TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

10.01.2015.
Fascinantna vještina:
Tarik Jašarević izrađuje životinje od papira pomoću 3D origamija
Tarik Jašarević, petnaestogodišnjak iz Puračića kod Lukavca i učenik Srednje hemijske škole u Tuzli, već duže vrijeme se bavi nesvakidašnjim hobijem za naše prostore. Naime, on uz pomoć 3D origamija izrađuje do u detalje precizno izvedene i doista fascinantne papirnate likove iz crtanih filmova, životinje i još dosta zanimljiv kreacija.

Tuzlarije


Tuzlarije- Sve je zapravo počelo još u osnovnoj školi gdje smo učili obične tehnike origamija, tako da mi se to baš svidjelo. Nakon toga počeo sam da istražujem na internetu i ugledao nekoliko ljudi koji se također bave ovom umjetnošću i prave razne predmete. Neki od njih su Vedran Miletić i Gabriel Remić i sa njima sam se sprijateljio. Oni su mi dosta pomogli u ovome što danas radim – kaže Tarik za Tuzlarije dodajući da se pored origamija bavi web dizajnom i miksanjem muzike.

Tarikova ljubav prema crtanim filmovima i životinjama sjajno se spojila s njegovim neobičnim talentom, pa je vrlo brzo razvio unikatan stil stvaranja svojih kreacija u šta se možete uvjeriti u nastavku.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tarikove radove možete pogledati i na njegovoj Facebook stranici

S.P.