TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

15.09.2015.
Centar za razvoj i podršku (CRP) realizuje projekat:
˝Danas učenik → sutra poduzetnik˝
TuzlarijeCentar za razvoj i podršku (CRP) Tuzla je, sredinom avgusta 2015. počeo realizaciju projekta pod nazivom "Danas učenik → sutra poduzetnik", kojeg finansira Grad Tuzla. Partner na projektu je Obrtnička komora Tuzlanskog kantona, a implementacija će trajati do polovine decembra tekuće godine, u Osnovnoj školi "Tušanj".

"Danas učenik → sutra poduzetnik" ima za cilj afirmaciju mladih ljudi, koji predstavljaju osnovu za izgradnju i razvoj budućeg društva i privrede, u pravcu poduzetničkih i obrtničkih aktivnosti. Uticajem na mlade, širenjem njihovih vidika i prezentacijom mogućnosti u ovim sektorima želimo stvarati povoljnu klimu za razvoj malih i srednjih preduzeća i obrta u budućnosti.

Tuzlarije


Aktivnosti koje će biti realizovane imaju cilj promovisati poduzetništvo i obrtništvo, a obuhvatiće predavanja i treninge predstavnika Obrtničke komore Tuzlanskog kantona, tokom kojih će učenici dobiti uvid u način funkcionisanja obrta, malih i srednjih preduzeća.

Osim toga, učenici će aktivno učestvovati na pokaznim radionicama, te dobiti priliku da usvoje nova znanja o specifičnim zanimanjima, kao što su npr. izolater vanjske ovojnice, poslastičar, instalater solarnih kolektora, estetičar i sl. Svrha svih navedenih aktivnosti je poticanje i motivisanje učenika završnih razreda osnovnih škola za uključivanje u poduzetničko-obrtničke djelatnosti.

Prva aktivnost, anketiranje učenika završnih razreda o poduzetničko-obrtničkim zanimanjima počinje ove sedmice u OŠ "Tušanj".