TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

14.05.2016.
Udruženje “Projekt ABC“ u Tuzli organizovalo radionice za pisanje projekata
Udruženje građana “Projekt ABC“ iz Tuzle organiziralo je radionice za pisanje projekata, a prva održana u Osnovnoj školi “Pazar” bila je namijenjena direktorima osnovnih škola.

Tuzlarije


Cilj je da se educiraju o pisanju projekata kojima će se prijavljivati na različite tendere da bi se intenzivirale projektne aktivnosti škola i formirali stalni projektni timovi, koji će ovim obrazovnim ustanovama osigurati dodatne izvore finansiranja.

– Druga radionica organizovana je za građane Tuzle, odnosno entuzijaste koji već imaju ideje za razvoj naše lokalne zajednice, ali nemaju dovoljno iskustva u pisanju projekata i prijava za donacije. Predavači na ovim radionicama bile su Jasmina Stuhli i Nadira Šabanović, a podršku projektu pružio je Ured Specijalne olimpijade iz Brisela – izjavio je za Fenu predsjednik Udruženja građana “Projekt ABC“ Almir Mustafić.

Nakon radionica učesnici su razgovarali i o problemima koje imaju te su s nekoliko škola postignuti i dogovori za zajedničke projekte iz oblasti energetske efikasnosti, a također i za nove radionice za pisanje projekata.

Ovom prilikom UG “Projekt ABC“ predstavilo je i besplatne radionice na engleskom jeziku iz oblasti javnog govorništva (debate, okrugli stolovi, prezentacije, kratki govori i sl.), koje se od januara 2015. održavaju svake srijede u Kući plamena mira u Tuzli.

Ove radionice namijenjene su svim punoljetnim osobama koje žele poboljšati svoje komunikacijske vještine, a također i engleski jezik, objasnio je Mustafić.

Priredio(la): Agencija Fena