TUZLARIJE - VIJESTI

29.12.2015. u 14:16 Broj citanja: 920
Kampus Univerziteta u Tuzli priključen na sistem daljinskog zagrijavanja

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i rektor Univerziteta u Tuzli Enver Halilović svečano su danas pustili u pogon podstanicu koja Kampus Univerziteta veže na sistem daljinskog zagrijavanja. Ukupna vrijednost projekta koji je obuhvatao vrelovodni priključak, toplinsku podstanicu i dio toplovodne mreže je oko pola miliona KM, a sredstva je obezbijedila Vlada Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Ovaj kapitalni projekat, jedan je od najznačajnijih investicijskih projekata u objekte Univerziteta u Tuzli. Univerzitet je već ranije iz vlastitih sredstava već radio na postepenoj adaptaciji objekata u Kampusu, ali za ovako značajan i vrijedan projekat neophodna je bila podrška Vlade.

Tuzlarije


"Ovo je jasan pokazatelj onima koji su Kampus Univerziteta dovodili u pitanje. Kampusa će biti i to je jedno od naših strateških opredjeljenja" rekao je ovom prilikom premijer Gutić.

Današnjim okončanjem radova Univerzitet je dobio preduslov za dalje širenje prostornih kapaciteta u Kampusu. Time se istovremeno podiže studentski standard i uslovi studiranja na Univerzitetu u Tuzli, ali i otklanjaju potencijalno kritične tačke, koje su konstatovane prilikom akreditacije Univerziteta. Na kraju ali i veoma važno, realizacijom ovog projekta Univerzitet će ostvariti značajne finansijske uštede, koje u narednom periodu mogu biti usmjerene u dalje investicijske projekte u Kampusu.

Tuzlarije


"Iako se prilikom potpisivanja Sporazuma o implementaciji projekta "Toplifikacija dijela kompleksa Kampusa – Univerziteta u Tuzli – priključenje na sistem daljinskog grijanja Grada Tuzle" i Ugovora o izvođenju radova i praktičnoj realizaciji pomenutog sporazuma, ovaj projekat činio jednostavnim, uvjeravam Vas da iza ovog projekta stoji ogroman rad koji je Vlada Tuzlanskog kantona uložila da bi smo danas bili ovdje", rekao je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i dodao da ovo nije kraj, "Kantonalna vlada je svjesna značaja Univerziteta u Tuzli i već u narednoj godini kapitalne investicije na Univerzitetu ćemo nastaviti novim projektima vrijednim 600.000 KM, koliko smo za ovu namjenu planirali u Budžetu TK za 2016. godinu. Tu prije svega mislim na obnovu i adaptaciju jednog objekta, čijem ćemo svečanom otvorenju, nadam se prisustvovati u ovo vrijeme iduće godine"


(tuzlarije.net - Odjeljene za informisanje Vlade TK)               

 FOTO Prelijepa Bosanka postala Miss Australije
Zatucani pojedinci je napali: ˝Oduzmite joj krunu˝
Možda ima i luđih penala ali je jedno sigurno:
Golman će ovaj penal doživotno pamtiti
Svakakvih budala dunjalukom hoda:
VIDEO Muškarac u Hong Kongu gurnuo ženu na prugu

23.10.2017. u 23:38
Promovisana knjiga Elvise Kovačević:
Praktični savjeti kako promijeniti svoj život i učiniti ga boljim


TuzlarijeU Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra večerasje upriličena promocija knjige "Spoznaja – 19 jednostavnih koraka da postignete svaki svoj cilj" američko-bosanske autorice Elvise Kovačević. O knjizi su govorili novinar i književnik Mehmed Pargan, kao i sama autorica.

OPŠIRNIJE


23.10.2017. u 20:16 Broj citanja: 496
Klub vodenih sportova ˝Sprint˝ Tuzla obilježio prvu godišnjicu


TuzlarijeKlub vodenih sportova "Sprint" Tuzla večeras je na bazenu u Hotelu Tuzla obilježio prvu godišnjicu postojanja i rada. Za kratak period djeca, roditelji i treneri u klubu su postigli mnogo, kazao je za Tuzlarije Sejbin Brašnjić, trener u Klubu.

OPŠIRNIJE


23.10.2017. u 19:59 Broj citanja: 2767
Provaljeno u arhiv Općinskog suda Tuzla


Nekoliko nepoznatih osoba provalilo je u arhiv Općinskog suda Tuzla i ukralo predmete privremeno deponovani u bivšoj zgradi Doma armije u Tuzli koja je napuštena. Nezvanično, nepoznati pljačkaši ukrali su oko dvije hiljade sudskih predmeta iz komunalne oblasti i prodali firmi koja se bavi reciklažom papira. Tužilaštvo Tuzlanskog kantona vodi istragu koja bi trebala da odgovori na pitanje kako tako važna dokumentacija nije bila zaštićena.

OPŠIRNIJE


23.10.2017. u 19:37 Broj citanja: 326
Poziv:
Upis u Školu ritmičke gimnastike


Gimnastički klub Tuzla na incijativu roditelja i djece odlučio se da pokrene nove aktivnsti u klubu. Naime, radi se o ritmičkoj gimnastici isključivo za curice. Pozivamo sve zainteresovane djevojčice, uzrasta četiri godine i starije, da nam se pridruže i upoznaju ovaj predivan sport, koji razvija osjećaj za ritam, muzikalnost, utječe na lijepo i pravilno držanje tijela

OPŠIRNIJE


23.10.2017. u 19:31
Zamjenik šefa Delegacije EU posjetio ˝Vive Žene˝:
Promjene u društvu i doprinos izgradnji trajnog mira


TuzlarijeZamjenik šefa Delegacije EU u BiH gospodin Khaldoun Sinno boravo je danas u zvaničnoj posjeti UG "Vive Žene" u Tuzli. Trenutno se u ovom Udruženju realiziraju dva projekta finasirana od strane Evropske Unije.

OPŠIRNIJE


23.10.2017. u 19:23 Broj citanja: 322
Delegacije EU i UNICEF-a u posjeti Tuzli:
Podrška kampanji “Svako dijete treba porodicu”


Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Khaldoun Sinno i predstavnica UNICEF-a u BiH Geeta Narayan posjetili su u ponedjeljak Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Posjeta je dio kampanje “Svako dijete treba porodicu” koju UNICEF sprovodi u sklopu projekta “Transformacija institucija za zbrinjavanje i sprečavanje razdvajanja porodica”, koji finansira EU.

OPŠIRNIJEOSTALE VIJESTI
Tužilaštvo BiH donijelo naredbu za Milorada Dodika: Neće biti istrage za negiranje genocida

Konačan broj žrtava koje krije ova grobnica još nije poznat: Počela ekshumacija u rudniku Sase kod Srebrenice

Iskazali interes za saradnju u eksploataciju nafte u FBiH: Predstavnici Shella nisu došli na sastanak sa Džindićem

Prvookrivljen u slučaju Agrokor: Izdan Europski uhidbeni nalog za Ivicom Todorićem

Inicijativu je pokrenula Fondacija Tijane Jurić: U Srbiji skupljanje potpisa za doživotnu robiju za ubice djece

Izabrani senatori koji će odlučivati o Kataloniji: U četvrtak sjednica katalonskog parlamenta

Zbog emisije ugljičnog dioksida: Sve kiseliji oceani pogubno utječu na oceanske ekosustave

FOTO: Iz perspektive Kristine Makeeve: Kako jesen izgleda širom svijeta

I zvanično na 31. mjestu: Džumhuru novi ranking karijere

U izboru FIFA-e: Cristiano Ronaldo ponovo izabran za najboljeg fudbalera svijeta