TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

31.03.2015.
U susret Vaskrsu i Uskrsu
Tradicija u rukama najmlađih
Nema ništa ljepše od njegovanja tradicije i običaja, a posebno kada to čine najmlađi. Da je tako uvjerila se naša ekipa koja je boravila u posjeti Osnovnoj školi "Solina" gdje smo zatekli mališane na radionici farbanja i ukrašavanja jaja za nadolazeće praznike Vasrks i Uskrs.Za izvođenje i organizaciju radionice pobrinuli su se vjeroučitelji pravoslavne i katoličke vjeronauke u ovoj školi.

- Radionicu smo organizovali sa ciljem proslave predstojećeg praznika, ali i međusobnog razumijevanja među učenicima. Na ovaj način čuvamo tradiciju, a ujedno učimo djecu da njeguju svoje, a poštuju tuđe. Vjere treba da nas spajaju, a nikako suprotno - rekao je vjeroučitelj Miloš Trišić dodajući da su mališani danas razgovarali i o značaju pomenutih praznika te na koji način ga proslavljaju.

Našarana jaja biće podijeljenja svim učenicima koji pohađaju nastavu u Osnovnoj školi „Solina“. Kažimo i to da su finansijska sredstva za današnju radionicu obezbijedili Pravoslavna crkva, Samostan Svetog Petra i Pavla, kao i organizacija World Vision BiH.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.