TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

16.12.2014.
Četvrti Festival omladinske kreativnosti
Ljepota različitosti u Tuzli


U organizaciji tuzlanskog Udruženja građana Centar za mir, obrazovanje i kreativnost(CMOK), u Tuzli se od 15. do 19. decembra održava četvrti po redu Festival omladinske kreativnosti „Ljepota različitosti“.

Tuzlarije
Rudarska škola


Inače, cilj Festivala je povezivanje škola, promocija omladinskog aktivizma, njegovanje različitosti i nematerijalnog bogatstva Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije
Medicinska škola


Jučer je, na samom početku Festivala, održan okrugli sto na temu „Zašto (ne) ostati u Bosni i Hercegovini, na kojem su se mogla čuti različita mišljenja i rasprave tuzlanskih osnovaca i srednjoškolaca, ali i studenata Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta.

Tuzlarije
Hemijska škola


Tokom današnjeg dana, u Rudarskoj školi je održana uspješna prezentacija eko – projekta „Bajka sa sretnim završetkom, dok je u Hemijskoj školi upriličena lutkarska Origami radionica, na kojoj je prezentovana izrada lutaka od recikliranog materijala. U Hemijskoj školi se danas, između ostaloga, u okviru drugih radionica, mogla vidjeti izrada eko krema, ulja i ruževa, te izrada sitne galanterije od recikliranog materijala.

Tuzlarije
OŠ "Brčanska Malta"


Također, u okviru Festivala, danas je u osnovnim školama Brčanska Malta i Novi Grad, Prvoj osnovnoj školi Srebrenik, i Medicinskoj školi, održana eko – radionica.

Tuzlarije
OŠ"Novi Grad"


Tuzlarije
Hemijska škola


U okviru sutrašnjeg programa u Hemijskoj školi će biti održana kreativna terapija – namijenjana profesorima i odraslima, koji žele da prisustvuju. Najprije će biti održan autogeni trening, koji će voditi Alma Đedović, dok će kasnije biti upriličena terapija smijehom, koju će voditi Edina Šarić Golać.