TUZLARIJE - VIJESTI

26.12.2015. u 16:27 Broj citanja: 2024
Uspješna godina za Biciklistički klub ˝Zmaj od Bosne˝
Sa današnjim danom, 26.12.2015.godine, BK Zmaj od Bosne zaokružio je 22 godine postojanja i aktivnog djelovanja na sportskoj sceni Bosne i Hercegovine kao i regiona.

Tuzlarije


- Tokom proteklih godina dokazali smo svoj kvalitet a valorizovali su ga i drugi tako što smo nosili titulu najboljeg biciklističkog kluba u BiH, najboljeg sportskog kolektiva u gradu Tuzli, nebrojenih pojedinačnih i klupskih naslova, titulom najtrofejnijeg bh. bicikliste svih vremena za aktivnog biciklistu kluba... Takođe smo doveli jedno međunarodno biciklističko takmičenje Dunavski kup u BiH - navode iz ovog Kluba.

I u godini koja je na izmaku, u protekloj sezoni ostvareni su odlični rezultate: u okviru Premijer lige BiH, u konkurenciji preko 20 klubova, BK Zmaj od Bosne zauzeo je u ekipnom poretku drugo mjesto. Što se tiče medalja osvojenih u ovoj godini, BK Zmaj od Bosne se okitio sa njih 33, od toga 23 na domaćoj i 10 na međunarodnoj sceni. Na domaćoj sceni pripalo im je 6 zlatnih, 6 srebrenih i 11 bronzanih medalja, dok su na inostranim takmičenjima osvojili 5 zlatnih, 4 srebrene i 1 bronzanu medalju. Od inostranih takmičenja izdvojili bi Dunavski kup, na kome su ´Zmajevi´ zauzeli 6.mjesto u ekipnom poretku među 56 kluba, te Svjetsko prvenstvo u Tirolu, gdje je tradicionalno već, učestvovao Hajrudin Trle sa osvojenim 11.mjestom u brdskoj i 14. u drumskoj trci, a ove godine u Tirolu mu se priključio još jedan ´Zmaj´, Dali Zec.

Bogatstvo ovog Kluba ogleda se i u činjenici da su uistinu pravi internacionalni klub, čije su boje nosili mnogi uspješni biciklisti kako iz BiH, tako i zemalja regiona ali i širom Evrope.

- Ovom priliom bi se zahvalili svima koji su časno branili boje ´Zmajeva´ u ovoj godini, među kojima su Niels Macquoy (Belgija), Harry Kutzner (Njemačka), Dali Zec (Austrija), Ivica Čiček (Austrija), Haris Bihorac (Austrija), Željko Krasulja (Hrvatska), Željimir Korolija (Hrvatska), Miloš Radičević (Srbija), Sejo Mujačević (Švedska) - dodaju iz BK "Zmaj od Bosne".

Među onima koji ispred BiH brane boje ´Zmajeva´ su Dragiša Jović (Bijeljina), Miroslav Lakić (Bijeljina), Dragoslav Radovanović (Ugljevik), Mladen Stevanović (Ugljevik), Ljiljan Mijatović (Ugljevik), Siniša Mišić (Milići), Igor Andžić (Lopare), Hamdo Halilović (Doboj), te biciklisti iz Tuzle Mensur Ćorić, Damir Mehikić, Nijaz Pandur, Huso Salihović, Mustafa Husanović, Amir Baručić, Almir Mehibić, Husejn Selimović, Haris Numanović, Edis Beganović.

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije


BK Zmaj od Bosne Tuzla je i ovu sportsku godinu zabilježio uspješnom zahvaljujući i Upravnom odboru Kluba, predsjedniku Nedžadu Ašćeriću, šefu stručnog štaba Trle Hajrudinu, sportskom direktoru Trle Lejli, tehničkom direktoru Sadiki Murić, treneru Zonić Mirzi, kao i ostalim članovima UO Kasumović Ahmetu, Hrustić Džemalu, Krdžalić Goranu, Trle Nazmiji, Mehikić Damiru, Radovanović Dragoslavu, Pandur Nijazu.

IZ BK "Zmaj od Bosne" naglašavaju i kako je biciklizam u svakom smislu izuzetno zahtjevan sport, te kako je finansijska podrška više nego neophodna, a u prevazilaženju osnovnih zahtjeva i omogućavanju klubu da se takmiči a tako i postiže rezultate kakvi jesu. Zbog podrške radu i djelovanju velike zasluge imaju Umel Dalekovodmotaža doo Tuzla, Ministarstvo nauke, kulture i sporta TK, Grad Tuzla,MUP TK, BH Telecom, VGT osiguranje, Off-set doo Tuzla, Fondacija tuzlanske zajednice, Agora centar Simin Han, Cafe bar Sidney i Kulturna zajednica Stara Majevica.

- Sa željom da naredna godina (i sportska i uopšte) bude perspektivnija i donese mogućnosti za napredak i uspjeh, želimo se još jednom zahvaliti svim biciklistima koji su u proteklu 21 godinu nosili dres BK Zmaj od Bosne i ponosno nas predstavljali, kao i sponzorima koji su nam pomogli da opstanemo do danas i u Tuzlu donesemo mnoga neprocjenjiva priznanja. Takođe želimo se zahvaliti i medijima koji su pratili naš rad i ostvarene rezultate i sve to prenosili široj javnosti kako bi ih upoznali sa dokazanim sportskim vrijednostima. Također, želimo vam sve najbolje u nastupajućoj 2016. godini, sa nadom i željom da će nam svima donijeti bolje vrijeme i nove mogućnosti - stoji na kraju saopštenja BK "Zmaj od Bosne".

(tuzlarije.net)               









 



Stockholmski institut za istraživanje mira
Cijeli svijet se brutalno naoružava
Ovo bi moglo promijeniti tok rata
Amerika izglasala pomoć Ukrajini
Odgovor na povijesni napad Irana
Izraelci napali iranski Isfahan. Tamo su nuklearna postrojenja

25.04.2024. u 19:58 Broj citanja: 325
Klinika za bolesti uha, grla, nosa i hirurgiju
70 godina otorinolaringologije u Tuzli



Klinika za bolesti uha, grla, nosa i hirurgiju glave i vrata JZU UKC Tuzla obilježava 70 godina otorino laringologije u Tuzli. Svečana ceremonija će biti upriličena u petak, 26. aprila 2024. godine, u hotelu Mellain sa početkom u 13:00 sati.

OPŠIRNIJE


25.04.2024. u 19:50
MUP TK:
Oduzeto oko 9 kg droge, jednom licu oduzeta sloboda


Izvršenim pretresanjem pmv BMW X5, kojeg koristi lice A.H. (1988) iz Živinica, a koje je izvršeno po naredbi za pretresanje Općinskog suda u Lukavcu, u vozilu su pronađeni i privremeno oduzeti: mobilni telefon marke Iphone, novac u različitim valutama i apoenima u iznosu 100 Eura i 720 KM, 9 (devet) većih pakovanja od pvc folije

OPŠIRNIJE


25.04.2024. u 17:20 Broj citanja: 500
Servisne informacije
... i malo tuzlarija


Ali idemo mi na ljepše teme, moj dragi, mlijekom poliveni laptop, proradio je. Proveo je noć u riži, paljenje je bilo napeto, taman kao prvo spuštanje na Mjesec, malo zasta, i na kraju se upali. Baš sam zadovoljna, posebno što sam sve sama radila, čak sam ga i otvorila i obrisala tragove mlijeka. "Zapratite" me za više savjeta

OPŠIRNIJE


25.04.2024. u 15:07
Objavljen Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja


TuzlarijeGrad Tuzla je putem Službe za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu objavio Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja. Javni poziv je otvoren do 17. maja 2024. godine, a informativna radionica za sve zainteresovane aplikante bit će održana 7.maja 2024. godine

OPŠIRNIJE


25.04.2024. u 14:12
U nedelju 28. aprila:
Poziv na akciju čišćenja i druženje na obali jezera Modrac


U cilju obilježavanja 22. aprila, Dana planete Zemlje, Sportsko ribolovno društvo Tuzla i Grad Tuzla vas pozivaju da se pridružite u organizovanoj proljetnoj akciji čišćenja obale jezera Modrac koja će se održati u nedelju, 28. aprila 2024. godine, s početkom u 9.00 sati.

OPŠIRNIJE


25.04.2024. u 14:11
Gimnazija ˝Meša Selimović˝ Tuzla obilježava 125 godina postojanja



Dana 26.04.2024. godine, Gimnazija "Meša Selimović" Tuzla obilježava 125 godina postojanja. Tom prigodom smo pripremili bogat program za sve prijatelje naše škole. U prilogu se nalazi program manifestacije, a kao centralni dio ističemo predstavljanje murala "Mirza Delibašić-Kinđe".

OPŠIRNIJE










OSTALE VIJESTI
U rezervatu kod Manchestera pronađen torzo, uhićena dvojica muškaraca
SAD u blizini Gaze gradi privremenu luku za slanje humanitarne pomoći
Masovni proboj Rusa, ukrajinska brigada se raspala. Prijeti kolaps cijele linije
VIDEO Velike poplave u Tanzaniji. Poginulo 155 ljudi
Ukrajinski ministar ponudio ostavku, optužen je za korupciju
Detalji brutalnog ubojstva Hrvata u Irskoj. Prijatelj opisao napad, uhićena trojica
Održana komemoracija za humanitarne radnike ubijene u Gazi
Danci: Švicarska firma iz optužnice protiv Mamića prebacivala milijune Bellabeatu
Britanska tvrtka tuži Pfizer i BioNTech: Ukrali su našu tehnologiju za covid cjepiva
Val nasilja na Haitiju, tisuće mrtvih. Premijer podnio ostavku
Dodik neće prihvatiti rezoluciju o Srebrenici. Tvrdi: Sve napisano je laž
Rusija: Premještamo sustave Iskander na granicu s Finskom. General NATO-a: Apsurdno
Djevojka (19) u Ukrajini pokušala prodati svog sina (2), tražila 23.500 eura
Europa, Afrika i Južna Amerika traže veće poreze za superbogate
Cijene nafte ostale iznad 88 dolara
Lukašenko: Oporba i NATO planiraju napad na Bjelorusiju, treba nam nuklearno oružje
SAD i 17 zemalja poručili Hamasu: Oslobodite taoce, to može riješiti krizu u Gazi
Državni odvjetnik traži prekid istrage protiv supruge španjolskog premijera
Ruski prihod od nafte i plina se gotovo udvostručio
Liječnici strahuju da je bolest "zombi jelena" prešla na ljude. U SAD-u umrli lovci







SVASTARIJE

Macron: Naša Europa mogla bi umrijeti

Revolucija iz Koreje. Imaju bateriju koja se napuni za nekoliko sekundi

Ovo je nova Miss Buenos Airesa. Ima 60 godina

Sud BiH odredio pritvor za samo tri od 23 uhapšene osobe. Policijski šefovi na slobodi

Hamas objavio snimku taoca otetog prije više od 200 dana. Nedostaje mu dio ruke

VIDEO Više od 100 kitova nasukalo se na australskoj obali, neki su već uginuli

Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima

FOTO Stigle nove ratne karte, proboj Rusa na istoku. ˝˝Pandorina kutija je otvorena˝

Srušen svjetski rekord u skijaškim skokovima. Pogledajte let od 291 metra

Ekstremne vrućine na Filipinima. ˝Ne može se disati˝





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi