporod fabrike i njeno podizanje iz pepela.
Također, želim da podcrtam, da je naš ekonomski patriotizam, izbor domaćih, umjesto uvoznih proizvoda, naš najjači adut u borbi za naše fabrike, i nova radna mjesta.
Bez toga rad i zalaganje bilo koje Vlade i bilo kakva podrška privredi je uzaludna" rekao je premijer Gutić.

Tuzlarije


Nakon posjete fabrici deterdženata Dita premier Tuzlanskog kantona danas je nastavio u prostorijama jednog od objekata trgovinskog lanca Bingo, gdje je u saradnji sa Pekarom Ljubače predstavljena postojeća paleta proizvoda i nova ambalaža brašna ovog domaćeg proizvođača.

(tuzlarije.net - Odjeljenje za informisanje Vlade TK)               

 Duga 51 kilometar
Japanci otkrili veliku pećinu na Mjesecu
Svako peto dijete među njima ˝akutno pothranjeno˝
Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima
Rastu tenzije s obje strane
Katalonija počinje put u nepoznato

20.10.2017. u 18:19 Broj citanja: 1674
Na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla:
Uspješno izvedena replantacija šake


TuzlarijeNa Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKC Tuzla od 2011. godine rade se replantacije šake, i do sada ih je, prema riječima doc. dr. Mufida Burgića, spec.plastične hirurgije, urađeno dvadeset dvije, od čega je bilo dvadeset replantacija prstiju i dvije replantacije kompletne šake.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 17:30
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


Jabuku pojela, hljeb jela, tako da sam danas sa "manifestaci jama" mirna, a inače volim sve pekarske proizvode. Od onih sam koji uz sve jedu hljeb. Stranci bi vjerovatno u mene prstom pokazivali. Jedino mi uz pitu ne treba. A bio bi fazon da malo s burekom i hljeb jedem. I drugi su slični jer da nisu ne bi bilo toliko pekara u gradu.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 16:15
Iz Biltena MUP-a
Tri osobe lišene slobode, zaplijenjeno 16 kilograma cannabisa i dva pištolja


Postupajući po Naredbama Kantonalnog suda Tuzla službenici Sektora kriminalističke policije MUP –a TK-a Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u saradnji sa policijskim službenicima Sektora krim. policije PU Bijeljina, danas u izvršili pretrese na četiri lokacije

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 16:11 Broj citanja: 572
˝UG 15. Maj˝ - obavještenje:
Hitan sastanak kupaca stanova, poslovnih prostora i garaža u SPO ˝15. Maj˝ u TuzliTuzlarijePozivamo sve kupce stanova, poslovnih prostora i garaža u SPO ˝15. Maj˝ u Tuzli da se odazovu sastanku koji će se održati u centru "Dramar" u Tuzli 24.10.2017. godine (utorak) u 17 sati.

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 15:40
Čekajući zakonodavce:
Dijalizirani pacijenti u znak protesta najavili mirno okupljanje


Zbog neusvajanja izmjena Zakona o transplantaciji organa/tkiva u FBiH, dijalizirani i transplantirani bolesnici u Federaciji, krajem mjeseca izlaze na proteste. Za 25. oktobar najavljena su okupljanja u Kantonu Sarajevo (KS), Zeničko-dobojskom (ZDK), Hercegovačko-neretvanskom (HNK), te u Tuzlanskom kantonu (TK).

OPŠIRNIJE


20.10.2017. u 14:11 Broj citanja: 716
Svjetski dan jabuke sa prvačićima OŠ “Pazar” TuzlaTuzlarijeUčenici Osnovne škole“ Pazar“ su danas na prigodan način obilježili Svjetski dan jabuke s ciljem promovisanja njenih zdravstvenih kvaliteta. U obilježavanju ovog dana učešće su uzeli i mali prvaci I2 razreda zajedno sa svojom učiteljicom Amirom Ćosić.

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Opoziciji ne trebaju ničiji milioni, već samo narod RS: Mektić: Imamo dokaze o saradnji Dodika i Soroševih organizacija

VIDEO: Konaković - \'Sredstva uložiti u kapitalne projekte\': Budžet KS-a za 2017. godinu povećan za 37 miliona KM

VIDEO: Očekuje se smanjenje redukcija u Sarajevu: Potpisan sporazum o isporuci vode KS-u sa izvorišta Tilava

Na pitanja istražitelja nije želio odgovarati: Ante Todorić tvrdi da nije kriv

Novinari izvještavaju o raketnoj i artiljerijskoj paljbi: Žestok okršaj iračkih i kurdskih snaga u Kirkuku

Situacija je najteža u Bangladešu i Somaliji: Globalno zagađenje dovodi se u vezu sa 9 miliona smrtnih slučajeva

Svako peto dijete među njima "akutno pothranjeno": Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima

Fotografije megapopularne serije snimljene iza scene: The Laughing Dead

Savladao 88. igrača svijeta Italijana Andreasa Seppija sa 2:1: Džumhur u polufinalu ATP turnira u Moskvi
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 45 minuta
Muškarac u Kanadi oslobođen optužbe za silovanje supruge jer "nije znao da je to zločin"
Objavljeno prije sat vremena
Stručnjaci spremaju susret Cerara i Plenkovića
Objavljeno prije sat vremena
Muškarac u shopping centru u Poljskoj nožem napao ljude, jedna osoba mrtva, sedam ozlijeđenih
Objavljeno prije sat vremena
Sjeverna Koreja tvrdi da im je posjedovanje nuklearnog oružja "pitanje života i smrti"
Objavljeno prije 2 sata
Najmanje 30 mrtvih u bombaškom napadu u Kabulu, ISIS preuzeo odgovornost
Objavljeno prije 2 sata
Njemačka sljedeće godine smanjuje uplate mirovinskih doprinosa za više od milijardu eura