TUZLARIJE - BILTEN OBRAZOVANJA

31.05.2016.
Stipendiranje učenika JU Mješovita srednja škola Tuzla


Na inicijativu kompanije Intral BH, a za potrebe privrede, ukazala se potreba za zapošljavanjem obućara, zanimanja koje JU Mješovita srednja škola Tuzla obrazuje u svojoj 100-godišnjoj tradiciji. Kao odgovor na ukazane potrebe, Gradska uprava grada Tuzla je odlučila stipendirati upis učenika u zanimanje obućar.

Tuzlarije


Mješovita srednja škola Tuzla planom upisa u školskoj 2016/17. godini predviđa i odjeljenje obućara, koje je Služba za zapošljavanje TK iskazala kao deficitarno zanimanje.
Gradska uprava će stipendirati 25 učenika sa stipendijom u iznosu od 500 KM na godišnjem nivou. Tokom školovanja, učenici će praktičnu nastavu obavljati u proizvodnim pogonima kompanije Intral u savremeno opremljenim radionicama koje su rezultat modularnog pristupa nastavi po EUVET programu.

Učenike takođe očekuje i čitav niz drugih pogodnosti (topli obrok, savremeni uslovi i sredstva za rad, radna odjeća, majstori-mentori), a kao kruna završenog školovanja učenicima je sigurno zaposlenje u kompaniji Intral BH.

Da bi odgovorila porebama tržišta rada, kao i interesima učenika, pored ovog veoma atraktivnog i perspektivnog zanimanja, Mješovita srednja škola Tuzla u 2016/17. godini upisuje sljedeća zanimanja:

Kozmetički tehničar
Prehrambeni tehničar
Tekstilni tehničar
Veterinarski tehničar
Frizer.

Sva zanimanja su komercijalna i vrlo tražena, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu, a diplome koje učenici steknu po završetku školovanja su priznate u zemljama Evropske unije.

Dobro nam došli!