TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

16.10.2015.
Udruženje ˝Zemlja djece u BiH˝
Obilježen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

U susret Evropskom danu borbe protiv trgovine ljudima, Udruženje „Zemlja djece u Bosni i Hercegovini“, Tuzla realizovalo je niz aktivnosti u svrhu fokusiranja teme trgovine ljudima. Naime, u proteklih sedam dana, 11 educiranih vršnjačkih edukatora implementirali su tokom sedam proteklih dana radionice za 200 djece iz tri osnovne škole, kao i u jednoj srednjoj školi sa područja Tuzle.
TuzlarijePod pokroviteljstvom GIZ-a, u prostorijama TTC „Telex“ danas je emitovan film na temu trgovine ljudima za vršnjačke edukatore, djecu Dnevnog centra za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici u Tuzli i naselju Kiseljak. Nakon filma, stručni tim Udruženja, kao članovi Regionalnog monitoring tima za borbu protiv trgovine ljudima, iznijeli su najsvježije i poražavajuće podatke o pojavi trgovine ljudima, kao i set Indikatora za prepoznavanje djece žrtava trgovine ljudima.

Sadržaj filma, kao i prezentacija, potaknuli su učesnike na diskusiju, što je rezultiralo zaključkom da je ova pojava svakodnevnica unašem društvu i da postoji potencijalna opasnost da se to desi bilo kome od nas.


Melisa Grebović
Koordinatorica Centra
Udruženje „Zemlja djece u Bosni i Hercegovini“, Tuzla