TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

25.04.2015.
Mješovita srednja škola u Tuzli
Takmičenje učenika za najbolje frizere


Obrazovanje u Mješovitoj srednjoj školi u Tuzli ne predstavlja puko pamćenje informacija. U ovoj školi se teži razvijanju učeničkih sposobnosti, talenata, potencijala, sklonosti. Poseban događaj za frizere ove škole se dogodio u petak, 24.aprila, kada su učenici ove škole „ukrstili makaze“ i okušali svoje kreativne sposobnosti u kreiranju frizura.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


U prostorijama Mješovite srednje škole Tuzla, učenici I, II i III razreda, koji se obrazuju za struku frizera, takmičili su se u pravljenju muških i ženskih frizura, pokazujući na taj način svoju kreativnost i ljubav prema odabranom zanimanju.

Tuzlarije


Tuzlarije


Pred komisijom za ocjenjivanje i izbor najbolje frizure i najkreativnijeg rada je bilo jako puno posla, jer su učenici na svojim modelima pokazali izvanredna umijeća, pa su u odlukama presuđivale nijanse.

Najistaknutiji učenici, koji su se natjecali u pravljenju ženske frizure su:

Tuzlarije
Najbolja ženska frizura


Burek Semir
Mustafić Ramira
Merić Azra
Mehić Eldina
Mukinović Elmin
Alidžanović Emina i
Mulahalilović Amila

Tuzlarije


Tuzlarije


Najistaknutiji učenici, koji su svoja umijeća okušali u pravljenju muške frizure su:

Mulasalihović Lejla
Gutić Abdulah
Valjevac Ajdin
Sinanović Amar
Šabić Adnan
Suljkanović Lejla
Mujkić Maid

Najuspješniji učenik će školu predstavljati na Festivalu rada - takmičenje na državnom nivou, koje se ove godine, u maju mjesecu, održava u Gradačcu.

Tuzlarije
Pobjednik, njegov model, pedagog škole

Pohvale i čestitke upućujemo svim učesnicima i modelima održanog takmičenja, mentorima koji su pripremali učenike, kao i komisiji koja je od najboljih majstora svog zanata izabrala najbolje i najuspješnije.

Tim JU MSŠ Tuzla