TUZLARIJE - VIJESTI

26.12.2015. u 16:27 Broj citanja: 1527
Uspješna godina za Biciklistički klub ˝Zmaj od Bosne˝
Sa današnjim danom, 26.12.2015.godine, BK Zmaj od Bosne zaokružio je 22 godine postojanja i aktivnog djelovanja na sportskoj sceni Bosne i Hercegovine kao i regiona.

Tuzlarije


- Tokom proteklih godina dokazali smo svoj kvalitet a valorizovali su ga i drugi tako što smo nosili titulu najboljeg biciklističkog kluba u BiH, najboljeg sportskog kolektiva u gradu Tuzli, nebrojenih pojedinačnih i klupskih naslova, titulom najtrofejnijeg bh. bicikliste svih vremena za aktivnog biciklistu kluba... Takođe smo doveli jedno međunarodno biciklističko takmičenje Dunavski kup u BiH - navode iz ovog Kluba.

I u godini koja je na izmaku, u protekloj sezoni ostvareni su odlični rezultate: u okviru Premijer lige BiH, u konkurenciji preko 20 klubova, BK Zmaj od Bosne zauzeo je u ekipnom poretku drugo mjesto. Što se tiče medalja osvojenih u ovoj godini, BK Zmaj od Bosne se okitio sa njih 33, od toga 23 na domaćoj i 10 na međunarodnoj sceni. Na domaćoj sceni pripalo im je 6 zlatnih, 6 srebrenih i 11 bronzanih medalja, dok su na inostranim takmičenjima osvojili 5 zlatnih, 4 srebrene i 1 bronzanu medalju. Od inostranih takmičenja izdvojili bi Dunavski kup, na kome su ´Zmajevi´ zauzeli 6.mjesto u ekipnom poretku među 56 kluba, te Svjetsko prvenstvo u Tirolu, gdje je tradicionalno već, učestvovao Hajrudin Trle sa osvojenim 11.mjestom u brdskoj i 14. u drumskoj trci, a ove godine u Tirolu mu se priključio još jedan ´Zmaj´, Dali Zec.

Bogatstvo ovog Kluba ogleda se i u činjenici da su uistinu pravi internacionalni klub, čije su boje nosili mnogi uspješni biciklisti kako iz BiH, tako i zemalja regiona ali i širom Evrope.

- Ovom priliom bi se zahvalili svima koji su časno branili boje ´Zmajeva´ u ovoj godini, među kojima su Niels Macquoy (Belgija), Harry Kutzner (Njemačka), Dali Zec (Austrija), Ivica Čiček (Austrija), Haris Bihorac (Austrija), Željko Krasulja (Hrvatska), Željimir Korolija (Hrvatska), Miloš Radičević (Srbija), Sejo Mujačević (Švedska) - dodaju iz BK "Zmaj od Bosne".

Među onima koji ispred BiH brane boje ´Zmajeva´ su Dragiša Jović (Bijeljina), Miroslav Lakić (Bijeljina), Dragoslav Radovanović (Ugljevik), Mladen Stevanović (Ugljevik), Ljiljan Mijatović (Ugljevik), Siniša Mišić (Milići), Igor Andžić (Lopare), Hamdo Halilović (Doboj), te biciklisti iz Tuzle Mensur Ćorić, Damir Mehikić, Nijaz Pandur, Huso Salihović, Mustafa Husanović, Amir Baručić, Almir Mehibić, Husejn Selimović, Haris Numanović, Edis Beganović.

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije


BK Zmaj od Bosne Tuzla je i ovu sportsku godinu zabilježio uspješnom zahvaljujući i Upravnom odboru Kluba, predsjedniku Nedžadu Ašćeriću, šefu stručnog štaba Trle Hajrudinu, sportskom direktoru Trle Lejli, tehničkom direktoru Sadiki Murić, treneru Zonić Mirzi, kao i ostalim članovima UO Kasumović Ahmetu, Hrustić Džemalu, Krdžalić Goranu, Trle Nazmiji, Mehikić Damiru, Radovanović Dragoslavu, Pandur Nijazu.

IZ BK "Zmaj od Bosne" naglašavaju i kako je biciklizam u svakom smislu izuzetno zahtjevan sport, te kako je finansijska podrška više nego neophodna, a u prevazilaženju osnovnih zahtjeva i omogućavanju klubu da se takmiči a tako i postiže rezultate kakvi jesu. Zbog podrške radu i djelovanju velike zasluge imaju Umel Dalekovodmotaža doo Tuzla, Ministarstvo nauke, kulture i sporta TK, Grad Tuzla,MUP TK, BH Telecom, VGT osiguranje, Off-set doo Tuzla, Fondacija tuzlanske zajednice, Agora centar Simin Han, Cafe bar Sidney i Kulturna zajednica Stara Majevica.

- Sa željom da naredna godina (i sportska i uopšte) bude perspektivnija i donese mogućnosti za napredak i uspjeh, želimo se još jednom zahvaliti svim biciklistima koji su u proteklu 21 godinu nosili dres BK Zmaj od Bosne i ponosno nas predstavljali, kao i sponzorima koji su nam pomogli da opstanemo do danas i u Tuzlu donesemo mnoga neprocjenjiva priznanja. Takođe želimo se zahvaliti i medijima koji su pratili naš rad i ostvarene rezultate i sve to prenosili široj javnosti kako bi ih upoznali sa dokazanim sportskim vrijednostima. Također, želimo vam sve najbolje u nastupajućoj 2016. godini, sa nadom i željom da će nam svima donijeti bolje vrijeme i nove mogućnosti - stoji na kraju saopštenja BK "Zmaj od Bosne".

(tuzlarije.net)               

 Zbog bahatog ponašanja italijanske porodice
Putovanje Južnim Pacifikom pretvoreno u ˝krstarenje iz pakla˝
Nestao s radara na pola puta od Teherana ka Jasudžu
U Iranu se srušio avion sa 60 putnika
Susret registrovan 10:0 za Švicarsku
Odlukom EHF-a rukometaši BiH bez nastupa u baražu

18.02.2018. u 16:40 Broj citanja: 1058
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija


TuzlarijeKažu da nikome nije više stalo da bude član Predsjedništva BiH od Fahrudina Radončića i da će sve uraditi da uspije. To bi mu bila kruna svega. E kako će sad ići, koliko on utiče na situaciju u SDA, narod prati kao da sapunicu gleda. Apsurdno je da je narodu sada jedan od najdražih političara ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je član SDS-a. U SDS-u je bio u ratu, sam pričao gdje se borio, gdje je pucao.

OPŠIRNIJE


18.02.2018. u 16:35 Broj citanja: 633
Samostalne izložbe nagrađenih autora 21. Selektivne izložbe članova ULU TK


TuzlarijeNa Selektivnoj izložbi članova Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona, održanoj u novembru 2017. godine, nagrade su osvojili: za slikarstvo Zehrina Karić i Zoran Kovačević, te za instalaciju Husref Bato Mulaosmanović. Nagrada je samostalna izložbu u prostorijama Bosanskog kulturnog centra Tuzla.

OPŠIRNIJE


18.02.2018. u 16:17 Broj citanja: 5682
Dopredsjednik SDA Safet Softić u razgovoru za ˝Slobodnu Bosnu˝:
˝Bilo je krajnje vrijeme da lokalnim kabadahijama kažemo DOSTA˝


TuzlarijeO razlozima zbog kojih je smijenjen Mirsad Kukić i reperkusijama te smjene na odnose u Stranci i vlasti TK, novinari Slobodne Bosne razgovarali su sa dopredsjednikom SDA Safetom Softićem, koji inače dolazi iz Tuzlanskog kantona i upoznat je s lokalnim političkim prilikama.

OPŠIRNIJE


18.02.2018. u 16:01 Broj citanja: 2261
Saopštenje SDA:
˝Smjena Vlade TK izvršena je protivno stavovima i odlukama organa stranke˝


TuzlarijeSmjena Vlade Tuzlanskog kantona na čelu s premijerom Begom Gutićem izvršena je protivno stavovima i odlukama organa SDA. Smjenu su po diktatu Mirsada Kukića proveli odmetnuti zastupnici SDA zajedno sa zastupnicima SBB, kršeći Ustav Tuzlanskog kantona i Poslovnik o radu Skupštine Tuzlanskog kantona.

OPŠIRNIJE


18.02.2018. u 15:45 Broj citanja: 3149
Glumio u Tanovićevoj ˝Epizodi u životu berača željeza˝:
Preminuo Nazif Mujić, dobitnik Srebrenog medvjeda


Nazif Mujić iz Lukavca, koji je na Međunarod nom filmskom festivalu u Berlinu 2013. godine dobio nagradu Srebreni medvjed za ulogu u filmu Danisa Tanovića "Epizoda u životu berača željeza", jutros je preminuo. Dženaza i ukop bit će obavljeni na Romskom mezarju u Svatovcu, u općini Lukavac.

OPŠIRNIJE


18.02.2018. u 15:21 Broj citanja: 1026
Danas u Vukosavcima
Obilježeno 76 godina mučkog četničkog zločina


U organizacija SANBOR-a TK, danas je u Vukosavcima obilježeno 76 godina mučkog četničkog zločina i likvidacije Štaba Majevičkog partizanskog odreda. Cilj komemorativnog skupa je podsjećanje na značajan događaj iz razvoja narodnooslobodilačkog pokreta na Majevici i na području historijske Tuzlanske oblasti. 20. februara 1942. godine, braneći čast, slobodu i bratstvo naših naroda

OPŠIRNIJE
OSTALE VIJESTI
Nema preživjelih na letu Teheran - Yasuj: Srušio se avion sa 65 osoba na jugu Irana

VIDEO: Dodik, Cvijanović i Lukač u Zalužanima: U Centru za obuku policije RS-a nema ni ruskih ni američkih raketa

Saopćenje iz SDA: \'Smjena Vlade TK-a protivno stavovima i odlukama organa stranke\'

VIDEO: Sesija Kruga 99: Reformski procesi u BiH isuviše spori

VIDEO: Lokalni integrisani razvoj: UNDP-ov projekt za bolji standard ranjivih kategorija stanovništva

VIDEO: Na konferenciju u Minhen donio dio oborenog drona: Netanyahu: Reagovat ćemo i protiv Teherana ako bude neophodno

Glumio u Tanovićevoj \'Epizodi u životu berača željeza\': Preminuo Nazif Mujić, dobitnik Srebrenog medvjeda

Invaliditet nije prepreka do vrhunskih sportskih rezultata: Nermin Memić ohrabruje i druge da ne odustanu

Bh. skijaš Emir Lokmić bez plasmana: Hirscher pobjednik olimpijskog veleslaloma

Posljednji susret 19. kola Premijer lige BiH: Š iroki Brijeg nakon preokreta savladao Sarajevo