TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

06.05.2016.
Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje ˝Naše dijete˝
Priredbom u ˝Mejdanu˝ obilježeno 70 godina rada
Tuzlarije


Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje "Naše dijete", iz Tuzle, prigodnim dječijim programom, u velikoj dvorani SKPC Mejdan obilježila je 70 godina rada.

Manifestaciju je posjetio i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, koji je ovom prilikom pozvao sve roditelje i članove porodice da uživaju u fešti tuzlanske djece.

- Ovo je lijep povod posvećen tuzlanskoj djeci. Obdaništa u Tuzli, u kojima danas imamo preko hiljadu djece, obilježavaju 70 godina rada. JU posluje jako stabilno, svake godine sve bolje i sve uspješnije, uveden je i odgoj i obrazovanje. Vidjeli smo da djeca imaju različite kreativne radionice koje će prezentirati kao rezultate tog rada. Atmosfera je veoma dobra, i ovo je dječija fešta i lijep događaj za Tuzlu – izjavio je gradonačelnik Imamović.

Tuzlarije


U svojoj izjavi za medije, gradonačelnik Imamović istakao je i značaj postojanja i rada ove ustanove u Tuzli.

- Ovo je ključna ustanova, jer se bavi i odgojem i obrazovanjem djece. Zakonskim odrebama je utvrđeno da djeca moraju proći taj proces. Značajna je i u tolikoj mjeri koliko učestvuje sa roditeljima u obrazovanju, vaspitanju i odgoju djece, kao i osnovna, srednja škola ili fakultet, ali pošto se radi o samom početku, kada je potreban vrlo ozbiljan i blagovremen pedagoški rad, onda je možda i najznačajnija Javna ustanova – naveo je gradonačelnik Jasmin Imamović.